Informare generala foarte importanta!!!!!!

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

benny_merty
pasionat
Mesaje: 1050
Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
Localitate: Sibiu Cisnadie

Mesajde benny_merty » Mar 23-Apr-2013 22:53


benny_merty
pasionat
Mesaje: 1050
Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
Localitate: Sibiu Cisnadie

Mesajde benny_merty » Mar 23-Apr-2013 23:00


benny_merty
pasionat
Mesaje: 1050
Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
Localitate: Sibiu Cisnadie

Mesajde benny_merty » Joi 25-Apr-2013 22:05

incredibil !!! o pisica incearca sa resurciteze o alta pisica calcata de masina
http://www.youtube.com/watch?v=4aKs4SR-FVE

benny_merty
pasionat
Mesaje: 1050
Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
Localitate: Sibiu Cisnadie

Mesajde benny_merty » Dum 28-Apr-2013 13:25


benny_merty
pasionat
Mesaje: 1050
Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
Localitate: Sibiu Cisnadie

Mesajde benny_merty » Mie 01-Mai-2013 21:32

Borsul si proprietatile lui.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :shock: BORSUL
Un pahar de borÂş pe zi trateazĂŁ toate bolile de ficat Âşi de plĂŁmĂŽni, hipertensiunea Âşi anemia.

Borºul nu e doar ciorba acrã, atÎt de apreciatã prin unele pãrÞi ale Þãrii, ci ºi o licoare sãnãtoasã, rezultatã din fermentarea tãrÎÞelor de grÎu. Occidentalii nu prea ºtiu de acest preparat naturist, dar românii ºi ruºii Îl folosesc ºi-i cunosc virtuÞile curative. A apãrut ca o variantã a unei vechi bãuturi ruseºti, cvasul. Borºul nu are alcool ºi dioxid de carbon.
Este un lichid dietetic, nu are mai mult de 7,7 kilocalorii la 100 mililitri, procentele de grãsime fiind neglijabile. Lichidul gãlbui, acriºor este tonic natural ºi leac pentru multe boli. Cura cu borº are rol purificator al organismului ºi de ameliorare sau chiar vindecare a unor afecÞiuni. Sã ÎnvãÞãm sã preparãm borº acasã ºi sã-i cunoaºtem indicaÞiile terapeutice.

Un leac românesc

BorÂşul sau zeama rezultatĂŁ din macerarea tĂŁrĂŽĂželor de grĂŽu conĂžine minerale Âşi un complex de vitamine B Âşi C, minerale, aminoacizi esenĂžiali Âşi carbohidraĂži. De aceea, acest aliment folosit de obicei pentru ciorbe, are beneficii multiple pentru sĂŁnĂŁtate. Puterea terapeuticĂŁ a borÂşului vine Âşi de la drojdia de bere care ajutĂŁ fermentaĂžia, ingredient care conĂžine vitaminele din complexul B, vitaminele D Âşi H (biotina), enzime, minerale ĂŽn
forme uºor asimilabile (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru sãnãtate, seleniu, dar, mai ales, crom. Fiind un produs natural, borºul este foarte bogat în enzime. Þãranii români preþuiesc acest lichid atît de mult încît talentul de gospodinã al femeilor se apreciazã în funcþie de cît de bine ºtiu sã prepare borºul. În Bucovina, înainte de intrarea în post, toate vasele ºi tacîmurile sînt clãtite cu borº ºi apoi binecuvîntate, semn cã borºul este ºi un dezinfectant. În credinþa popularã, îi scapã pe
copii de deochi Âşi le redĂŁ pofta de mĂŽncare.

Pentru anemie, bronÂşitĂŁ Âşi mahmurealĂŁ

Borºului i s-a dus vestea cã e cel mai bun leac la mahmurealã. Într-adevãr,
ĂŽnlĂŁturĂŁ simptomele intoxicaĂžiei cu alcool, ameĂžeala, durerea de cap,
tremuratul membrelor, senzaþia de vomã. Se bea un litru de borº. În cazurile
de indigestie Âşi de vomĂŁ, un pahar de borÂş bĂŁut ĂŽnainte de masĂŁ poate fi de
ajutor. Se spune cĂŁ persoanele care beau zilnic borÂş mult, se lecuiesc de
alcool. Mai ales dupĂŁ mese copioase, preparatele cu borÂş sĂŽnt binevenite.
BorÂşul contribuie Âşi la eliminarea toxinelor din organism. Este eficient Âşi
ĂŽn curele de slĂŁbire, deoarece stimuleazĂŁ digestia Âşi arderea grĂŁsimilor. Pe
lîngã aceste beneficii, poate fi ºi un adjuvant în cazul bolilor respiratorii precum bronºita, astmul ºi sinuzita. În cazuri de anemie, funcþioneazã ca tonic extrem de eficient, prin mineralele ºi vitaminele conþinute. Cura cu borº pentru revigorarea organismului dureazã 20 de zile, timp în care se bea un pahar de lichid, cu un sfert de orã înaintea fiecãrei mese. Pentru boli respiratorii cronice (bronºitã, astm, sinuzitã), se beau douã cãni. Cura ajutã la vindecarea acestor boli ºi, mai ales, preîntîmpinã agravãrile ºi recidivele. Se fac cure de cîte trei sãptãmîni. Ca adjuvant în tuberculozã, borºul se bea în fiecare zi, cîte o jumãtate de litru, pe stomacul gol, înainte de mesele principale. Se pare cã anumite substanþe active din borº blocheazã dezvoltarea bacililor care provoacã aceastã maladie.

Previne infarctul Âşi cancerul de colon

Se ºtie cã borºul eliminã toxinele din organism, fiind recomandat în diete de slãbit. Se poate bea cîte o canã de borº (250 ml) pe zi, timp de 10 zile. Acest tratament se poate repeta de douã ori pe an, toamna ºi primãvara. Terapia se recomandã persoanelor cu diabet, artritã, gutã ºi cu probleme reumatice, hepatice ºi renale. Pentru obosealã cronicã, se bea un sfert de litru de borº dintr-o datã, ca sistemul nervos sã se evigoreze. Pentru toate problemele de ficat ºi de fiere, fitoterapia recomandã borº, deoarece curãþã ºi fortificã organele interne. Se bea pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masã, cîte o canã cu borº în care se adaugã o jumãtate de linguriþã de pulbere de pelin. Nivelul crescut al glicemiei poate fi reglat tot cu borº, bãut înainte de a mînca. Persoanele care au afecþiuni pulmonare se refac mai repede dacã, în loc de apã, consumã în fiecare zi un litru de borº amestecat cu 250 ml de infuzie de soc (din douã linguriþe de flori uscate ºi o canã de apã clocotitã). Aceastã bãuturã se îndulceºte cu miere ºi se bea înaintea meselor principale. Tratamentul trebuie urmat cel puþin douã luni. În cazuri grave, terapia se poate prelungi încã douã sãptãmîni. De asemenea, borºul scade tensiunea ºi reduce colesterolul, curãþã rinichii previne tromboza ºi infarctul, iar ultimele studii aratã cã este anticancerigen, luptînd cu cancerul de colon. Este folositor în boli cardiace, insomnii sau dupã un efort fizic sau intelectual. Singurele restricþii sînt în caz de ulcer gastro-duodenal ºi gastritã.

