buna ziua,
are cineva idee de cati litri de ulei cutie de viteza imi trb ca sa schimb uleiului???? maine ma duc sa-mi schimb simeringul de pe partea soferului si schimb si uleiul si ma intrebam daca aveti idee de cati litri am nevoie?????
Va multumes,
Alex
ulei cutie viteza
Moderator: Echipa Tehnica
-
- simpatizant
-
- simpatizant
-
- simpatizant
-
- pasionat
- Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
- 2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
- 3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023
Se spune ca aceste cutii de viteza nu au buson de umplere si nivel. Acesta ar trebui sa fie undeva pe lateralul cutiei. Dar pe unde am fost, toti mi-au spus ca nu exista. Si mie mi-au turnat uleiul nou la ambele masini pe deasupra, pe la aerisitorul acela care are un capacel de plastic.
Cand torni pe acolo, torni cu aproximatie. Eu am dat jos uleiul la una dintre ele pentru ca tot asa mi-a turnat cam 1,7-1,8. Pe principiul ca nu se scurge tot. Cand l-am dat jos, l-am masurat cu un bidon gradat, dupa ce in prealabil a stat destul timp sa se scurga. Erau aproximativ 1,8 litri, asa ca am completat pana la valoarea din carte. Cutia nu pierde deloc, chiar daca si la mine este usor umezit simeringul de la planetara stanga.
Cand torni pe acolo, torni cu aproximatie. Eu am dat jos uleiul la una dintre ele pentru ca tot asa mi-a turnat cam 1,7-1,8. Pe principiul ca nu se scurge tot. Cand l-am dat jos, l-am masurat cu un bidon gradat, dupa ce in prealabil a stat destul timp sa se scurga. Erau aproximativ 1,8 litri, asa ca am completat pana la valoarea din carte. Cutia nu pierde deloc, chiar daca si la mine este usor umezit simeringul de la planetara stanga.
-
- simpatizant
-
- simpatizant
hmmm...acuma e greul.....nu m-am gandit sa ma uit mai atent....stiu ca era un fel de piesa triunghiulara , parca in zona bazei mari avea un fel de dop pe ea si in celalalt capat un surub .....piesa a scos-o cu masina ridicata si orientarea era spre botul masinii(dinspre interiorul habitaclului spre motor)
-
- pasionat
- Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
- 2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
- 3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023
La masinile mele, una din 2005 si cealalta din 2008, nu am vazut ceva asemanator cu ce ai descris. Cand am facut schimbul de ulei la cutie la SX m-am dus chiar cu pagina din manual printata si am studiat cutia si nu am gasit nici un buson de umplere/nivel cu patrat pentru desfacere cum este cel de golire.
In poza asta apar cele doua busoane cu profil patrat la interior pentru golire/umplere. Schema este pentru cutia MA5. Eu pe masini nu am decat pentru golire. Umplerea s-a facut prin scoaterea capacelului de langa piesa 27. Nu am vrut sa ma apuc sa desfac un surub mai mare de pe cutie si pe care eu il banuiesc ca ar fi totusi pentru umplere.

In poza asta apar cele doua busoane cu profil patrat la interior pentru golire/umplere. Schema este pentru cutia MA5. Eu pe masini nu am decat pentru golire. Umplerea s-a facut prin scoaterea capacelului de langa piesa 27. Nu am vrut sa ma apuc sa desfac un surub mai mare de pe cutie si pe care eu il banuiesc ca ar fi totusi pentru umplere.
-
- simpatizant
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”