montare senzori de parcare
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
montare senzori de parcare
stie cineva sa-mi spuna ce implica montarea unor senzori de parcare pe c5 var I? mentionez ca ma intereseaza sa montez doar pe spate.
are masina cablajul facut?
pot sa leg la navigatie senzorii, sa-mi arate pe displayul central distanta ?
are masina cablajul facut?
pot sa leg la navigatie senzorii, sa-mi arate pe displayul central distanta ?
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
Verifica daca in zona rotii de rezerva ai un cablu cu niste mufe pe el.
Daca nu, inseamna ca masina nu e precablata pentru asta.
Cum spunea si colegul mbc, pe original la c5 I nu exista o indicatie pe afisajul central, ci doar avertizari sonore. Si pot sa-ti spun ca era suficient.
Cu privire la senzorii de fata, nu le-am simtit lipsa niciodata. Sunt convins ca dupa cateva zile stii exact cat sa apropii botul de un obstacol, chiar in locuri stramte.
Acum sa nu intelegeti gresit, daca ii aveam pe masina, m-as fi bucurat si m-as fi folosit de ei.
Daca nu, inseamna ca masina nu e precablata pentru asta.
Cum spunea si colegul mbc, pe original la c5 I nu exista o indicatie pe afisajul central, ci doar avertizari sonore. Si pot sa-ti spun ca era suficient.
Cu privire la senzorii de fata, nu le-am simtit lipsa niciodata. Sunt convins ca dupa cateva zile stii exact cat sa apropii botul de un obstacol, chiar in locuri stramte.
Acum sa nu intelegeti gresit, daca ii aveam pe masina, m-as fi bucurat si m-as fi folosit de ei.
unde mai exact in zona rotii de rezerva?... m`am uitat pe acolo si nu e niciun fel de cablu, doar sub roata nu m`am uitat...
in cazul in care nu e pregatita masina pentru senzori de parcare, se merita sa montez senzori originali si sa ii leg la electrica masinii(tinand cont de cati " priceputi " sunt in citroen, mi`e teama sa nu faca vreo problema la masina) sau sa cumpar vreun kit de senzori "universali"?
in cazul in care nu e pregatita masina pentru senzori de parcare, se merita sa montez senzori originali si sa ii leg la electrica masinii(tinand cont de cati " priceputi " sunt in citroen, mi`e teama sa nu faca vreo problema la masina) sau sa cumpar vreun kit de senzori "universali"?
- floreacioaca
- pasionat
- Masina: Citroen C5 I Exclusive
- mesersmith
- Moderator - C5
Cei originali de la citroen, sunt mult peste cei aftermarket, din punct de vedere al calitatii.
Dar pe var II, am pus aftermarket si vad ca merg destul de bine.
Ideea ta de a lega senzorii originali la electrica masinii, la var I, e egala cu zero, pentru ca de la masina isi vor lua doar alimentarea si conditia de marcharriere.
La cei originali, mai ai si conditia de rulota.
Asa incat, poti pune linistit aftermarket, dar mai de calitate.
Dar pe var II, am pus aftermarket si vad ca merg destul de bine.
Ideea ta de a lega senzorii originali la electrica masinii, la var I, e egala cu zero, pentru ca de la masina isi vor lua doar alimentarea si conditia de marcharriere.
La cei originali, mai ai si conditia de rulota.
Asa incat, poti pune linistit aftermarket, dar mai de calitate.
Ultima oară modificat Mar 08-Ian-2013 23:06 de către mesersmith, modificat de 2 ori în total.
http://www.auto100.ro/auto-senzori-parc ... e_643.html uite aici senzori, iti ofera ei in kit tot ce iti trebuie sa-i montezi si singur si nu e o operatiune foarte grea...
in alta ordine de idei, m-am gandit la o varianta mai buna... spuneti-mi ce parere aveti de camerele pentru marcharriere ?
http://www.auto100.ro/auto-camere-marsa ... r_917.html la asa ceva ma refer...
m-am gandit ca o pot lega la navigatia masinii - am in torpedou mufele acelea si navigatia are optiunea de vizionare filme, si cred ca pot lega camera pentru marcharriere la mufe- ma uit pe navigatie cat mai am pana la obstacol. inca un avantaj ar fii ca atunci cand dai cu spatele intr`o strada aglomerata vezi mai bine daca vine cineva...
sunt mai bune decat senzorii de parcare?

in alta ordine de idei, m-am gandit la o varianta mai buna... spuneti-mi ce parere aveti de camerele pentru marcharriere ?
http://www.auto100.ro/auto-camere-marsa ... r_917.html la asa ceva ma refer...
m-am gandit ca o pot lega la navigatia masinii - am in torpedou mufele acelea si navigatia are optiunea de vizionare filme, si cred ca pot lega camera pentru marcharriere la mufe- ma uit pe navigatie cat mai am pana la obstacol. inca un avantaj ar fii ca atunci cand dai cu spatele intr`o strada aglomerata vezi mai bine daca vine cineva...
sunt mai bune decat senzorii de parcare?