Bun ĂŽn cure de slĂŁbire Âşi pentru frumuseĂže

Curele cu borº sÎnt eficiente dacã dureazã trei sãptãmâni. Este indicat ca borºul sã se bea cu un sfert de orã Înainte de masã. Dacã vrem sã slãbim, se creºte progresiv numãrul cãnilor, pÎnã la 7. Borºul poate fi bãut ºi nediluat, Însã are gust foarte acru, iar unele persoane nu-i suportã mirosul. Pentru a-i rafina ºi ÎmbunãtãÞi gustul, poate fi amestecat cu suc de mere, sirop de sfeclã de zahãr sau zer. Cura internã este recomandatã În:
boli cardiovasculare (hipertensiune arterialã, cardiopatie ischemicã, trombozã, varice, flebite, artrite), boli neuropsihice (depresii, nevroze, stres, astenii), litiaze urinare (oxalice ºi fosfatice), tuberculozã, intoxicaþii cu alcool sau cu tutun. Este un stimulent al sistemului endocrin. Extern, se pot face spãlãturi cu borº în ulcere cutanate, degerãturi sau uscãciuni ale pielii. În cosmeticã, borºul face tenul catifelat. Se tamponeazã pielea cu vatã înmuiatã în borº sau se foloseºte în prepararea mãºtilor cosmetice. Înmoaie mai ales pielea uscatã. Efectul borºului este salutar pentru ten în perioadele reci sau cu vînt puternic. Specialiºtii în geriatrie de la Universitatea din Londra au demonstrat cã borºul favorizeazã absorbþia în intestinul uman a metalelor, precum nichelul, cuprul, seleniul ºi aurul, dar ºi a vitaminelor, mai ales la nivelul mucoasei intestinale.

BorÂşul de acasĂŁ

NutriÞioniºtii nu recomandã borºul industrial, de cumpãrat. Acesta conÞine aditivi alimentari care dau un gust bun mÎncãrii, dar este periculos pentru organism. Cel mai bun borº este cel preparat acasã. Avem nevoie de 1 kg tãrÎÞe de grÎu, 200 g mãlai, 200 g de huºti (tãrÎÞe folosite de la alt borº) sau 20 g de drojdie de bere, o mÎnã de frunze de viºin, mãrar sau leuºtean verde sau uscat. TãrÎÞele se amestecã bine cu mãlaiul ºi cu huºtile. Se adaugã 0,5-1 l de apã cãlduÞã. Plãmada se lasã la dospit timp de 20-30 minute. Se adaugã frunzele de viºin ºi mãrarul. Se toarnã 9 l de apã caldã, se acoperã vasul cu un tifon ºi se lasã deoparte, la temperatura camerei, pentru una-douã zile. La Început, se amestecã de cÎteva ori cu o lingurã de lemn. Dupã ce s-a acrit, se filtreazã, se pune În sticle ºi se pãstreazã la frigider. Vasul În care se preparã borºul trebuie sã fie foarte curat ºi nemetalic. De obicei, se folosesc ulcelele de lut sau putinele. Iarna timpul de acrire creºte pÎnã la 3-4 zile.

ÂŞtiaĂži cĂŁ?

- În loc de tãrîþe de grîu se pot folosi cîteva felii de pîine neagrã (300g). În acest caz se pune mai mult mãlai. Cam 300g mãlai la 300g pîine neagrã. În rest, reþeta este aceeaºi. În varianta cu pîine neagrã, borºul se va acri în 5-6 zile.
- CĂŽnd se preparĂŁ borÂşul vara, ĂŽn ultima zi de fermentare, se pot adĂŁuga ĂŽn vas ierburi aromate Âşi frunze de legume: pĂŁtrunjel, ĂželinĂŁ, leuÂştean. Plantele nu se adaugĂŁ mai repede, ci numai ĂŽn ultima zi, pentru a da maximum de aromĂŁ.
- BorÂşul se adaugĂŁ ĂŽn ciorbe numai dupĂŁ ce a fost fiert ĂŽn prealabil Âşi dupĂŁ ce legumele Âşi carnea din ciorbe au fiert.
- Prin pĂŁrĂžile Ardealului, existĂŁ o superstiĂžie care spune cĂŁ borÂşul se acreÂşte numai dacĂŁ e pus marĂži sau joi, iar cel care ĂŽl preparĂŁ trebuie sĂŁ tragĂŁ de pĂŁr pe cineva, cĂŁci numai aÂşa se acreÂşte borÂşul.
- Amestecat cu un strop de miere, borÂşul devine o bĂŁuturĂŁ rĂŁcoritoare excelentĂŁ, preferatĂŁ Âşi de copii.

BorÂş de sfeclĂŁ roÂşie

• Pentru toate problemele de ficat Âşi de fiere, e bun borÂşul de sfeclĂŁ roÂşie. Avem nevoie de 1 kg de sfeclĂŁ roÂşie, o legĂŁturĂŁ de pĂŁtrunjel, una de mĂŁrar, una de leuÂştean, o cĂŁpãÞÎnĂŁ de usturoi, o linguriÞã de drojdie sau o mĂŽnĂŁ de mĂŁlai. Toate se pun la borcan, se toarnĂŁ deasupra apĂŁ Âşi se lasĂŁ la macerat. CĂŽnd lichidul este acrit, se strecoarĂŁ Âşi se reumple cu apĂŁ borcanul. BorÂşul care rezultĂŁ a doua oarĂŁ este mai slab, dar ĂŽncĂŁ bun. Din prima strecurare, se beau douĂŁ pahare pe zi, din a doua, cĂŽte patru pahare pe zi. Este foarte util bolnavilor de hepatitĂŁ. AcĂžioneazĂŁ ca depurativ general, fortifiant, regenerator al sĂŽngelui. :roll:

benny_merty
pasionat
Mesaje: 1050
Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
Localitate: Sibiu Cisnadie

Mesajde benny_merty » Vin 10-Mai-2013 23:02

INAMICUL COLESTEROLULUI: STAFIDELE

Stafidele sunt cele mai populare fructe uscate, folosite atât la
pregãtirea deserturilor tradiÞionale, cât ºi la prepararea salatelor
sau a mâncãrurilor exotice. Acestea se obÞin din struguri fãrã
sâmburi, cultivaÞi de-a lungul Þãrmului Mãrii Mediterane, În Grecia,
Cipru sau Turcia, prin uscare la soare sau ĂŽn cuptoare speciale.

Nu Îngraºã
Stafidele sunt bogate ĂŽn fructozĂŁ, un zahĂŁr natural care poate fi
transformat de organism, cu uºurinÞã, În energie. S-a constatat cã
datoritã lipsei grãsimilor ºi a sãrii nu Îngraºã, aºa cum se credea.
Din acest motiv, se numĂŁrĂŁ printre puĂžinele fructe dulci recomandate
ĂŽn curele de slĂŁbire, bineĂŽnĂželes consumate ĂŽn mod limitat.

Previn depresia
Stafidele conferĂŁ un important aport de energie, au rolul de a tĂŁia
pofta de mâncare ºi reduc riscul apariÞei bolilor cardiovasculare.
DatoritĂŁ fructozei, o excelentĂŁ sursĂŁ de energie, consumul regulat de
aceste fructe uscate combate oboseala Âşi previne depresia, fiind un
tonic excelent. În acest sens, în special sportivilor, persoanelor în
vârstã, tinerilor ºi celor care depun un efort deosebit, fizic sau
intelectual, li se recomandĂŁ cel puĂžin 50 g de stafide brune pe zi.

TrateazĂŁ constipaĂžia
Stafidele nu sunt bogate doar ĂŽn fructozĂŁ Âşi nu sunt recomandate doar
datoritĂŁ conĂžinutului mare de fructozĂŁ. Fibrele prezente ĂŽn aceste
fructe uscate contribuie la reducerea colesterolului rĂŁu, ĂŽmbunĂŁtĂŁĂžesc
funcĂžia intestinelor Âşi previn sau trateazĂŁ constipaĂžia.
Problemele cu stomacul “ĂŽncĂŁrcat” pot fi date uitĂŁrii cu ajutorul unui
pumn cu stafide ĂŽnmuiate ĂŽntr-un pahar cu apĂŁ Âşi lĂŁsate peste noapte
la macerat. DimineaĂža, acestea trebuie consumate pe stomacul gol,
pentru a grĂŁbi digestia Âşi pentru a elimina resturile alimentare
neabsorbite de intestin.

Împiedicã retenþia de lichide
Cantitatea uriaºã de potasiu previne retenÞia de lichide, fluidizeazã
sângele ºi ajutã la reducerea tensiunii arteriale. Stafidele sunt
bogate Âşi ĂŽn antioxidanĂži, denumiĂži polifenoli, care au un rol
important ĂŽn prevenirea apariĂžiei tumorilor maligne prin ajutarea
celulelor sĂŁ-Âşi pĂŁstreze funcĂžia normalĂŁ, Âşi trateazĂŁ stĂŁrile febrile.

