Informare generala foarte importanta!!!!!!
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
HREANUL si forta lui vindecatoare.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------HREANUL
1. ForĂža lui vindecĂŁtoare e remarcabilĂŁ – iuĂžeala din rĂŁdĂŁcini ĂŽl face sĂŁ fie foarte eficient ĂŽn tratarea
bolilor reumatice Âşi a cĂŁilor respiratorii superioare. RĂŁdĂŁcina este, de asemenea, foarte bogatĂŁ ĂŽn vitamine
(C Âşi B) Âşi minerale Âşi conĂžine substanĂže antibiotice naturale .
Salata de hrean, eficientã În rãceli sau gripe. Principiile active din rãdãcina crudã de hrean ºi mai ales antibioticele distrug bacteriile care pot produce amigdalite, faringite sau sinuzite. Un efect deosebit Îl au substanÞele care curãÞã cãile respiratorii, permiÞând eliminarea virusurilor odatã cu mucusul adunat În trahee sau bronhii. Este evident cã ºi În cazul contactului respirator cu virusul gripei porcine, hreanul ne ajutã sã eliminãm mucusul prin care virusul A/H1N1 Încearcã sã pãtrundã În celule. Pentru protecÞia Împotriva infecÞiilor bacteriene sau cu virusuri se recomandã consumul de salatã de rãdãcinã de hrean, cu oÞet de mere, mai ales dimineaÞa ºi la masa de searã.
2. Previne infarctul miocardic Âşi accidentele cerebrale
O mare parte din substanÞele pe care le conÞine hreanul ajutã la realizarea unei mai bune circulaÞii a sângelui În zonele periferice. Acest lucru ÎmbunãtãÞeºte funcÞionarea tuturor organelor, dar ºi protejeazã Împotriva degerãturilor ºi a transpiraÞiei excesive. Prin efectul benefic asupra circulaÞiei sângelui, consumul de hrean scade semnificativ riscul variaÞiilor mari de tensiune sau al formãrii de cheaguri sangvine ce ar putea rupe sau bloca vasele ce irigã inima ºi creierul. Pe de altã parte, ultimele descoperiri aratã cã unele substanÞe sulfurate din hrean cresc elasticitatea vaselor de sânge coronariene ºi cerebrale care aduc oxigen ºi hranã muºchiului cardiac ºi creierului. O mai bunã elasticitate a acestor vase este un real avantaj În cazul apariÞiei unor cauze ce ar putea provoca un infarct sau un accident cerebral.
3. Scade riscul apariĂžiei cancerului
Geneticienii au descoperit recent trei compuºi fosforici ai niacinei care au un semnificativ efect Împotriva producerii mutaÞiilor genetice. Aceºti compuºi pãtrund În celule ºi ajutã la reparaÞia genelor care sunt afectate, scãzând astfel riscul de cancer.
4. Leac pentru problemele digestive
Hreanul creÂşte pofta de mâncare, dar are Âşi un efect de stimulare a digestiei prin menĂžinerea capacitĂŁĂžii de contracĂžie a muÂşchilor stomacului Âşi intestinelor. Este un bun antidiareic Âşi o realĂŁ “otravĂŁ” contra viermilor intestinali Âşi a ouĂŁlor acestora.
5. Are efect antiinflamator
Hreanul, tot prin efectul asupra vaselor de sânge, dreneazã lichidele acumulate În anumite zone ale corpului, În urma unei infecÞii sau a unei traume mecanice (lovituri). Din acest motiv, hreanul este recomandat În orice proces inflamatoriu, Începând cu simptomul nasului Înfundat sau trauma produsã de o loviturã puternicã. Prin efectul antiinflamator, hreanul lucreazã ºi asupra cauzei durerii produse de inflamaÞie.
6. AcĂžioneazĂŁ asupra metabolismului zaharurilor Âşi grĂŁsimilor
Unele principii din hrean au un efect reglator asupra unor mecanisme ale ficatului, responsabile de transformarea zaharurilor Âşi grĂŁsimilor. S-a dovedit cĂŁ existĂŁ 12 compuÂşi specifici ai hreanului care scad ritmul de transformare a zaharurilor ĂŽn grĂŁsimi Âşi Âşase tipuri de substanĂže care reduc riscul la producerea diabetului zaharat.
1. ForĂža lui vindecĂŁtoare e remarcabilĂŁ – iuĂžeala din rĂŁdĂŁcini ĂŽl face sĂŁ fie foarte eficient ĂŽn tratarea
bolilor reumatice Âşi a cĂŁilor respiratorii superioare. RĂŁdĂŁcina este, de asemenea, foarte bogatĂŁ ĂŽn vitamine
(C Âşi B) Âşi minerale Âşi conĂžine substanĂže antibiotice naturale .
Salata de hrean, eficientã În rãceli sau gripe. Principiile active din rãdãcina crudã de hrean ºi mai ales antibioticele distrug bacteriile care pot produce amigdalite, faringite sau sinuzite. Un efect deosebit Îl au substanÞele care curãÞã cãile respiratorii, permiÞând eliminarea virusurilor odatã cu mucusul adunat În trahee sau bronhii. Este evident cã ºi În cazul contactului respirator cu virusul gripei porcine, hreanul ne ajutã sã eliminãm mucusul prin care virusul A/H1N1 Încearcã sã pãtrundã În celule. Pentru protecÞia Împotriva infecÞiilor bacteriene sau cu virusuri se recomandã consumul de salatã de rãdãcinã de hrean, cu oÞet de mere, mai ales dimineaÞa ºi la masa de searã.
2. Previne infarctul miocardic Âşi accidentele cerebrale
O mare parte din substanÞele pe care le conÞine hreanul ajutã la realizarea unei mai bune circulaÞii a sângelui În zonele periferice. Acest lucru ÎmbunãtãÞeºte funcÞionarea tuturor organelor, dar ºi protejeazã Împotriva degerãturilor ºi a transpiraÞiei excesive. Prin efectul benefic asupra circulaÞiei sângelui, consumul de hrean scade semnificativ riscul variaÞiilor mari de tensiune sau al formãrii de cheaguri sangvine ce ar putea rupe sau bloca vasele ce irigã inima ºi creierul. Pe de altã parte, ultimele descoperiri aratã cã unele substanÞe sulfurate din hrean cresc elasticitatea vaselor de sânge coronariene ºi cerebrale care aduc oxigen ºi hranã muºchiului cardiac ºi creierului. O mai bunã elasticitate a acestor vase este un real avantaj În cazul apariÞiei unor cauze ce ar putea provoca un infarct sau un accident cerebral.
3. Scade riscul apariĂžiei cancerului
Geneticienii au descoperit recent trei compuºi fosforici ai niacinei care au un semnificativ efect Împotriva producerii mutaÞiilor genetice. Aceºti compuºi pãtrund În celule ºi ajutã la reparaÞia genelor care sunt afectate, scãzând astfel riscul de cancer.
4. Leac pentru problemele digestive
Hreanul creÂşte pofta de mâncare, dar are Âşi un efect de stimulare a digestiei prin menĂžinerea capacitĂŁĂžii de contracĂžie a muÂşchilor stomacului Âşi intestinelor. Este un bun antidiareic Âşi o realĂŁ “otravĂŁ” contra viermilor intestinali Âşi a ouĂŁlor acestora.
5. Are efect antiinflamator
Hreanul, tot prin efectul asupra vaselor de sânge, dreneazã lichidele acumulate În anumite zone ale corpului, În urma unei infecÞii sau a unei traume mecanice (lovituri). Din acest motiv, hreanul este recomandat În orice proces inflamatoriu, Începând cu simptomul nasului Înfundat sau trauma produsã de o loviturã puternicã. Prin efectul antiinflamator, hreanul lucreazã ºi asupra cauzei durerii produse de inflamaÞie.
6. AcĂžioneazĂŁ asupra metabolismului zaharurilor Âşi grĂŁsimilor
Unele principii din hrean au un efect reglator asupra unor mecanisme ale ficatului, responsabile de transformarea zaharurilor Âşi grĂŁsimilor. S-a dovedit cĂŁ existĂŁ 12 compuÂşi specifici ai hreanului care scad ritmul de transformare a zaharurilor ĂŽn grĂŁsimi Âşi Âşase tipuri de substanĂže care reduc riscul la producerea diabetului zaharat.
