Senzor Presiune Anvelopa

Forum de discutii generale despre Citroen C5 III (2008-prezent). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

bogwol
pasionat
Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
2: Nissan Micra 1.2 benzina

Mesajde bogwol » Joi 09-Feb-2012 09:30

mesersmith scrie:Intr-adevar, daca te duci la reprezentanta, inseamna ca iti place sa ti-o traga f tare baietii de acolo si e problema ta.
Nu te duci la reprezentanta decat daca nu ai incotro.
.......
Piesele de c5 chiar nu sunt scumpe, si ma refer aici la tot ce ai pomenit tu.
Nu cred ca e corect sa faci afirmatii neverificate, pt ca sperii lumea inutil.
Citeste topicurile de la c5 I si II si o sa vezi f multe intamplari cu reprezentantele si preturile lor.

Cred ca vorbim de lucruri putin diferite.
Masina mea este inca in garantie, deci nu pot pune alte piese decat de la reprezentanta.

Chestia cu afirmatii neverificate, cred ca e exact invers: eu am informatia verificata intrucat am factura de la reprezentanta. Faptul ca voi va descurcati sa luati piese mai ieftin, de la producatori, nu cred ca e criteriul de referinta. Asa si eu pot comanda o piesa de la "baietii veseli" care o iau de pe alta masina si voi plati mai putin decat zici tu.
Comparatia se face intre piese de reprezentanta si nu intre "reprezentanta- altii"; normal ca in a doua situatie avantajul il au "altii".
Schimb de ulei la c5+filtre (revizia de 2 ani) m-a costat 6 mil cu tot cu manopera, de asemenea la reprezentanta.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Joi 09-Feb-2012 09:41

Te anunt ca acum 3 ani exact 600 lei a costat revizia la Logan MCV 1.5 dci. Masina era a firmei. Bauiesc ca pe acolo costa si acum doar ca nu mai lucrez la firma aia.
"If in doubt, flat out!"

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Joi 09-Feb-2012 11:12

Daca ai masina in garamtie, asta e, nu e vina mea, trebuie sa platesti.
Si eu am avut pana de curand doua peugeot 308 in garantie si am facut reviziile la reprezentanta, si am platit sume similare pt revizii, ceea ce inseamna ca nu doar la citroen piesele sunt scumpe.
De asta am spus ca faci afirmatii neverificate si nu ca nu ai fi platit atat cat ai spus. Adica, ai spus ca ai platit nu stiu cat si sunt comvins ca e asa, dar asa ai pati la orice reprezentanta a oricarei marci.
Dupa ce termini garatia, trebuie sa fii nebun sa te mai duci la ei pt chestii comune, pt ca orice componenta e inmultita cu nu stiu cat.

Cam asta spuneam eu.
Si am spus si ca nu te duci la repreentanta decat daca nu ai incotro, si situatia ta actuala e una dintre ele.
Si componente gen articulatii, placute frana, eu le-am schimbat singur, chiar daca aveam masina in garantie, pt ca nu pot dovedi aia ca le-am schimbat eu, desi la placute, daca iei alta marca, ar putea dovedi.
Pe mine m-au intrebat cum de nu sunt uzate placutele si le-am spus ca nu folosesc frana si de asta sunt f putin uzate..

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Joi 09-Feb-2012 12:24

mesersmith scrie:Pe mine m-au intrebat cum de nu sunt uzate placutele si le-am spus ca nu folosesc frana si de asta sunt f putin uzate..

asta e super tare :lol: :lol: :lol: si te opesti ca avioanele de pe portavion? :lol: :lol:

vedeumbre
simpatizant

supapa

Mesajde vedeumbre » Lun 13-Feb-2012 10:55

si mie imi dadea acelasi avertisment, insa dupa ce faceam presiunea disparea. asta m-a facut sa vred ca din cauza gropilor sau a altor cauze, supapa anvelopei mai pierde putin aer.
Daca nimeni n-ar face nimic pentru ca nimeni nu face nimic, atunci nimeni n-ar face nimic!

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Joi 16-Feb-2012 16:18

mbc scrie:
FARAD este o firma care produce asa ceva si mi-am luat si eu antifurturi pentru jantele de tabla de la ei (pentru cauciucuri mai mult) si urmeaza sa imi iau si pentru jantele de aliaj pentru ca am cumparat masina cu unul stricat. Cauta aici modelul exact pentru masina ta si comanda-l de unde gasesti in Romania. Eu asa am facut.

MBC unde ai gasit in Romania antifurturi Sicurit sau Sicustar? Eu pe net nu am gasit.... Ai vreo astfel de informatie?