-
- pasionat
mbc nu stiu ce camera de 2 lei ai vazut tu dar in momentul de fata s-a renuntat la senzorii de parcare in favoarea camerelor. Camera iti ofera si ghidaj + ca intradevar vezi distantele cum trebuie, ce nu-ti dai tu seama este ca acele camere au lentila wide care vede pana-jn 170 grade si vede putin distorsionat imaginea tocmai de aceea majoritatea au si acele dungi de ghidare pe ele pentru a fi mai intuitive. Dupa cateva folosiri iti dai seama ce si cum.
Si eu intentionez sa-mi pun dar nu deaia si nu la acel pret. Se gasesc variante mult mai ieftine si si mai bune. daca te intereseaza iti aduc eu la 130 RON doar ca dureaza undeva la 20 de zile.
+ Nu trebuie sa-ti gauresti bara. Camera de care vorbesc se pune in locul unuia dintre becurile ce lumineaza numarul de inmatriculare
ai aici si 2 poze cu ea si cu dimensiunile ei
trimite-mi un pm daca esti interesat
Si eu intentionez sa-mi pun dar nu deaia si nu la acel pret. Se gasesc variante mult mai ieftine si si mai bune. daca te intereseaza iti aduc eu la 130 RON doar ca dureaza undeva la 20 de zile.
+ Nu trebuie sa-ti gauresti bara. Camera de care vorbesc se pune in locul unuia dintre becurile ce lumineaza numarul de inmatriculare
ai aici si 2 poze cu ea si cu dimensiunile ei

trimite-mi un pm daca esti interesat
http://www.elipsemedia.com/ - webdesign
-
- pasionat
Ca sa-ti dau mai multe detalii
Specificatii
Unghiul Lentilei: 170 grade
Senzor: OV7950 ,Culoare CMOS
Afisaj: NTFS default, PAL cerere
Rezolutie: 420 Linii
Pixeli efectivi: 704Ă576 pixeli
Iluminare minima: 0.1 lux
IP Rating: IP68
Design unic, cu linii de referinta
Ce vei primi in pachet
1 x Camera
1 x 5M Cablu Video
1 x Cablu de alimentare
1 x Manual de utilizare (Engleza)
Cum sa instalezi camera
1. Se scoate becul de iluminare de deasupra numarului de inmatriculare din spate
2. Se pune camera in locul acelui bec
3. Se conecteaza cablajele la cele ale becului pentru a primi curent
4. Se conecteaza cablajele rosu si negru la becurile de la marsarrier pentru a primi curent doar cand e in marsarrier masina - ROSU la + si NEGRU la -
5. Se conecteaza cablul video
6. Cand pui in Marsarrier vei vedea imagine
Dupa cum se vede si specificatiile sunt mai bune decat a celei date de tine si pretul este mai mic si nici nu este invaziv masinii deci ar fi o afacere mult mai buna sa o iei pe asta decat pe cealalta singurul dezavantaj ar fi asteptarea dar sincer ma gandesc sa-mi fac stoc daca este cerere
Specificatii
Unghiul Lentilei: 170 grade
Senzor: OV7950 ,Culoare CMOS
Afisaj: NTFS default, PAL cerere
Rezolutie: 420 Linii
Pixeli efectivi: 704Ă576 pixeli
Iluminare minima: 0.1 lux
IP Rating: IP68
Design unic, cu linii de referinta
Ce vei primi in pachet
1 x Camera
1 x 5M Cablu Video
1 x Cablu de alimentare
1 x Manual de utilizare (Engleza)
Cum sa instalezi camera
1. Se scoate becul de iluminare de deasupra numarului de inmatriculare din spate
2. Se pune camera in locul acelui bec
3. Se conecteaza cablajele la cele ale becului pentru a primi curent
4. Se conecteaza cablajele rosu si negru la becurile de la marsarrier pentru a primi curent doar cand e in marsarrier masina - ROSU la + si NEGRU la -
5. Se conecteaza cablul video
6. Cand pui in Marsarrier vei vedea imagine
Dupa cum se vede si specificatiile sunt mai bune decat a celei date de tine si pretul este mai mic si nici nu este invaziv masinii deci ar fi o afacere mult mai buna sa o iei pe asta decat pe cealalta singurul dezavantaj ar fi asteptarea dar sincer ma gandesc sa-mi fac stoc daca este cerere
- mesersmith
- Moderator - C5
-
- pasionat
daca te referi la camera daca se misca nu nu o face ghidajul sunt niste linii date de camera de genul asta ... NU EXACT e o poza demonstrativa doar, poate fi diferit
imaginea va fi afisata pe display-ul de 9 inch sau cati are cel de pe centru de la c5-urile cu Navi color, doar acele variante au sloturile ce le arata fatman in poze

imaginea va fi afisata pe display-ul de 9 inch sau cati are cel de pe centru de la c5-urile cu Navi color, doar acele variante au sloturile ce le arata fatman in poze
Înapoi la “Electrica - C5 I-II”