-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
Cum muta altii un copac.
http://video.alege.net/filme-incredibil ... copac.html

-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
Un pescar ingenios
http://video.alege.net/filme-incredibil ... enios.html

-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
Test de personalitate
http://prezentari.alege.net/prezentari- ... itate.html

-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
Ceapa si usturoi
http://prezentari.alege.net/prezentari- ... turoi.html

-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
Mancati fructe pe stomacul gol
http://prezentari.alege.net/prezentari- ... l-gol.html

-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
Proprietarii de masini sunt pacaliti de producatorii auto. Cum este manipulat consumul real al masinilor
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------Consiliul international pentru un transport nepoluant (ICCT) notea, in medie, un decalaj de 25% in Europa intre emisiile de CO2 omologate si cele constatate in realitate. Potrivit studiului, diferenta atinge 30% la BMW, 28% la Audi, 26% la Mercedes. PSA si Renault figureaza printre cei mai „sinceri” constructori auto
Sa fie contructorii germani marii trisori in privinta emisiilor de CO2? Diferenta dintre emisiile teoretice de CO2 afisate de constructorii auto si realitate s-a marit, potrivit ultimului raport al ICCT. Institutia noteaza ca, in medie, un decalaj de 25% in Europa. In urma cu 10 ani, diferenta observata era de 10%. Potrivit studiului, cele mai mari diferente se constata la marcile germane.
Expertii ICCT consemneaza, astfel, un decalaj de 30% intre emisiile omologate la BMW si cele inregistrate in realitate la masinile produse de fabricantul german. La Audi, filiala grupului Volkswagen, distorsiunea a atins 28%, la Mercedes 26%. Cele mai oneste sunt, conform raportului, marcile franceze Renault, Peugeot si Citroen (diferenta de 6%), precum si marca nipona Toyota (aproximativ 15%).
„Asta inseamna ca, in realitate, consumul mediu de carburant este, la modul general vorbind, cu 25% mai mare decat performantele inscrise in prospectele de vanzare”, subliniaza Peter Mock, director general al ICCT Europe. Consumul si emisiile de gaze cu efect de sera sunt strans corelate. Studiul a fost elaborat pe baza datelor cumulate de pe aproape o jumatate de milion de masini din Europa.



Expertii ICCT consemneaza, astfel, un decalaj de 30% intre emisiile omologate la BMW si cele inregistrate in realitate la masinile produse de fabricantul german. La Audi, filiala grupului Volkswagen, distorsiunea a atins 28%, la Mercedes 26%. Cele mai oneste sunt, conform raportului, marcile franceze Renault, Peugeot si Citroen (diferenta de 6%), precum si marca nipona Toyota (aproximativ 15%).
„Asta inseamna ca, in realitate, consumul mediu de carburant este, la modul general vorbind, cu 25% mai mare decat performantele inscrise in prospectele de vanzare”, subliniaza Peter Mock, director general al ICCT Europe. Consumul si emisiile de gaze cu efect de sera sunt strans corelate. Studiul a fost elaborat pe baza datelor cumulate de pe aproape o jumatate de milion de masini din Europa.


-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
Un transformator al energiei sexuale: Idealul Inalt
Am fost des ĂŽntrebat des dacĂŁ e preferabil sĂŁ trĂŁieÂşti ĂŽn castitate sau, din contrĂŁ, de a avea relaĂžii sexuale. Ăn realitate, nu aÂşa trebuia pusĂŁ ĂŽntrebarea; e imposibil de a spune ĂŽntr-un fel general ce este bun Âşi ce este rĂŁu… Totul depinde de persoanĂŁ. A trĂŁi ĂŽn castitate, ĂŽn abstinenÞã, poate sĂŁ dea rezultate foarte proaste, dar de asemenea rezultate foarte bune. AbstinenĂža poate sĂŁ-i facĂŁ pe unii isterici, nervoÂşi, bolnavi Âşi pe alĂžii puternici, echilibraĂži, Âşi sĂŁ le priascĂŁ. A da frâu liber instinctului sexual le poate face bine la unii Âşi le poate face rĂŁu la alĂžii. Nu trebuie sĂŁ clasĂŁm lucrurile spunând: “Acesta e bun… acesta e rĂŁu.” Binele Âşi rĂŁul depind de un alt factor: cum utilizĂŁm forĂžele, cum le dirijĂŁm. Nimic nu este nici bun nici rĂŁu, dar devine bun sau rĂŁu.
Problema este de a ºti de la Început care e idealul vostru, ce vreÞi sã deveniÞi. Dacã vreÞi sã faceÞi mari descoperiri În lumea spiritualã, evident, sunteÞi obligaÞi sã micºoraÞi numãrul anumitor plãceri sau chiar de a renunÞa complet ÎnvãÞând sã vã sublimaÞi forÞa sexualã. Dar dacã nu aveÞi acest Înalt ideal, e o prostie a te reÞine, a fi cast, a fi virgin, ºi chiar puteÞi sã vã ÎmbolnãviÞi pentru cã eforturile voastre nu servesc la nimic. Nu e ÎnÞelept ca În acest domeniu sã dai aceleaºi sfaturi ºi aceleaºi reguli la toÞi.
Vine cineva sĂŁ mĂŁ vadĂŁ Âşi ĂŽmi spune: “Maestre, nu cred cĂŁ e bine pentru mine sĂŁ mĂŁ cĂŁsĂŁtoresc Âşi sĂŁ am copii pentru cĂŁ vreau sĂŁ merg pe calea spiritualitĂŁĂžii.” ÂŞi când mĂŁ uit la constituĂžia sa, structura sa, ĂŽi rĂŁspund: “Nu, e mai bine pentru d-voastrĂŁ sĂŁ vĂŁ cĂŁsĂŁtoriĂži, altfel va fi ĂŽnspĂŁimântĂŁtor, veĂži fi nefericit Âşi toĂži ceilalĂži vor fi indispuÂşi.” ÂŞi altul care vrea sĂŁ se cĂŁsĂŁtoreascĂŁ, se ĂŽntâmplĂŁ câteodatĂŁ sĂŁ-i spun: “CĂŁsĂŁtoriĂži-vĂŁ dacĂŁ vreĂži, dar trebuie sĂŁ ÂştiĂži cĂŁ nu sunteĂži construit pentru cĂŁsĂŁtorie Âşi cĂŁ veĂži suferi.” MulĂži bĂŁieĂži Âşi fete nu se cunosc Âşi nu Âştiu ce trebuie sĂŁ facĂŁ. Fiecare vine pe pĂŁmânt cu un program de ĂŽndeplinit. Nu este el cel care poate sĂŁ decidĂŁ asupra tendinĂželor Âşi instinctelor sale.
ExplicaĂži, de exemplu, unei pisici cĂŁ trebuie sĂŁ devinĂŁ vegetarianĂŁ Âşi cĂŁ nu mai trebuie sĂŁ mai prindĂŁ Âşoareci, ea vĂŁ va asculta Âşi va face: “Miau” adicĂŁ: de acord, am ĂŽnĂželes, e o promisiune. Dar ĂŽn timp ce ĂŽi predicaĂži, iatĂŁ cĂŁ aude un mic zgomot: e un Âşoarece care chiÞãie… Imediat pisicĂŁ vĂŁ pĂŁrĂŁseÂşte, dar fĂŁrĂŁ nici o remuÂşcare, pentru a se arunca asupra Âşoarecelui. Poate v-a ascultat atenĂžionarea, poate v-a fĂŁcut o promisiune… Acum, revine, lingându-se pe bot, Âşi mai spune: “Miau”, adicĂŁ: e peste puterile mele (da, traducere literarĂŁ!) nu pot sĂŁ-mi schimb natura de pisicĂŁ de la o zi la alta. Deci, cât sunt ĂŽncĂŁ pisicĂŁ, voi mânca Âşoareci.
Acum, acestea nu Înseamnã cã nu trebuie sã faceÞi eforturi pentru a sublima forÞa sexualã. Numai cã, v-am explicat deja, nu veÞi putea lupta contra ei; dacã ÎncercaÞi, ea vã va zdrobi. Deci, iatã cum trebuie sã faceÞi: trebuie sã aveÞi un asociat foarte puternic cãruia sã-i trimiteÞi aceastã forÞã, ºi el, graÞie ºtiinÞei sale alchimice, reuºeºte sã o transforme În sãnãtate, frumuseÞe, În luminã, În dragoste divinã. Acest asociat este un Înalt ideal, o idee fundamentalã cu care trãiÞi, pe care o nutriÞi, care vã hrãneºte ºi ea va transforma aceastã energie, nu voi. De aceea, cel care nu are un ideal spiritual nu va reuºi niciodatã, ºi aceluia nu putem sã-i dãm decât acest sfat: gãseºte repede pe cineva ºi cãsãtoreºte-te, dacã nu, vei fi un pericol public, vei plictisi pe toatã lumea.
