Cine ar Âşti sĂŁ-mi spunĂŁ despre tipul unui parbriz
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
Cine ar Âşti sĂŁ-mi spunĂŁ despre tipul unui parbriz
Am un parbriz nou nouÞ În Þiplã PILKINGTON pe care e inscripÞionat: 43R 001587 ºi mai jos: E1 DOT 682 AS1 M1854 ºi bineÎnÞeles are sigla CITROEN. ªtie cineva sã-mi spunã pentru ce fel de maºinã e bun. BineÎnÞeles, pânã la ora asta nu am Întrebat la nici un magazin auto din comoditate. Ca ºi fapt divers am gãsit pe douã forumuri CITROEN, unul german ºi unul olandez, cã ar fi de C5 6V EXCLUSIVE.
Dar asta nu-i nimic. Pe un forum ucrainean apare de Opel Vectra, pe 2 forumuri ruseÂşti de BMW , pe unul nemĂžesc de Ford Mondeo Âşi pe unul de nu Âştiu care ... de Mercedes.
VĂŁ rog sĂŁ mĂŁ ajutaĂži cu o pĂŁrere ...
Dar asta nu-i nimic. Pe un forum ucrainean apare de Opel Vectra, pe 2 forumuri ruseÂşti de BMW , pe unul nemĂžesc de Ford Mondeo Âşi pe unul de nu Âştiu care ... de Mercedes.
VĂŁ rog sĂŁ mĂŁ ajutaĂži cu o pĂŁrere ...
- taviciobanu
- pasionat
- Masina: Citroen C5/2003 var.I 2.0i 16v benzina NEW! +GPL
- 2: Golf V 2004 1.4 16v benzina
Am spus cĂŁ se potriveÂşte, nu altceva.
ÂŞtii cĂŁ motorul hdi de 1997 cmc se aflĂŁ pe Ford C max, dar cu altĂŁ siglĂŁ?
ÂŞtii cĂŁ jenĂžile cu distanĂža ĂŽntre gĂŁuri de 108 (Citroen, Peugeot) se potrivesc la acelaÂşi Ford C max?
Rog un moderator sĂŁ ĂŽnchidĂŁ topicul pentru cĂŁ nu ĂŽÂşi atinge scopul pentru care a fost deschis.
ÂŞtii cĂŁ motorul hdi de 1997 cmc se aflĂŁ pe Ford C max, dar cu altĂŁ siglĂŁ?
ÂŞtii cĂŁ jenĂžile cu distanĂža ĂŽntre gĂŁuri de 108 (Citroen, Peugeot) se potrivesc la acelaÂşi Ford C max?
Rog un moderator sĂŁ ĂŽnchidĂŁ topicul pentru cĂŁ nu ĂŽÂşi atinge scopul pentru care a fost deschis.
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
La cautarile tale obtii aberatiile alea cu tot felul de marci, pentru ca probabil, codul dupa care cauti tu produsul pe net, nu este cel corect.
Potrivirile de care vorbesti tu sunt ultra cunoscute si sunt mult mai numeroase decat crezi tu.
Problema este ca aici vorbim despre un parbriz, care are sigla citroen si eu pot sa te asigur ca numai pe citroen a fost montat acel parbriz.
Ca s-o mai potrivi si la alte marci, nu stiu, dar nu cred. Oricum, nu cred ca un producator oarecare de masini, ford sau cine mai vrei tu, ar pune pe masinile lui parbrize cu alte sigle decat cea proprie.
Si totusi, de unde ai acel parbriz de nu stii de la ce model este?
Potrivirile de care vorbesti tu sunt ultra cunoscute si sunt mult mai numeroase decat crezi tu.
Problema este ca aici vorbim despre un parbriz, care are sigla citroen si eu pot sa te asigur ca numai pe citroen a fost montat acel parbriz.
Ca s-o mai potrivi si la alte marci, nu stiu, dar nu cred. Oricum, nu cred ca un producator oarecare de masini, ford sau cine mai vrei tu, ar pune pe masinile lui parbrize cu alte sigle decat cea proprie.
Ultima oară modificat Mar 21-Aug-2012 18:29 de către mesersmith, modificat 1 dată în total.