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Joi 16-Feb-2012 16:39

Eu am luat de aici: http://www.4tuning.ro/magazin/alte-acce ... 48298.html
Nu e cine stie ce magazin, dar au avut modelul exact pentru mine si mi le-au trimis prin curier. Totul a fost ok. Intentionez sa imi iau si pentru rotile de vara tot de aici.

Ca idee, du-te prima data pe farad si vezi exact ce model trebuie pentru masina ta ca sa fii extra-sigur.
"If in doubt, flat out!"

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Vin 17-Feb-2012 10:40

multumesc pentru info.

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Vin 17-Feb-2012 12:42

mbc scrie:Eu am luat de aici: http://www.4tuning.ro/magazin/alte-acce ... 48298.html
Nu e cine stie ce magazin, dar au avut modelul exact pentru mine si mi le-au trimis prin curier. Totul a fost ok. Intentionez sa imi iau si pentru rotile de vara tot de aici.

Ca idee, du-te prima data pe farad si vezi exact ce model trebuie pentru masina ta ca sa fii extra-sigur.

se pare ca sicustar modelul care imi trebuie mie nu se prea aduce in romania
stie cineva un site de afara care trimite piese si in romania?

exclu20
simpatizant

Mesajde exclu20 » Sâm 24-Noi-2012 13:08

Revenind la subiect.

Stie cineva daca se poate reseta comunicarea dintre calculator si senzorii de presiune roti.
am mesaj ca nu poate monitoriza roata stanga spate, dar dupa ce am schimbat roata de pe o parte pe alta am acelasi mesaj; in mod normal trebuia sa vada ca roata este pe dreapta.
Daca ma poate ajuta cineva cu sugestii. multumesc

crys71
simpatizant

Mesajde crys71 » Dum 25-Noi-2012 19:40

eu zic ca da... am avut un peugeot 407 an 2007 si tot asa am avut probleme cu un senzor de presiune .. m am dus la cineva din cluj care l a pus pe lexia.. si dupa 5 min de butonari... nu am avut probleme.. adica a sistat comunicarea intre senzori si calculator.. ma costat daca tin minte 50 lei

marianmarian
pasionat

Mesajde marianmarian » Dum 25-Noi-2012 20:39

nu va cuparati masini frantuzesti ca sunt scumpe la intretinere .cumparati biciclete .

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Lun 26-Noi-2012 08:54

exclu20 scrie:Revenind la subiect.

Stie cineva daca se poate reseta comunicarea dintre calculator si senzorii de presiune roti.
am mesaj ca nu poate monitoriza roata stanga spate, dar dupa ce am schimbat roata de pe o parte pe alta am acelasi mesaj; in mod normal trebuia sa vada ca roata este pe dreapta.
Daca ma poate ajuta cineva cu sugestii. multumesc

nu cred ca el iti identifica faptul ca ai schimbat roata de pe stanga pe dreapta. fiecare roata are un cod si probabil au un receptor comun care receptioneaza semnale de la fiecare senzor. atata timp cat receiverul primeste date de la toti cei 4 senzori, el nu face deiferenta intre pozitionarea exacta a acestora pe masina

exclu20
simpatizant

Mesajde exclu20 » Lun 26-Noi-2012 18:25

eu cred ca verifica fiecare roata. In vara aceasta am avut mesaj in bord de doua ori la interval de o luna - <Left front tyre punctured>, de fiecare data am oprit la o vulcanizare si am verificat presiune, era 2,2 sau 2,3 fata de 2,4 cat srie in carte. Dupa ce imi aducea roata la presiune de 2,4 si plecam de pe loc nu mai aveam acel mesaj. Nu era nevoie sa verific presiunea la toate rotile. de aceea cred exista o procedura de resetare a comunicarii dintre senzori si calculator.

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Mar 27-Noi-2012 09:23

exclu20 scrie:eu cred ca verifica fiecare roata. In vara aceasta am avut mesaj in bord de doua ori la interval de o luna - <Left front tyre punctured>, de fiecare data am oprit la o vulcanizare si am verificat presiune, era 2,2 sau 2,3 fata de 2,4 cat srie in carte. Dupa ce imi aducea roata la presiune de 2,4 si plecam de pe loc nu mai aveam acel mesaj. Nu era nevoie sa verific presiunea la toate rotile. de aceea cred exista o procedura de resetare a comunicarii dintre senzori si calculator.

iti recomand sa incerci urmatorul experiment: desumfla putin una din roti (de ex dreapta fata) si pune-o in locul altei roti. Chiar daca este pe partea stanga spate, de ex, mesajul din bord iti va apare tot dreapta fata.
ceea ce vrea sa spun este urmatoarul aspect: calculatorul de bord stie ca senzorul X este montat in dreapta fata. Tu daca ii schimbi locul si el il receptioneaza in continuare semnal, crede ca e in continuare in dreapta fata, si nu in stanga spate de ex.

Înapoi la “Citroen C5 III”