Reduc aciditatea stomacalĂŁ, regleazĂŁ digestia
Magneziul din stafide reduce aciditatea stomacalĂŁ, iar dacĂŁ le
consumaĂži ĂŽn loc de desert vĂŁ puteĂži regla digestia.

Constituie un aport important de fier
Aceste fructe uscate reprezintĂŁ o importantĂŁ sursĂŁ de fier, fiind
recomandate ĂŽn cazul anemiilor uÂşoare. Femeile ĂŽnsĂŁrcinate, cu grave
carenĂže de acest mineral, riscĂŁ sĂŁ nascĂŁ un copil cu aceleaÂşi
probleme, care poate fi predispus la anemie. Pentru a preveni lipsa de
fier din organism, viitoarele mĂŁmici trebuie sĂŁ adopte o alimentaĂžie
bogatĂŁ ĂŽn acest element. Dintre produsele nonanimale, stafidele sunt
cele mai indicate ĂŽn acest sens.

RegleazĂŁ hormonii
Stafidele conĂžin Âşi boron, un mineral important pentru menĂžinerea
oaselor sĂŁnĂŁtoase, care intervine ĂŽn reglarea hormonilor Âşi ĂŽn
metabolismul vitaminei D. Boronul este indicat Âşi ĂŽn osteoporozĂŁ,
ĂŽntĂŁrirea oaselor Âşi reducerea durerilor osoase, iar vitamina A, care
chiar dacĂŁ este prezentĂŁ ĂŽntr-o cantitate micĂŁ, este beneficĂŁ pentru
sĂŁnĂŁtatea ochilor.

Recomandate femeilor de 50-70 de ani
SpecialiÂştii sunt de pĂŁrere cĂŁ dieta pe bazĂŁ de stafide are Âşi rolul
de a creºte libidoul. În India existã chiar un ritual în care
cuplurile proaspĂŁt cĂŁsĂŁtorite consumĂŁ la nuntĂŁ lapte cu stafide,
pentru ĂŽmbunĂŁtĂŁĂžirea libidoului. DacĂŁ aveĂži probleme de aceastĂŁ
naturĂŁ, trebuie sĂŁ ÂştiĂži cĂŁ pot fi rezolvate foarte simplu cu doar o
mânã cu stafide brune. Pentru Început spãlaÞi-le bine cu apã ºi apoi
fierbeĂži-le ĂŽn puĂžin lapte. ConsumaĂži acest amestec dupĂŁ ce s-a rĂŁcit,
de trei ori pe zi, pânã vã redobândiÞi vigoarea sexualã.

Potrivit studiilor, consumul zilnic de stafide, ÎnsoÞit de câteva
minute de mers pe jos, reduce considerabil riscul apariĂžiei bolilor
cardiovasculare În cazul femeilor cu vârsta Între 50 ºi 70 de ani.

SpecialiÂştii au ajuns la concluzia cĂŁ o canĂŁ cu stafide pe zi reduce
pofta de mâncare ºi nivelul colesterolului rãu ºi creºte, În schimb,
cantitatea de colesterol bun, care previne ateroscleroza.


ReĂžetĂŁ gustoasĂŁ Âşi sĂŁnĂŁtoasĂŁ
Pentru a prepara aceastĂŁ reĂžetĂŁ simplĂŁ de salatĂŁ de varzĂŁ cu stafide,
aveÞi nevoie de o varzã roºie, o linguriÞã cu vârf cu pudrã de
scorÞiºoarã, o canã cu stafide aurii, câteva linguri cu ulei, sucul de
la o jumãtate de lãmâie, un pãhãrel cu vin roºu, sare, piper ºi o
linguriÞã cu miere. Primul pas constã În tãierea foarte finã a verzei
Âşi adĂŁugarea unei linguriĂže rase cu sare. AmestecaĂži bine pentru ca
varza sã se Înmoaie. Apoi adãugaÞi câteva linguri cu ulei, sucul de
lãmâie ºi piperul mãcinat. PuneÞi stafidele, mierea ºi scorÞiºoara În
vin Âşi lĂŁsaĂži-le sĂŁ stea circa 30 de minute ĂŽn frigider. TurnaĂži acest
amestec peste salata de varzĂŁ, acoperiĂži cu o folie de plastic Âşi
puneĂži totul la rece timp de o orĂŁ ĂŽnainte de a servi.

Pont! Stafidele brune sunt mai indicate decât cele aurii, deoarece
conĂžin mai mulĂži nutrienĂži, precum vitaminele A Âşi C, calciu Âşi
potasiu.

Sfat! ConsumaÞi câteva grame pe zi! Acidul oleanolic din stafide

distruge bacteriile cauzatoare de carii Âşi de boli gingivale. :shout:

benny_merty
pasionat
Mesaje: 1050
Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
Localitate: Sibiu Cisnadie

Mesajde benny_merty » Vin 10-Mai-2013 23:09

Reteta de viata buna si lunga

Specialisti din intreaga lume au cercetat zeci de ani fiecare particica a vietii noastre si au ajuns la concluzia ca nu doar “genele bune” NE tin sanatosi pana la 100 de ani, ci si cateva alte mici obiceiuri. Afla care sunt acestea!

01. Mananca mai multa coaja de Paine. Ea contine de pana la opt ori mai multa lizina, antioxidant care lupta impotriva cancerului, decat miezul.
02. Fa sport cu greutati. Universitatea Michigan a demonstrat ca barbatii care fac antrenament de forta regulat si-au scazut cu opt puncte presiunea diastolica. Indeajuns pentru a reduce cu 40% riscul de atac cerebral si cu 15% pe cel de infarct!
03. Liber la ulei de masline si otet. Pune in salata sau in mancare oricat vrei! Cu ajutorul lor vei reduce riscul de cancer, imbatranirea prematura, obezitatea si diabetul.
04. Ia un supliment de magneziu zilnic. Vei fi cu 40% mai putin predispus la deces produs de orice fel de afectiune fizica.

05. Bea opt pahare de apa pe zi, spun cei de la Universitatea Loma Linda. Specialistii au descoperit ca “bautorii de apa” sunt cu 55% mai putin predispusi imbolnavirilor de orice natura.
06. Mananca zilnic un grepfruit rosu si, pe cat de Des posibil, fructe de padure. Aminoacizii si antioxidantii din ele te vor ajuta sa previi cancerul si bolile mentale.
07. Razi mai mult. Alege o comedie, in locul unui film de actiune sau horror, deoarece o ora de ras iti relaxeaza corpul si mintea indeajuns incat sa se regenereze dupa atacurile de stres.
08. Casatoreste-te. Contrar multora care vad viata de familie un iad, specialistii au demonstrat ca persoanele casatorite au o rata de deces mult mai apropiata de parametrii normali, decat cei care au ales burlacia! Prin urmare, datorita confortului psihic si protectiei partenerului de viata, casatoritii traiesc mai mult.
09. Nu mai duce boala pe picioare. Cei care isi pun sanatatea pe locul doi si nu se menajeaza in perioada cronica a unei raceli sau altei boli sunt de doua ori mai predispusi la atacuri de cord fatale si la complicatii serioase ale afectiunilor. Daca esti racit, ramai in pat!
10. Savureaza doua cesti de cafea pe zi, daca vrei sa previi cu pana la 55% aparitia infarctului sau a bolilor cardiovasculare.
11. Stinge focul din stomac. Daca suferi Des de usturimi in piept, mergi la medic si trateaza-te. Aceste arsuri slabesc puterea inimii, spun specialistii de la International Journal of Cardiology.
12. Parfumeaza-ti dormitorul cu iasomie sau trandafir, pentru a avea un somn linistit. Cei care nu se odihnesc corespunzator sunt mult mai predispusi bolilor de inima, mentale si diabet.
13. Nu sari de trei pahare de alcool pe zi. Expertii de la Harvard spun ca aceasta este reteta ideala pentru o sanatate curata.
14. Mananca cinci portii de legume si fructe pe zi.Sanatatea ta va fi intacta chiar si la varsta de 100 de ani!
15. Fii relaxat. Oamenii stresati traiesc cu 20 de ani mai putin decat un om cu o stare psihica normala.Daca adaugam si fumatul la aceasta formula NE putem explica de ce foarte multi oameni sufera decese premature.
16. Nu te mai stresa la munca. 70% dintre sinucigasi au ales sa-si ia viata din cauza stresului de la serviciu. Alege sa fii calm si sa nu iei problemele de lucru acasa. Astfel te vei feri de multe boli mentale.
17. Fa miscare in aer liber si ia-ti un catel care sa te motiveze! Vei reduce orice forma de depresie pana la 100%, iar corpul tau se va simti cu 50% mai bine!
18. Mananca ciocolata neagra, chiar daca esti la regim. Nu va avea efect negativ asupra dietei tale, iar partea buna este ca patru grame de cacao sporesc eficacitatea inimii cu 33%!
19. Bea ceai de menta. Contine antioxidanti puternici care reduc cu 60% inflamatiile organelor si previn aparitia diabetului.
20. O ora de somn la pranz face minuni pentru trup si suflet. Efectul lui este imediat, iar remediu pentru boli sau afectiuni mai bun decat somnul nu exista!
8)

benny_merty
pasionat
Mesaje: 1050
Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
Localitate: Sibiu Cisnadie

