C5 vs. VW

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

taviciobanu
pasionat
Masina: Citroen C5/2003 var.I 2.0i 16v benzina NEW! +GPL
2: Golf V 2004 1.4 16v benzina

C5 vs. VW

Mesajde taviciobanu » Mar 16-Oct-2012 13:18

Nu stiu daca postul meu de acum o sa supere.Daca da imi cer scuze de pe acum.Ma refer ca nu stiu sigur daca locul lui e aici.Dar stiti cum e:greseala recunoscuta e pe jumatate iertata...
Ma rog, hai sa fac un pic pe Ion Creanga si sper sa nu va suparati.
Ieri dau un telefon la un numar afisat pe-o masina de vanzare.Statea in fata blocului meu de vreo cateva luni cu afisul de vanzare pe ea si m-a facut un pic curios.Era vorba de un Golf 5. Sun si-mi zice ca masina e din 2007, ca e impecabila, ca n-are decat 135.000 de km reali, ce mai , alta ca ea nu exista.Si mai zice ca vrea 7200 de euro pe ea.
Dar ma-ntreaba si de variante daca n-am bani.Acum, sincer, ma batea un pic gandul sa fac un schimb cu C5-ul meu din 2003 cu 99.000 de km la bordChestii de consum, de economie mai mult..Mie unul nu mi se pare chiar asa de imposibil.In fond C5 e clasa de lux a lui Citroen iar Golful e clasa medie a lui VW.
Plus ca are dotari pe care un Golf nu le are.
Si el zice ca da da cate mii de euro ii mai dau diferenta?Iar eu ii zic ca prietene, ma gandeam la un schimb tandele pe mandele si gata.La care el explodeaza la modul uau dar cum pot ca cu gandul sa
gandesc asa ceva, ca-i sacrilegiu, ca i-auzi , cum sa indraznesc eu sa gandesc ca vreodata un C5 ar fi la egalitate cu un Golf, etc, etc.
La care eu ii zic, prietene, am inteles ,esti samsar, acum inteleg ca tu de fapt nu vrei o masina confortabila, mare, tu vrei un schimb din care sa-ti iasa si tie ceva.Iar el ,probabil rusinat ca l-am facut samsar, incepe cu o prelegere din aia de care banuiesc ca ati mai auzit ca masinile nemtesti sunt de 14 ori mai bune ca alea frantuzesti, ca nici n u se compara, etc etc.
Zic stai mai nu te ambala ca nici tu n-ai vreun Audi sau BMW.Adica inteleg ca-i nemteasca, da-i masina poporului pana la urma...Nu si nu si tot ii dadea cu argumentele lui...Sincer m-am simtit un pic umilit, omul avea si o limbarnita deosebita(va dati seama, samsar...) dar chiar vroiam sa aflu si eu cateva opinii de la voi apropo de masinile nemtesti vs. masinile frantuzesti.N-as vrea sa ma mai simt asa umilit intr-o (eventuala) astfel de confruntare verbala desigur.Pana la urma,masinile astea nemtesti sunt ele chiar asa de nemaipomenite, sau nu cumva e si multa legenda?
Stiu de exemplu 2 Pasat-uri din 2006 care-au schimbat de 3 ori in 4 ani injectoarele fiecare(pe banii lor bineinteles) iar proprietarii blesteama la firma VW de ma mir ca mai traiesc...
Ziceti si voi parerea voastra, chiar sunt curios, chiar asa de bune sunt masin ile astea de la VW si chiar asa de proaste sunt Citroenurile astea?(exceptand desigur micile problemute care mai apar la orice masina...)?
Trust Me I’m An Engineer

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mar 16-Oct-2012 13:29

Si eu zic ca e mai scump Golful din 2007 decat un C5 din 2003. Nu zic ca e mai bun Golful sau ceva, dar e o diferenta considerabila de ani. Plus ca nu as lua o masina de la un samsar.
"If in doubt, flat out!"

