Intalnire CitROclub 19.02.2006 - Bucuresti

Intalnirile periodice ale Clubului Citroen Romania.

Moderator: Echipa Tehnica

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Mar 21-Feb-2006 20:32

Eu inteleg ca poate, repet poate numarul pasionatilor este mai mare,decat cel al posesorilor, dar asta nu ar trebui sa faca un forum sa devina exclusivist(nu zic ca este, dar asta se da de inteles).

O sa propunem ca in anuntul intalnirilor sa se specifice ca asteptam orice persoana.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mar 21-Feb-2006 20:56

data viitoare, cu riscul de a suporta 50 de "vreau acasa" o sa-mi aduc si prietena, dac-o fi in bucuresti, iar daca se pune problema ii zic sa aduca si prietene :wink: :twisted: daca vreti faceti thread cu cerinte :twisted: ca la scandic vodca...studente la limbi
Cosmin
high energy music expression

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mar 21-Feb-2006 21:41

Pentru pasionati, pentru curiosi, pentru simpli utilizatori sau pentru cei interesati, este bine ca aceste intalniri sa fie deschise, sa fie un prilej de schimb de opinii, solutii, idei ce au ca numitor comun autoturismele Citroen.
Am fost si eu Duminica pentru prima oara la o intalnire a clubului. Recunosc , nu am stat foarte mult pentru ca eram insotit de copil, sotie...cu alte cuvinte a trebuit sa-mi fac programul dupa cel mai important membru al familiei, si anume micul Matei ( il puteti vedea in pozele de pe ftp, langa un cx alb). Norocul meu a fost ca elefantul de la zoo nu era prezent si am putut deturna expeditia....
Impresiile ce mi le-a lasat intalnirea le-as putea cataloga drept "mixed emotions", mai precis am prins partea in care s-a discutat despre club si mai putin despre masini, imprieteniri...etc. Nu ca as avea ceva impotriva infiintarii clubului, dar prefer in momentul actual sa fiu un simpatizant activ decat un membru. Nu vad ce avantaje as avea ca si membru. O reducere la ulei Total, la RCA sau niste stickere pe geamul masinii nu imi aduc personal nici o satisfactie. Mi-as dori (si as deveni membru instantaneu) daca s-ar putea asigura service la masina in regim preferential , daca as gasi piesele cautate cu usurinta prin intermediul clubului, sau alte forme de asistenta tehnica ori de alta natura, bineinteles in directa legatura cu autoturismul din posesie. Oricum, stiu ca in timp se va ajunge si la performanta asta, dar, nu mi-o luati in nume de rau, am sa astept, nu fara sa fiu activ , bineinteles.
As fi dorit sa pot vorbi mai mult cu posesorii de BX, sau alte modele inrudite, decat sa ascult o discutie despre viitoarea asociatie, cre nu mi-a imbogatit cunostiintele tehnice sau experienta automobilistica cu nimic. Nici nu ne-a "socializat". Nu contest utilitatea sau discutia in sine, ci doar imi pare rau ca nu am putut beneficia de perioada de dinainte si de cea de pe urma....am nimerit exact cand "trebuia". Repet, nu critic ci doar detaliez ce mi-as fi dorit eu de la o astfel de intalnire, tot in aceasta idee, iata cateva mici remarci personale vis-a-vis de cum as vedea eu derulandu-se o astfel de intalnire: ( O oarecare experienta am ptr ca fac parte si din alt "club", mai mic, al posesorilor de Renault 25 - eu prezent cu 2 exemplare- . Va pot spune ca organizam intalniri, undeva pe o pajiste, ne strangeam 10-15 posesori si vorbeam vrute si nevrute, doar cu capota ridicata la masina, mai mult, unii chear faceau demonstratii tehnice, reparatii, altii chear vindeau piese la preturi sub cele ale pietii, si altele multe totul avand ca numitor comun R25. Ca si fapt divers, printr-o intamplare, am luat parte si la o intalnire a posesorilor r25 din Franta, aflandu-ma in acea perioada pe langa Paris, insotit de "bunicuta" galeza V6. Ma rog, ca m-am imbolnavit la cat de bine aveau aia intretinute masinile este alta poveste, important este ca nici ei nu faceau altceva decat sa stea cu capotele deschise)

