Salutare,
Am decis sa-mi prezint si eu buburuza dizeloasa.
Masina este un Saxo diesel, motor de 1527 cmc , 57 de caluti, culoare albastru, fabricata in anul 2003 cand a fost si inmatriculata pe Romania.
Masina a intrat in posesia mea in iulie 2012, facand un mic upgrade de la un Citroen AX 1.4 diesel.
Ca dotari are: geamuri electrica fata, servo directie asistata electric, aer conditionat, airbag sofer, proiectoare ceata, inchidere centralizata.
Am achizitonat-o la aproximativ 65.000 de kilometri cu defecte care le are o masina veche si neumblata, adica pe partea de articulatii.
Asa ca am purces la inbunatatirea articulatiei, si au fost inlocuite urmatoarele: capete de bara/bieleta/bascula noua dreapta, pe stanga am inlocuit numai o bucsa si pivot bascula, bucsi bara stabilizatoare.
Dupa am remediat problema aerului conditonat pentru ca nu baga de nici o culoare frig, si s-a ajuns la concluzia ca compresorul este stricat, era blocat, asa ca am schimbat compresorul, incarcat instalatia cu freon si merge frigu.
Si am mai continuat cu un mic upgrade la partea de franare fata, adica am trecut masina de la discuri pline de 247 mm la unele ventilate tot de 247 mm, schimbat etrieri ai masini care erau Bosch cu unii de pe o Xsara diesel marca ATE cu placute lucas iar franarea s-a inbunatatit considerabil.
Pe viitor o sa primeasca un scut motor de pe un Saxo benzina, urmeaza zilele acestea sa-l montez.
Inspectie pe la partea de timonerie ca are momente cand intra mai greu in treapta I, citisem si pe alte forumuri ca vreo 3 bielete si inca cateva chestii trebuiesc inlocuite ca se uzeaza.
Acum masina se apropie de 70.000 km.
Pozele sunt de anul trecut dar o sa revin cu poze mai noi in viitorul apropiat.
http://imageshack.us/photo/my-images/864/dsc00022h.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/69 ... 29xnf.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/41/dsc00026gl.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/71 ... 020zn.jpg/
Citroen SAXO 1.5D, 57Cp, an 2003, albastra
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
-
- pasionat
-
- pasionat
-
- pasionat
Azi m-am decis sa schimb la masina bascula stanga/simeringurile de la cutie(planetare) si bucsile de la bara stabilizatoare.
Am inlocuit numai bascula si bucsile de la bara stabilizatoare ( piese de origine ).
Am inlocuit bucsile pentru ca scartaiau.
La simeringuri vroiam sa umblu dar am vazut cu nu curge uleiul de la cele de la planetare curge pe la unul de mai sus, cred ca pe la cautator sau cum se numeste.
Si am mai montat un tampon nou la cutie, il aveam cumparat de cativa ani si am zis ca daca tot il am sa-l schimb si pe asta.
Cam atata pentru moment.
Am inlocuit numai bascula si bucsile de la bara stabilizatoare ( piese de origine ).
Am inlocuit bucsile pentru ca scartaiau.
La simeringuri vroiam sa umblu dar am vazut cu nu curge uleiul de la cele de la planetare curge pe la unul de mai sus, cred ca pe la cautator sau cum se numeste.
Si am mai montat un tampon nou la cutie, il aveam cumparat de cativa ani si am zis ca daca tot il am sa-l schimb si pe asta.
Cam atata pentru moment.
Saxo 1.5D 57 ponei an 2003
- cristidica
- pasionat
-
- pasionat
-
- pasionat