Problema cd-player

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

Clauxbm
simpatizant

Problema cd-player

Mesajde Clauxbm » Lun 23-Iul-2012 10:01

Buna ziua. Azi m-am decis sa cer si parerea voastra pentru o problema nu tocmai recenta. Cam de un an incoace cd-playerul meu cam da rateuri, in sensul ca la o trepidatie ceva mai puternica se tot intrerupe muzica. Nu e mare scofala dar e chiar enervant tinand cont de starea drumurilor la noi...nu e tocmai placut din 2 in 2 minute sa se tot intrerupa, sau chiar mai des daca sunt pe un segment de drum mai rau. Aceasta problema nu am avut-o pana acum un an, cand am fost nevoit sa tin masina in garaj timp de 9 luni. Inainte mergea impecabil, citea si cd-uri zgariate rau de tot. Acum in schimb... cu cd nou face figuri la orice groapa. Se pare ca s-a "defectat" in timp ce a stat in garaj. Am luat un cd de curatare...pentru ca initial de abia accepta cd-urile...dar tot nu sunt multumit de efect. Voi ce ziceti?sa merg la un electrician sa-l desfaca si sa-l curete sau poate o fi de vina si cd-ul de curatare(din zgarcenie l-am ales pe cel mai ieftin de pe raft) poate daca iau altul mai scump o sa-si faca treaba mai bine impreuna si cu o solutie speciala. Sau mai bine merg la cineva sa-l desfaca. Sincer nu as prefera varianta din urma pentru ca mi-e frica sa nu intampin alte neplaceri dupa un montaj mai neglijent. Mersi mult de pareri si scuzati subiectul relativ banal.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Lun 23-Iul-2012 10:18

CD-ul de curatare nu te ajuta deloc. Mai bine faceai altceva cu banii aia. Ar fi o varianta sa te duci la electronist sa ti-l repare, dar daca gasesti 2nd hand pe la vreo 200 lei, mai bine iei altul pentru ca nici reparatia nu are cum sa fie mult mai ieftina, plus timp pierdut plus altele. Din cate stiu trebuie facuta modificarea si in Lexia daca schimbi cdplayerul.
"If in doubt, flat out!"

Clauxbm
simpatizant

Mesajde Clauxbm » Lun 23-Iul-2012 10:29

Cd-ul de curatare nu a fost o avere...vreo 20 de lei. Dar totusi sa ajung sa-l schimb pentru putin praf ce s-o fi depus in timpul in care n-a functionat...sau poate fi vorba de altceva in afara de praf? Oricum am sa caut un electronist sa vad ce tarife se practica. Daca cumva imi puteti recomanda un om de incredere prin baia mare, sau chiar in cluj pentru ca am drumuri destul de des pe acolo...accept orice sugestie :). O zi buna!

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Lun 23-Iul-2012 11:01

CDplayerul nu se strica de la depunerea de praf. Cel putin eu nu am vazut un astfel de caz. De cele mai multe ori ele se strica la nivel electronic sau optic.
"If in doubt, flat out!"

Clauxbm
simpatizant

Mesajde Clauxbm » Lun 23-Iul-2012 11:16

Bine eu nu as zice ca al meu e tocmai stricat. La inceput (dupa perioada de 9 luni de stagnare-perioada inaintea careia functiona fara probleme) de abia accepta cd-urile. Trebuia sa bag un cd de 10 ori si abia a 11-a oare incepea sa-l citeasca si sa redea de pe el si chiar stand pe loc cu masina se intrerupea muzica. Am cumparat cd-ul respectiv de curatare am parcurs etapele de 3 ori, am scos cd-ul afara(periutele erau negre, si initial erau albe) si de atunci imi ia din prima orice cd, muzica merge perfect daca masina sta pe loc sau daca drumul e relativ bun. In schimb cam la orice denivelare mai mare "sare cd-ul", ca si cum nu ar mai avea functia anti soc, buffering parca se numeste. Din cauza asta tindeam eu sa cred ca nu e curatat suficient.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Lun 23-Iul-2012 11:27

trebuie desfacut si curatat manual, si la nevoie reglat. nu e mare inginerie de facut treaba asta, dar trebuie sa ai ceva cunostiinte minime ca sa o poti face singur. lentila se curate cu betisoare de ureche, uscate, fara nici un fel de solutie!

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Lun 23-Iul-2012 13:57

In perioada in care a stat masina pe dreapta, s-a asezat praf peste elementul optic, care este de fapt o lentila pe o perna magnetica.
Praful, daca nu-l deranjeaza nimeni, are prostul obicei sa se cimenteze si de asta iti mergea prost inainte de a incerca acel cd de stergere.
E necesara curatirea elementului optic in mod manual, asa cum ti-a spus si colegul mai sus.
Imagineaza-ti ca vorbim de o lentila prin care trece in dublu sens, o raza cu lungimea de unda de cativa nm. Orice atom de praf, va defocaliza acea raza, pe cel putin unul dintre sensurile ei.
Curatirea se face uscat, daca nu are gem de gutui pe lentila. Sau se foloseste alcool izopropilic, iar dupa uscare, se sterge lentila cu betisoare de ureche sau discuri demachiante, pe care in prealabil, le-ai verificat ca nu vor lasa scame.
Operatia asta la un electronist nu are cum sa coste mai multe de 20-30 de lei.

gropitzabogdan
pasionat
Masina: Peugeot 407 2.0 HDi
2: Citroen C5 2.0 HDi
3: Citroen C4 1.6 HDi

Mesajde gropitzabogdan » Lun 23-Iul-2012 17:44

Si eu am aceasi problema :cry: . Acum un an imi accepta cd-urile foarte greu iar acum nu mai vrea deloc. Merita sa incerc un cd de curatare? :?:

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Lun 23-Iul-2012 18:16

Daca te pricepi la surubarit, iti recomand o curatare manuala.

gropitzabogdan
pasionat

Mesajde gropitzabogdan » Lun 23-Iul-2012 18:19

Nu prea stiu cum il scot de la locul lui. Poate raman dupa si fara radio .

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Lun 23-Iul-2012 18:25

Imagine

Scoti plasticele 1 si apoi suruurile 3, apoi iti dau eu schema electronica si mecanica a lui.

gropitzabogdan
pasionat

Mesajde gropitzabogdan » Lun 23-Iul-2012 19:54

Maine o sa incerc sa-l scot sa vedem ce iasa. Poate raman si fara radio .

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Lun 23-Iul-2012 20:13

Daca te stii ca ai doua maini stangi, nu te apuca... :razz: :razz:
Elementul optic este fosrte sensibil.

Clauxbm
simpatizant

Mesajde Clauxbm » Mie 25-Iul-2012 08:56

Atunci asa am sa fac si eu...cu prima ocazie la un electronist, nu de alta dar nu am mai facut asa ceva si n-as vrea sa fac experiment pe al meu si nici nu am sculele necesare(surubelnite asa mici). Acum m-am mai linistit si eu stiind ca e vorba doar de praf si nu e afectat aparatul efectiv. O zi buna!

gropitzabogdan
pasionat

Mesajde gropitzabogdan » Sâm 28-Iul-2012 19:36

Esti sigur ca e numai de la praf? :? O sa incerc si eu cu un cd de curatare ca oricum nu am ce strica , merge doar radio :roll:

Înapoi la “Electrica - C5 I-II”