- in primul rand ar fi absolut necesara gasirea unui punct de intalnire si "show-off" mai bun decat cel traditional. Asta doar daca nu vreti ca dupa 5 intalniri sa schimbati bucsele si sferele din cauza pavajului imposibil. Un loc bun, chit ca este cu plata ar fi in parcul Herastrau, in interiorul parcului, in zona terenurilor de tenis - restaurantul Herastrau, acolo, in permanenta este un spatiu imens care ramane liber.
- Nu vreau sa par ca imi doresc scindarea intalnirilor, dar totusi mi s-ar parea utila separarea pe categorii de varsta a masinilor. Nu cred ca am ce experiente sa impartasesc eu, detinator si utilizator de BX, cu un detinator si utilizator de Picasso. Si nici el nu are nimic de invatat de la mine...ce sa-i spun, unde sa gasesca sfere bune din dezmembrari? Nu cred ca-l intereseaza. Sunt masini cu structura diferita, cu service diferit, cu intretinere diferita. Eu, bx-istu Gica, vin acolo sa ma vad cu Bx-istu Mitica, sau cx-istu Vasile. Nu zic sa se faca intalniri separate, dar se poate organiza de asa natura incat fiecare sa beneficieze cat mai mult de schimbul de experienta dorit si scontat.

Am scris cam mult si cu paranteze mari. revin in caz de solicitari :D

iussy
pasionat

Mesajde iussy » Mar 21-Feb-2006 21:45

Imi pare rau sa citesc discutia asta, aici...
Iata ca si altii au aceeasi parere pe care am avut-o eu la inceput - ca este un forum exclusivist...Pacat!
Nu toata lumea are rabdarea mea, de a discuta si de a lamuri problemele acestea!Ei intra pe forum vad cuvantul "doar" si pentru ca nu se includ in totalitate in categorie, pleaca!
De ce?
Faceti ceva in privinta asta!Altfel clubul se va limita "doar" la acei cativa, 10-15 pe care i-am vazut la Baneasa, duminica...Si nu cred ca vreti sa vedeti 15 stikere cu CitroClub intr-o mare de Peugeot, Dacia, Renault, etc...
Multumesc pentru timpul acordat, atentia si bunavointa voastra!

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 21-Feb-2006 21:58

Acum cred ca tine un pic si de personalitea fiecaruia. Nu stiu poate multi dintre voi asteptati sa fiti cumva bagati in seama. EU la prima intalnire la care am fost, nu m-am simtit in nici un fel "marginalizat ", ci m-am intretinut cu destui pe acolo(WhiteWizard,Arise,inca cineva cu un Xsara albastru inchis care spre rusinea mea nici acum nu stiu cine e :oops: , si NU, nu era Kata), chiar am fost si pasager in VTS-ul lui Mugurel.
La un moment dat erau formate grupuri, unii vb de RCA, altii de club, altii de muzica pe masina, altii se dadeau la VTS lu Mugurel etc, nu o sa se poate niciodata zic eu sa se dezbata de catre toti aceeasi problema pe toata durata intalnirii. Acum ceva timp cand nu erau masini noi multe pe la intalniri lumea se plangea ca se vorbeste prea mult de cele vechi, de mecanica si etc.
Asa ca, e mult pana ajungi acolo, si ca sa ajungi acolo, trebuie mai intai sa intelegi ca nu e ceva exclusivist, si ca oricine este bine venit si nu doar sa stea sa priveasca si asculte.
Ultima oară modificat Mar 21-Feb-2006 22:06 de către Matrixu, modificat 1 dată în total.