Mesajde benny_merty » Dum 12-Mai-2013 14:55

Trecut, prezent si viitor.
Imagine
Trecutul este precum un tren, care a plecat deja din gara. Viitorul, este un vis, care inca nu se stie daca se va implini. Prezentul este un dar al vietii. Din acest motiv este bine sa traiesti, sa simti, sa gandesti in prezent, avand sperante de viitor si utilizand experienta trecutului! :razz:

benny_merty
pasionat
Mesaje: 1050
Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
Localitate: Sibiu Cisnadie

Mesajde benny_merty » Lun 13-Mai-2013 20:57

Consumul de soia pe termen lung: EFECTE DEZASTRUOASE ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ = ---------------------------------------------------------------- Iaca un articol care contrazice ceea ce se s-a tot publicat despre soia. Parere personala: tot ce se consuma cu moderatie, si variat, tinand seama de ceea ce cere organismul si nu de “pofte vizuale”, este bun.

Alerta! Soia are efecte dezastruoase asupra sanatatii, mai ales la copii. Soia bio: Proteina din soia e catabolica, (n.r.- proces de descompunere a substantelor organice complexe in altele mai simple, eliminabile) duce la hipotiroidism (ceea ce e f rau). Opreste dezvoltarea creierului copiilor!!! Creste de ~ 3 ori riscul de Alzheimer. Distruge sistemul reproducator. Despre soia “bio” (pentru ca cea modificata genetic e de 10 ori mai nociva decat aceasta): Dar, daca ati afla ca soia este un deseu industrial care nu se mai da animalelor pentru ca atunci cand li se dadea acestea se imbolnaveau grav, si ca duce la zeci de disfunctii si boli? In timpul postului, pentru multi, apar intrebari precum ce sa mananc, ca am de muncit, de unde imi iau proteinele etc. Si iata ca vine soia in intampinarea lor: se spune ca e un fel de carne vegetala, poate chiar mai hranitoare, cu multa proteina, fara colesterol, face bine la inima si nu numai, e ieftina ca braga, chiar seamana putin cu carnea (daca e bine preparata). Si mai e si de post. Dar…Sa incepem cu putina istorie: in Asia, soia este cultivata de mii de ani. Pana acum aproximativ 2000 de ani, a fost utilizata strict ca INGRASAMANT VEGETAL, datorita proprietatii plantei de a fixa azotul in sol precum fasolea. Acum ~2000 de ani a fost descoperit procesul de fermentare a soii, care o face mult mai gustoasa si usor de mancat, si elimina multe din substantele toxice din ea. Preparatele pe baza de soia nefermentata sunt mai recente. In Europa, soia este folosita in primul rand pentru producerea uleiului de soia; acesta este cel mai ieftin si mai folosit ulei in industria alimentara (daca scrie ulei vegetal pe o eticheta, inseamna fie de soia, fie de rapita, fie, in cazul fericit, de palmier). In urma extragerii uleiului, ramane o cantitate foarte mare de proteina din soia. Timp de ani de zile, aceasta proteina a fost folosita ca FURAJ. Numai ca animalele hranite cu foarte multa soia au inceput sa sufere tulburari grave de sanatate, in special ale sistemului reproducator. PROTEINA DE CALITATE INFERIOARA De ce este soia nesanatoasa? Sa incepem cu unul din primele motive pentru care oamenii mananca soia: ca inlocuitor de carne/sursa de proteina teoretic de buna calitate. Proteina din soia nu are proprietatile anti-catabolice, anabolice, anti-oxidante si de intarire a sistemului imunitar pe care le au proteina animala si chiar multe proteine vegetale. Contine substante care inhiba digestia si absorbtia proteinelor (inhibitori ai proteazelor), iar aceste substante nu sunt distruse in timpul gatitului. Astfel, pe termen lung, dietele care contin multa soia pot duce la deficiente de aminoacizi. Aceste substanse de asemenea pot duce la disfunctii pancreatice si crestere incetinita sau chiar oprita . Unele studii au observat chiar ca poate fi catabolica. Deci, soia nu este o sursa buna de proteina in timpul postului. Exista multe alte proteine vegetale de calitate mai buna. De asemenea, soia opreste absorbtia mineralelor, si creste necesarul de minerale (din care oricum consumam, de obicei, prea putin) si de vitamine (in special B12 si D3, iar B12 nu se gaseste in surse vegetale). Si totusi, aceste efecte sunt incomparabile ca gravitate cu efectele pe care soia le are asupra creierului, sistemului endocrin si a celui reproducator… CONTRACEPTIVE ORALE Soia contine fitoestrogeni (faimoasele izoflavone – genisteina si daidzeina). In cazul unor consumuri ridicate (cam cat ar consuma un european care a auzit ca soia este hrana de calitate), efectele vor fi asemanatoare cu ale contraceptivelor orale (estrogenului sintetic): modificari hormonale, tulburari de ciclu (la femei), cresterea sanilor (la barbati), iar, la copii si nou-nascuti poate avea efecte dezastruoase. Se estimeaza ca un copil hranit cu lapte de soia/hrana pentru nou-nascuti pe baza de soia primeste zilnic echivalentul a 5 pastile contraceptive. Un studiu publicat in cunoscuta publicatie The Lancet a descoperit ca copiii sunt expusi la o cantitate de izoflavone de 6 pana 11 ori mai mare decat cea care produce modificari hormonale la adulti (nota importanta: sistemul reproducator al copiilor este in formare; la adulti, aceste schimbari sunt reversibile, in cazul copiilor in schimb vor produce modificari ireversibile: sterilitate, efeminare in cazul baietilor, pubertate precoce la fete…, la fel ca contraceptivele orale date unor copii mici). In sangele copiilor hraniti cu asemenea mancaruri, au fost detectate concentratii ale izoflavonelor de 13000-22000 (treisprezece pana la douazeci si doua de mii) de ori mai mari decat nivelul natural al estrogenului. HIPOTIROIDISM… DIABET.. Tot aceste doua izoflavone reduc sinteza hormonilor tiroidieni, si doar 30 g de soia/zi pot duce la hipotiroidism si boli autoimune ale tiroidei. (nota: o cutie de tofu are cam 200 de grame, si nu e greu sa fie mancata la o singura masa). Un studiu a observat ca copiii care au fost hraniai cu soia au o incidenta dubla a diabetului… CREIERE MICSORATE, DEMENTA, IQ REDUS… Un studiu la scara mare a observat ca barbatii care consuma tofu de el putin de doua ori pe saptamana au un risc de 2.4 ori mai mare sa faca Alzheimer, un grad mai ridicat de atrofiere a creierului si creiere care apar cu aprox. 5 ani mai imbatranite. De asemenea, izoflavonele din soia pot conduce la dementa vasculara. Copiii femeilor care au deficiente tiroidiene au un risc de 4 ori mai mare sa aiba IQ-ul sub 85 decat cei ai femeilor care nu au astfel de deficiente. Zincul este un element important pentru transmiterea impulsurilor nervoase intre neuroni (printre multe alte functii). Deficienta in zinc in timpul sarcinii si alaptarii (si in copilarie) duce la anomalii congenitale ale sistemului nervos, si a fost asociata cu “capacitate redusa de invatare, apatie, letargie, si retard mental”. Intr-un studiu pe 372 de copii chinezi deficitari in zinc, cei care au au primit suplimente de zinc si-au imbunatatit mai mult performantele” in perceptie, memorie, rationare, abilitati psiho-motorii precum coordonarea mana-ochi. Alte trei studii au observat cresterea capacitatilor cognitive in urma suplimentarii cu zinc. Prin continutul foarte ridicat de acid fitic, soia duce in special la deficiente in zinc. S-a observat ca mancarea pentru nou-nascuti pe baza de soia a dus la scaderea nivelelor de zinc in toti copiii carora li s-a administrat. Chiar cand dietele au fost suplimentate cu zinc, a existat o corelatie puternica intre continutul de acid fitic din mancare si cresterea incetinita (zincul are un rol important si in cresterea si dezvoltarea organismului) *Asiaticii consuma in medie 12 grame de leguminoase pe zi (Colin Campbell, autorul “studiului China”), cu variatii intre 6 si 30 de grame. Departe de litrul de lapte de soia sau 200 de grame de snitele, chiftele, pateu din soia, sau tofu, pe care le poate consuma un occidental. REACTII OFICIALE Cat de serioasa este aceasta problema? Organismele nationale din mai multe tari au inceput sa ia atitudine. Intai, Ministerul Sanatatii din Israel a avertizat ca copiii mici nu trebuie sa fie hraniti cu mancare pe baza de soia, iar copii pot manca soia maxim o data pe zi, de maxim trei ori pe saptamana, iar adultii trebuie sa fie precauti datorita efectelor adverse asupra fertilitatii si riscului crescut de cancer la san. Universitatea Cornell a avertizat ca femeile cu un risc crescut de cancer la san trebuie sa evite soia. Autoritatile elvetiene recomanda ca utilizarea soii in hrana bebelusilor sa fie “foarte restransa”. In Anglia si Australia autoritatile le spun parintilor sa intrebe un doctor inainte de a le da copiilor hrana pe baza de soia. Informatiile din acest articol cuprind o parte infima a cercetarilor din domeniu. Fiecare efecte negativ are in spate mai multe studii, si incep sa se cunoasca si mecanismele prin soia duce la aceste efecte. Pentru cei interesati de surse si care doresc sa afle mai multe, pe blog vor fi date trimiterile la articolele originale. De asemenea mai pe larg despre alimentele hranitoare care pot fi consumate in timpul postului (hrisca, ovazul, cerealele integrale, nucile etc.) Un “studiu de caz”- prizonierilor dintr-o inchisoare din SUA li s-a dat soia in loc de carne (60-70% proteina din soia, restul carne sau lactate), ceea ce i-a facut sa sufere de lesin, palpitatii, insomnii, depresii, simptome ale hipotiroidismului precum senzatie permanenta de frig, oboseala, crestere in greutate, gandire incetosata, infectii frecvente, glanda tiroida marita. Acestia au dat in judecata guvernul american in anul 2007.

