temperatura nu creste
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- simpatizant
temperatura nu creste
am si eu o problema eu cred ca e veche dar numai din o anume discutie cu cineva am descoperit-o.temperatura nu creste mai mult de vreo 75 de grade.si imi zicea ca nu e normal sa fie asa.am venit din austria si tot acolo intre 70-75 de grade statea acul.daca ma poate ajuta cineva cu niste pareri.multumesc anticipat.
-
- pasionat
-
- simpatizant
am fost la un tip electronist f bun si imi spunea ca in caz ca nu crestwe temperatura la 90 de grade consumul e mai mare pentru ca primeste informatii ca e rece motorul si pompeaza mai multa motorina.ce4l putin asa am inteles. dar si temperatura nu e chiar ok fatza de alte masini . o pun pe 28 de grade si baga ca la altii la 23-24.oricum e ciudata treaba asta
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
-
- pasionat
- mesersmith
- Moderator - C5
Din pacate, nu am nicio poza din zona aia si cu atat mai putin de la 2.2.
Totusi, din partea de sus a radiatorului, o sa vezi un furtun care se duce catre motor.
El va intra intr-o piesa care este prinsa pe motor cu 4 suruburi, daca nu gresesc, pentru cheie de 10.
Sub acea piesa vei gasi termostatul.
Atentie cand il cumperi pe cel nou, pentru ca am intalnit situatii in care vine fara garnitura.
Acea garnitura face etanseitatea intre acel capac si motor, cu alte cuvinte, nu se poate pune termostatul daca nu are garnitura.
De cele mai multe ori, garnitura de pe vechiul termostat este imbatranita si tasata si, daca o pui tot pe aia, ai sanse mari sa-ti curga lichid.
Verificarea se face simplu. Cand il scoti, te uiti la el sa vezi daca e ramas deschis. In mod normal, el are un arc care impinge un pistonas pentru a se asigura inchiderea lui. Dar, axul de ghidaj, in timp se uzeaza si inclina, fapt care duce la ramanerea lui pe deschis.
Daca atunci cand il scoti, NUMAI CU MOTORUL RECE(ca sa nu-ti sara lichidul pe tine), vezi ca e deschis, poti sa-l arunci.
Daca este inchis, atunci poti sa-l bagi intr-un ibrci cu apa pe aragaz si sa observi daca se deschide putin inainte de a fierbe apa.
Temperatura lui de deschidere este de 83 de grade, daca nu gresesc, si asta inseamna ca trebuie sa se deschida cu putin timp inainte de a clocoti apa in ibric.
Totusi, din partea de sus a radiatorului, o sa vezi un furtun care se duce catre motor.
El va intra intr-o piesa care este prinsa pe motor cu 4 suruburi, daca nu gresesc, pentru cheie de 10.
Sub acea piesa vei gasi termostatul.
Atentie cand il cumperi pe cel nou, pentru ca am intalnit situatii in care vine fara garnitura.
Acea garnitura face etanseitatea intre acel capac si motor, cu alte cuvinte, nu se poate pune termostatul daca nu are garnitura.
De cele mai multe ori, garnitura de pe vechiul termostat este imbatranita si tasata si, daca o pui tot pe aia, ai sanse mari sa-ti curga lichid.
Verificarea se face simplu. Cand il scoti, te uiti la el sa vezi daca e ramas deschis. In mod normal, el are un arc care impinge un pistonas pentru a se asigura inchiderea lui. Dar, axul de ghidaj, in timp se uzeaza si inclina, fapt care duce la ramanerea lui pe deschis.
Daca atunci cand il scoti, NUMAI CU MOTORUL RECE(ca sa nu-ti sara lichidul pe tine), vezi ca e deschis, poti sa-l arunci.
Daca este inchis, atunci poti sa-l bagi intr-un ibrci cu apa pe aragaz si sa observi daca se deschide putin inainte de a fierbe apa.
Temperatura lui de deschidere este de 83 de grade, daca nu gresesc, si asta inseamna ca trebuie sa se deschida cu putin timp inainte de a clocoti apa in ibric.
-
- pasionat
- urzica
- pasionat
- Masina: CITROEN C5 II HDI 1997 cc 2007
andreiiyy scrie:iti multumesc mult de sfaturi mesersmith.mi-a fost de mare ajutor tot ceea ce miai scris.maine o sa pun in practica si prin asta scap de mersulo la service ca si costa si deja mie greata cum suntem tratati noi cei care le punem painea pe masa.
Ai un "Like" de la mine

Uite cateva linkuri , vezi ca selectarea este pentru motor 2 litri HDI.
http://www.promotortm.ro/versiune/18457 ... ostat.html
http://www.autofarm.ro/versiune/18457/tree/10195
http://www.romautoshop.ro/CITROEN-514/C5-(RC_)-5390/2.0-HDi-(RCRHRH)-18457/produse-Termostat-10195.html
Ultima oară modificat Lun 24-Dec-2012 13:57 de către urzica, modificat de 2 ori în total.
- mesersmith
- Moderator - C5
-
- simpatizant
treaba rezolvata.termostatul a costat 60 lei si lam schimbat eu. e pozitionat in partea dreapta a motorului si capacul are 3 suruburi M10. poze nu am reusit sa fac. cel vechi era blocat pe deschis. oricum va multumesc de sfaturi. acum e ok masina. se incalzeste motorul mult mai repede ;) si caldura din masina e cum ar trebui sa fie.
Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”