BEST CAR 2006

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

vlad_ltms
just curious

Mesajde vlad_ltms » Joi 23-Feb-2006 13:32

Arise,dc nu stii,Seat Leon ca si Skoda Octavia sunt construite pe platforma de golf V.
Ultimul model de golf V,dupa cum a zis si Matrixu,este R32 care are 250 CP si este considerat printre cele mai bune,daca nu cel mai bun "hot hatch"(am inteles ca si Alfa 147 are un model de 300 si multi CP cu tractiune fata,Dumnezeu sa ii fereasca pe eventualii soferi) asa ca este mult mai sportiva decat orice Seat.
Aporpo,impresia de sportivitate care este data de Seat tine doar de design,care,de ce sa mint,este mai frumos ca la VW.Dar pe interior,stai linistit,ca totul provine de la VW.
Poate la generatia trecuta se putea vorbi de o usoara superioritate a Seatului la performante,tinand cont ca Golf IV Gti a fost o mare dezamagire,dar cu generatia V,au spart gura targului.

VW Golf V Gti(200cp)-Acceleratie 0-100km/h=6.9
VW Golf V R32(250cp)- Acceleratie 0-100km/h=6.2
Seat Leon 2.0TFSI(185cp)-Acceleratie 0-100km/h=7.8

Exista totusi o diferenta

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Joi 23-Feb-2006 14:25

Nu vad ce relevanta ar avea faptul ca si Leon si Octavia ar fi construite pe platforma de Golf V.
Poate in trecut avea vreo relevanta chestia asta, acum totul mi se pare o chestie absolut normala pentru a scadea costurile de productie.

Daca Leon este facut pe platforma Golf V nu inseamna ca Leon este fratele mai mic.
Da, si C1 este pe aceeasi platforma cu Peugeot 106 si Aygo. Si C4 este pe platforma lui Peugeot 307. So what?

Seat este "divizia" sport a grupului VAG. Prin divizie intelege fiecare cam ce vrea, ideea este ca VAG proiecteaza masinile Seat cu iz sportiv. Adica vrei o masina cu iz sportiv te duci la Seat, vrei altele alegi Audi, Volkswagen sau Skoda.

Mi se pare stupida ideea sa compari TFSI-ul de pe Leon cu monstrul de pe R32.In opinia mea, R32 este o masina urata, un fel de lup in piele de oaie.
Daca un Golf V beneficiaza (IN PREZENT !!!) de motorizari mai numeroase si mai puternice decat Leon, pentru mine are un singur inteles... Cumparatorii de Golf V nu sunt toti sportivi. :) Deci trebuie sa le oferi o gama larga de motorizari.
Sa fiu sincer, nici eu nu stiu unde sa incadrez modelul Altea, nici la Cordoba nu prea stiu, dar daca ma refer strict la Ibiza si Leon, atunci nu vad decat masini adresate celor care vor un look sportiv.

Am spus mai sus IN PREZENT, pentru ca Seat sigur nu va oferi o gama mai larga de motorizare decat VW, dar cu siguranta vor oferi si ei motoare puternice pe viitor. Seat inca nu a lansat Leon Cupra. Cand o sa apara, eu voi paria pe un Leon Galben si nu pe Golf V R32.

Seat este o marca care se adreseaza segementului sportiv. Golf cred ca se adreseaza unui public mult mai larg.

Asa cum Seat traieste in umbra lui VW, asa si Alfa Romeo traieste in umbra lui Maserati. Nici unul dintre ei nu vor avea motoare mai puternice.

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Joi 23-Feb-2006 14:49

Arise, las-o ca macane! :lol:
Leon nu are nici o tangenta cu sportul. Poate doar Cupra R. Cu un motor "fas" de 102CP nu poti zice ca e o sportiva. Si mananca "tarate" la greu.
Nu ascund faptul ca inainte de a-mi lua Xsara si eu am fost atras de formele "tentante" ale Seat-ului. Dar atat. E pur si simpu o extensie a concernului VW, asa cum e si Skoda, de altfel.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Joi 23-Feb-2006 16:08

Arise mai bine spune ca in opinia ta, Seat este divizie Sport a VAG.(PAREREA TA), ca dai altele de inteles aici.
Cu ce naiba e mai sport un leon decat un golf chiar nu vreau sa stiu, asta ca asta, dar ce zici de sportivitatea strutocamilei de Toledo??? Aia nici ca look, nici ca motor, nici ca nimic, nu poti sa zici ca e sportiva.
Vorba lu' Adytzu, cam macane.
Si ma repet: Divizie sport = M pt BMW, AMG pt Mercedes!!!!!!!!!!!!