VedeÞi, nu vã Îndrum În aventuri incerte, ci vã prezint foarte clar problema. Dacã nu aveÞi dorinÞa de a deveni o fiinÞã magnificã, un conductor al luminii, un binefãcãtor al umanitãÞii, niciodatã nu veÞi ajunge sã sugrumaÞi aceastã forÞã; atunci, da-Þi-i o finalitate, cãsãtoriÞi-vã, faceÞi copii. Dar dacã aveÞi acest Înalt ideal, ar fi pãcat sã abandonaÞi Cerul pentru a satisface un soÞ sau o soÞie pe care, de altfel, nu o veÞi satisface niciodatã, orice veÞi face. Din contrã, meritã sã faceÞi efortul de a lucra pentru un ideal Înalt, pentru cã aceste energii Îl vor alimenta, Îl vor hrãni ºi Îl vor Întãri. Da, dacã la un moment dat veÞi simÞi un impuls sexual vã veÞi concentra asupra acestui ideal, iar aceastã energie va urca pânã la creier pentru a-l alimenta ºi, câteva minute mai târziu veÞi fi liber, veÞi avea victoria.
De câte ori v-am vorbit de importanÞa faptului de a avea un Înalt ideal! Ei bine, iatã astãzi Încã o aplicaÞie neaºteptatã În domeniul sexual. FaceÞi sã conveargã toate energiile spre o idee sublimã ºi nu numai spre plãcere: ele vã vor servi ºi vor contribui la realizarea acestei idei. De când vã vorbesc de Înaltul ideal nu aÞi ÎnÞeles ce puternic transformator de energii reprezintã. Numai cã, problema este de a ºti cum putem avea un Înalt ideal, cum Îl putem face sã se nascã ºi cum sã-l alimentãm.
Ăn realitate, e simplu. VreĂži sĂŁ vĂŁ amelioraĂži, sĂŁ fiĂži mai ĂŽnĂželept, mai strĂŁlucitor, mai pur, mai puternic?… Trebuie sĂŁ vĂŁ consacraĂži timp pentru a dori Âşi a vizualiza aceste calitĂŁĂži. VĂŁ imaginaĂži cĂŁ sunteĂži ĂŽnconjuraĂži de luminĂŁ, cĂŁ emanaĂži dragoste pentru lumea ĂŽntreagĂŁ. PuĂžin câte puĂžin imaginile acestor calitĂŁĂži pe care le formaĂži devin vii, ele acĂžioneazĂŁ asupra voastrĂŁ, ele vĂŁ transformĂŁ pentru cĂŁ ele lucreazĂŁ sĂŁ atragĂŁ din univers elementele potrivite pentru a vi le infuza. Desigur, e necesarĂŁ multĂŁ muncĂŁ Âşi mult timp pentru a ajunge la un rezultat, dar când aĂži obĂžinut acest rezultat, nu vĂŁ mai puteĂži ĂŽnÂşela: simĂžiĂži deasupra voastrĂŁ o entitate vie care vĂŁ protejeazĂŁ, vĂŁ instruieÂşte, vĂŁ purificĂŁ, vĂŁ lumineazĂŁ Âşi care, ĂŽn momentele dificile vĂŁ aduce elementele de care aveĂži nevoie. Trebuie mai ĂŽntâi sĂŁ formezi aceastĂŁ perfecĂžiune, mai ĂŽntâi ĂŽn lumea mentalĂŁ, Âşi apoi, mai departe, ea va coborĂŽ pentru a se concretiza ĂŽn materie…
Dragostea este preĂžioasĂŁ, esenĂžialĂŁ, dar pentru a o ĂŽntĂŁri, a o proteja, a o face durabilĂŁ trebuie sĂŁ diminuaĂži manifestĂŁrile fizice. Numai cĂŁ, trebuie sĂŁ ÂştiĂži cĂŁ e foarte periculos sĂŁ renunĂžaĂži la o bucurie fĂŁrĂŁ a o ĂŽnlocui cu o altĂŁ bucurie, pentru cĂŁ aceasta se reflectĂŁ dureros asupra sistemului nervos. Pentru a nu suferi reacĂžii negative, trebuie ĂŽnlocuitĂŁ o plĂŁcere printr-o altĂŁ plĂŁcere, mai spiritualĂŁ.
Ăn ÂŞtiinĂža iniĂžiaticĂŁ se spune cĂŁ o renunĂžare nu e o privare ci o ĂŽnlocuire, o transpunere ĂŽntr-o altĂŁ lume. AceeaÂşi activitate continuĂŁ dar cu materiale mai pure, mai luminoase. Când se spune cĂŁ trebuie sĂŁ renunÞãm, sĂŁ facem sacrificii, nu e decât un fel de a vorbi. Ăn realitate, nu trebuie sĂŁ ne privĂŁm, nu trebuie sĂŁ renunÞãm, ci numai sĂŁ ne deplasĂŁm, adicĂŁ sĂŁ facem sus ceea ce fĂŁceam jos: ĂŽn loc sĂŁ bem apĂŁ dintr-o mocirlĂŁ cu microbi, trebuie sĂŁ bem apĂŁ dintr-o sursĂŁ purĂŁ, cristalinĂŁ. A nu bea, e moartea. Un adevĂŁrat Maestru nu se priveazĂŁ de nimic: el mĂŁnâncĂŁ, bea, respirĂŁ, iubeÂşte, dar ĂŽn regiuni, ĂŽn stĂŁri de conÂştiinÞã necunoscute pentru omul ordinar.
Metoda pe care oamenii o practicã În general pentru a se debarasa de dorinÞa de a fuma, a bea sau de a merge cu femei (a suprima un obicei fãrã a-l Înlocui cu altul) este extrem de periculoasã: ea Îi dezaxeazã ºi Îi aruncã În vid. Lor le trebuie o compensaÞie, trebuie Înlocuitã o dorinÞã inferioarã printr-o dorinÞã superioarã. De aceea gândiÞi-vã bine de fiecare datã când vreÞi sã renunÞaÞi la o nevoie care e puternicã În voi, pentru cã e o decizie foarte gravã. Trebuie Înlocuitã aceastã nevoie. Astfel, pentru a fi satisfãcut veÞi continua sã mâncaÞi, sã beÞi, sã iubiÞi sau sã trãiÞi, dar Într-o stare care nu vã expune aceloraºi pericole. Dacã nu ÎnlocuiÞi nevoile voastre, veÞi sucomba.
DacĂŁ un IniĂžiat nu va gĂŁsi bucuria, plĂŁcerea suficient de sus, ĂŽn meditaĂžiile sale, contemplaĂžiile sale, felul sĂŁu de a trĂŁi, dragostea sa pentru oameni, nu va putea ĂŽnvinge niciodatĂŁ: pentru cĂŁ IniĂžiaĂžii sunt construiĂži ca toatĂŁ lumea. Numai graĂžie dragostei lor formidabile pentru un ĂŽnalt ideal pot sublima energiile lor.
Nu luptaÞi niciodatã Împotriva instinctului sexual numai prin voinÞa voastrã. Pentru a Învinge, trebuie sã apelaÞi la forÞele celeste, adicã la un Înalt ideal, o dragoste formidabilã pentru perfecÞiune, pentru puritate, pentru frumuseÞe. Dacã nu aveÞi acest Înalt ideal, dacã nu iubiÞi viaÞa divinã, viaÞa perfectã, nu luptaÞi contra forÞei sexuale: veÞi fi Înfrânt. Refularea nu e o soluÞie În problema sexualitãÞii, pentru cã refularea nu e altceva decât refuzul de a da forÞei sexuale o ieºire normalã, fãrã a avea În cap o idee, un ideal care lucreazã În planurile superioare pentru a sublima aceastã forÞã.
