lumini parasolar

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

niq
pasionat

lumini parasolar

Mesajde niq » Mie 12-Dec-2012 22:36

Salut, nu-mi mai merg luminile de la oglinzile de la parasolare. nici pe stanga nici pe dreapta. si nici la plafoniera nu-mi mai merge decat becul central. cele laterale nu-mi mai merg.
bineinteles, ca ciobanul... :lol: m-am gandit ca s-au ars toate becurile de-odata, asa ca le-am schimbat (bine, vroiam si sa vad cum se schimba, asa ca mi-am bagat nasul)
plus ca nu aveam nici sigurante, asa ca speram sa nu fie siguranta arsa.
dar acum am realizat ca din pacate - s-ar putea sa fie arsa siguranta de la ele.
intrebarea mea: siguranta pentru astea e sub capota ? sau unde e ? e vreo schema pe undeva cu sigurantele ? sa stiu ce verific ?
Multumesc !

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

Mesajde Rica » Joi 13-Dec-2012 09:16

sigur e siguranta
vezi ce nu mai merge pe masina daca nu ai schema,poate asa stie careva care este
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Joi 13-Dec-2012 09:33

Verifica siguranta F7 din stanga, sub volan, cea galbena de 20A.

Imagine

niq
pasionat

Mesajde niq » Sâm 15-Dec-2012 23:41

gata, mi-am facut de lucru azi.
@mesersmith - panoul meu de sigurante e un pic diferit fata de ala. siguranta aia din mijloc, la mine vine undeva deasupra. deci se pare ca e diferit.
si siguranta care s-a dovedit problematica nu era de 20 A, era de 5 A.
am schimbat-o si am rezolvat problema :)
cand zic ca am rezolvat problema... zic ca am rezolvat-o pe partea soferului. la pasager tot nu se aprind becurile alea. nu cred sa aiba siguranta separata, deci tind sa cred ca s-ar putea sa fie vreun fir / mufa pe undeva bulita ?
nici nu stiu daca sa imi bat capul... nu e ceva fara de care sa nu pot trai :lol: faptul ca nu merge lumina de la parasalor din partea dreapta :P

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Dum 16-Dec-2012 01:07

E in functie de tipul cutiei de sigurante, de fapt a BSI-ului.
Ai aici cele doua variante.
Siguranta aia de 5A nu are cum sa fie de valoarea asta, sigur a fost schimbata de cineva inaintea ta si a pus si el ce-o fi avut.
Ma refer aici la varianta I de C5.
Becurile presupun ca le-ai verificat, nu?
La fel si contactele.
Da capacelul ala jos si actioneaza cu mana contactul ala si vezi daca e de acolo.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

george13
simpatizant

Mesajde george13 » Lun 17-Dec-2012 15:03

La fosta mea masina c5 2007 1.6hdi siguranta era tot de 5 amp. Avea un scurt la parasolarul de la pasager si se ardea de fiecare data siguranta atunci cand intorceam parasolarul.Erau doua fire care se atingeau intre ele.Este usor de dat jos parasolarul si verificat.

laur7733
just curious

Mesajde laur7733 » Mie 19-Dec-2012 17:26

george,am si eu un citroen c5 din 2007 si numi merg pozitiile pe fata ,ai ideea care ar fi siguranta?/am vzt k la tabloaul de la motor,care cred k este singurul,am doar vreo 14 siguamte,ai vreo poza al tabloului sau cel putin care ar fi siguranta s-o verific,radioul are cod in caz ca scot siguranta acestuia??ms

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Mie 19-Dec-2012 18:15

Laur, tu nu citesti ce se scrie aici?
Ia uite in pozele alea, sunt acolo toate sigurantele si cele doua variante de asezare a lor.
Trebuie doar sa citesti.
F12 si F22.

marianmarian
pasionat

Mesajde marianmarian » Mie 19-Dec-2012 21:33

laur 7733 pe spate iti merge pozitia?

george13
simpatizant

Mesajde george13 » Mie 19-Dec-2012 22:09

Laur,nu stiu exact unde sunt.Mai este un tablou de sigurante in masina.In stanga volanului este un mic spatiu de depozitare.Se trage in jos putin mai tare de capac si acolo gasesti alte sigurante.Cred ca desenele de mai sus te pot ajuta.Cd-playerul nu are nevoie de cod.

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Mie 19-Dec-2012 22:23

Fratilor, aveti mai sus sigurantele, locul unde sunt puse, dispunerea lor, precum si semnificatia fiecareia dintre ele.
Mariane, fiecare dintre cele doua sigurante, F12 si F22, sunt si pentru fata si pentru spate.
Adica, F12 este pentru stanga si fata si spate, la fel F22 este pentru dreapta si fata si spate.
Daca e dusa o siguranta de pe o parte, nu va mai merge nici pe fata si nici pe spate.

marianmarian
pasionat

Mesajde marianmarian » Joi 20-Dec-2012 15:15

mes la c5II se ard pozitile pe fata di motivul ca avem bec h1 si este foarte puternic si topeste locasul in far.
eu asa am cumparato si asa am facut si RARU la Slobozia
ing. de la RAR a specificat ca nu am pozitie fata si eu si el ne uitam si nu vedeam becurile.
am spun in gluma ca nu pozitie pe fata iar el a spus ca trebuie sa aiba.
am verificat si am constatat ca becurile eru arse si suportul de bec lipit de far.
de aceia am renutat la bec si am pus pe led si alt motiv nu gasem suport bec si a trebuit sa fac modificare pentru alt bec cu suport ca era suportul mai subtire.
de aceia am spus colegului de becuri ca la varianta doi are probleme cu pozitia fata .
uitate si tu la masinile de vanzare sa vezi ca nu le merg pozitile la toate.

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Joi 20-Dec-2012 17:24

H1 la pozitii? Wow.
Si la luminile de drum ce bec ai? O fi vreun laser din razboiul stelelor.

Eu intelesesem ca pe colegul nostru il intereseaza sigurantele pentru pozitii, ca asa a spus.
Tu acum, spui de H1 si nu inteleg care-i treaba cu tipul asta de bec, in raport cu discutia si intrebarea colegului.

In sfarsit, nu stiu la ce te referi.
Care bec era ars si lipt de far? H1? Ca ala e la luminile de drum si nu la pozitii.
Becul de la pozitii este H6W.

Asa cum am spus mai sus, cele doua pozitii sunt legate fata si spate pe aceeasi siguranta. Astfel, vom avea o siguranta pentru stanga si una pentru dreapta.
Daca e arsa o siguranta, atat pozitia de pe fata, cat si cea de pe spate, pe una dintre parti, nu vor mai merge.

marianmarian
pasionat

Mesajde marianmarian » Joi 20-Dec-2012 20:22

h7 lumina de deru /h1sau h4 faza lunga dar ma uit si reftific ce am spus . Am specificat sa verifice becurile la pozitie sa nu fie arse si am specificat ca la modelul doi e o problema cu pozitia pe fata.
sa inteleg ca pozitile sunt pe sigurante diferite?

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Joi 20-Dec-2012 20:36

Mariane, pentru Dumnezeu, in romana!!!
Ce naiba inseamna "deru"?

Da, sunt pe pozitii diferite.

Si ca sa nu mai fie confuzii, o sa fac un mesaj sticky cu toate becurile la C5.

LE: Aici gasiti informatii cu becurile de care vorbeam:

http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtop ... 034#191034

Înapoi la “Electrica - C5 I-II”