Nic - Pt. o masina de 1800 cc si 1200 Kg pe benzina, consumul de 7,9l/100 la viteze de 120...140, pe un drum aglomerat (de Craciun) cu nenumarate depasiri...si cu ceva greutate in masina...mi se pare decent! Nu cer si nu ma astept la altceva de la o masina din categoria asta...Pe mine ma multumeste!...Nici Oltcit-urile pe care le-am avut nu consumau mai putin la drum...

...BX-ul...cu atat mai putin!
Si probabil ca daca voi curata injectoarele ca la carte, va consuma si mai putin...
................................
Despre poluare - CO (monoxidul de carbon) se masoara, dar nu el este cel mai nociv !!! El "doar" distruge stratul de ozon al planetei...
Cele mai nocive pt. sanatatea noastra (in mod direct) sant hidrocarburile nearse...particulele de funingine...si acizii rezultati in urma arderii...E o tampenie cu normele de poluare, pt. ca tin cont numai de CO...In realitate, hidrocarburile nearse genereaza cancerul si alte afectiuni grave !!!
...Ori la capitolul asta, Diesel-urile stau de departe mult mai prost!...Pot sa le puna ei mama filtrelor de particule, ca tot polueaza...
Iti poti da seama de cat de nocive sant gazele de Diesel si prin faptul ca daca stai in spatele unei benzinare cu catalizator, n-ai nici o problema...Nu te deranjeaza nimic...Pe cand in spatele unui Diesel, aerul devine irespirabil de cele mai multe ori...De ce crezi ca organimul iti da astfel de semnale ?!?...Oare nu pt. faptul ca ceva e in neregula si ca ar fi bine sa iesi din mediul acela toxic ?!??????
...E adevarat! Benzinarele produc ceva mai mult CO din cate imi aduc aminte...Dar repet...nu acela e cel mai nociv pt. sanatate!!!