Parbrizul l-am cumpãrat NOU de la o firmã de dezmembrãri auto care m-a asigurat cã În evidenÞa lor figureazã cã e de Xsara II. Am vãzut totuºi ulterior cã acel cod diferã faÞã de cel aflat pe Xsara mea. ªi nu pot sã vãd dacã se potriveºte cu adevãrat decât decât dacã desfac ambalajul original.
Deci pentru "glumeĂžii" de pe forum, chestia cu "Âşparlitul" cade.
ĂncĂŁ ceva. Parbrizul nu poate fi mĂŁsurat pentru cĂŁ ambalajul original nu permite aÂşa ceva (eventual aproximare).
Deci pentru "glumeĂžii" de pe forum, chestia cu "Âşparlitul" cade.
ĂncĂŁ ceva. Parbrizul nu poate fi mĂŁsurat pentru cĂŁ ambalajul original nu permite aÂşa ceva (eventual aproximare).
- mesersmith
- Moderator - C5
- taviciobanu
- pasionat
mesersmith scrie:La cautarile tale obtii aberatiile alea cu tot felul de marci, pentru ca probabil, codul dupa care cauti tu produsul pe net, nu este cel corect.
Fac Âşi alte precizĂŁri pentru cĂŁ am avut Âşi am o pĂŁrere foarte bunĂŁ despre nivelul acestui forum.
Despre "aberaÞiile" mele gãseºti bãgând cãutare google cu "Pilkington 43R 001587". Chestia cu C5 6V Exclusive e sigurã. Celelalte "potriveli" nici nu mã intereseazã, eu doar le-am amintit (aici am greºit).
ÂŞi ĂŽĂži dau dreptate. Nici un producator de masini nu ar pune pe masinile lui parbrize cu alte sigle decat cea proprie. Dar totuÂşi, cine a afirmat aÂşa ceva?
- taviciobanu
- pasionat
Dragul meu motrocel.
Inteleg ca esti suparat si ca-mi dai mesaje private ca nu l-ai sparlit.Dar trebuie sa intelegi si tu ca daca vii pe forum cu mesaje de genul "Buna ziua! Am un obiect dar nu stiu ce reprezinta.Imi puteti spune voi?" dai nastere la tot felul de idei.
De regula obiectele se dobandesc prin 3 metode:1. vanzare-cumparare (dar atunci mai ales ca zici ca-i nou in ambalaj ma gandeam la o factura la o chitanta si la un certificat de garantie plus ca ma gandesc ca stii ce cumperi, adica virgula cumperi ce-ti trebuie:buna ziua, aveti cutare?avem! ok, dati-mi atunci!) 2. furt (nasol adica) 3. il primesti cadou, si se stie ca virgula calul de dar nu se cauta la dinti.
E exact ce-am zis eu in primul raspuns dar in mai putine cuvinte.
Chestia cu cumpararea n-am enuntat-o pentru simplul motiv ca atunci cand cumperi ceva se presupune ca stii exact ce cumperi, adica nu prea am auzit sa cumpere cineva ceva si dupa aia ajuns acasa sa-ntrebe pe altii , nu va suparati dar nu cumva stiti ce-am cumparat eu ca pe ambalaj scrie cutare si cutare?
Plus ca e bine sa tragi cu ochiul si dupa ambalaj, daca inauntru erau hartii mototolite?Plus factura, chitanta, garantie.Altfel daca n-ai cumparat ce-ti trebuia cum il inapoiezi?La mica intelegere?Eu unul ma feresc de treburi din astea.
Cred c-am fost foarte clar.La asa intrebare asa raspuns.
Plus ca mesersmith chiar stie ce vorbeste in materie tehnica, nu prea abereaza.
Inteleg ca esti suparat si ca-mi dai mesaje private ca nu l-ai sparlit.Dar trebuie sa intelegi si tu ca daca vii pe forum cu mesaje de genul "Buna ziua! Am un obiect dar nu stiu ce reprezinta.Imi puteti spune voi?" dai nastere la tot felul de idei.
De regula obiectele se dobandesc prin 3 metode:1. vanzare-cumparare (dar atunci mai ales ca zici ca-i nou in ambalaj ma gandeam la o factura la o chitanta si la un certificat de garantie plus ca ma gandesc ca stii ce cumperi, adica virgula cumperi ce-ti trebuie:buna ziua, aveti cutare?avem! ok, dati-mi atunci!) 2. furt (nasol adica) 3. il primesti cadou, si se stie ca virgula calul de dar nu se cauta la dinti.