benny_merty
pasionat
Mesaje: 1050
Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
Localitate: Sibiu Cisnadie

Mesajde benny_merty » Lun 13-Mai-2013 21:11

Crampele sau carceii. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ------------------------- Crampele muschilor de la picioare reprezinta o sursa de disconfort pentru multe
persoane, in special pentru femeile care au intrat la menopauza.
Insa exista un remediu, ciudat, inexplicabil, dar verificat.
El consta in ciupirea buzei superioare, aceasta tehnica dovedindu-se eficienta
in 90% dintre cazuri, conform ThirdAge.com.
Metoda, descoperita de Milton F. Allen, suferind cronic de spasme musculare,
este simplitatea intruchipata.
La primul semn de crampe musculare, ciupeste zona dintre buza superioara si nas,
mentinand aceasta presiune constanta timp de 30 de secunde si chiar mai mult
daca este necesar.
Durerea ar trebui sa dispara si muschii sa se relaxeze la cateva secunde de la
ciupitura.
Desi medicii nu-si pot explica motivul pentru care tehnica are efect, ei sunt
nevoiti sa accepte faptul ca functioneaza. Iar eficacitatea ei e confirmata de
atletii
profesionisti si de antrenorii lor.
Procedeul este valabil si in cazul unui stop cardiac cu conditia sa fie facuta
imediat.

benny_merty
pasionat
Mesaje: 1050
Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
Localitate: Sibiu Cisnadie

Mesajde benny_merty » Mar 14-Mai-2013 17:38

Test despre relatia intre sot si sotie. --------------------- :shock:
*Femei casatorite de cel putin 10 ani au participat la un antrenament cu urmatoarea tema: „Cit mai este dragoste in casnicia d-voastra?”

*Prima intrebare a fost daca isi iubesc ĂŽncĂŁ sotii. Fiecare a raspuns „da”.
* UrmĂŁtoarea intrebare a fost: „Când ați spus sotilor acest lucru ultima oarĂŁ?”.
Unele au raspuns: „azi”; altele: „alaltaieri”, „saptamina trecuta”,
„nici nu-mi mai amintesc”, s.a.m.d.
*Atunci au primit urmatoarea indicatie: sĂŁ trimita sotilor un sms cu urmatorul text” : „Dragule, te iubesc!”

* Aici sunt rĂŁspunsurile soților:
Cine esti?
Pentru Dumnezeu, ce s-a intimplat?
Si eu pe tine (acest raspuns a fost doar o data)
Ce sa insemne asta? Iar ai lovit masina?!
Nu inteleg, ce sa insemne asta?
Nu stiu ce ai mai facut, dar asta nu ti-o iert!
????????
Spune-mi deschis, cit mai vrei de la mine?
Visez oare?

benny_merty
pasionat
Mesaje: 1050
Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
Localitate: Sibiu Cisnadie

Mesajde benny_merty » Mar 14-Mai-2013 17:57

Produsele vitei de vie :shock: :shout: VITA DE VIE – INLOCUITOR AL PASTILELOR MEDICAMENTOASE

Aceasta este ultima noutate in medicina, care se pare ca lupta efectiv impotriva

cancerului!!!

Vinul este un produs miraculos, care distruge celulele canceroase. El este de 10.000 de ori mai puternic decat chimioterapia. De ce nu suntem l a c urent cu acest fapt?
Pentru ca exista laboratoare interesate de fabricarea unei variante sintetice, ce le-ar aduce imense beneficii.

Gustul vinului este agreabil si nu produce efectele oribile ale chimioterapiei. *Dacã aveĂži posibilitatea, plantaĂži o viĂžã de vie ĂŽn gradina voastrã!!!* CĂŽte persoane mor, ĂŽn timp ce acest secret este pãstrat cu rea-vointa, pentru a putea fi obtinute beneficiile multimilionare ale marilor corporatii?
Puteti sa consumati fructele in maniere diferite: sã mancaĂži pulpele, sa faceti suc, bauturi, serbet, patiserii etc. I se atribuie multe virtuti, dar cea mai interesanta consta in efectul produs asupra chisturilor si tumorilor. Unii afirma ca este foarte eficient in toate tipurile de cancer. Se considera, de asemenea, ca este un agent antimicrobian cu spectru larg, care tine sub control infectiile bacteriene si cu ciuperci, eficace contra parazitilor interni si a viermilor, regularizator al tensiunii arteriale, antidepresiv si adjuvant in bolile de nervi.



*In Elvetia, soselele supraterane au fost inlocuite cu drumuri subterane, iar terenurile au fost date in circuitul agricol, special pentru cultivarea vitei de vie*.
*Elvetia, tara farmaceuticelor, a constatat ca e mai bine sa fie consumat in mod moderat vinul, nu medicamente ucigatoare.
* * *Sursa acestei informatii este interesanta. Ea provine de la unul dintre cei mai mari fabricanti de medicamente din lume, care afirma ca, dupa mai mult de 20 de incercari efectuate in laborator dupa 1970, extrasele au relevat ca vinul distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, incluzandu-le pe cel de colon, de san, de prostata, plaman, pancreas… Componentele vitei de vie au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori mai bine decat produsul Adriamycin, un drog chimioterapeutic utilizat in mod obisnuit in intreaga lume in scopul incetinirii cresterii celulelor canceroase. Uimitor este si faptul ca acest tip de terapie, completata si cu extract de lamaie, nu doar distruge celulele maligne canceroase, dar nici nu afecteaza celulele sanatoase!