Am fost des ĂŽntrebat des dacĂŁ e preferabil sĂŁ trĂŁieÂşti ĂŽn castitate sau, din contrĂŁ, de a avea relaĂžii sexuale. Ăn realitate, nu aÂşa trebuia pusĂŁ ĂŽntrebarea; e imposibil de a spune ĂŽntr-un fel general ce este bun Âşi ce este rĂŁu… Totul depinde de persoanĂŁ. A trĂŁi ĂŽn castitate, ĂŽn abstinenÞã, poate sĂŁ dea rezultate foarte proaste, dar de asemenea rezultate foarte bune. AbstinenĂža poate sĂŁ-i facĂŁ pe unii isterici, nervoÂşi, bolnavi Âşi pe alĂžii puternici, echilibraĂži, Âşi sĂŁ le priascĂŁ. A da frâu liber instinctului sexual le poate face bine la unii Âşi le poate face rĂŁu la alĂžii. Nu trebuie sĂŁ clasĂŁm lucrurile spunând: “Acesta e bun… acesta e rĂŁu.” Binele Âşi rĂŁul depind de un alt factor: cum utilizĂŁm forĂžele, cum le dirijĂŁm. Nimic nu este nici bun nici rĂŁu, dar devine bun sau rĂŁu.
Problema este de a ºti de la Început care e idealul vostru, ce vreÞi sã deveniÞi. Dacã vreÞi sã faceÞi mari descoperiri În lumea spiritualã, evident, sunteÞi obligaÞi sã micºoraÞi numãrul anumitor plãceri sau chiar de a renunÞa complet ÎnvãÞând sã vã sublimaÞi forÞa sexualã. Dar dacã nu aveÞi acest Înalt ideal, e o prostie a te reÞine, a fi cast, a fi virgin, ºi chiar puteÞi sã vã ÎmbolnãviÞi pentru cã eforturile voastre nu servesc la nimic. Nu e ÎnÞelept ca În acest domeniu sã dai aceleaºi sfaturi ºi aceleaºi reguli la toÞi.
Vine cineva sĂŁ mĂŁ vadĂŁ Âşi ĂŽmi spune: “Maestre, nu cred cĂŁ e bine pentru mine sĂŁ mĂŁ cĂŁsĂŁtoresc Âşi sĂŁ am copii pentru cĂŁ vreau sĂŁ merg pe calea spiritualitĂŁĂžii.” ÂŞi când mĂŁ uit la constituĂžia sa, structura sa, ĂŽi rĂŁspund: “Nu, e mai bine pentru d-voastrĂŁ sĂŁ vĂŁ cĂŁsĂŁtoriĂži, altfel va fi ĂŽnspĂŁimântĂŁtor, veĂži fi nefericit Âşi toĂži ceilalĂži vor fi indispuÂşi.” ÂŞi altul care vrea sĂŁ se cĂŁsĂŁtoreascĂŁ, se ĂŽntâmplĂŁ câteodatĂŁ sĂŁ-i spun: “CĂŁsĂŁtoriĂži-vĂŁ dacĂŁ vreĂži, dar trebuie sĂŁ ÂştiĂži cĂŁ nu sunteĂži construit pentru cĂŁsĂŁtorie Âşi cĂŁ veĂži suferi.” MulĂži bĂŁieĂži Âşi fete nu se cunosc Âşi nu Âştiu ce trebuie sĂŁ facĂŁ. Fiecare vine pe pĂŁmânt cu un program de ĂŽndeplinit. Nu este el cel care poate sĂŁ decidĂŁ asupra tendinĂželor Âşi instinctelor sale.
ExplicaĂži, de exemplu, unei pisici cĂŁ trebuie sĂŁ devinĂŁ vegetarianĂŁ Âşi cĂŁ nu mai trebuie sĂŁ mai prindĂŁ Âşoareci, ea vĂŁ va asculta Âşi va face: “Miau” adicĂŁ: de acord, am ĂŽnĂželes, e o promisiune. Dar ĂŽn timp ce ĂŽi predicaĂži, iatĂŁ cĂŁ aude un mic zgomot: e un Âşoarece care chiÞãie… Imediat pisicĂŁ vĂŁ pĂŁrĂŁseÂşte, dar fĂŁrĂŁ nici o remuÂşcare, pentru a se arunca asupra Âşoarecelui. Poate v-a ascultat atenĂžionarea, poate v-a fĂŁcut o promisiune… Acum, revine, lingându-se pe bot, Âşi mai spune: “Miau”, adicĂŁ: e peste puterile mele (da, traducere literarĂŁ!) nu pot sĂŁ-mi schimb natura de pisicĂŁ de la o zi la alta. Deci, cât sunt ĂŽncĂŁ pisicĂŁ, voi mânca Âşoareci.
Acum, acestea nu Înseamnã cã nu trebuie sã faceÞi eforturi pentru a sublima forÞa sexualã. Numai cã, v-am explicat deja, nu veÞi putea lupta contra ei; dacã ÎncercaÞi, ea vã va zdrobi. Deci, iatã cum trebuie sã faceÞi: trebuie sã aveÞi un asociat foarte puternic cãruia sã-i trimiteÞi aceastã forÞã, ºi el, graÞie ºtiinÞei sale alchimice, reuºeºte sã o transforme În sãnãtate, frumuseÞe, În luminã, În dragoste divinã. Acest asociat este un Înalt ideal, o idee fundamentalã cu care trãiÞi, pe care o nutriÞi, care vã hrãneºte ºi ea va transforma aceastã energie, nu voi. De aceea, cel care nu are un ideal spiritual nu va reuºi niciodatã, ºi aceluia nu putem sã-i dãm decât acest sfat: gãseºte repede pe cineva ºi cãsãtoreºte-te, dacã nu, vei fi un pericol public, vei plictisi pe toatã lumea.
VedeÞi, nu vã Îndrum În aventuri incerte, ci vã prezint foarte clar problema. Dacã nu aveÞi dorinÞa de a deveni o fiinÞã magnificã, un conductor al luminii, un binefãcãtor al umanitãÞii, niciodatã nu veÞi ajunge sã sugrumaÞi aceastã forÞã; atunci, da-Þi-i o finalitate, cãsãtoriÞi-vã, faceÞi copii. Dar dacã aveÞi acest Înalt ideal, ar fi pãcat sã abandonaÞi Cerul pentru a satisface un soÞ sau o soÞie pe care, de altfel, nu o veÞi satisface niciodatã, orice veÞi face. Din contrã, meritã sã faceÞi efortul de a lucra pentru un ideal Înalt, pentru cã aceste energii Îl vor alimenta, Îl vor hrãni ºi Îl vor Întãri. Da, dacã la un moment dat veÞi simÞi un impuls sexual vã veÞi concentra asupra acestui ideal, iar aceastã energie va urca pânã la creier pentru a-l alimenta ºi, câteva minute mai târziu veÞi fi liber, veÞi avea victoria.
De câte ori v-am vorbit de importanÞa faptului de a avea un Înalt ideal! Ei bine, iatã astãzi Încã o aplicaÞie neaºteptatã În domeniul sexual. FaceÞi sã conveargã toate energiile spre o idee sublimã ºi nu numai spre plãcere: ele vã vor servi ºi vor contribui la realizarea acestei idei. De când vã vorbesc de Înaltul ideal nu aÞi ÎnÞeles ce puternic transformator de energii reprezintã. Numai cã, problema este de a ºti cum putem avea un Înalt ideal, cum Îl putem face sã se nascã ºi cum sã-l alimentãm.
Ăn realitate, e simplu. VreĂži sĂŁ vĂŁ amelioraĂži, sĂŁ fiĂži mai ĂŽnĂželept, mai strĂŁlucitor, mai pur, mai puternic?… Trebuie sĂŁ vĂŁ consacraĂži timp pentru a dori Âşi a vizualiza aceste calitĂŁĂži. VĂŁ imaginaĂži cĂŁ sunteĂži ĂŽnconjuraĂži de luminĂŁ, cĂŁ emanaĂži dragoste pentru lumea ĂŽntreagĂŁ. PuĂžin câte puĂžin imaginile acestor calitĂŁĂži pe care le formaĂži devin vii, ele acĂžioneazĂŁ asupra voastrĂŁ, ele vĂŁ transformĂŁ pentru cĂŁ ele lucreazĂŁ sĂŁ atragĂŁ din univers elementele potrivite pentru a vi le infuza. Desigur, e necesarĂŁ multĂŁ muncĂŁ Âşi mult timp pentru a ajunge la un rezultat, dar când aĂži obĂžinut acest rezultat, nu vĂŁ mai puteĂži ĂŽnÂşela: simĂžiĂži deasupra voastrĂŁ o entitate vie care vĂŁ protejeazĂŁ, vĂŁ instruieÂşte, vĂŁ purificĂŁ, vĂŁ lumineazĂŁ Âşi care, ĂŽn momentele dificile vĂŁ aduce elementele de care aveĂži nevoie. Trebuie mai ĂŽntâi sĂŁ formezi aceastĂŁ perfecĂžiune, mai ĂŽntâi ĂŽn lumea mentalĂŁ, Âşi apoi, mai departe, ea va coborĂŽ pentru a se concretiza ĂŽn materie…
Dragostea este preĂžioasĂŁ, esenĂžialĂŁ, dar pentru a o ĂŽntĂŁri, a o proteja, a o face durabilĂŁ trebuie sĂŁ diminuaĂži manifestĂŁrile fizice. Numai cĂŁ, trebuie sĂŁ ÂştiĂži cĂŁ e foarte periculos sĂŁ renunĂžaĂži la o bucurie fĂŁrĂŁ a o ĂŽnlocui cu o altĂŁ bucurie, pentru cĂŁ aceasta se reflectĂŁ dureros asupra sistemului nervos. Pentru a nu suferi reacĂžii negative, trebuie ĂŽnlocuitĂŁ o plĂŁcere printr-o altĂŁ plĂŁcere, mai spiritualĂŁ.
