Nou posesor de xantia
Moderator: Echipa Tehnica
Nou posesor de xantia
Buna !Am luat de curand o xantia 1.9 td 1996 si am cateva nelamuriri ,daca sunteti amabili si ma puteti ajuta va multumesc.De la inceput am vazut ca nu merge turometrul ,nu incarca alternatorul cum trebuie(asta am rezolvat ....schimbat releul de incarcare )sta ridicata de fata cam tare ,si topaie fata in rest motor bun,fara rugina si restul sa vad ce mai descopar pe parcurs.Va doresc o seara buna!
- Rica
- Moderator - Bazar
- Masina: Peugeot 407 SW
sa o stapanesti sanatos
fata o poti cobora si sa nu mai topaie trebuie sa reincarci sferele
preturi de la 30 la 50 de lei pe bucata
ai doua bucati si ca noua
vorbete cu colegul @kadi28 http://www.clubcitroen.ro/forum/profile ... le&u=11832
este din zona si it spune unde poti incarca prin zona voastra si cine te ajuta cu coboratul partii fata
fata o poti cobora si sa nu mai topaie trebuie sa reincarci sferele
preturi de la 30 la 50 de lei pe bucata
ai doua bucati si ca noua
vorbete cu colegul @kadi28 http://www.clubcitroen.ro/forum/profile ... le&u=11832
este din zona si it spune unde poti incarca prin zona voastra si cine te ajuta cu coboratul partii fata
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
Ce ciudat!
-
- pasionat
-
- pasionat
-
- pasionat
Cu ajutorul colegului kady am rezolvat problema cu inaltimea si a disparut si topaitul pe fata(cred ca era ridicata prea mult si de asta topaia),cu turometrul nu am rezolvat ,am incercat cu senzorul lui kady dar nu a vrut deloc....hmmm.Este vreo diferenta intre senzorul de la motor pe benzina si ala de la diesel? Oricum miii de multumiri pentru colegul kady!!!
-
- pasionat
Senzorul de la benzina la diesel e diferit.La motoarele diesel 1,9 TD sunt doua feluri de senzori ;foto 1
Sau foto 2 cu prinderea in lateral.
Mai este un aspect de care sa tii seama si anume; Sunt si doua modele de volante ,una cu taetura ca in foto 3 si un model care in loc de taetura are un dinte.
Ca sa stii ce model ai faci urmatoarea operatiune ;Va trebui sa fiti doua persoane , una ia o surubelnita si o introduce in locasul senzorului si a doua va trebui sa eie o cheie tubulara de 22 cu masina oprita si scoasa din viteza invarti in sens orar incet ca in foto 4 pana ce colegu confirma ca o dat de tesitura sau de dinte.
Sa fie mai usor va trebui sa virezi de volan dreapta maxim.Apoi da de stire ca sa-ti spun exact ce fel de senzor sa cauti.Benone 0767148877.

Sau foto 2 cu prinderea in lateral.

Mai este un aspect de care sa tii seama si anume; Sunt si doua modele de volante ,una cu taetura ca in foto 3 si un model care in loc de taetura are un dinte.

Ca sa stii ce model ai faci urmatoarea operatiune ;Va trebui sa fiti doua persoane , una ia o surubelnita si o introduce in locasul senzorului si a doua va trebui sa eie o cheie tubulara de 22 cu masina oprita si scoasa din viteza invarti in sens orar incet ca in foto 4 pana ce colegu confirma ca o dat de tesitura sau de dinte.

Sa fie mai usor va trebui sa virezi de volan dreapta maxim.Apoi da de stire ca sa-ti spun exact ce fel de senzor sa cauti.Benone 0767148877.
- kady28
- pasionat
- Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
- 2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium
Benny, senzorul e cu prindere ca in prima poza. L-am pus dar turometru nu mergea deloc, senzorul e bun ca a fost probat la mine.
Ma gandeam ca cele 2 bobine din senzor sa aiba alta impedanta pt. diesel dar nu prea am gasit multe date pe internet.
Volanta este cu taietura ca pe cutie are o gaura mai mare si s-a oprit direct cu taietura acolo.
Dar cred ca ar trebui desfacut si ceasul din bord ca e posibil sa fie si de acolo ceva probleme.
Ma gandeam ca cele 2 bobine din senzor sa aiba alta impedanta pt. diesel dar nu prea am gasit multe date pe internet.
Volanta este cu taietura ca pe cutie are o gaura mai mare si s-a oprit direct cu taietura acolo.
Dar cred ca ar trebui desfacut si ceasul din bord ca e posibil sa fie si de acolo ceva probleme.
-
- pasionat