Se stinge faza lunga

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Isai Calin
just curious

Se stinge faza lunga

Mesajde Isai Calin » Sâm 10-Dec-2011 13:48

buna.
Dupa ce aprind faza lunga se stinge in cateva secunde (nu tot timpul la fel, uneori tine mai mult alteori mai putin) Am observat ca se intampla si cu luminile de ceata. (ref. la faza lunga, am patit o data sa nu o mai pot stinge. am stins-o decupland bornele de la baterie. :D
tot la partea electronica mai am o problema cu portbagajul care nu mai se deschide, la asta am pus un buton separat dar as vrea sa il repar corect.
Xsara din 2002
Calin

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Sâm 10-Dec-2011 14:52

Nu am avut timp sã caut prin documentaÞii, dar dacã ai releu de protecÞie (nu ºtiu dacã xsara are pe lumini), atunci s-a cam dus.... dacã nu, contacÞii blocului de lumini s-au cam dus... În cazul ãsta s-ar putea rezolva montând relee de protecÞie, sau cu Înlocuirea blocului.

Isai Calin
just curious

multumesc

Mesajde Isai Calin » Sâm 10-Dec-2011 15:33

multumesc pentru raspuns
nici nu stiu de unde sa incep. nu ma prea pricep la masini, nu stiu daca are releu de protectie. este prima masina, am primit-o acum cateva luni. de service nu am bani :D
mai astept raspuns, poate a mai intalnit cineva defectiunea si are rezolvare.
am uitat sa precizez ca indicatorul de la faza scrta din bord palpaie (intermitent, asa ca si cum ar semnaliza ceva) din cand in cand.
o zi buna!
Calin

toro
pasionat
Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)

Mesajde toro » Sâm 10-Dec-2011 16:25

Posibil din calculatorul de confort (administreaza tot ce se numeste luminii--inchidere usi ,haion-- bord--diverse si mai putin motor)
Peace on earth ... War under the blanket !

bugytech
simpatizant

Mesajde bugytech » Lun 12-Dec-2011 16:47

Contact imperfect in maneta de faza scurta. S-a mai discutat.

16sil
just curious

Mesajde 16sil » Joi 13-Sep-2012 10:02

Salut am si eu aceiasi problema la lumini. tu ai rezovato? Cum?

ThePredator
pasionat

Mesajde ThePredator » Joi 13-Sep-2012 11:59

ma bag si eu pe aici, am maneta de la lumini si niste releuri care erau prinse pe sub aripa dreapta de vanzare, poate foloseste cuiva. modelul meu e xsara 19.td

Isai Calin
just curious

Mesajde Isai Calin » Joi 13-Sep-2012 22:30

16sil scrie:Salut am si eu aceiasi problema la lumini. tu ai rezovato? Cum?

Da. Am reparat-o in 10 min si nu am mai avut probleme.
Am desfacut maneta de lumini (de semnalizare), nu toata, numai partea din capat. acolo se vedeau contactele murdare. Le-am sters (am dat si cu spray da nu cred ca e musai) si am pus tot la loc. Acum merge perfect. Trebuie sa ai grija ca are ceva arculuri mici, nu is greu de pus la loc. important e sa nu le pierzi.
Calin

berzecus2003
pasionat

Mesajde berzecus2003 » Lun 05-Noi-2012 00:11

Isai Calin scrie:
16sil scrie:Salut am si eu aceiasi problema la lumini. tu ai rezovato? Cum?

Da. Am reparat-o in 10 min si nu am mai avut probleme.
Am desfacut maneta de lumini (de semnalizare), nu toata, numai partea din capat. acolo se vedeau contactele murdare. Le-am sters (am dat si cu spray da nu cred ca e musai) si am pus tot la loc. Acum merge perfect. Trebuie sa ai grija ca are ceva arculuri mici, nu is greu de pus la loc. important e sa nu le pierzi.

o intrebare maneta din stanga se desface pe acelasi principiu ca si in dreapta ?adica se scoate capacelul din varful manetei???? multumesc

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”