Ăn ÂŞtiinĂža iniĂžiaticĂŁ se spune cĂŁ o renunĂžare nu e o privare ci o ĂŽnlocuire, o transpunere ĂŽntr-o altĂŁ lume. AceeaÂşi activitate continuĂŁ dar cu materiale mai pure, mai luminoase. Când se spune cĂŁ trebuie sĂŁ renunÞãm, sĂŁ facem sacrificii, nu e decât un fel de a vorbi. Ăn realitate, nu trebuie sĂŁ ne privĂŁm, nu trebuie sĂŁ renunÞãm, ci numai sĂŁ ne deplasĂŁm, adicĂŁ sĂŁ facem sus ceea ce fĂŁceam jos: ĂŽn loc sĂŁ bem apĂŁ dintr-o mocirlĂŁ cu microbi, trebuie sĂŁ bem apĂŁ dintr-o sursĂŁ purĂŁ, cristalinĂŁ. A nu bea, e moartea. Un adevĂŁrat Maestru nu se priveazĂŁ de nimic: el mĂŁnâncĂŁ, bea, respirĂŁ, iubeÂşte, dar ĂŽn regiuni, ĂŽn stĂŁri de conÂştiinÞã necunoscute pentru omul ordinar.
Metoda pe care oamenii o practicã În general pentru a se debarasa de dorinÞa de a fuma, a bea sau de a merge cu femei (a suprima un obicei fãrã a-l Înlocui cu altul) este extrem de periculoasã: ea Îi dezaxeazã ºi Îi aruncã În vid. Lor le trebuie o compensaÞie, trebuie Înlocuitã o dorinÞã inferioarã printr-o dorinÞã superioarã. De aceea gândiÞi-vã bine de fiecare datã când vreÞi sã renunÞaÞi la o nevoie care e puternicã În voi, pentru cã e o decizie foarte gravã. Trebuie Înlocuitã aceastã nevoie. Astfel, pentru a fi satisfãcut veÞi continua sã mâncaÞi, sã beÞi, sã iubiÞi sau sã trãiÞi, dar Într-o stare care nu vã expune aceloraºi pericole. Dacã nu ÎnlocuiÞi nevoile voastre, veÞi sucomba.
DacĂŁ un IniĂžiat nu va gĂŁsi bucuria, plĂŁcerea suficient de sus, ĂŽn meditaĂžiile sale, contemplaĂžiile sale, felul sĂŁu de a trĂŁi, dragostea sa pentru oameni, nu va putea ĂŽnvinge niciodatĂŁ: pentru cĂŁ IniĂžiaĂžii sunt construiĂži ca toatĂŁ lumea. Numai graĂžie dragostei lor formidabile pentru un ĂŽnalt ideal pot sublima energiile lor.
Nu luptaÞi niciodatã Împotriva instinctului sexual numai prin voinÞa voastrã. Pentru a Învinge, trebuie sã apelaÞi la forÞele celeste, adicã la un Înalt ideal, o dragoste formidabilã pentru perfecÞiune, pentru puritate, pentru frumuseÞe. Dacã nu aveÞi acest Înalt ideal, dacã nu iubiÞi viaÞa divinã, viaÞa perfectã, nu luptaÞi contra forÞei sexuale: veÞi fi Înfrânt. Refularea nu e o soluÞie În problema sexualitãÞii, pentru cã refularea nu e altceva decât refuzul de a da forÞei sexuale o ieºire normalã, fãrã a avea În cap o idee, un ideal care lucreazã În planurile superioare pentru a sublima aceastã forÞã.
-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
Cât de diferiÞi sunt bãrbaÞii de femei ºi invers? Iatã 10 deosebiri identificate de ºtiinÞã!
Iatã câteva diferenÞe:
1. BĂŁrbaĂžii se pricep mai bine sĂŁ estimeze dimensiunile interlocutorului doar pe baza vocii
Potrivit oamenilor de ºtiinÞã de la Universitatea din Sussex, indivizii de sex masculin au o mai mare capacitate de a afla mãrimea unei persoane doar ascultându-i vocea.
2. BĂŁrbaĂžii se orienteazĂŁ mai bine ĂŽn spaĂžiu
Persoanele de sex masculin au o mai bunã capacitate de a se gândi În trei dimensiuni atunci când este vorba de obiecte, lucru care le ajutã sã se orienteze mai bine În spaÞiu. Studiile au arãtat cã Încã de la vârsta de 3 luni, bebeluºii prezintã diferenÞe comportamentale În funcÞie de sex. Este posibil ca aceastã capacitate a bãrbaÞilor sã se fi dezvoltat În trecut, atunci când ei se ocupau cu vânãtoarea, bãtãliile ºi alte activitãÞi pentru care aveau nevoie de o bunã orientare În spaÞiu.
3. Femeile se pricep mai bine la localizarea obiectelor
AÂşa cum bĂŁrbaĂžii se orienteazĂŁ mai bine ĂŽn spaĂžiu, femeile au capacitatea de a-Âşi aminti mai uÂşor unde sunt anumite lucruri, unde le-au vĂŁzut sau unde ar putea fi acestea. Prin urmare, persoanele de sex feminin au tendinĂža de a se orienta ĂŽn spaĂžiu pe baza unor puncte de reper. Ăn „bĂŁtĂŁlia dintre sexe”, aceastĂŁ capacitate le avantajeazĂŁ mai mult pe femei cĂŁci odatĂŁ ce ĂŽÂşi iau repere pentru a se putea orienta ĂŽn spaĂžiu, ele reuÂşesc sĂŁ gĂŁseascĂŁ mai repede decât bĂŁrbaĂžii obiecte necesare deplasĂŁrii, precum cheile de la maÂşinĂŁ sau hĂŁrĂži.
4. Femeile se ĂŽngrijoreazĂŁ mai mult
Femeile produc doar jumãtate din serotonina Întâlnitã la bãrbaÞi, motiv pentru care ele au ºi mai puÞini transportori care sã o recicleze, susÞin oamenii de ºtiinÞã de la Institutul Karolinska. Ca urmare a acestui lucru, femeile κi fac mai multe griji decât bãrbaÞii. Din fericire, aceastã caracteristicã le poate avantaja pe femei, dându-le capacitatea de a bãnui eventualele probleme din timp ºi de a cãuta rezolvãri.
5. Femeile observĂŁ culorile mai bine ca bĂŁrbaĂžii
Persoanele de sex feminin pot detecta variaĂžii subtile ale unei culori, lucru pe care bĂŁrbaĂžii nu reuÂşesc sĂŁ ĂŽl facĂŁ.
Aceastã capacitatea pare cã s-a format ca urmare a faptului cã femeile au petrecut mai mult timp În grãdinã asigurând necesarul de hranã prin cãutarea alimentelor proaspete. Cercetãtorul Israel Abramov suspecteazã cã În spatele acestei diferenÞe dintre sexe stau hormonii, deoarece se ºtie cã hormonii sexuali masculini pot altera dezvoltarea cortexului vizual.