Institutul de Stiinte Medicale, Les Breuleux, Elvetia

Uleiul din samburi de struguri



Se gaseste in supermarketuri.

Planta are un nume cu adevarat predestinat ca elixir de sanatate: “vita de vie”, izvor al vietii.
Prima vie a fost cultivata – se pare – acum nu mai putin de 10.000 de ani si, de atunci, din negurile preistoriei si pana acum, oamenii a dezvoltat panĂŁ la nivel de art a c ultivarea strugurilor si transformarea lor in vin. Iar virtutile terapeutice ale strugurilor sunt cunoscute si folosite de mii de ani. Pana de curand, s- a c rezut chiar ca, in acest domeniu, nu mai pot aparea noutati absolute.
Aceasta, pan a c and atenti a c ercetatorilor s-a indreptat asupra a c ee a c e se arunca din struguri: samburii. Mai intai, acestia au provocat o mica revolutie in industria alimentara, pentru ca apoi sa inceapa o adevarata “cariera” in domeniul medical. “De vina” este uleiul extras din acesti samburi cu proprietati terapeutice exceptionale.
Un campion al anti-imbatranirii
Desi vita de vie este cultivata de mii de ani, extractia uleiului din seminte este de data recenta, aspect datorat dificultatilor tehnologice de obtinere. Initial, a fost fabricat doar in Franta si in Italia si a fost utilizat strict in alimentatie. Apoi a fost utilizat extern, in cosmetica, pentru ca este usor resorbit de piele, pe care o inmoaie si o intinde.
Abia la urma a fost luat in vizor si de industria farmaceutica.
Uleiul de samburi de struguri contine cantitati insemnate de vitamina E si vitamina F, precum si unele minerale: zinc, cupru, seleniu.
Dar, mai presus de toate, contine asa-numitele procianidine (prescurtat Opc), care sunt un agent anti-imbatranire de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C.
Mai contine substante care ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange si a inimii, catalizeaza actiunea unor vitamine in corp, ajuta la inhibarea reactiilor alergice. Cu alte cuvinte, un nou medicament natural s-a nascut de curand. Sa vedem, in cele ce urmeaza, cum trebuie folosit.
Cateva precizari
Cand vorbim despre efectele terapeutice, ne raportam la uleiul de struguri obtinut prin presare la rece.
Mai exista un ulei rafinat din samburi de struguri, care se obtine la temperaturi mari, cand sunt distruse, practic, toate substantele active din punct de vedere terapeutic si care, evident, nu este recomandat in vindecare. Uleiul presat la rece din samburi de struguri il gasim in prezent in marile supermarketuri, in raioanele cu uleiuri de import. Intern, acest ulei se administreaza in primul rand prin alimentatie, fiind un excelent adaos in salate, sosuri, in diferitele feluri de mancare ce nu presupun prepararea la foc.
Este absolut necesar sa evitam prajirea sau fierberea acestui ulei, pentru ca incalzirea la peste 50 de grade Celsius duce la alterarea proprietatilor terapeutice.
Doza zilnica de ulei este de 25-45 de grame, adica 2-4 linguri pe zi, care se pot consum a c a atare sau in hrana.
Extern este folosit ca solutie de masaj pentru piele, pe care o hraneste, previne uscarea sa, ajuta la mentinerea tineretii si a elasticitatii naturale.
Uleiul de struguri – o pavaza impotriva bolii
Bolile vasculare
- Folosirea constanta a uleiului de samburi de struguri in salate, care vor fi consumate zilnic, este suficienta pentru evitarea unor boli vasculare, cum ar fi arterioscleroza, fragilitatea vasculara sau arterita. Aceasta pentru ca uleiul de struguri contine substante (asa-numitele grasimi nesaturate) care ajuta la mentinerea tineretii si elasticitatii vasculare, precum si substante care impiedica procesele degenerative ale vaselor de sange.
Bolile de inima
- Se consuma zilnic doua linguri din acest ulei, care este recomandat in mod special persoanelor care au avut sau au o diet a c u mult a c arne si preparate din carne, cu prajeli sau alte grasimi “rele”, cum ar fi cele din margarina sau din uleiurile rafinate.
Acest ulei previne ischemi a c ardiaca, precum si tulburari circulatorii cum ar fi hipertensiunea si tensiunea arteriala oscilanta.
Tumorile benigne
- Studii de data recenta arat a c a anumite substante continute in samburii de struguri impiedica dezvoltarea unor formatiuni tumorale benigne, cum ar fi chisturile ovariene, fibroamele uterine, adenoamele si adenofibroamele mamare.
Femeile cu asemenea predispozitii ar fi bine sa faca de 4-6 ori pe an cure de cate 28 de zile in care sa consume ulei de samburi de struguri, cate 20-30 de ml zilnic.
Infectiile diverse
- Substantele active din acest ulei actioneaza ca stimulent imunitar pe mai multe cai: catalizeaza actiunea vitaminei C in organism, favorizeaza producerea de celule imunocompetente si le activeaza pe cele existente. Mai ales in perioadele reci ale anului, cand sistemul natural de aparare al organismului este cel mai incercat, se recomandĂŁ consumarea uleiului de samburi de struguri, minimum 30 de grame zilnic.
Alzheimer
- La persoanele din zonele in care se consuma deja acest ulei de cateva decenii (Franta si Italia) s-a observat, pe langa reducerea ratei bolilor cardiovasculare, o mult mai buna functionare a sistemului nervos. Se pare ca substantele antioxidante din samburii de struguri sunt foarte eficiente in oprirea proceselor degenerative ce afecteaza creierul la persoanele in varsta. Studiile pentru izolarea unei substante active care sa previna aceasta cumplita boala sunt in plina desfasurare, insa pana atunci, un lucru este sigur: consumul de ulei de seminte de struguri este printre cele mai bune antidoturi impotriva bolii Alzheimer.
Afectiuni dermatologice
- Se recomanda atat consumul intern, cat si masajul pe piele cu acest ulei. Bogat in vitamina E, este un elixir pentru mentinerea tineretii pielii, dar si pentru prevenirea unor afectiuni dermatologice (cheratoze, psoriazis, depigmentari etc.). Masajul facut dupa baie cu lei de samburi de struguri impiedica pierderea apei (mentinand hidratarea pielii), da stralucire si finete epidermei, intarziindu-i imbatranirea.
Colesterol
- In 1993 a fost prezentat l a c onferinta anuala a “Colegiului stiintific de Cardiologie din Statele Unite” un studiu pe 56 de pacienti, barbati si femei, care aveau valori ridicate ale colesterolului. Consumand zilnic cate 43 de grame de ulei de seminte de struguri, acestia si-au redus cu 15,6 % nivelul colesterolului din
sange in doar 3 (!) saptamani.
In prezent, uleiul de samburi de struguri este considerat cel mai bun medicament-aliment pentru scaderea si mentinerea la cote normale a nivelului colesterolului.
Varice si hemoroizi
- Consumul zilnic al acestui ulei previne aparitia dilatatiilor venoase anormale si, mai mult, poate micsora venele varicoase. Se consuma in salate de cruditati, cate 3-4 linguri pe zi, tratamentul fiind pe termen lung (minimum un an). Este recomandat si pentru tratarea umflarii picioarelor si a senzatiei de greutate in picioare.
Arteroscleroza
- Uleiul de samburi de struguri ofera peretilor arterelor o protectie exceptionala la depunerile de colesterol.
Este mentionata folosirea cu succes si in arterita obliteranta, unde administrarea sa a ameliorat usor fluxul sanguin si, in timp, a redus crampele specifice (mai ales cele nocturne). Pentru obtinerea acestor efecte, se fac cure de lunga durata (macar 1 an), cu acest ulei presat la rece, din care se administreaza minimum 20 de grame zilnic.