viorel_TL
pasionat
Masina: ex_C5.II 1.6 hdi
2: Opel Astra J 1.4 turbo 140cp, 2017

Mesajde viorel_TL » Mar 16-Oct-2012 14:56

Colegule, nici inainte de a-mi cumpara Citroenul nu ma uitam la anunturile cu vw sau bmw, darmite acum... Numai cine nu a condus sau cine nu are Citroen, lauda alta marca auto si face comparatii "destepte". Si, probleme sunt la toate tipurile si marcile auto! Asa ca, mai dam un "like" ptr. Citroen!!

floreacioaca
pasionat
Masina: Citroen C5 I Exclusive

Mesajde floreacioaca » Mar 16-Oct-2012 15:31

viorel_TL scrie:Colegule, nici inainte de a-mi cumpara Citroenul nu ma uitam la anunturile cu vw sau bmw, darmite acum... Numai cine nu a condus sau cine nu are Citroen, lauda alta marca auto si face comparatii "destepte". Si, probleme sunt la toate tipurile si marcile auto! Asa ca, mai dam un "like" ptr. Citroen!!

aici trebuie sa te aprob colegu', chiar numai cine nu a condus sau nu are lauda alte masini, eu unul personal nu as da C5-ul meu ptr 5 golfuri, confortul din C5 ii net superior decat la alte marci, plus multe altele!
Nimeni nu moare virgin! Viata tot te va BIP BIP odata! :)))))

taviciobanu
pasionat

Mesajde taviciobanu » Mar 16-Oct-2012 16:36

De acord chiar si cu colegul mbc, cu singurul comentariu ca si modul de intretinere al unei masini are importanta nu numai anul de fabricatie.Am vazut atatia samsari care o tineau una si buna ca masina lor are anul de fabricatie cutare deci e net superioara cu alta mai batrana cu 2-3 ani.Ale lor aveau 5-6000.000 de km, aveau mecanica varza, da" erau cele mai bune.Una mai batrana cu 2-3 ani avea 80-90.000 km da" era net inferioara.Logica de samsar.
Destul de departe de mine gandul sa dau C5-ul mai ales dupa ce m-am obisnuit cu el.Dar am dat de genul asta de fanatici care-au scris ei in piatra pe Arcul de Triumf ca masinile nemtesti rulez.Ceea ce nu-i departe de adevar decat daca vorbim despre vreun Mercedes sau Audi.Posibil si de BMW.Da" acu sa te bagi cu Golful in aceeasi oala cu titanii e cam de porc...
Trust Me I’m An Engineer

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mar 16-Oct-2012 16:52

Eu nu stiu de ce va faceti atatea griji pentru cele spuse de un samsar.
Exercitiu de imaginatie: daca acel samsar avea de vanzare un c5 si colegul nostru avea acel golf, ia ghiciti voi care masina era mai buna.
Eu cred ca am fost printre primii in Calarasi care si-a luat c5 si vreau sa va spun ca eram sincer compatimit de catre toti prietenii mei.
Imi amintesc ca unul dintre ei doar ce-si cumparase un A6. Eu nu i-am spus niciodata ca masina aia nu e buna sau mai stiu eu ce, dar in timp ce eu imi schimbam doar uleiul, el a schimbat doua pompe de inalta si turbina o data.
La mine un pivot era 35 lei la vremea aia si la el vre150.

Nu bagati in seama samsarii si nestiutorii.
Un alt amic de-al meu ma suna acum cateva saptamani ca a gasit un c5 III in germania si vroia sa-l ajut cu ceva sfaturi. Si ghici ce....? Era unul dintre cei care-mi plangeau de mila cand mi-am luat masina.
Cand le spun ca masina aia rosie din fata firmei are 400 000 km, fac ochii mari a apreciere...
Eu nu bag in seama pe nimeni cand vad ca sunt preprogramati manelistic pe bmw sau mertan. Se potrivesc de minune cu maneaua. Cel putin in Calarasi e jale...toti coloratii au doar marcile astea. Sa fie la ei...
Ultima oară modificat Mar 16-Oct-2012 17:09 de către mesersmith, modificat 1 dată în total.