6. BĂŁrbaĂžii suportĂŁ mai bine privarea de somn
Un studiu realizat la Universitatea Duke a scos la ivealĂŁ faptul cĂŁ bĂŁrbaĂžii pot tolera mai bine privarea de somn, comparativ cu femeile. Ăn funcĂžie de cum o privim aceastĂŁ capacitatea poate fi bunĂŁ sau rea, deoarece somnul este implicat ĂŽn procesul ce ĂŽi permite creierului sĂŁ se refacĂŁ dupĂŁ o zi obositoare.
7. Cine se pricepe mai bine la multitasking?
Unele studii au concluzionat cã bãrbaÞii au o mai bunã capacitate de a rezolva mai multe sarcini În acelaºi timp, iar altele au sugerat exact opusul. Când toate aceste constatãri au fost adunate ºi analizate, s-a constatat cã bãrbaÞii ºi femeile se pricep În mod egal al multitasking.
Mai mult, pe mãsurã ce Îmbãtrânim, cu toÞii (indiferent de sex) ne pierdem În mod egal capacitatea de a mai efectua simultan mai multe acÞiuni.
8. BĂŁrbaĂžii identificĂŁ mai uÂşor partenerii infideli
Se pare cã bãrbaÞii identificã mai uºor indiciile (vizuale, vocale etc) care indicã infidelitatea partenerului. Totuºi, oamenii de ºtiinÞã de la Virginia Commonwealth University susÞin cã aceste indicii nu au un nivel mare de acurateÞe motiv pentru care bãrbaÞii au tendinÞa de a suspecta infidelitatea partenerului chiar ºi atunci când nu au motiv.
9. Cum rãmâne cu inteligenÞa?
Pentru cĂŁ bĂŁrbaĂžii au, ĂŽn general, corpurile mai mari ca ale femeilor, ei au Âşi creierii mai mari. TotuÂşi, mĂŁrimea creierului se pare cĂŁ nu conteazĂŁ când vine vorba de inteligenÞã. Ăn schimb, inteligenta este dictatĂŁ de conexiunile neuronale.
De-a lungul istoriei, IQ-ul femeilor a fost depĂŁÂşit de punctajul obĂžinut de bĂŁrbaĂži, ĂŽnsĂŁ acum, femeile ĂŽncep sĂŁ ĂŽi surclaseze pe bĂŁrbaĂži la astfel de teste. Rex Jung, de la Universitatea din New Mexico, a constatat cĂŁ bĂŁrbaĂžii tind sĂŁ aibĂŁ mai multĂŁ materie cenuÂşie, ĂŽn timp ce femeile au mai multĂŁ materie albĂŁ. DiferenĂžele sunt evidente ĂŽnsĂŁ se pare cĂŁ, cel puĂžin pentru moment, Âşi la acest domeniu, bĂŁrbaĂžii Âşi femeile se aflĂŁ la egalitate.
10. De obicei, femeile trãiesc mai mult decât bãrbaÞii
Femeile au un sistem imunitar mai bun care le scade ºansele de a dezvolta boli boli periculoase. InformaÞiile publicate de Centers for Disease Control, femeile trãiesc cu aproximativ 5,3 ani mai mult decât bãrbaÞii. Totuºi, existã o veste bunã pentru bãrbaÞi: aceastã diferenÞã pare sã se diminueze În ultimul timp.

1. BĂŁrbaĂžii se pricep mai bine sĂŁ estimeze dimensiunile interlocutorului doar pe baza vocii
Potrivit oamenilor de ºtiinÞã de la Universitatea din Sussex, indivizii de sex masculin au o mai mare capacitate de a afla mãrimea unei persoane doar ascultându-i vocea.
2. BĂŁrbaĂžii se orienteazĂŁ mai bine ĂŽn spaĂžiu
Persoanele de sex masculin au o mai bunã capacitate de a se gândi În trei dimensiuni atunci când este vorba de obiecte, lucru care le ajutã sã se orienteze mai bine În spaÞiu. Studiile au arãtat cã Încã de la vârsta de 3 luni, bebeluºii prezintã diferenÞe comportamentale În funcÞie de sex. Este posibil ca aceastã capacitate a bãrbaÞilor sã se fi dezvoltat În trecut, atunci când ei se ocupau cu vânãtoarea, bãtãliile ºi alte activitãÞi pentru care aveau nevoie de o bunã orientare În spaÞiu.
3. Femeile se pricep mai bine la localizarea obiectelor
AÂşa cum bĂŁrbaĂžii se orienteazĂŁ mai bine ĂŽn spaĂžiu, femeile au capacitatea de a-Âşi aminti mai uÂşor unde sunt anumite lucruri, unde le-au vĂŁzut sau unde ar putea fi acestea. Prin urmare, persoanele de sex feminin au tendinĂža de a se orienta ĂŽn spaĂžiu pe baza unor puncte de reper. Ăn „bĂŁtĂŁlia dintre sexe”, aceastĂŁ capacitate le avantajeazĂŁ mai mult pe femei cĂŁci odatĂŁ ce ĂŽÂşi iau repere pentru a se putea orienta ĂŽn spaĂžiu, ele reuÂşesc sĂŁ gĂŁseascĂŁ mai repede decât bĂŁrbaĂžii obiecte necesare deplasĂŁrii, precum cheile de la maÂşinĂŁ sau hĂŁrĂži.
4. Femeile se ĂŽngrijoreazĂŁ mai mult
Femeile produc doar jumãtate din serotonina Întâlnitã la bãrbaÞi, motiv pentru care ele au ºi mai puÞini transportori care sã o recicleze, susÞin oamenii de ºtiinÞã de la Institutul Karolinska. Ca urmare a acestui lucru, femeile κi fac mai multe griji decât bãrbaÞii. Din fericire, aceastã caracteristicã le poate avantaja pe femei, dându-le capacitatea de a bãnui eventualele probleme din timp ºi de a cãuta rezolvãri.
5. Femeile observĂŁ culorile mai bine ca bĂŁrbaĂžii
Persoanele de sex feminin pot detecta variaĂžii subtile ale unei culori, lucru pe care bĂŁrbaĂžii nu reuÂşesc sĂŁ ĂŽl facĂŁ.
Aceastã capacitatea pare cã s-a format ca urmare a faptului cã femeile au petrecut mai mult timp În grãdinã asigurând necesarul de hranã prin cãutarea alimentelor proaspete. Cercetãtorul Israel Abramov suspecteazã cã În spatele acestei diferenÞe dintre sexe stau hormonii, deoarece se ºtie cã hormonii sexuali masculini pot altera dezvoltarea cortexului vizual.
6. BĂŁrbaĂžii suportĂŁ mai bine privarea de somn
Un studiu realizat la Universitatea Duke a scos la ivealĂŁ faptul cĂŁ bĂŁrbaĂžii pot tolera mai bine privarea de somn, comparativ cu femeile. Ăn funcĂžie de cum o privim aceastĂŁ capacitatea poate fi bunĂŁ sau rea, deoarece somnul este implicat ĂŽn procesul ce ĂŽi permite creierului sĂŁ se refacĂŁ dupĂŁ o zi obositoare.
7. Cine se pricepe mai bine la multitasking?
Unele studii au concluzionat cã bãrbaÞii au o mai bunã capacitate de a rezolva mai multe sarcini În acelaºi timp, iar altele au sugerat exact opusul. Când toate aceste constatãri au fost adunate ºi analizate, s-a constatat cã bãrbaÞii ºi femeile se pricep În mod egal al multitasking.
Mai mult, pe mãsurã ce Îmbãtrânim, cu toÞii (indiferent de sex) ne pierdem În mod egal capacitatea de a mai efectua simultan mai multe acÞiuni.
8. BĂŁrbaĂžii identificĂŁ mai uÂşor partenerii infideli
Se pare cã bãrbaÞii identificã mai uºor indiciile (vizuale, vocale etc) care indicã infidelitatea partenerului. Totuºi, oamenii de ºtiinÞã de la Virginia Commonwealth University susÞin cã aceste indicii nu au un nivel mare de acurateÞe motiv pentru care bãrbaÞii au tendinÞa de a suspecta infidelitatea partenerului chiar ºi atunci când nu au motiv.
9. Cum rãmâne cu inteligenÞa?
Pentru cĂŁ bĂŁrbaĂžii au, ĂŽn general, corpurile mai mari ca ale femeilor, ei au Âşi creierii mai mari. TotuÂşi, mĂŁrimea creierului se pare cĂŁ nu conteazĂŁ când vine vorba de inteligenÞã. Ăn schimb, inteligenta este dictatĂŁ de conexiunile neuronale.
