Citroen BX cu multe probleme, il vreau beton

Forum de discutii generale despre Citroen BX. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

bx19gti
simpatizant

Citroen BX cu multe probleme, il vreau beton

Mesajde bx19gti » Sâm 02-Oct-2004 13:53

In primul rand salut la toata lumea, tocmai mi-am facut cont la voi. Cred ca faceti o treaba buna aici. Problema mea este urmatoarea:
Am una bucata Citroen BX din 89. In primul rand nu stiu ce motor are pe el (in CI scrie bx 16 TRS, dar la schimbul de ulei cu tot cu filtru mi-a halit cam 6,5 L si ma gandesc sa nu fie un bx 19, arata la interior oricum ca un bx 19 GTI). Ca motor e perfect, are aproape 200 000 KM nu papa ulei nu scoate fum, in treapta I prinde cam 65 km/h la 7000 RPM, intr-a doua se duce aproape de 110 la 7500 RPM, i-am dat aproape de 200 km/h si se aseza relativ bine(asta cand a ajuns pe mana mea si nu avea prea multe probleme, acum se opreste pe la 180). Masina a fost a lu' tata si de cand si-a luat un Fiat Croma a cam neglijat-o. Asa ca s-au adunat o gramada de probleme:
1. Acum vreo 2 ani un idiot mi-a inversat firele pe bobina si de atunci consuma destul de mult, tot timpul trebuie sa-i reglez avansul, si cand e motorul rece si e frig afara se inneaca intre 1800 si 2000 RPM. Cineva mi-a zis ca e CIP-ul (motorul e pe injectie)
2. Imi bate planetara pe dreapta de ma zapaceste (a fost rectificata de 2 ori) si de cate ori am incercat sa-i schimb capatul nu s-a potrivit nimic.
3. Conductele de suspensie sunt alamite peste tot si pompa tacane intr-o veselie.
4. De curand s-au dus si sferele (este extrem de rigida) si inaltimea e ciudata.
5. O gramada de retururi infundate de meseriasul meu de mecanic (i-a fost lene sa schimbe furtunele si acum numai stiu care pe unde trebuie sa intre)
6. Urme de ulei de suspensie pe sub sfera de sub motor
7. Tot al meu mecanic meserias mi-a zis sa nu-i mai bag LHM ca merge si cu ulei de cutie hidramata (si eu ca un idiot l-am ascultat)
8. Diverse probleme la partea electrica (inchiderea centralizata nu functioneaza pe portbagaj, geamurile electrice fac figuri, la peste 3000 RPM temperatura pe apa scade la 60 si daca o las la relanti revine la normal)
9. Rotile pe spate stau cam cracanate (ma gandesc ca e din rulmenti) si trozneste ingrozitor cand coboara si se ridica suspensia pe spate
10. De 2 zile daca o accelerez imi trage dreapta, in frana de motor trage stanga (ma gandesc ca trebuie stranse planetarele)
11. Discul de ambreiaj patineaza
12. V-ati plictisit ?
Ideea este ca imi place f mult masina si vreau sa o pun la punct. Am de unde sa iau o parte din piese (gratis de la dezmembrari) dar as prefera sa pun totul nou pe ea. Daca imi puteti spune cu cine sa vorbesc pentru o "restaurare" completa si cam cat ar costa totul ar fi super.
Merci mult

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 04-Oct-2004 09:36

Referitor la ulei: daca te straduiai probabil ca intrau si 10l, dar la motoarele de 1.6 si 1.9 capacitatea e de 5l la schimbul de ulei si 5.5 atunci cind faci motorul. Desi motoarele de BX sint extrem de fiabile, nu cred ca e o idee buna sa o duci la turatii si viteze maxime. Eu pe a mea am dus-o cel mai mult la 140 si mai ducea. Pentru mine a fost suficient.
1.- Cine te opreste sa pui firele la loc? Daca se ineaca la turatiile respective, s-ar putea sa fie si socul (automat probabil).
2.- Probabil ca singura solutie e o piesa noua.
3.- Daca spui ca sint alamite, sa inteleg ca au fost sparte in multe locuri si nu au fost lipite bine? Daca disjunctorul (regulatorul de presiune) tacane verifica mai intii sfera centrala.
4. Incarca sferele si verifica corectoarele de inaltime. De asemenea verifica si nivelul de LHM.
5.- Manualul de service e singura ta scapare (vezi site-ul FTP).
6.- Verifica garniturile O-ring de la sfera centrala/disjunctor. In mod normal sint cam de unica folosinta.
7.- Merge si cu antigel si cu motorina, de fapt merge cu orice... dar nu intreba de consecinte. Goleste imediat instalatia hidraulica si pune LHM. Ia legatura cu Catalin (WLD) sau Lucian: avem luat LHM pentru club la un pret mai mic decit pe piata.
8.- Ia manualul de service cu schema electrica in brate si da fuga la un electrician.
9.- Iti trebuie un kit de suspensie pe spate. Intreaba la magazinul de pe Eminescu.
10.- Verifica si caseta de directie. Ai servo?
11.- Schimba-l . Tot pe Eminescu intreaba.
12. Nu
Probabil ca masina o vei face cu mai multi mesteri, avind in vedere situatia data. Iti sugerez sa-i dai bataie, sintem la inceputul lui octombrie.
Bafta!
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Lun 04-Oct-2004 22:25

