Mesajde mesersmith » Joi 23-Mai-2013 15:55
N-o sa fiu in asentimentul colegilor cu benzinare, pentru ca nu este deloc o regula generala si obligatorie ca unui diesel sa-i pice tot ce s-a enumerat mai sus. Chiar deloc.
Eu am doua c5-uri in curte, unul din 2004, 20hdi, 110CP, cu 400.000km, fara nicio interventie la turbina, pompa de inalta, etc.
Al doilea este un 2.0hdi, de 136CP, cu 110.000 km, la care se pare ca imi pica cel putin rulmentul de presiune.
Diferentele de consum intre benzinare si dieseluri sunt substantiale, daca nu te iei dupa cartile tehnice, care mint de rup pamantul.
Acele consumuri sunt facute in anumite conditii, iar consumul extra urban nici nu conteaza daca eu folosesc masina 90% in oras. Adica chiar nu ma pot baza pe un consum mediu, ca nu merg 50% in oras si restul afara.
Asadar, luati consumul de referinta cel din oras, asta daca nu veti folosi masina la Fancurier.
Eu mai am in curte si doua Peugeot 308 din 2009, benzinare, cumparate de noi si despre care va pot spune ca mananca benzina pe paine. Masina este muuuuuult mai usoara decat un c5 si mai ales unul diesel.
Consumul in regim dinamic de oras, din cate am citit, este cam cu 30% mai mare la benzinare.
Daca faci km putini pe an, atunci nu mai conteaza.
Personal, nu mi-as cumpara benzina, desi sunt mai silentioase. Poate doar daca mi-as lua Matiz, da, as opta pentru benzina, dar nu e cazul, ca nicio n-o sa-mi iau niciodata asa ceva si nici nu exista diesel.
1. C5 I sau C5 II (ca fiabilitate).
2. Benzina sau diesel ( in conditiile in care si in prezent eu fac reviziile la an, nu la 10.000 km, ca nu-i fac).
3. Daca benzina, ce motor recomandati 1.8 sau 2.0 ? ( nu ma omor cu viteza, 130-140 kmh maximum, nu ma intereseaza timpul 0-100 dar nici sa-mi creasca barba, in schimb ma omor cu confortul).
4. E mai bun adus de afara sau inmatriculat la noi de la 0 km?
5. Cam ce km ar avea la banii astia ?
6. mai fiabil HDI sau Benzinarul ?
1. C5 I, testat de mine 400.000km, dar nu am apucat decat 100 000km cu var II si nu ma pot pronunta.
2 Diesel
3 la benzina nu stiu, dar ar trebui sa aiba cat mai multi CP, masina este una destul de grea.
4 De afara daca o poti verifica la km sau din ro, dar si aici verificata. Eu am cumparat-o pe prima din ro, dar adusa din Franta si cu carte service si pe a doua din RO, cand inca mai avea garantie.
5 Un varianta II cu km reali si sub 140 000, diesel, nu cred ca iei sub 5000-5500 euro. Eu nu as da-o mai jos de 5500 euro.
6 Nu stiu cum sa raspund la asta, pentru ca am vazut zeci de cazuri cu benzinare si diesel-uri defecte deopotriva.