iuliu m.
pasionat

Mesajde iuliu m. » Mar 16-Oct-2012 17:08

Eu l-as da totusi pe-al meu pe un E-Klasse, ipotetic vorbind, in aceeasi conditie si de aceeasi varsta.
E doar o parere. Masina nu te lasa-n drum dar electronica si "micile amanunte care fac viata frumoasa" sunt rezolvate enervant de prost.
O masina nu este alcatuita doar din motor si suspensie.
Cu cele mai bune ganduri!

taviciobanu
pasionat

Mesajde taviciobanu » Mar 16-Oct-2012 18:04

Regatul meu pentru un cal!
Faina treaba cu E-klasse dar ce te faci de piese cand se strica(pana la urma)?
Trust Me I’m An Engineer

autoclasic
pasionat
Masina: Citroen C6 2.7 HDI 2009
2: Citroen Axel 11R1986
3: Ds3 1.6 Thp 2011

Mesajde autoclasic » Mar 16-Oct-2012 18:18

masinile germane sunt pentru manelisti,parveniti si pentru popor,de cele mai multe ori sunt lipsite de eleganta si stil,nemtii sunt cei mai priceputi in a scoate masini fara design sau cu un design grotesc,observati ultimele aparitii de la Audi,Vw,Bmw,care nu sunt decat evolutii ale modelelor anterioare. in ce priveste volkswagen,Hitler a avut o revelatie cand si-a propus sa creeze o masina pentru popor,un popor fara pretentii,dar plin de fala,asta-i masina!!!! eu am avut incepand de la Oltcit continuand cu Bx,Xm,Zx,niciuna nu m-a dezamagit,ba dimpotriva am tras de ele cat am putut si nu au cedat.Acum am tot un Xm,pentru masina asta,un cetatean a avut tupeul sa-mi ofere un schimb cu un Passat din 2006, pe langa faptul ca m-a jignit :D i-am dat un flit profund!! eu raman fidel Citroenului!!!!

iuliu m.
pasionat

Mesajde iuliu m. » Mie 17-Oct-2012 03:03

Mda, si lipsei majusculei...
In legatura cu piesele, te pot anunta draga taviciobanu ca e o biata legenda urbana aceea cu piesele de Mercedes exorbitant de scumpe. Daca nu crezi, verifica de curiozitate! Daca nu ma descurc o dau la Remat, ce sa fac? :lol:
Mai al dracu' decat sa dau pe trei plastice de la climatronic, cica "kit de reparatie", 450 de RON si pe reparatie 350 de RON si sa n-o pot face omeneste decat intr-un loc din Romania, cu programare, la sute de km distanta, n-o fi.
Sunt calit "ca otelul" in "lupta cu intretinerea masinii" de catre cel mai bun "antrenor". Adica "mandrul" citronel "cecinci".
Daca vrem sa cadem in prostratie neaparat atunci ne-apucam sa laudam orice. Pana si monumentul de lipsa de fiabilitate numit XM.
Insa pentru mine masina este si o necesitate nu numai un bibelou al carui design sa-l admir undeva, in biblioteca...
Keep walking!

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mie 17-Oct-2012 08:22

Ai si tu dreptate si-ti inteleg supararea, dar asa cum iti spuneam la telefon, aeroterma de pe citroen, o vei gasi si la alte marci, inclusiv la unele nemtoaice.
Ma intrem daca aveai o nemtoaica cu aceeasi aeroterma si-ti pica, oare unde o reparai si cu ce costuri?
Ai impresia ca service-urile altor marci au alti oameni? Eu sunt convins si stiu din intamplari punctuale ca si alte marci au service-uri la fel de incompetente ca si Citroen.
Incidente se intampla peste tot si la toate marcile.
Noul Honda Accord avea probleme cu vopseaua de pe la praguri, exact ca nu stiu ce lot de Loganuri.
Si exemplele sunt nenumarate, dar as umple tot topicul aiurea.