sau, cum imi spunea mie cineva, poti sa-l vinzi si sa-ti iei altul mai "intreg"
Eu stiu ca sunt prost, dar cand privesc in jurul meu, prind curaj.

bx19gti
simpatizant

Mesajde bx19gti » Mar 05-Oct-2004 13:11

Draku scrie:sau, cum imi spunea mie cineva, poti sa-l vinzi si sa-ti iei altul mai "intreg"

Daca renuntam asa usor numai eram posesor de BX 8)

bx19gti
simpatizant

Mesajde bx19gti » Mar 05-Oct-2004 13:16

Merci multu "nicum"
Deja am inceput sa caut piese. Momentan trebuie sa ii fac suspensia functionala sa pot sa-l aduc in Buc(momentan masina a ramas in Slatina). Sambata merg pana la Craiova sa-i umplu sferele. A, intrebare: am gasit sfere (cica noi - nu stiu sigur) la magazinul de pe M Eminescu la 1 550 000. SH-urile sunt pe la 800 000, 900 000 bucata. Ma bate gandul sa-mi iau noi, chiar daca dau un ban. Cei care ati mai luat piese de pe Eminescu, sunt ok ?

Thx

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mar 05-Oct-2004 14:18

Sferele care le-ai gasit tu pe Eminescu nu sint absolut noi, ci reconditionate. Sint facute de Tecnosir, italienesti. Sint Ok, insa partea proasta cu sferele, indiferent de fabricant e ca nu pot fi verificate la magazin. Poti sa ai surpriza sa gasesti sfere descarcate. Mai poti gasi, desi e putin probabil, sfere cu membrana sparta, care nu mai sint bune de nimic. Una peste alta, merita sa iei de pe Eminescu, pentru ca la reprezentanta niste sfere originale costa ~ 90 USD. Daca cumva iei o sfera cu membrana sparta, atunci trebuie sa obtii o negatie de la un service, cum ca piesa respectiva e defecta, ca sa poti sa o inlocuiesti. Ce am cumparat eu de pe Eminescu, a fost ok, dar nu am cumparat multe.
Atentie, insa ca sferele, desi au acelasi pret, au destinatii diferite (si deci si presiuni) in functie de locul unde sint montate: spate, fata, central. Merita sa-ti iei SH, daca sint Citroen originale, si daca gigelul de la care le cumperi iti poate arata ca mai au presiune in ele.
Te sfatuiesc sa nu faci drumul la Craiova cu sferele descarcate, risti sa fisurezi puntea, gindeste-te ca mergi practic cu o masina fara suspensii. Un alt argument este acela ca ai probleme la suspensia spate (stau rotile /\)Fii pregatit si pentru cazul cind una sau mai multe din sferele tale e sparta sau fisurata (face bule in partea unde se insurubeaza).
Bafta!
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Mar 05-Oct-2004 14:38

nici eu nu am renuntat sa-l repar pe al meu :lol:

eu am luat o sfera centrala de la magazinul de pe str. Eminescu. Catalin (WLD) spunea ca ar fi belgiene, noi, nu Technosir, reconditionate. Intr-adevar, filetul nu se vedea a fi folosit, pt ca am vazut si unele Technosir la care se vedea ca filetul a fost folosit
dar functioneaza f. bine, fara probleme

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mar 05-Oct-2004 14:45

Pai nu te-ai uitat pe ea sa vezi ce scrie? Ar trebui sa scrie cel putin data incarcarii si presiunea. Asta vara aveau Tecnosir. De atunci n-am mai trecut pe acolo.