De-a lungul istoriei, IQ-ul femeilor a fost depĂŁÂşit de punctajul obĂžinut de bĂŁrbaĂži, ĂŽnsĂŁ acum, femeile ĂŽncep sĂŁ ĂŽi surclaseze pe bĂŁrbaĂži la astfel de teste. Rex Jung, de la Universitatea din New Mexico, a constatat cĂŁ bĂŁrbaĂžii tind sĂŁ aibĂŁ mai multĂŁ materie cenuÂşie, ĂŽn timp ce femeile au mai multĂŁ materie albĂŁ. DiferenĂžele sunt evidente ĂŽnsĂŁ se pare cĂŁ, cel puĂžin pentru moment, Âşi la acest domeniu, bĂŁrbaĂžii Âşi femeile se aflĂŁ la egalitate.
10. De obicei, femeile trãiesc mai mult decât bãrbaÞii
Femeile au un sistem imunitar mai bun care le scade ºansele de a dezvolta boli boli periculoase. InformaÞiile publicate de Centers for Disease Control, femeile trãiesc cu aproximativ 5,3 ani mai mult decât bãrbaÞii. Totuºi, existã o veste bunã pentru bãrbaÞi: aceastã diferenÞã pare sã se diminueze În ultimul timp.

-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
50 de trucuri inedite care vĂŁ pot fi de folos ĂŽn bucĂŁtĂŁrie !
Iatã câteva trucuri simple, dar de efect, care vã pot fi de mare folos În bucãtãrie.
1. DacĂŁ se ĂŽntâmplĂŁ sĂŁ puneți prea multĂŁ sare ĂŽn oala cu supĂŁ, nu trebuie decât sĂŁ adĂŁugați ĂŽn oalĂŁ un cartof decojit. Cartoful va absorbi excesul de sare.
2. Pentru ĂŽndepĂŁrtarea mirosurilor de pe mâni dupĂŁ tĂŁierea cepei sau usturoiului, frecați-le cu o linguriÞã din oĂžel inoxidabil. OĂželul ar trebui sĂŁ absoarbĂŁ mirosul.
3. Boabele proaspete de cafea, de asemenea, pot absorbi mirosurile neplacute de pe mâini.
4. Când ouĂŁle fierb, adĂŁugați ĂŽn apĂŁ un vârf de cuĂžit de sare pentru a nu se sparge coaja.
5. Nu puneĂži niciodatĂŁ citrice sau roÂşii ĂŽn frigider. Temperaturile scĂŁzute le deterioreazĂŁ gustul.
6. Pentru a curĂŁĂža instrumentele de gĂŁtit din metal, nu folosiți detergenți niciodatĂŁ. Doar curĂŁțați-le cu sare și cu un prosop curat, uscat de hârtie.
7. Pentru a curĂŁĂža un ceainic electric, cu depuneri de calcar pe elementul de ĂŽncĂŁlzire, fierbeți un amestec din jumĂŁtate de oțet și jumĂŁtate apĂŁ.
8. Când pĂŁstrați cutii goale ĂŽnchise ermetic, puneți ĂŽnĂŁuntru un vârf de cuțit de sare pentru a nu prinde miros greu.
9. DacĂŁ pregĂŁtiți un sos și-l ardeți din greșealĂŁ, tunați-l ĂŽntr-un alt vas și continuați fierberea. AdĂŁugați apoi un vârf de lingurițĂŁ de zahĂŁr, suficient cât sĂŁ nu ĂŽndulceascĂŁ sosul. ZahĂŁrul ĂŽndepĂŁrteazĂŁ gustul de arsurĂŁ.
10. Ați ars orezul dintr-un vas? Luați o felie de pâine albĂŁ și puneți-o pe partea cu orezul ars timp de 5-10 minute pentru a ĂŽndepĂŁrta gustul de arsurĂŁ.
11. Ănainte de a tĂŁia ardeiul iute, turnați puțin ulei pe mâini, iar astfel pielea nu vĂŁ va ustura.
12. DacĂŁ nu sunteĂži sigur cĂŁ ouĂŁle sunt proaspete, puneĂži-le ĂŽntr-un vas cu apĂŁ. OuĂŁle care se vor lĂŁsa pe fundul vasului, sunt proaspete. DacĂŁ vreun ou se ridicĂŁ, fie și un pic, atunci acesta nu este foarte proaspĂŁt și trebuie gĂŁtit curând. Dar dacĂŁ plutește, deja oul este vechi și mai bine ĂŽl aruncați decât sĂŁ ĂŽl consumați.
13. Pentru a alunga furnicile din bucĂŁtarie, descoperiți-le locația și acoperiți-le ieșirea cu vaselinĂŁ. Furnicile nu trec prin soluția gelatinoasĂŁ. DacĂŁ vin pe sub ușĂŁ, trageți o linie pe podea cu creta. Micile insecte nu vor trece de linia de demarcație.
14. Ănainte de a pregĂŁti floricelele de porumb pe aragaz, puneți-le ĂŽntâi timp de 10 minute ĂŽn apĂŁ. Scurgeți-le de apĂŁ și pregĂŁtiți-le apoi ca de obicei. Umiditatea ajutĂŁ floricele sĂŁ se ”spargĂŁ” mai repede și sĂŁ fie mai pufoase.
15. Nu depozitaĂži bananele ĂŽn buchet, așa cum sunt ele de obicei, sau ĂŽntr-un bol de fructe, alĂŁturi de alte fructe. Fiecare bananĂŁ trebuie pusĂŁ ĂŽntr-o locație diferitĂŁ, deoarece bananele emanĂŁ un gaz care determinĂŁ coacerea rapidĂŁ a fructelor de lângĂŁ ele. Separându-le, vor sta proaspete mai mut timp.
16. Pentru a nu ĂŽnmuguri cartofii, puneți ĂŽn pungĂŁ, alĂŁturi de ei, și un mĂŁr.
17. DacĂŁ vĂŁ mai rĂŁmâne vin ĂŽn sticlĂŁ, congelați-l ĂŽn cuburi, ĂŽn tĂŁvițĂŁ, și ĂŽl puteți adĂŁuga ușor ĂŽn supe sau sosuri. Savoarea va fi deosebitĂŁ.
18. Pentru a curĂŁĂža fisurile Âşi locurile greu accesibile din vase, umpleți-le cu apĂŁ Âşi adĂŁugați douĂŁ comprimate de Alka-Seltzer. Bulele vor curĂŁța fisurile.
19. DupĂŁ ce fierbeți paste sau cartofi, rĂŁciți apa Âşi folosiți-o pentru a uda plantele de apartament. Apa conține nutrienți pe care plantele le adorĂŁ.
20. Când curĂŁĂžaĂži acvariul, nu aruncați apa, ci folosiți-o tot pentru a uda plantele din casĂŁ. Azotul și fosforul transformĂŁ apa din acvariu ĂŽntr-un fertilizator ideal.
21. Atunci când vreți sĂŁ dezghețați o bucatĂŁ de carne de la congelator, turnați oțet peste ea. Nu doar cĂŁ va frĂŁgezi carnea, ci și va grĂŁbi dezghețarea.
22. SubstanĂža din ceapĂŁ care provoacĂŁ lĂŁcrimarea ochilor este situatĂŁ ĂŽn rĂŁdĂŁcina ceapei. TĂŁiaĂži aceastĂŁ parte ĂŽntr-o formĂŁ conicĂŁ și ĂŽndepĂŁrtați rĂŁdĂŁcina.
23. Dacã apreciaÞi gustul usturoiului, dar stomacul protesteazã ori de câte ori Îl folosiÞi, ÎncercaÞi trucul urmãtor: ungeÞi vasul În care urmezã sã serviÞi mâncare cu un cãÞel de usturoi, astfel veÞi avea parte de aromã fãrã a beneficia ºi de arsuri la stomac.
24. Cafeaua se pĂŁstreazĂŁ cel mai bine la frigider fie cĂŁ este boabe, fie cĂŁ este mĂŁcinatĂŁ..
25. Bicarbonatul de sodiu nu este un deodorant atât de eficient pentru frigider pe cât credeți. CĂŁrbunele activ este mult mai potrivit pentru absorbția mirosurilor din frigider Âşi congelator.
26. Totuși, bicarbonatul de sodiu este un agent de curĂŁĂžare extrem de eficient. FolosiĂži-l ĂŽmpreunĂŁ cu oĂžetul pentru a dezinfecta canalizarea Âşi a curĂŁța chiuvetele.