Si preturile nu sunt mari la toate reperele si cred ca are legatura cu faptul ca piata alcatuita din mii de magazine de piese din toata tara, piata spuneam, va aduce si comercializa ceea ce este comun la o masina, scazand astfel, preturile.
Cate magazine auto vor aduce kit-ul de reparatie pentru aeroterma si cate aduc pivoti de pilda?
Concurenta mare pe piata, va scadea preturile, mai mult sau mai putin.
De aici cred eu ca provine pretul la anumite repere.

joeadrianblack
pasionat

...

Mesajde joeadrianblack » Mie 17-Oct-2012 09:19

Romanul nu stie decat despre 3 masini: VW Golf Diesel, Ford (aproape orice) dar sa fie Diesel si eterna fcking Opel Astra (evident Diesel). Cand dai peste cineva care incepe o discutie astfel: "Asculta la mine... cea mai buna masina e VW Golfu..." la mine se inchid urechile si trec pe alta frecventa cu creierul...

(am avut si Passat si Golf si Cx si Clio si Dacie :)
beau cand sunt singur sau cand am cu cine...

autoclasic
pasionat
Masina: Citroen C6 2.7 HDI 2009
2: Citroen Axel 11R1986
3: Ds3 1.6 Thp 2011

Mesajde autoclasic » Mie 17-Oct-2012 10:44

"iuliu m ",presupun marinescu,ai observat foarte exact faptul ca nu am scris cu majuscule,este optiunea mea,ti-as recomanda sa privesti in prealabil in propria-ti ograda si doar dupa acea sa critici, ti-ai scris numele tot fara majuscule. Evita sa te pronunti direct sau indirect asupra persoanelor chiar daca te simti atins de ceea ce se scrie aici,limiteaza-te la a-ti spune parerea pe subiectul automobile si invata sa accepti parerile altora asa cum pretinzi ca si parerile tale sa fie inghitite.Ti-am observat atitudinea iritata ,agresiva ,aroganta sau ofensiva inclusiv pe forumul Oltcit,forum unde,din discutiile cu diversi membrii sau inclusiv cu administratorul site-ului am constatat ca nu prea esti agreat. Iar daca expun o parere aceasta este bazata pe o experienta proprie nu pe fabulatii si nu cred ca trebuie sa cer nimanui acordul pentru asta !

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mie 17-Oct-2012 11:56

Another one bites the dust pentru ca unii se simt butthurt de altii. Si cand citeam cu atata placere topicul.
"If in doubt, flat out!"

iuliu m.
pasionat

Mesajde iuliu m. » Mie 17-Oct-2012 13:14

"iuliu m ",presupun marinescu,ai observat foarte exact faptul ca nu am scris cu majuscule,este optiunea mea,ti-as recomanda sa privesti in prealabil in propria-ti ograda si doar dupa acea sa critici, ti-ai scris numele tot fara majuscule.

Numele userilor pot fi scrise oricum. Este o conventie care circula pe toate forumurile. Parafrazandu-te: "Este optiunea mea!". Tu iti iei dreptul de a avea optiuni acolo unde mediul nu permite negocierea. Si anume la gramatica limbii romane. Esti artagos si nu ai de ce te lega. Limba mea romana este impecabila. Tu deja ai facut harcea-parcea fraza citata, aranjand defectuos topica. Greu cu gramatica asta! :lol:
Evita sa te pronunti direct sau indirect asupra persoanelor chiar daca te simti atins de ceea ce se scrie aici,limiteaza-te la a-ti spune parerea pe subiectul automobile si invata sa accepti parerile altora asa cum pretinzi ca si parerile tale sa fie inghitite.