Un C4 coupe arata mai sportiv decat un leon(parerea mea :D)

Nu mai compara Seat-VW cu Alfa Romeo- Maseratti ca e groasa rau de tot atunci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

vlad_ltms
just curious

Mesajde vlad_ltms » Joi 23-Feb-2006 17:01

Ma rog,poate e si o confuzie aici,incurci Designul sport cu Sportivitate.
Ce e aia o masina sportiva?Una sa arate bine si atat?Eu cred ca o masina sport este una care are performante.
Care e masina mai sportiva? Un BMW M5 sau un Alfa GT? Prima arata ca un butoi cocosat dar fuge de mananca pamantul si este o minune a ingineriei,a 2-a arata de dai cu caciula dupa caini dar prinde suta in 9 sec (sau ceva de genu).
Ai zis ca daca nu cauti sportivitate poti sa te indrepti spre VW,Skoda sau Audi.
La VW am zis adineaori ce performante are.
Skoda recunosc ca e doar o masina practica si atat.
Dar la Audi?? Daca nu cauti sportivitate,ce cauti atunci cand te duci sa-ti cumperi RS4 450 cp quattro???Poate un cumparator in autovit pt seatul leon.

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Joi 23-Feb-2006 21:20

Imi aduc aminte ca prin anii 80, aparuse Dacia sport....aia oare facea parte dintr-o divizie separata? :lol: :lol: :lol:

sake
just curious

Mesajde sake » Joi 23-Feb-2006 23:45

vlad_ltms scrie:Ma rog,poate e si o confuzie aici,incurci Designul sport cu Sportivitate.
Ce e aia o masina sportiva?Una sa arate bine si atat?Eu cred ca o masina sport este una care are performante.
Care e masina mai sportiva? Un BMW M5 sau un Alfa GT? Prima arata ca un butoi cocosat dar fuge de mananca pamantul si este o minune a ingineriei,a 2-a arata de dai cu caciula dupa caini dar prinde suta in 9 sec (sau ceva de genu).
Ai zis ca daca nu cauti sportivitate poti sa te indrepti spre VW,Skoda sau Audi.

Cred ca va inversunati degeaba impotriva lui Arise si ca, din dorinta de a-l contrazice cu orice chip, sariti putin calul...
Seat este, intr-adevar, divizia sportiva a lui VAG, iar asta este declarata oficial de VAG. Motivul nu este faptul ca SEAT face masini super-performante, ci doar pentru ca asta e politica de marketing a lui VAG. Asa ca ca, atentie, nu SEAT este o masina sportiva, ci SEAT este divizia sportiva a lui VAG...
"Based in Spain and active in over 70 countries, SEAT is dedicated to producing cars that excel in design and radiate sporty character".

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 24-Feb-2006 11:17

ASta ar fi bomba bombelor pentru mine, sa aflu azi ca seat este divizia sport a lui VAG. Ai vreun link oficial unde zice asta??
Radiate sporty character, asta e super tare, si e luata din marketingul Seatului.

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Vin 24-Feb-2006 12:02

Habar nu am daca exista pe undeva vreo declaratie oficiala, dar faptul ca Seat este "divizia" sport a grupului VAG este un fel de cutuma. Repet, fiecare interpreteaza cum doreste acest cuvant "divizia".

La fel, si termenul "sport" poate fi interpretat in mai multe feluri. Unii dintre voi este clar ca asociaza termenul sport cu numarul de secunde pana la suta. Altii nu.

Din cate stiu, exista chiar si un model de VW Polo ce a primit motorul de pe R32. Aia e o gargarita mica dar cand vine vorba de viteza este clar o masina suparata.

Puneti o intrebare pe forumul vwforum.ro, ceva de genul: "Poate fi considerat Seat divizia sport a grupului VAG?" sa vedem ce spune lumea...

Ca sa aberez putin pe final... Daca in loc de costum, cravata si pantofi te imbraci in trenning si adidasi, crezi ca scoti performanta la olimpiada?