Fragilitatea capilara si fragilitatea vasculara in general
- Substantele din semintele de struguri au o actiune antioxidanta puternica, asigurand o protectie a c elulelor din compozitia peretilor vaselor de sange la actiunea radicalilor liberi si mentinand sau restabilind in buna masura elasticitatea vaselor sanguine. O cura de sase luni, in care se consuma zilnic 3-4 linguri din acest ulei, duce la reducerea semnificativa a suprafetelor cu echimoze produse de fragilitate a c apilara si previne accidentele vasculare (eventual recidiva acestora).
Deficiente imunitare
- Semintele de struguri contin substante cum ar fi zincul, cuprul, seleniul, vitamina E si procianidinele, care sunt cei mai puternici inamici ai radicalilor liberi, contribuind astfel la

cresterea imunitatii organismului.
O cura cu 25 de grame de ulei de struguri pe zi, mentinuta minimum o luna, ajuta la marirea rezistentei organismului la factorii infectiosi.
Artrita (reumatismul)
- Cei care sufera deja de artrita pot constata, consumand acest ulei, o reducere in timp a durerilor datorate inflamatiilor.
Aceasta, pentru ca semintele de struguri contin substante care mentin sanatatea tesuturilor din compozitia articulatiilor, precum si antiinflamatoare naturale.
Se consuma salate cu ulei de samburi de struguri (minimum 3 linguri zilnic), in cure de 2-3 luni.
Alergie
- Este utilizat si in tratarea alergiilor, deoarece blocheaza enzimele care produc histaminele (substante naturale din corpul uman care determina aparitia reactiilor alergice).
Se fac cure de cate 2-3 luni, in care se consum a c ate 30 ml din acest ulei, zilnic. In caz de criza alergica, administrarea uleiului eficientizeaza, intre altele, actiunea vitaminei C, care este folosita in toate tratamentele anti-alergice.
Imbatranirea
- Uleiul de seminte de struguri nu poate, bineinteles, opri complet procesul de imbatranire al tesuturilor, dar poate prelungi mult tineretea biologica. La femei, ajuta la mentinerea echilibrulul hormonal, previne aparitia menopauzei premature, precum si a unor fenomene cum ar fi uscarea pielii, aparitia pilozitatilor in exces, estompare a caracterelor secundare feminine. La barbati, previne impotenta vasculara.

La ambele sexe, previne si combate Alzheimerul, reumatismul degenerativ, problemele cardiace.
Se consuma, zilnic, minimum 30 de grame, in salate de cruditati (care ii potenteaza efectul).
Vedere obosita
- Mai multe studii arat a c a acest ulei imbunatateste vederea, facand ca vasele de sange din ochi sa functioneze mai eficient. Se recomanda mai ales persoanelor la care tulburarile de vedere apar odata cu varsta sau pe fondul unor probleme circulatorii.

Se recomanda in paralel si curele cu struguri negri, consumati ca atare, pigmentii din coaja acestora ajutand si ei la ameliorarea vederii, inclusiv a celei nocturne.
Boli care se trateaza extern cu

uleiul de samburi de struguri

Piele uscata si sensibila la frig
- La zece minute dupa baie, se maseaza intreg corpul, mai ales membrele, cu ulei de samburi de struguri.
Tratamentul se face sase saptamani la rand, mai ales in perioadele friguroase.

Piele cu tendinta de imbatranire
- Uleiul de struguri penetreaza rapid epiderma, nelasand senzatia de piele grasa si protejand in schimb pielea de vant si de soare.
Datorita continutului sau ridicat de acid linoleic, care este repede incorporat in piele, reduce pierderea de apa din epiderma si restabileste elasticitatea pielii.
Se foloseste, de asemenea, dupa baie, pentru masaj.

Ten uscat
- O data la trei zile, se maseaza obrajii, pometii, fruntea si gatul, cu ulei de samburi de struguri. Are efecte de protectie, mentine hidratarea si impiedica formarea ridurilor.

Contraindicatii…
Intern, nu se cunosc contraindicatii la administrarea acestui ulei, cu conditia sa nu fie preparat termic si sa nu fie depasita perioada de valabilitate inscrisa pe ambalaj.
Extern, va fi evitata folosirea sa pe portiunile cu piele grasa, seboreica, putand in aceste cazuri sa produca reactii cutanate locale. :shout:

benny_merty
pasionat
Mesaje: 1050
Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
Localitate: Sibiu Cisnadie

Mesajde benny_merty » Vin 17-Mai-2013 15:36

:shout: Cardul de sanatate. Care este adevarul? ------------------------------------------------------------------------------------------------CARDUL DE SANATATE
Acestea sunt informaĂžiile din microcipul cardului,

- numele, prenumele Âşi CNP-ul asiguratului;

- codul unic de identificare ĂŽn sistemul de asigurĂŁri;

- numĂŁrul cardului naĂžional de sĂŁnĂŁtate;

- diagnostice medicale cu risc vital Âşi boli cronice;

- grupa sanguinĂŁ Âşi RH-ul;

- acceptul exprimat ĂŽn timpul vieĂžii de a dona organe dupĂŁ deces;

- numele medicului de familie ºi datele lui de contact. CitiÞi ºi spuneÞi ºi altora, poate aºa realizãm cât este
de grav ceea ce ni se Întâmplã fãrã informarea corectã ºi fãrã acordul nostru .

Incepem prin prezentarea opiniei unui medic român, nu oricare, despre cardul de sãnãtate.

Dr. Vasile Astãrastoae, preºedintele Colegiului Medicilor din România declarã:
Cardul de sĂŁnĂŁtate cu microcip este un abuz din partea statului Âşi comporta riscuri pe toate planurile !!!

- Cardul este numai APARENT in favoarea asiguraĂžilor.

- Este periculos sa fie puse informaĂžiile medicale personale pe microcip, deoarece acesta nu este protejat . Oricine are un cititor de cipuri compatibil poate sa afle tot. Acest lucru violeazĂŁ
drepturile la intimitate si la demnitate ale persoanei si poate sa aduca mari prejudicii.

- La Consiliul Europei existĂŁ o presiune imensĂŁ din partea firmelor de asigurĂŁri pentru a deveni legal accesul
la informaĂžiile despre sĂŁnĂŁtatea oamenilor.
ForĂža financiara uriaºã a acestor “rechini” face ca datele despre posibilele boli ale oamenilor sĂŁ ajungĂŁ la ei
pe birou pentru ca ei sa Âştie dacĂŁ fac sau nu poliĂžele de asigurare Âşi la ce preĂž .
[Vasilica UNGUREANU MD, PhD, ]
- Existã riscul discriminãrii persoanelor pe baza informaÞiilor personale asupra stãrii de sãnãtate, atâta vreme cât acestea nu mai sunt protejate.

- Datele medicale pot sa fie utilizate inclusiv pentru a distruge o persoana , mai ales intr-o societate conflictualã ca cea din România!!!

- Exista o tendinÞã din partea Statului spre autoritarism În sensul de a cunoaºte totul despre cetãÞeni ºi de a-i controla !!!

- Este o incercare de abuz din partea statului si nu exista dezbateri publice !!!

- Se introduce o noua taxa , fara sã Întrebe populaÞia, deºi românii plãtesc asigurãrile de sãnãtate.

- In privinÞa donãrii de organe : vom intra in circuitul european ºi vom trimite numãrul de organe disponibile spre alte Þãri.
ÂŞi dacĂŁ ar exista mai mulĂži donatori de organe nu vor exista mai multe transplanturi ĂŽn Ăžara noastrĂŁ, pentru cĂŁ fondurile disponibile pentru transplanturi de organe sunt limitate, iar creÂşterea numĂŁrului de donatori ar depĂŁÂşi limita bugetarĂŁ. Cui vor folosi organele luate de la romani ??? Ce bani si ce organizaĂžii sunt in joc ??? Cine va apĂŁra “prostimea” de cei care vor dori sĂŁ le comercializeze organele pe milioane Âşi milioane de euro sau dolari ?

