Dieselul e mai scump de intretinut ..au ba?
Moderator: Echipa Tehnica
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
@m.s. vrei, nu vrei trebuie sa iei in calcul sicosturile de intretinere ale unui motor, mai ales daca masina nu mai e in garantie.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Asa e, dieselurile moderne sunt pline de fite scumpe.
M. Pirscoveanu, care stie ce repara si ce costuri sunt, spunea clar ca e mai scump un HDI decat una pe benzina. E vorba de cele noi. La motoarele vechi cred ca raportul e net in favoarea dieselului. Un injector vechi e 500.000 (SH, dar functional), fata de cateva zeci de milioane cele noi...Plus uleiuri si alte consumabile.
M. Pirscoveanu, care stie ce repara si ce costuri sunt, spunea clar ca e mai scump un HDI decat una pe benzina. E vorba de cele noi. La motoarele vechi cred ca raportul e net in favoarea dieselului. Un injector vechi e 500.000 (SH, dar functional), fata de cateva zeci de milioane cele noi...Plus uleiuri si alte consumabile.
nicum scrie:@m.s. vrei, nu vrei trebuie sa iei in calcul sicosturile de intretinere ale unui motor, mai ales daca masina nu mai e in garantie.
Greseala mea! Eu nu ma gandeam decat la costurile de intretinere a unei masini noi/relativ noi. Intr-adevar, daca vrei sa tii o masina cateva sute de mii de km.,atunci trebuie sa iei in calcul inclusiv o refacere a motorului.
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Alegerea benzina/diesel tine de multi factori: nr de km efectuati anual, unde se fac km aia (oras/afara), gusturi personale. etc. Eu fac sub 10.000 pe an, aprox 70-80% in afara. Adaugind faptul ca am GPL pe masina, clar un diesel nu imi renteaza.
Altii se afla in alta situatie si deci e posibil ca un diesel sa fie singura lor optiune.
Altii se afla in alta situatie si deci e posibil ca un diesel sa fie singura lor optiune.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Desi motivul topicului pare a fi eterna discutie diesel-benzina, subliniez ca discutia este mai nuantata, intrebarea fiind este sau nu mai scump la intretinere dieselul?
Argumentele ar trebui sa fie legate de aceasta intrebare, nu legate de dilema ce imi iau, diesel sau benzinar,dilema ce se naste inerent...
Evident pot exista comentarii si pe aceasta tema dar sensul topicului este totusi altul.
Argumentele ar trebui sa fie legate de aceasta intrebare, nu legate de dilema ce imi iau, diesel sau benzinar,dilema ce se naste inerent...
Evident pot exista comentarii si pe aceasta tema dar sensul topicului este totusi altul.