Problema de la pct 3 se rezolva asa cum a spus si Nic (dj01fad). Poate te ajuta si tutorialul de mai jos:
http://activaclubfrance.free.fr/Entreti ... ration.pdf
Aici ai modul de demontare a contactului pt Xantia : http://xantia.voila.net/remplacement_neiman.htm
Ajutor de urgenta Xantia! Moare motorul in mers
Moderator: Echipa Tehnica
Caz rezolvat. Era un cumul dintre contact si senzorul de turatie. Am curatat senzorul si totul e aproape OK. Spun aproape deoarece mi s-a oprit de 2 ori in mers, dar bataind putin cheia in contact ( luat si pus inapoi) isi revenea.
Deci: alt contact.
P.S. Care e senzorul de clapeta acceleratie sa il curat si pe ala ?
Deci: alt contact.
P.S. Care e senzorul de clapeta acceleratie sa il curat si pe ala ?
Am observat ca problemele astea apar cand este umezeala afara.
Rog frumos raspuns:
1. Exista vre-un imobilizator ( nu-mi dau seama daca cheia este cu cip, a avut cod dar l-am anulat) ?
2. Am gasit pe un forum strain ca ar putea fi o problema de la un modul de aprindere ( amplificator de aprindere daca traducerea este corecta, piesa din poza atasata). Unde este pe masina ?
3. Cate fire de masa are borna - ? ( Am vreut sa verific legaturile si am inteles ca ar mai trebui sa fie una pe la cutia de viteze dar nu am gasit-o)
Multumesc !

Rog frumos raspuns:
1. Exista vre-un imobilizator ( nu-mi dau seama daca cheia este cu cip, a avut cod dar l-am anulat) ?
2. Am gasit pe un forum strain ca ar putea fi o problema de la un modul de aprindere ( amplificator de aprindere daca traducerea este corecta, piesa din poza atasata). Unde este pe masina ?
3. Cate fire de masa are borna - ? ( Am vreut sa verific legaturile si am inteles ca ar mai trebui sa fie una pe la cutia de viteze dar nu am gasit-o)
Multumesc !

Nico o sansa, niciun binevoitor care ar putea sa raspunda ??
Chiar nu stie nimeni unul electrician in Constanta care sa vrea sa se uite si la o xantia ? Ca am inrosit telefoanele cu asa-zisele service-uri sau electricieni care pun doar alarme si xenoane.
Am schimbat bobina, senzor volanta, nici o scanteie, contactul verificat, dar tot degeaba, n-am scanteie...
Chiar nu stie nimeni unul electrician in Constanta care sa vrea sa se uite si la o xantia ? Ca am inrosit telefoanele cu asa-zisele service-uri sau electricieni care pun doar alarme si xenoane.
Am schimbat bobina, senzor volanta, nici o scanteie, contactul verificat, dar tot degeaba, n-am scanteie...
-
- just curious