Fara FAP = Fara probleme - In sfarsit ... mi-am scos FAP-ul.
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
- gropitzabogdan
- pasionat
- Masina: Peugeot 407 2.0 HDi
- 2: Citroen C5 2.0 HDi
- 3: Citroen C4 1.6 HDi
- C i t r o n e l
- pasionat
- gropitzabogdan
- pasionat
- Masina: Peugeot 407 2.0 HDi
- 2: Citroen C5 2.0 HDi
- 3: Citroen C4 1.6 HDi
- C i t r o n e l
- pasionat
cand ai drum spre TM da-mi de stire,
decat sa faci cumva o boacana mai bine pun eu Lexia pe masina ta sa vad daca nu are si alte bube apoi
instalez eu EMU direct pe masina ta si o testezi cu EMU pina acasa iar daca zici ca este ok poti renunta la FAP, daca zici ca nu e ok mi-l trimiti ramburs inapoi.
decat sa faci cumva o boacana mai bine pun eu Lexia pe masina ta sa vad daca nu are si alte bube apoi
instalez eu EMU direct pe masina ta si o testezi cu EMU pina acasa iar daca zici ca este ok poti renunta la FAP, daca zici ca nu e ok mi-l trimiti ramburs inapoi.
Acum doua zile mi-am montat si eu emulatorul, desi poate e cam timpuriu sa ma pronunt, sunt foarte multumit de cum imi merge masina, mai ales dupa cate am patimit cu FAP-ul in ultimul timp, acum parca e alta masina. O calc fara frica ca o sa imi apara mesajul de risc colmatare filtru de particule. Azi am fost la o plimbare afara din oras si ce sa spun masina se tureaza ca un benzinar. Fara sa ma lungesc prea mult sunt multumit de emulator si mai ales ca se obtine la un pret rezonabil comparativ cu pretul unui FAP nou.
- C i t r o n e l
- pasionat
Astazi am scos FAP-ul si la cealalta masina:
Blondie C5-II
- are 103.000 km.
- FAP OS2 mai duce 80.000km lejer, l-am inlocuit cu unul gaurit.
- rezervorul de aditiv Eolys 176 reumplut acum 5000km, l-am dezactivat.
Asa arata lucrarea de astazi, partea vizibila:
Instalare EMU FAP:
Urmatoarea operatiune este sa izolez termic catalizatorul si FAP la ambele masini,
m-am pregatit cu materiale profi; tot ce imi lipseste este... cheful de lucru:

Blondie C5-II
- are 103.000 km.
- FAP OS2 mai duce 80.000km lejer, l-am inlocuit cu unul gaurit.
- rezervorul de aditiv Eolys 176 reumplut acum 5000km, l-am dezactivat.
Asa arata lucrarea de astazi, partea vizibila:

Instalare EMU FAP:

Urmatoarea operatiune este sa izolez termic catalizatorul si FAP la ambele masini,
m-am pregatit cu materiale profi; tot ce imi lipseste este... cheful de lucru:

- C i t r o n e l
- pasionat
Mai nou se poate dezactiva filtrul de particule direct din softul calculatorului de injectie.
Va trebuie o interfata cu care sa cititi sw original din ECU injectie si apoi sa scrieti fiserul prelucrat cu rutina FAP dezactivata.
( aceasta operatie implica riscul defectarii ECU injectie in cazul in care reprogramarea nu se realizeaza corect de catre utilizator. )
Va trebuie o interfata cu care sa cititi sw original din ECU injectie si apoi sa scrieti fiserul prelucrat cu rutina FAP dezactivata.
( aceasta operatie implica riscul defectarii ECU injectie in cazul in care reprogramarea nu se realizeaza corect de catre utilizator. )
e lata de 25 sau de 50 mm banda de matisat? ca eu am luat cu 110 ron banda de 25, 15 m lungime, acelasi producator
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
- C i t r o n e l
- pasionat
- C i t r o n e l
- pasionat
Teoretic se poate emula orice senzor dar nu este chiar rentabil pentru o piata redusa ca volum de vanzare in plus de asta la Renault nu am nici testerul pentru verificare-monitorizare.
Trebuie studiat ce semnale asteapta calculatorul de injectie de la MAF, MAP, EGR... in functie de gradul de deschidere al EGR-ului.
Trebuie studiat ce semnale asteapta calculatorul de injectie de la MAF, MAP, EGR... in functie de gradul de deschidere al EGR-ului.
-
- pasionat
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
- floreacioaca
- pasionat
- Masina: Citroen C5 I Exclusive
marianmarian scrie:cat costa toata afacerea cu inlocuirea FAP-ul si montarea EMU.
fap-ul nu se inlocuieste fizic, el va ramane la locul lui, doar atat ca se vor face niste gauri in el pe lungime sau pur si simplu se va scoate tot fagurele interior afara si se va pune emulatorul de fap SAU cine are un fap gata gaurit il va monta pe respectivul! eu pe masina mea am pus un emulator FAP si filtru gaurit personal de mine! Pentru detalii despre pret vorbiti cu Citronel!
http://i141.photobucket.com/albums/r49/ ... 185685.jpg
acesta este Fap-ul ptr cine nu stie cum arata si aveti si un video pentru demontare si curatare cu jet de apa (o chestiune de moment)!
http://www.youtube.com/watch?v=GfbamLyJhgo
http://www.youtube.com/watch?v=NtTcCk3g ... ure=fvwrel
Nimeni nu moare virgin! Viata tot te va BIP BIP odata!
))))