E exact ce-am zis eu in primul raspuns dar in mai putine cuvinte.
Chestia cu cumpararea n-am enuntat-o pentru simplul motiv ca atunci cand cumperi ceva se presupune ca stii exact ce cumperi, adica nu prea am auzit sa cumpere cineva ceva si dupa aia ajuns acasa sa-ntrebe pe altii , nu va suparati dar nu cumva stiti ce-am cumparat eu ca pe ambalaj scrie cutare si cutare?
Plus ca e bine sa tragi cu ochiul si dupa ambalaj, daca inauntru erau hartii mototolite?Plus factura, chitanta, garantie.Altfel daca n-ai cumparat ce-ti trebuia cum il inapoiezi?La mica intelegere?Eu unul ma feresc de treburi din astea.
Cred c-am fost foarte clar.La asa intrebare asa raspuns.
Plus ca mesersmith chiar stie ce vorbeste in materie tehnica, nu prea abereaza.
Trust Me I’m An Engineer
- mesersmith
- Moderator - C5
Eu imi cer scuze, dar cred ca am fost destul de clar. Nu am spus ca aberatiile sunt ale tale, ca ai abera tu, ci ca obtii anumite aberatii la cautarile pe net, pt ca acel cod dupa care cauti tu, presupun ca nu e corect.
Unde am pomenit eu despre faptul ca tu ai abera sau orice altceva legat de lucrul asta?
Am recitit cu atentie postarile mele din acest topic si nu am gasit nimic ofensator sau la misto.
Nu am banuit ca l-ai fi furat sau ceva de genul asta.
Relax, suntem prieteni aici...
@tavi Uneori mai dau si eu cu bata-n balta...cand ma mai supara Marean. Dar imi trece si mergem mai departe.
Unde am pomenit eu despre faptul ca tu ai abera sau orice altceva legat de lucrul asta?
Am recitit cu atentie postarile mele din acest topic si nu am gasit nimic ofensator sau la misto.
Nu am banuit ca l-ai fi furat sau ceva de genul asta.
Relax, suntem prieteni aici...
@tavi Uneori mai dau si eu cu bata-n balta...cand ma mai supara Marean. Dar imi trece si mergem mai departe.
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
motrocel, nu stii de gluma?
apoi, trecand de gluma... eu nu inteleg, de ce nu desfaci ambalajul sa vezi ce e cu el?! si... ce vrei sa faci cu el? sa zicem ca nu e sigur de xsara, si nici de xantia, asa ca nu vei avea ce sa faci cu el; vei vrea sa il vinzi, si sa fi sigur ca cel care il va dori, va avea pretentia sa il vada, deci tot ii vei scoate ambalajul. cel putin asa ma gandesc eu, in cazul in care m-ar interesa, ti-as cere macar o poza cu el.
pe de alta parte, crezi ca nu poate fi gresit codul de pe ambalaj?!
vezi sa nu ai parte de cea mai mare surpriza, adica sa desfaci ambalajul si sa fie unul vechi sau unul spart inauntru.
uite o metoda prin care ai putea sa le deosebesti:
la xantia parbrizul e destul de curbat, la xsara e curbat dar mai putin, iar la c5 e aproape plat. oricum, daca e de c5 exclusive merge la orice c5, dupa caz in functie de existenta senzorului de ploaie.
apoi, trecand de gluma... eu nu inteleg, de ce nu desfaci ambalajul sa vezi ce e cu el?! si... ce vrei sa faci cu el? sa zicem ca nu e sigur de xsara, si nici de xantia, asa ca nu vei avea ce sa faci cu el; vei vrea sa il vinzi, si sa fi sigur ca cel care il va dori, va avea pretentia sa il vada, deci tot ii vei scoate ambalajul. cel putin asa ma gandesc eu, in cazul in care m-ar interesa, ti-as cere macar o poza cu el.
pe de alta parte, crezi ca nu poate fi gresit codul de pe ambalaj?!
vezi sa nu ai parte de cea mai mare surpriza, adica sa desfaci ambalajul si sa fie unul vechi sau unul spart inauntru.
uite o metoda prin care ai putea sa le deosebesti:
la xantia parbrizul e destul de curbat, la xsara e curbat dar mai putin, iar la c5 e aproape plat. oricum, daca e de c5 exclusive merge la orice c5, dupa caz in functie de existenta senzorului de ploaie.