Problema lampa bord

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

olandezul42
just curious

Mesajde olandezul42 » Lun 21-Ian-2013 21:56

Multumesc ptr sfat , oricare e binevenit. Sa va spun am cautat peste tot prin casa si am gasit in sfarsit cartea masinii si am gasit acolo simbolul becului care sta aprins si scrie ABS. Ce ma sfatuiti? Dar uite chiar acum o sa ies sa incerc faza cu borna de la baterie si va spun cum si ce . :lol: Multumesc , pe curand, si inca ceva , masina e din 2001 (chiar nu mai stiam ) :lol:

Asa deci am fost am scos borna de la baterie vre-o 10 minute si nimic , tot asa cand dau cheie ramane becul aprins , asa ca am scos din nou borna pana maine dimineata sa vad daca se intampla ceva

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

Mesajde Rica » Mar 22-Ian-2013 11:19

poi ABS nu are semn asa din cate stiu,scrie pe el ABS
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!

hippo
pasionat

Mesajde hippo » Mar 22-Ian-2013 12:21

Rica, la Xantia, simbolul martorului de bord pt ABS este acesta:

Imagine
Toti ziceau ca asta nu se poate face; si a venit unul care habar n-avea ce zic toti, si a facut-o... ;)

Rica
Moderator - Bazar

Mesajde Rica » Mar 22-Ian-2013 12:53

eu ma dusesem la o chestie de genul Imagine o masina care derapeaza
daca are ABS are si senzori la roti
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...

Ce ciudat!

olandezul42
just curious

Mesajde olandezul42 » Mar 22-Ian-2013 13:35

Da HIPPO ai dreptate , asta e semnul si la mine si dupa lungi cautari am descoperit ca ete ABS -sul si am vazut un filmulet pe youtube cu un tip care demonteaza acest senzor ( trebuie sa dai roata jos ) am incercat totul ok dar cand sa-l scot nu am putut , cine stie de cand o fi si nu la curatat nimeni (ca arata ca poate fi curatat). Aici sunt mai multe filmulete : deci pe youtube scrieti ABS senzor si explica .

hippo
pasionat

Mesajde hippo » Mar 22-Ian-2013 16:53

Daca (mai) ai nervi pt a rezolva eroarea de ABS, poate ce-i aici te ajuta: http://xantia.voila.net/changement_capteur_abs.htm
Toti ziceau ca asta nu se poate face; si a venit unul care habar n-avea ce zic toti, si a facut-o... ;)

toro
pasionat
Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)

Mesajde toro » Mar 22-Ian-2013 18:04

http://img823.imageshack.us/img823/2310 ... an2000.png - Dupa acel indicator de bord , problema ar fii de la ABS. Sa rupt unul din fire sau ia venit sfarsitul . Dupa cum ai scris tu ca ai patit-o ,accelerand violent , am tras concluzia ca ar fii senzorul de acceleratie , dar nu are nici o legatura cu indicatorul aprins la tine. Uitat-te la fire daca nu sunt rupte sau inlocuieste senzorul . Pretul destul de piperat (nou) - de la 50 la 120 euro asa ca mai bine caui pe la dezmembrari , asta daca este intradevar ABS-ul cu pricina.Eroarea (indic.aprins)se va sterge de la sine dupa reparare ,iar daca nu va trebui sa mergi la un service sa-ti sterarga eroarea.
Peace on earth ... War under the blanket !

bogdancraciun
pasionat

Mesajde bogdancraciun » Mar 22-Ian-2013 18:33

Incearca sa testetzi ABS-ul... mergand, sa pui frana violenta, sa vezi daca "arunca" pedala inapoi.Apoi te dai jos sa vezi ( dupa urmae ) daca cumva s-a blocat vreo roata in timpul franarii.Asa poti sa vezi exact ce roata are probleme,dupa care sa incerci sa cureti mufele, contactele sau ce mai gasesti p'acolo.

Cel mai bine ar fi sa incerci unde este iarba pe jos, se vad mai bine urmele.