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Mar 05-Oct-2004 14:46

si despre sferele SH ce sa zic: dai 800-900 mii lei pe una pe care apoi trebuie s-o verifici obligatoriu si eventual s-o incarci cu 300-350 mii lei deci....~ 1200 mii lei si nu stii cat te tine... mai bine faci un efort si iei unele noi

WLD
Admin CITROclub
Masina: BX 16v '88 si 89
2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
3: Xsara 2.0hdi stage 1+

Mesajde WLD » Mar 05-Oct-2004 20:45

Draku scrie:nici eu nu am renuntat sa-l repar pe al meu :lol:

eu am luat o sfera centrala de la magazinul de pe str. Eminescu. Catalin (WLD) spunea ca ar fi belgiene, noi, nu Technosir, reconditionate. Intr-adevar, filetul nu se vedea a fi folosit, pt ca am vazut si unele Technosir la care se vedea ca filetul a fost folosit
dar functioneaza f. bine, fara probleme

Ia nu mai dati atata vina pe mine ! :)

Intr-adevar pe Eminescu au de curand niste sfere belgiene NOI . Patronul, Laurentiu, spune ca nu mai vinde Tecnosir pentru ca a avut foarte multe reclamatii.

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Mie 06-Oct-2004 07:22

pai tu esti "tatucul" nostru :D
sau cel putin al unora dintre noi

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mie 06-Oct-2004 07:52

Subscriu la ce a spus Draku

alin73
simpatizant

partea electrica

Mesajde alin73 » Mie 06-Oct-2004 08:03

buna,
cunosc in brasov un tinar meserias la partea electrica, e de meserie si are atelier cu tot ce ii trebuie( inclusiv diagnoza computer ). partea buna e ca avut si el bx 19 ca al tau si deci cam stie ce e pe acolo. ca tarif este convenabil.
Il chema Laurentiu si are tel 0722137747

bx19gti
simpatizant

Re: partea electrica

Mesajde bx19gti » Mie 06-Oct-2004 17:03

alin73 scrie:buna,
cunosc in brasov un tinar meserias la partea electrica, e de meserie si are atelier cu tot ce ii trebuie( inclusiv diagnoza computer ). partea buna e ca avut si el bx 19 ca al tau si deci cam stie ce e pe acolo. ca tarif este convenabil.
Il chema Laurentiu si are tel 0722137747

Ok, am notat, multam

bx19gti
simpatizant

Mesajde bx19gti » Mie 06-Oct-2004 17:07

nicum scrie:Sferele care le-ai gasit tu pe Eminescu nu sint absolut noi, ci reconditionate. Sint facute de Tecnosir, italienesti. Sint Ok, insa partea proasta cu sferele, indiferent de fabricant e ca nu pot fi verificate la magazin. Poti sa ai surpriza sa gasesti sfere descarcate. Mai poti gasi, desi e putin probabil, sfere cu membrana sparta, care nu mai sint bune de nimic. Una peste alta, merita sa iei de pe Eminescu, pentru ca la reprezentanta niste sfere originale costa ~ 90 USD. Daca cumva iei o sfera cu membrana sparta, atunci trebuie sa obtii o negatie de la un service, cum ca piesa respectiva e defecta, ca sa poti sa o inlocuiesti. Ce am cumparat eu de pe Eminescu, a fost ok, dar nu am cumparat multe.
Atentie, insa ca sferele, desi au acelasi pret, au destinatii diferite (si deci si presiuni) in functie de locul unde sint montate: spate, fata, central. Merita sa-ti iei SH, daca sint Citroen originale, si daca gigelul de la care le cumperi iti poate arata ca mai au presiune in ele.
Te sfatuiesc sa nu faci drumul la Craiova cu sferele descarcate, risti sa fisurezi puntea, gindeste-te ca mergi practic cu o masina fara suspensii. Un alt argument este acela ca ai probleme la suspensia spate (stau rotile /\)Fii pregatit si pentru cazul cind una sau mai multe din sferele tale e sparta sau fisurata (face bule in partea unde se insurubeaza).
Bafta!

Cu rotile (/\) am rezolvat pentru cateva sute de km (am mai strans rulmentii). Drumul pana la Craiova din Slatina consta in 50 de km de sosea ca in palma si o sa merg super cu grija. Oricum nu prea am ce face ca trebuie sa verific toate sfere, la Slatina nu prea am unde sa le desfac, asa ca o sa incerc sa adun ce sfere mai am, plec cu masina si daca totul merge bine sper sa ma intorc duminica cu ea in buc. Sper sa pot sa ajung cu ea (fara punte rupta :( ) la intalnirea de pe 17 (prima pentru mine).
Va tin la curent si merci mult pentru raspunsuri, m-ati ajutat enorm.

Înapoi la “Citroen BX”