retro scrie:Martorul Stop se aprinde intotdeauna cu inca un bec, care arata si de unde vine problema. Semnul exclamarii indica lipsa presiunii sau nivelul scazut de lichid hidraulic (LHM). Verifica daca este suficient lhm in rezervor.
"Canistra" arata presiunea uleiului de motor. Verifica sa fie suficient.
La Xantia nu exista acel clasic lichid de frana. Frana, suspensia si directia se servesc din aceeasi "oala" cu lhm.
Salut,
Am si eu o problema la o Xantia 1.8 benzina din 93.De aproximativ o saptamana,a inceput sa mearga intrerupt,iar la relanti nu mai statea absolut de loc.I-am schimbat filtru de benzina,filtru de aer,i-am verificat bujiile,i-am curatat clapeta de acceleratie...si tot degeaba.Pentru a o tine la relanti,i-am intins cablul de acceleratie,si abia ,abia sta la relanti,dar fluctuiaza....urca si coboara....si am observat,apropo de becuri din bord,ca in parte stanga a bodului sta aprins un indicator galbe,cu un desen parca de pompa pe el,care cand o accelerez se stinge,iar apoi se aprinde,dupa ce motorul nu mai sta turat.
Asi vrea sa mai adaug,ca in momentul in care vreau sa plc cu ea de pe loc,se ineaca,aproape da sa moara,dupa care se smulge.
Ma puteti ajuta,va rog si pe mine cu ceva sfaturi,ca la toti mecanicii la care am fost,nu au stiut ce sa-i faca.
Multumesc,
Gabi