Surub volan
Moderator: Echipa Tehnica
- kady28
- pasionat
- Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
- 2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium
Surub volan
Am vrut sa desfac volanu, mai bine zis airbag-ul. Un surub s-a desfacut dar altu deloc, am batut in el dar nu a cedat si pana la urma s-a uzat steaua
. Fara masina de gaurit mai am vreo sansa?

Re: Surub volan
flexu nu intra acolo ? panza de bonfair ?
- bereczky_sandor
- pasionat
- kady28
- pasionat
- Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
- 2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium
Mi se mai aprinde uneori martorul airbag si banuiesc ca s-a bulit spirala cu fire sau la vreo mufa e contact imperfect si airbagu pierde legatura electrica cu calcu'. Da acu' nu mai pot desface volanu' ca unul din cele doua suruburi cu care e prins airbagu era intepenit si incercand sa-l desfac i-am bulit capu
. Inainte am avut chei torx chinezesti si se rupeau cheile, acu mi-am luat de alea calite calumea si stric suruburile 

kady28 scrie:Mi se mai aprinde uneori martorul airbag si banuiesc ca s-a bulit spirala cu fire sau la vreo mufa e contact imperfect si airbagu pierde legatura electrica cu calcu'. Da acu' nu mai pot desface volanu' ca unul din cele doua suruburi cu care e prins airbagu era intepenit si incercand sa-l desfac i-am bulit capu. Inainte am avut chei torx chinezesti si se rupeau cheile, acu mi-am luat de alea calite calumea si stric suruburile
incearca cu bormasina, dar scoate bornele sau da airbag`ul pe off ca sar putea sa iti sara in fata ;)
kady28 scrie:Buton de oprit nu am la nici unu...da vad eu..scot bateria sau scot mufa de la calculatoru airbagului
mai bn scoate borna, ai probleme daca scoti borna? ai mai scoso vreodata si ai avut probleme? zic asta sa nu iti dea vreo eroare calculatorul airbagului apoi, mai bn scoate borna si atat parerea mea....
dj01fad scrie:nu scoate bre nimic, ca nu ai ce sa patesti. poti sa dai cu barosul in volan ca nu sare nimic!
stiu la ce te referi, adica nu are sensorul in volan, dar fii atent, un vecin la un seria 7 mai vechi nu stiu ce problema avea cu sina de la sacaunul sofer, si sa apucat omu sa dea cu dalta si ciocanu pe acolo, eu eram la mn in curte tot asa pe langa masina, ce crezi? a bubuit airbagul omului de m`am speriat eu la 10 metri distanta.... fi mai precut!!!
P.S. - Totul pentru mine, restul pentru voi !!!