Pentru unii sport este doar un stil de viata, pentru altii sport inseamna 5 secunde pana la suta. :roll:

vlad_ltms
just curious

Mesajde vlad_ltms » Vin 24-Feb-2006 13:43

Ca sa aberez putin pe final... Daca in loc de costum, cravata si pantofi te imbraci in trenning si adidasi, crezi ca scoti performanta la olimpiada?

Pai ce faci? iti dai singur cu firma in cap? Seatul este un fel de Cristi Tabara in echipamentul lui Ronaldinho.
Daca suntem putin spirituali si plecam de la ideea ca "Ce e pe dinauntru conteaza" atunci poate imi dai dreptate.

vlad_ltms
just curious

Mesajde vlad_ltms » Vin 24-Feb-2006 13:56

"Based in Spain and active in over 70 countries, SEAT is dedicated to producing cars that excel in design and radiate sporty character".

Banuiesc ca tu acum ai citat dintr-o reclama Seat sau,ma rog, VAG.
Daca stau sa ma gandesc si in reclama la logan,tipul ala care o fura zice "Good Acceleration".Era vorba despre motorul 1.5 dci 65 cp care este orice numai rapid nu.
Acum depinde si de persoana,eu vad pe strada oameni care isi pun eleroane,spoilere,praguri,jante,geamuri fumurii,abtibilde cu Nike pe luneta,cd-uri in parbriz,gauri in toba........ETC. pe dacii din 80 si se cred dupa aia street raceri.Deci si ei in mintea lor au o masina sportiva.
Am vazut filmulete de la Legal Racing cu Matizuri 800cc 54cp,max 143km/h.
De asta pot sa zic ca o buna parte din romani nu stiu sa faca diferenta intre o masina sportiva si una normala.

george
pasionat

Mesajde george » Vin 24-Feb-2006 14:30

Vazind atitea discutii despre sportivitatea Seat-ului mi-am amintit de reclama aia cu Seat-ul si Porsche-le... Oare o pot posta cumva (e filmulet mpeg)? Daca nu se poate, dar cineva vrea sa i-o trimit, sa-mi spuna.

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Vin 24-Feb-2006 19:03

Pune omule :)
Incearca rapidshare, megaupload, etc... :)

sake
just curious

Mesajde sake » Vin 24-Feb-2006 23:34

Matrixu scrie:ASta ar fi bomba bombelor pentru mine, sa aflu azi ca seat este divizia sport a lui VAG. Ai vreun link oficial unde zice asta??
Radiate sporty character, asta e super tare, si e luata din marketingul Seatului.

Ca sa nu mai afli astfel de informatii pe forumuri, s-au inventat revistele auto. Oricum, daca ai incredere doar in link-uri, uite unul:
http://www.seat.com/com/generator/su/co ... /main.html

Asa cum spuneam, SEAT nu e o masina sportiva ci doar divizia pe care VAG o numeste "sportiva", din motive de marketing. Trebuie cumva sa deosebeasca Golful de Leon (dupa parerea mea, Golful are acelasi defect ca si Megane sau 307 - sunt la fel de numeroase pe strada ca si Daciile).
Asa cum spun si ei, este vorba de "sporty character", nu "sports car".

Oricum, C4-ul meu este mai vioi decat noul Leon, iar singura chestie de la Leon pe care mi-ar fi placut sa o am la C4 o reprezinta stergatorul de parbiz. L-ati remarcat?

tartorul
pasionat

Mesajde tartorul » Sâm 25-Feb-2006 00:00

La Seat Leon nu mi-a sarit in ochi stergatorul, in schimb mi s-a parut foarte misto modul cum au integrat clapeta pt deschis usa din spate, mai exact scobitura pe care au facut-o in geamul lateral de dupa usa din spate.

Acum 2-3 saptamani, la o emisiune despre masini (nu mai stiu televiziunea) se facea o comparatie intre Leon, 307 si ghiciti, C4. :)

Nu am vazut tot reportajul, cert e ca 307 era desfiintat (dotari si design) si batalia se dadea intre Leon si C4. La capitolul motoare fiecare o vrajea cum putea (parca erau motoare diesel), dar la interior C4 era in oarecum preferat, fata de "clasicul" 307 si "zgarcitul" Leon. Impresia mea a fost ca batea vantul cand faceau emisiunea :twisted: .

Una peste alta, Seat a devenit peste noapte copilul jucaus si neascultator (din cauza design-ului) din grupul VAG, motiv pt care probabil mai este alintat si cu "divizia cu caracter sportiv".
Fun Citroen

Înapoi la “Diverse”