- Ca sĂŁ ĂŽnĂželegem mai bine: in Spania (unde exista acordul prezumat din partea familiei pentru prelevarea de organe), s-a ajuns la puternice discriminĂŁri ĂŽmpotriva imigranĂžilor , care nu au familiile alĂŁturi de ei. Deci nu are cine sĂŁ-i apere de reĂželele de “transplant de organe” !!!

- Exista un comerÞ ilicit de organe de transplant, este dovedit, iar acordul prezumat, aºa cum este prevãzut În România, ridicã mari semne de Întrebare.

- Medicii sunt Âşi ei oameni. DacĂŁ ne uitĂŁm la istoria sec. XX, vedem cĂŁ medicii erau cei care fĂŁceau experimente ĂŽn lagĂŁrele de concentrare naziste, medicii erau cei care fĂŁceau abuzuri in ĂŽn domeniul psihiatric. Si ĂŽn cazul transplantului de organe tot medicii pot sa ajunga la abuzuri daca legea si autoritĂŁĂžile permit Âşi ĂŽncurajeazĂŁ. Cardul cu microcip asta face !!!

- Ultimul exemplu este A1H1 ( gripa porcinĂŁ ). In acest moment s-a dovedit ca cei care au ĂŽntreĂžinut spaima au avut contracte cu firmele care au produs vaccinurile .

- Cardul de sĂŁnĂŁtate cu microcip (putea sa fie si o varianta fĂŁrĂŁ), creeazĂŁ mari dificultĂŁĂži Âşi poate chiar ĂŽmpiedica accesul la serviciile medicale .

Cardul de sĂŁnĂŁtate este “arma” cu care guvernanĂžii vor sĂŁ scoatĂŁ de la români sume uriaÂşe de bani, un ” furt al secolului ” sĂŁvârÂşit ĂŽn dauna celor care plĂŁtesc legal asigurĂŁrile de sĂŁnĂŁtate dar NU VOR CARD DE SÃNÃTATE :shout:

benny_merty
pasionat
Mesaje: 1050
Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
Localitate: Sibiu Cisnadie

Mesajde benny_merty » Vin 17-Mai-2013 16:56


benny_merty
pasionat
Mesaje: 1050
Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
Localitate: Sibiu Cisnadie

Mesajde benny_merty » Sâm 18-Mai-2013 19:56

Despre muraturi--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Alimentele fermentate si sistemul imunitar
Despre (aparent) banalele legume murate (in special varza murata), pe care tot mai putina lume le prepara acasa si le consuma in mod frecvent.
Alimentele fermentate (crude, nu pasteurizate si nu cu otet) reprezinta veriga lipsa din dieta moderna si este important (si usor) este sa intarim sistemul imunitar prin consumul de legume fermentate.
Ce lucruri minunate fac legumele fermentate :
1. Cresc longevitatea. Putem sa ne gandim la bacteriile prietenoase din legumele fermentate ca la mici fabrici de enzime. Consumandu-le, economisim din enzimele organismului si le folosim pe acestea din urma pentru a elimina toxine, pentru a intineri celulele si pentru a intari sistemul imunitar- toate acestea duc la o viata mai lunga si un organism mai sanatos.
2. Sunt alcalinizante si foarte detoxifiante. Ele ajuta la restabilirea echilibrului organismului cand acesta este toxic si acid. Microflora este extrem de eficienta in a se asigura ca minerale precum calciul si magneziul sunt absorbite din colon, de unde sangele le ia usor si le transporta catre celule. Avand un echilibru optim de minerale, organismului ii este usor sa se mentina alcalin. Cancerul, diabetul, parazitii si virusii nu se pot dezvolta intr-un mediu alcalin.
3. Cu fiecare masa care contine legume fermentate reinnoim gradina interioara de bacterii prietenoase.
4. Bacteriile prietenoase din legumele fermentate ne apara de agentii patogeni.
5. Pe masura ce imbatranim, sistemul imunitar devine tot mai putin eficient, facandu-ne mai vulnerabili in fata bolilor- cu atat mai mult avem deci nevoie de alimente fermentate care sa ne asigure o microflora sanatoasa si deci un sistem imunitar puternic pe termen lung.
6. Legumele fermentate joaca si rol de alchimisti prin faptul ca fabrica vitaminele B acolo unde sunt foarte usor de absorbit, precum si vitamina K2 , care joaca un rol foarte important in protectia sistemului cardiovascular si a oaselor (dar si in reducerea simptomelor de diabet).
7. Alimentele fermentate sunt chiar mai potente decat suplimentele probiotice. Microflora obtinuta de la legumele organice crescute in sol formeaza puternice relatii sinergetice pentru a se asigura ca (se) vor prolifera. Ele sunt echipate pentru a supravietui in natura si nu in laborator, asa cum se intampla in cazul suplimentelor. Mie imi place mult ideea de a combina ceea ce ofera alimentele fermentate cu suplimente probiotice pentru un efect maxim, prin adaugarea continutului catorva capsule probiotice atunci cand punem la fermentat varza si alte legume.
8. Chiar si atunci cand legumele fermentate nu sunt organice, bacteriile prietenoase vor distruge din pesticide si alte substante nocive si le vor elimina prin colon; chiar si mercurul din peste poate fi distrus prin fermentare (si adaugarea de anumite condimente);
9. Muraturile ajuta si la absorbtia eficienta a nutrientilor din mancarurile impreuna cu care sunt consumate, prin cresterea biodisponibilitatii nutrientilor si corecteaza astfel deficientele.
10. Am mai spus si confirm pentru ca simt pe pielea mea : alimentele fermentate ajuta la controlarea poftelor de dulce. Carbohidratii, zaharul si alcoolul spala mineralele din oase, facand sangele acid. Desi stim cu totii cat de important este sa le evitam, ele provoaca dependenta si celor mai multora dintre noi ne este aproape imposibil sa le rezistam. Alimentele fermentate fac o treaba nemaipomenita si in aceasta privinta, dar si in privinta controlarii apetitului in general.
11. Zaharul din anumite legume (morcov, sfecla) este o problema pentru unele persoane intrucat poate crea dezechilibre la nivelul florei benefice (valabil si pentru fructele dulci); acest lucru se schimba insa atunci cand acele vegetale sunt fermentate; bacteriile vor consuma zaharul, iar noi ne vom bucura si de acele legume care altfel nu sunt optime pentru unii dintre noi;
12. Alimentele fermentate ajuta digestia si prin gustul lor acru dat de acidul lactic. Gustul acru stimuleaza miscarea peristaltica, astfel incat intestinele vor avea parte de o eliminare mai usoara. Un rol important joaca aici si prezenta fibrelor (bauturilor probiotice din postarea anterioara le lipsesc fibrele, insa in rest aduc acelasi set de beneficii precum legumele fermentate).
13. Nu degeaba este bine ca legumele din familia crucifere sa predomine atunci cand punem la murat. Ele sunt extrem de eficiente in lupta cu boli grave precum cancerul. Cruciferele ajuta la schimbarea tendintei estrogenului de a se detoxifica in ficat, in schimb il fac sa gaseasca alte cai de eliminare si astfel scade riscul de cancer ovarian, uterin, de san precum si de boli inflamatorii precum sindromul premenstrual. :shout:


Înapoi la “Diverse”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori

  •  Cauta in forum
  • Advanced search


  •  Mesaje
  • 07.05.2021 - Ca urmare a unor update-uri efectuate pe serverul de gazduire in 5 februarie 2021, Forumul clubcitroen.ro a suferit niste probleme de compatibilitate cu noul sistem de operare. Din acest motiv, astazi a fost migrat pe un VPS nou. Forumul functioneaza acum in parametri normali. Nu a fost sesizata nici o pierdere de date.





  •  Statistici
  • Totals
    Total mesaje 187773
    Total subiecte 18653
    Total Announcements: 8
    Total Stickies: 86
    Total Attachments: 0

    Topics per day: 2
    Posts per day: 23
    Users per day: 1
    Topics per user: 2
    Posts per user: 16
    Posts per topic: 10

    Total membri 11812
    Cel mai nou membru JewellEMats