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mar 21-Feb-2006 22:01

Matrixu, daca din intamplare m-ai socotit si pe mine in lista celor ce se simt marginalizati . nu este as. Nu m-am simtit marginalizat. De cum m-am dat jos din masina am intrat in vorba cu Draku si cu un baiat foarte simpatic din Ploiesti, posesor de BX break....dar discutia s-a terminat repede, cu o chemare la careu....

iussy
pasionat

Mesajde iussy » Mar 21-Feb-2006 22:07

Nu stiu cum ai ajuns tu la concluzia cu marginalizarea!Cu cine am avut ceva de schimbat (vorbe), am schimbat!Am vorbit despre ce ma interesa!
Singurul moment in care nu m-am simtit tocmai bine a fost cand toata lumea s-a strans intr-o parte, eu cu prafuitul vb despre masinile noastre, si a inceput dicutia despre club!
Culmea este ca vroiam sa-mi ofer ajutorul , pentru ca sunt director de programe la o fundatie de vre-o 6 ani...Iar la intrebarea mea despre un cont in care se vireaa banii, cineva mi-a spus, nu-i retin numele, ca, "undeva pe forum, intr-un post, o sa gesesti tu contul MEU"!!!!
Scuzele de rigoare, dar prefer, in astfel de cazuri sa dau banii IN MANA, nu intr-un numar de cont postat pe un forum, si nu stiu cati sunt cei care ar proceda conform "indicatiei"!
As fi vrut ca zilelele astea sa platesc si eu taxa de inscriere si cotizatia, dar dupa "mica problema" am sa astept pana va iesi asociatia, ca sa existe un chitantier si o stampila!
SI INCA O DATA, DACA AVETI NEVOIE DE AJUTOR, NU EZITATI SA IL CERETI!

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 21-Feb-2006 22:10

NU zic ca X sau Y se simte "marginalizat"( marginalizat este pus in ghilimele ), deci nu vreau sa luati ca pe o ofensa ceea ce am vrut sa zic si sper sa intelegeti unde am vrut sa bat.
Alex eu sunt total de acord cu tot ce ai scris tu acolo, mai putin la chestia cu capotele ridicate, pentru ca la masinile noi care la penultima intalnire au fost mai multe, nu prea ai la ce sa te holbezi.

Tocmai ai dat un exemplu iussy, tu ai ramas intr-o parte restul s-au strans in alta parte, la chesti asta ma refeream si o mai zic inca o data, nu ai cum sa tii 10-20-30 oameni stransi intr-0un loc si sa se vorbeasca acelasi lucru ca la orele de curs sau conferinte plictisitoare.

Anyway, parerea mea, este ca acest forum si intalnirile nu ar trebui vazute ca ceva exclusivist.
Ultima oară modificat Mar 21-Feb-2006 22:14 de către Matrixu, modificat 1 dată în total.

iussy
pasionat

Mesajde iussy » Mar 21-Feb-2006 22:14

Matrixule, sunt perfect de acord cu tine, dar la discutarea unei probeleme importante, zic eu, cum ar fi CLUBUL, cred ca se putea face un efort de a se strange toata lumea pentru 5 minute!
Sau....

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 21-Feb-2006 22:17

Bineinteles, eu ziceam pe tot parcursul intalnirii e imposibil sa tii lumea stransa la un loc, si mi se pare chiar aberant lucrul asta. Asta pentru cei care probabil s-ar astepta la asa ceva.

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mar 21-Feb-2006 22:18

"Alex eu sunt total de acord cu tot ce ai scris tu acolo, mai putin la chestia cu capotele ridicate, pentru ca la masinile noi care la penultima intalnire au fost mai multe, nu prea ai la ce sa te holbezi."