E numai si numai problema mea ce evit si ce nu. Nu ti-am cerut parerea si nu ai caderea sa imi recomanzi ce sa fac cu privire la asta. Abtine-te! Nu am pretins nimanui nimic. Mi-am spus doar parerea asa cum, cu "gratie" si naduf, imi tot recomanzi pe-aici("printre dinti").
Ti-am observat atitudinea iritata ,agresiva ,aroganta sau ofensiva inclusiv pe forumul Oltcit,forum unde,din discutiile cu diversi membrii sau inclusiv cu administratorul site-ului am constatat ca nu prea esti agreat.

Ai observat prost ca de obicei. Am avut, e drept, o serie de discutii in contradictoriu pe acel forum, contradictii unde intotdeauna am dovedit ca am dreptate, si nu ma deranjeaza in niciun fel daca vreun user in genul tau s-o fi simtit lezat. Nici sa "inghit" orice enormitate afirmata pe acolo sau pe aici, nu mi se intampla, de dragul de a fi "agreat", decat din lipsa de timp.
Nu am vreo divergenta cu administratorul acelui forum, asa cum insinuezi, probabil ca ti-ar fi placut sa adaugi argumentul asta la "ploaia de acuze" pe care le arunci pe aici "din toti rarunchii".
Iar daca expun o parere aceasta este bazata pe o experienta proprie nu pe fabulatii si nu cred ca trebuie sa cer nimanui acordul pentru asta !

O fi bazata pe experienta si murdarirea frecventa a "manutelor" la "mandrul" XM de catre un pasionat al "mesterelii". Eu nu am afirmat ca-ti trebuie vreun acord pentru asta. Ai postat si foarte bine ai facut, sa vedem si noi cum sta cu gramatica, aceasta "oglinda a formatiei educationale" care se petrece in primii ani de viata, de regula la scoala, un mandru posesor/"suporter" al XM-ului. Nu prea faci cinste segmentului de populatie care "adera" cu drag la aceasta marca/model, judecand dupa cum te exprimi in scris.
Daca mertz-ul si BMW-ul sunt "apanajul" baietilor "de culoare" din habitaclul carora razbat pana la cei de pe strada omniprezentele "manele", nu stiu cam cata "lumina buna" aduci tu, personal, celor ce au in curte "vaporul XM" de la citronel.
Cam ce rafinament intelectual "de exceptie"(sic!) adaugi sumei totale si nucleului caracterizant al celor pasionati care mai si poseda aceasta masina.
Le ramane si celorlalti colegi sa judece si sa hotarasca chestia asta. Eu, unul, m-am lamurit.
Ai si tu dreptate si-ti inteleg supararea, dar asa cum iti spuneam la telefon, aeroterma de pe citroen, o vei gasi si la alte marci, inclusiv la unele nemtoaice.
Ma intreb daca aveai o nemtoaica cu aceeasi aeroterma si-ti pica, oare unde o reparai si cu ce costuri?

Credeam ca nu-mi dai dreptate... :lol: Nu stiu unde as fi reparat-o(sa fi avut altceva). Probabil la orice service normal care refuza din start complexitatea problemelor legate de citronel si repara cam aproape orice altceva. Daca aeroterma este asa de "comuna" de ce kit-ul de reparatie vine exclusiv pentru C5 si 407 si nu are vreo corespondenta la vreun Seat de pilda, masina la care nu am intalnit inca pe nimeni sa se planga de treaba asta(si am o gramada de cunoscuti care merg cu asa ceva), iar aici pe topicul dedicat, e plin de cei care patesc/au patit chestia asta? Asta si cu "depollution fault"...Noroc ca aceasta din urma dispare singura si nu aduce nici-un necaz...
N-am afirmat ca piesele sunt scumpe ci doar ca nu sunt mai scumpe la Mercedes. Nu sunt fan Golf si nici A4. A nu se intelege gresit.
Si, in general, nu sunt fan al vreunei marci, in mod special. Imi plac masinile fiabile, performante si usor de intretinut care sa imi "completeze" viata, "usurand-o" si nu "ingreunand-o". Asta-i tot!
Keep walking!

Înapoi la “Citroen C5 I-II”