Pentru pasionati, pentru curiosi, pentru simpli utilizatori sau pentru cei interesati, este bine ca aceste intalniri sa fie deschise, sa fie un prilej de schimb de opinii, solutii, idei ce au ca numitor comun autoturismele Citroen.
Am fost si eu Duminica pentru prima oara la o intalnire a clubului. Recunosc , nu am stat foarte mult pentru ca eram insotit de copil, sotie...cu alte cuvinte a trebuit sa-mi fac programul dupa cel mai important membru al familiei, si anume micul Matei ( il puteti vedea in pozele de pe ftp, langa un cx alb). Norocul meu a fost ca elefantul de la zoo nu era prezent si am putut deturna expeditia....
Impresiile ce mi le-a lasat intalnirea le-as putea cataloga drept "mixed emotions", mai precis am prins partea in care s-a discutat despre club si mai putin despre masini, imprieteniri...etc. Nu ca as avea ceva impotriva infiintarii clubului, dar prefer in momentul actual sa fiu un simpatizant activ decat un membru. Nu vad ce avantaje as avea ca si membru. O reducere la ulei Total, la RCA sau niste stickere pe geamul masinii nu imi aduc personal nici o satisfactie. Mi-as dori (si as deveni membru instantaneu) daca s-ar putea asigura service la masina in regim preferential , daca as gasi piesele cautate cu usurinta prin intermediul clubului, sau alte forme de asistenta tehnica ori de alta natura, bineinteles in directa legatura cu autoturismul din posesie. Oricum, stiu ca in timp se va ajunge si la performanta asta, dar, nu mi-o luati in nume de rau, am sa astept, nu fara sa fiu activ , bineinteles.
As fi dorit sa pot vorbi mai mult cu posesorii de BX, sau alte modele inrudite, decat sa ascult o discutie despre viitoarea asociatie, cre nu mi-a imbogatit cunostiintele tehnice sau experienta automobilistica cu nimic. Nici nu ne-a "socializat". Nu contest utilitatea sau discutia in sine, ci doar imi pare rau ca nu am putut beneficia de perioada de dinainte si de cea de pe urma....am nimerit exact cand "trebuia". Repet, nu critic ci doar detaliez ce mi-as fi dorit eu de la o astfel de intalnire, tot in aceasta idee, iata cateva mici remarci personale vis-a-vis de cum as vedea eu derulandu-se o astfel de intalnire: ( O oarecare experienta am ptr ca fac parte si din alt "club", mai mic, al posesorilor de Renault 25 - eu prezent cu 2 exemplare- . Va pot spune ca organizam intalniri, undeva pe o pajiste, ne strangeam 10-15 posesori si vorbeam vrute si nevrute, doar cu capota ridicata la masina, mai mult, unii chear faceau demonstratii tehnice, reparatii, altii chear vindeau piese la preturi sub cele ale pietii, si altele multe totul avand ca numitor comun R25. Ca si fapt divers, printr-o intamplare, am luat parte si la o intalnire a posesorilor r25 din Franta, aflandu-ma in acea perioada pe langa Paris, insotit de "bunicuta" galeza V6. Ma rog, ca m-am imbolnavit la cat de bine aveau aia intretinute masinile este alta poveste, important este ca nici ei nu faceau altceva decat sa stea cu capotele deschise)
- in primul rand ar fi absolut necesara gasirea unui punct de intalnire si "show-off" mai bun decat cel traditional. Asta doar daca nu vreti ca dupa 5 intalniri sa schimbati bucsele si sferele din cauza pavajului imposibil. Un loc bun, chit ca este cu plata ar fi in parcul Herastrau, in interiorul parcului, in zona terenurilor de tenis - restaurantul Herastrau, acolo, in permanenta este un spatiu imens care ramane liber.
- Nu vreau sa par ca imi doresc scindarea intalnirilor, dar totusi mi s-ar parea utila separarea pe categorii de varsta a masinilor. Nu cred ca am ce experiente sa impartasesc eu, detinator si utilizator de BX, cu un detinator si utilizator de Picasso. Si nici el nu are nimic de invatat de la mine...ce sa-i spun, unde sa gasesca sfere bune din dezmembrari? Nu cred ca-l intereseaza. Sunt masini cu structura diferita, cu service diferit, cu intretinere diferita. Eu, bx-istu Gica, vin acolo sa ma vad cu Bx-istu Mitica, sau cx-istu Vasile. Nu zic sa se faca intalniri separate, dar se poate organiza de asa natura incat fiecare sa beneficieze cat mai mult de schimbul de experienta dorit si scontat.
Am scris cam mult si cu paranteze mari. revin in caz de solicitari