In concluzie, se ajunge la vorbele mele, cand afirmam ca nu ar fi rau sa avem grupuri de interese separate, de genul "Classic" , "Vintage", "New", toate reunite sub marea palarie Citroen . Chit ca mi-ar facea placere sa vad plasticele de pe motoarele noi.....

iussy
pasionat

Mesajde iussy » Mar 21-Feb-2006 22:26

Ar fi o idee asta cu grupurile de interes....
Dar, uite, eu am berlingo dar am invatzat multe de la cei care mai au motoare HDi2.0!!!
Si dn cate stiu eu nu mai sunt decat 1 sau 2 Berlongolari perin club....
Asa ca, fiecare sa se adune cu cine vrea si sa discute ce vrea...
Mai putin anunturile sau discutiile interesante ptr toata lumea!!!!

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mar 21-Feb-2006 22:30

eu am fost pentru prima oara la intalnire, nu prea am avut subiecte de conversatie cu "confratii", dar nu m-am simtit marginalizat, ci mi-a facut placere sa vad de aproape un gsa (vai de mama lui! :wink: ), un cx (al ui eugen cred, foarte misto, pacat de claxon) si diverse bx-uri, plus un scuter baotai :P plus ca mi-a cazut fata cand un grup foarte restrans (sau cuplu) s-a uitat putin in masina mea (cred ca radeau de noroiul din habitaclu sau altceva)...din pacate am plecat devreme si am ratat pe multa lume, ca sa nu mai spun ca nu m-am urcat si eu intr-un c4 sau c2, asa de fason...las-ca va prind eu data viitoare
cu caldaramul avea alex dreptate, cam nasoala piatra aia, doare cand treci pe ea :cry: really
Cosmin

high energy music expression

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Mar 21-Feb-2006 22:32

Va pot spune ca organizam intalniri, undeva pe o pajiste, ne strangeam 10-15 posesori si vorbeam vrute si nevrute, doar cu capota ridicata la masina, mai mult, unii chear faceau demonstratii tehnice, reparatii, altii chear vindeau piese la preturi sub cele ale pietii, si altele multe totul avand ca numitor comun R25

Eu nu am fost la ultima intalnire dar, nu inteleg cine te-a oprit sa faci lucrul acesta?Poate doar lipsa de timp care este independenta de ceilalti membrii ai clubului.
La intalnirile care am participat(la unele am adus si sotiile/prietenele) s-au facut schimb de piese,s-au ridicat capote, s-a discutat de sfere si LHM s-a facut drive-test cu orice model a vrut fiecare(multa lume a vrut sa incerce VTS-ul lui Mugurel :lol: ) si toti membrii care mai erau in zona s-au adunat intr-un grup timp de 5-10 min. in care cei care vor sa faca clubul cu statut juridic au anuntat in ce stadiu sunt.

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mar 21-Feb-2006 22:45

Marian, nu poate decat sa ma bucure faptul ca alte intalniri au fost mai active pe latura schimbului de experienta , practic, obiectivul primordial al acestui gen de intalniri. Eu am judecat dupa prima impresie, fiind prima paricipare, si nu mi-am expus decat "dorintele de bine" pentru viitor prin exemple mai mult sau mai putin elocvente.

Insist pe latura schimbarii locului "traditional". Acum, ca am si un sustinator in "bezz" :D . Really, Herastraul, in zona pe care am mentionat-o mi se pare ok. Adevarat ca exista taxa de 1leu/h, dar nu stam toata ziua. In plus este parc civilizat, aer mult mai curat decat la margine de sosea, nu stiu sa fie stupi de albine pe acolo, este asfalt in prportie de 95% practicabil. Altfel putem veni cu familia, copii, sotii...Ele/ei pot merge in parc si noi putem ramane cu harburile...E si un stabiliment pe acolo cu cico si sticksuri, napolitane si inghetata :D . Adevarat ca va trebui sa acceptam ideea ca vom avea in raza ochilor si Dacii, si Bentley-uri si "Tuaregi", dar este doar un mic dezavantaj......( pentru ei, bineinteles, caci isi vor da seama ce urate sunt masinile lor in comparatie cu ale noastre)

Înapoi la “Intalniri lunare”