inghetat geamuri
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
- 2: Nissan Micra 1.2 benzina
inghetat geamuri
Salutare
am remarcat de cateva ori pana acum ca mi-au inghetat geamurile (nu se lasa in jos) chiar si dupa ce merg 20-25 minute.
are cineva idee daca/ce se poate face pentru a evita acest aspect neplacut?
la firma la care lucrez e accesul cu card si bariera si e destul de jenant sa trebuieasca sa deschid usa ca sa pot activa cardul....
am remarcat de cateva ori pana acum ca mi-au inghetat geamurile (nu se lasa in jos) chiar si dupa ce merg 20-25 minute.
are cineva idee daca/ce se poate face pentru a evita acest aspect neplacut?
la firma la care lucrez e accesul cu card si bariera si e destul de jenant sa trebuieasca sa deschid usa ca sa pot activa cardul....
-
- pasionat
DA!
Am eu niste idei
1. izoleaza bine cu silicon sanitar locul dintre geam si portiera ca sa nu mai intre apa la chedere
2. lasa geamul deschis, nu il mai inchide
3. inainte de a pleca cu masina de acasa toarna o oala de apa clocotita pe geam.
sau
4. vezi si tu de o paturica ceva, sau fa focul in masina cu 30min inainte de plecare
PS:
Iarna nu-i ca vara...
Am eu niste idei
1. izoleaza bine cu silicon sanitar locul dintre geam si portiera ca sa nu mai intre apa la chedere
3. inainte de a pleca cu masina de acasa toarna o oala de apa clocotita pe geam.
sau
4. vezi si tu de o paturica ceva, sau fa focul in masina cu 30min inainte de plecare
PS:
Iarna nu-i ca vara...
teoretic daca directionezi caldura din prizele de aer spre acel geam (unde se intalneste gemul cu fata de usa) ar trebui sa se rezolve in maxim 5 minute!
poti sa o lasi strict pe dezabururea parbrizului...sau setata clima sa dea doar pe sus!sau prin fata si sa orientezi priza din stanga spre geam!
si mie imi ingheata geamurile...dar le dezghet repede!
poti sa o lasi strict pe dezabururea parbrizului...sau setata clima sa dea doar pe sus!sau prin fata si sa orientezi priza din stanga spre geam!
si mie imi ingheata geamurile...dar le dezghet repede!
Citroen BX 17. TD '89
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
-
- pasionat
alex21iasi scrie:DA!
Am eu niste idei
sau
PS:
Iarna nu-i ca vara...
cred ca tot ce ai scris mai sus e doar o gluma
-
- pasionat
directionarea surselor de caldura spre usa nu cred ca ajuta; din ce am observat, inclin sa cred ca problema este in interiorul usii (ingheata ceva pe acolo) si nu la imbinarea cauciucului de la usa cu geamul. ceva asemanator am avut pe vremuri la Cielo, rezolvarea fiind vanzarea masinii
(binenteles nu pentru acest motiv)
nimeni nu a mai patit chestia cu inghetatul geamurilor? avand in vedere ca patesc la toate cele 4 geamuri, ma gandesc ca poate fi o eroare de proiectare ...

nimeni nu a mai patit chestia cu inghetatul geamurilor? avand in vedere ca patesc la toate cele 4 geamuri, ma gandesc ca poate fi o eroare de proiectare ...
-
- pasionat
Eugen Chiriac scrie:alex21iasi scrie:DA!
Am eu niste idei
sau
PS:
Iarna nu-i ca vara...
cred ca tot ce ai scris mai sus e doar o gluma
nu e nici o gluma; e scrisa in cel mai pur misto romanesc
-
- pasionat
in momentul in care actionezi butonul se aude ceva in usa aia? incearca sa faca ceva!?
daca nu face absolut nimic, este foarte posibil sa ai o problema in modulul de geamuri! mai ales ca nu merg toate 4!
nu neaparat o eroare de proiectare...
nu am cum sa compar... dar ca idee, eu la BX aveam probleme cu impulsul de la sofer! cand era frig nu vroia sub nici o forma sa mearga!
eu continui sa cred ca este din modul...sau ceva pe cablaj!
daca nu face absolut nimic, este foarte posibil sa ai o problema in modulul de geamuri! mai ales ca nu merg toate 4!
nu am cum sa compar... dar ca idee, eu la BX aveam probleme cu impulsul de la sofer! cand era frig nu vroia sub nici o forma sa mearga!
Citroen BX 17. TD '89
-
- pasionat
ViperDodo scrie:in momentul in care actionezi butonul se aude ceva in usa aia? incearca sa faca ceva!?
nu e nici o problema la partea de comanda; se simte cum vrea sa lasa geamul si se opreste; la firma la care lucrez, parcarea e subterana si incalzita; la plecarea spre casa nu am absolut nici o problema cu comenzile - de aceea sunt sigur ca ingheata pe undeva ceva.
-
- pasionat
Lasand glumele deoparte...
Am intampinat si eu aceeasi problema la deschiderea geamurilor fata, in principal cand nu am curatat bine zapada dintre chederul portierei si geam - plan orizontal ca sa fiu mai explicit.
Acolo se formeaza gheata care impiedica geamul sa coboare. (mai ales daca speli masina sau daca ploua si apoi ingheata)
Singura rezolvare este ca aerul sa fie dirijat spre geam, adica AC pus sa sufle pe modul maxim prin gaura de ventilatie din bord, setat pe modul din mijloc (adica nu auto sau picioare sau sus).
Nu dureaza mai mult de 10minute si se dezgheata.
Aceeasi problema am avut-o la absolut toate masinile de pana acum (vreo 2 peugeot si 1 toyota).
Bogwol... stai linistit, nu esti singurul, suntem alaturi de tine
dar daca cumva gasesti o eroare de proiectare te rog sa-mi spui si mie ca o vand si eu.
Am intampinat si eu aceeasi problema la deschiderea geamurilor fata, in principal cand nu am curatat bine zapada dintre chederul portierei si geam - plan orizontal ca sa fiu mai explicit.
Acolo se formeaza gheata care impiedica geamul sa coboare. (mai ales daca speli masina sau daca ploua si apoi ingheata)
Singura rezolvare este ca aerul sa fie dirijat spre geam, adica AC pus sa sufle pe modul maxim prin gaura de ventilatie din bord, setat pe modul din mijloc (adica nu auto sau picioare sau sus).
Nu dureaza mai mult de 10minute si se dezgheata.
Aceeasi problema am avut-o la absolut toate masinile de pana acum (vreo 2 peugeot si 1 toyota).
Bogwol... stai linistit, nu esti singurul, suntem alaturi de tine