Rica
Moderator - Bazar

Mesajde Rica » Mar 22-Ian-2013 18:47

...sau asfalt acoperit cu pietris

Ce ciudat!

olandezul42
just curious

Mesajde olandezul42 » Mar 22-Ian-2013 19:24

Hippo , multumesc pentru informatia detaliata , sa stii ca azi dimineata in loc sa ma duc la garaj , am vazut pe youtube aceeasi chestie si m-am apucat singur . Asa ca m-am apucat exact ca in fotografiile trimise de tine , am dat roata jos , am desfacut senzorul , l-am curatat , montat la loc si nimic , beculetul din bord tot aprins sta , asa ca m-am lasat pagubas, dar chestia este ca doar la o roata am curatat senzorul, nici nu stiu daca e si pe partea opusa , banuiesc ca da , dar maine 100% merg la garaj . Totul mi-a luat cam 30 de minute dar la o temp de -4 grade .... :lol:

Rica
Moderator - Bazar

Mesajde Rica » Mar 22-Ian-2013 19:27

ai senzor pe fiecare roata

Ce ciudat!

olandezul42
just curious

Mesajde olandezul42 » Mar 22-Ian-2013 20:01

Pai o sa incerc chestia cu franatul brusc , eventual o sa ies pe autobanda , e la 1 km de casa. E buna si treaba cu pietrisul si cu iarba , dar deocamdata aici e zapada si ger asa ca incerc pe autobanda :lol: . Oricum azi m-a mancat in kur sa ma apuc eu sa "repar" in loc sa merg la un garaj . Asa ca dupa toata treba , am intrebat la un garaj si mi-a zis ca sa-mi puna Lexia (parca asa se numea nu? ) ma costa 30 de euro , doar sa vada eroarea. Asa ca incerc treaba cu franatul brusc daca nu merge atunci trebuie sa merg . Dar problema nu am cu franatul sau sa fie roata franata . Merge perfect , franeaza ok , chestia este ca ma deranjeaza beculetul ala aprins

Rica
Moderator - Bazar

Mesajde Rica » Mar 22-Ian-2013 20:05

nu ramane roata blocata sau nu mai franeaza
ABS evita blocarea rotii
asta e cu testul sa vezi ce roata ramane blocata,pe aia nu o vede senzoroul :wink:
mai suferi o ora jumate si cureti si celelalte roti,iei borna 5-10 minute de pe baterie repui si dai cheie
spor la treaba,de aia 30 de euro iti iei un ceai sau o tarie si iti ramane si de o ciunga

Ce ciudat!

toro
pasionat
Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)

Mesajde toro » Mar 22-Ian-2013 20:14

Lasa franatul pe autobanda . Crezi ca daca mergi cu 120/h sesizezi ceva ? mai faci si vre-un accident .
Mergi intr-o curte - strada , undeva cu zapada , gheata cu 20-30/h si calca frana brusc . Se va simti in pedala socurile cand intra in functiune ABS-ul. Cum zicea si Rica...ai la toate 4 rotile sesizori si ABS. Cel mai bun lucru e sa mergi la un service si sa-ti puna masina pe tester . Eroarea de la bord se va sterge in service dupa diagnosticare - reparare. Ce-ti oferim noi forumistii sunt doar presupuneri. Bafta !
Peace on earth ... War under the blanket !

olandezul42
just curious

Mesajde olandezul42 » Mar 22-Ian-2013 20:20

Mamaaa, toate rotile au senzori ? :o pai in cazul asta ma duc la turci la garaj cu 50 de euroi imi curata aia tot si eu stau frumos admir peisajul , plus nu mai spun ca iti dai sema dai la cric , muta cricu , asa la garaj o urca pe lift , rotile in 5 minute jos dupa care restul stiu ei mai bine . Multumesc ptr informatie si sfat \:D/ A , si inca ceva , acum vre-o 5 ani am avut un Hyundai Excell fara ABS si pot sa zic , ca mergea foarte bine si nu am avut niciodata probleme cu ea , nici cu franele cu nimic . Deci se putea si fara ABS

Înapoi la “Electrica - Xsara”