27. DacĂŁ vĂŁ crestați la deget ĂŽn timp ce tĂŁiați legumele, așteptați pânĂŁ se oprește sângerarea, iar apoi aplicați un strat subțire de ojĂŁ. Oja acționeazĂŁ precum un bandaj.
28. Ca zahĂŁrul brun sĂŁ nu se ĂŽntĂŁreascĂŁ, puneți ĂŽn pachet o felie de mĂŁr, o bucatĂŁ de pâine sau un ciob de teracotĂŁ.
29. Aveți o aÂşchie invizibilĂŁ și enervantĂŁ ĂŽn piele de la instrumentele de lemn din bucĂŁtĂŁrie? Atunci puneți o bucatĂŁ de bandĂŁ adezivĂŁ pe zona respectivĂŁ, iar apoi trageĂži-o pentru a elimina ”inamicul”.
30. DacĂŁ vĂŁ ardeți, puneți muștar pe zona afectatĂŁ. LĂŁsați-l un timp și va ameliora durerea, dar va preveni și formarea bĂŁșicilor.
31. DacĂŁ mai aveți cratițe de aluminiu prin bucĂŁtĂŁrie și au devenit mate, fierbeți câteva coji de mĂŁr ĂŽn ele. Ăn afarĂŁ de faptul cĂŁ se vor lumina, vor parfuma și bucĂŁtĂŁria.
32. Pentru a pĂŁstra prĂŁjiturelele proaspete, bunicuțele recomandĂŁ sĂŁ puneți hârtie creponatĂŁ pe fundul borcanelor.
33. DacĂŁ sarea se umezește, puneĂži câteva boabe de orez ĂŽn solnițĂŁ pentru a absorbi excesul de umezealĂŁ.
34. Pentru a curĂŁța petele de fructe de pe degete, masați-le cu un cartof proaspĂŁt, decojit. OĂžetul alb, de asemenea, poate face acest truc.
35. PĂŁstraĂži salata iceberg proaspĂŁtĂŁ dacĂŁ o ambalați ĂŽntr-un prosop curat, de hârtie și apoi o puneți ĂŽn frigider ĂŽntr-o pungĂŁ sigilatĂŁ.
36. DacĂŁ pâinea nu mai e proaspĂŁtĂŁ, puneți o țelinĂŁ proaspĂŁtĂŁ, curĂŁțatĂŁ, ĂŽn pungĂŁ și ĂŽnchideți-o la gurĂŁ. Aceasta ĂŽi redĂŁ pâinii gustul proaspĂŁt și textura moale.
37. PĂŁstraĂži ĂŽntotdeauna o plantĂŁ de aloe vera ĂŽn bucĂŁtĂŁrie. E nepreĂžuitĂŁ atunci când vĂŁ tĂŁiați sau vĂŁ ardeți la mânĂŁ. DacĂŁ rupeți doar o frunzĂŁ, ”gelul” din interior va repara ”prejudiciul”.
38. Atunci când pregĂŁtiți supe sau sosuri care au ieșit prea grase, adĂŁugați un cub de gheațĂŁ. Gheața va atrage grĂŁsimea pe care o puteți apoi lua cu o lingurĂŁ.
39. Pentru a refolosi uleiul de gĂŁtit fĂŁrĂŁ sĂŁ se simtĂŁ tot ce a fost gĂŁtit anterior ĂŽn acesta, adĂŁugați ĂŽn ulei un sfert dintr-o bucatĂŁ de ghimbir. Ghimbirul va elimina orice aromĂŁ sau miros rĂŁmas.
40. DacĂŁ laptele este ĂŽn pericol sĂŁ se strice pânĂŁ când l-ați putea termina, atunci adĂŁugați un vârf de cuțit de sare atunci când deschideți prima datĂŁ cutia. Laptele se va menține proaspĂŁt mai mult timp.
41. Apa care a fost fiartĂŁ și care este lĂŁsatĂŁ sĂŁ se rĂŁceascĂŁ, va ĂŽngheța mai repede decât apa de la robinet. Este bine de știut acest lucru când aveți o petrecere și aveți nevoie urgentĂŁ de gheațĂŁ.
42. ScoateĂži petele de ceai sau de cafea din ceștile de porțelan cu o pastĂŁ formatĂŁ din bicarbonat de sodiu, suc de lĂŁmâie și cremĂŁ de tartru. FrecaĂži petele cu acest amestec și vor dispĂŁrea imediat.
43. DacĂŁ douĂŁ pahare de sticlĂŁ s-au lipit dupĂŁ o depozitare ĂŽndelungatĂŁ, nu este imposibil sĂŁ le dezlipiți. Puneți paharul din exterior ĂŽn apĂŁ caldĂŁ, iar ĂŽn cel interior puneți un cub de gheațĂŁ. Efectul? Sticla rece se contractĂŁ, iar cea caldĂŁ se dilatĂŁ, procese care vor face ca paharele sĂŁ fie separate cu ușurințĂŁ.
44. Pentru scoaterea așchiilor de sub unghii, țineți degetul afectat ĂŽntr-un bol de lapte ĂŽn care ați pus și o bucatĂŁ de pâine.
45. Pentru a ajuta sertarele vechi din lemn sĂŁ se deschidĂŁ Âşi sĂŁ se ĂŽnchidĂŁ ușor, frecați șinele cu o lumânare.
46. Un tampon de vatĂŁ ĂŽmbibat ĂŽn oțet alb și aplicat pe o vânĂŁtaie proaspĂŁtĂŁ, va reduce ”ĂŽntunecimea” vânĂŁtĂŁii Âşi o va face sĂŁ disparĂŁ mai repede.
47. Pentru a pĂŁstra salamul proaspĂŁt pentru mai mult timp ungeĂži partea tĂŁiatĂŁ cu puĂžin unt.
48. Orezul rãmâne Întreg ºi alb dacã se adaugã În apa de fiert o felie de lãmâie.
49. Cremele de ciocolatĂŁ vor fi mai fine Âşi mai aromate dacĂŁ veĂži topi ciocolata ĂŽntr-o jumĂŁtate de ceaÂşcĂŁ de cafea Âşi nu ĂŽn apĂŁ caldĂŁ aÂşa cum se procedeazĂŁ de obicei.
50. Supa nu va da ĂŽn foc dacĂŁ veți unge pe interior marginea vasului cu puĂžin unt.


1. DacĂŁ se ĂŽntâmplĂŁ sĂŁ puneți prea multĂŁ sare ĂŽn oala cu supĂŁ, nu trebuie decât sĂŁ adĂŁugați ĂŽn oalĂŁ un cartof decojit. Cartoful va absorbi excesul de sare.
2. Pentru ĂŽndepĂŁrtarea mirosurilor de pe mâni dupĂŁ tĂŁierea cepei sau usturoiului, frecați-le cu o linguriÞã din oĂžel inoxidabil. OĂželul ar trebui sĂŁ absoarbĂŁ mirosul.
3. Boabele proaspete de cafea, de asemenea, pot absorbi mirosurile neplacute de pe mâini.
4. Când ouĂŁle fierb, adĂŁugați ĂŽn apĂŁ un vârf de cuĂžit de sare pentru a nu se sparge coaja.
5. Nu puneĂži niciodatĂŁ citrice sau roÂşii ĂŽn frigider. Temperaturile scĂŁzute le deterioreazĂŁ gustul.
6. Pentru a curĂŁĂža instrumentele de gĂŁtit din metal, nu folosiți detergenți niciodatĂŁ. Doar curĂŁțați-le cu sare și cu un prosop curat, uscat de hârtie.
7. Pentru a curĂŁĂža un ceainic electric, cu depuneri de calcar pe elementul de ĂŽncĂŁlzire, fierbeți un amestec din jumĂŁtate de oțet și jumĂŁtate apĂŁ.
8. Când pĂŁstrați cutii goale ĂŽnchise ermetic, puneți ĂŽnĂŁuntru un vârf de cuțit de sare pentru a nu prinde miros greu.
9. DacĂŁ pregĂŁtiți un sos și-l ardeți din greșealĂŁ, tunați-l ĂŽntr-un alt vas și continuați fierberea. AdĂŁugați apoi un vârf de lingurițĂŁ de zahĂŁr, suficient cât sĂŁ nu ĂŽndulceascĂŁ sosul. ZahĂŁrul ĂŽndepĂŁrteazĂŁ gustul de arsurĂŁ.
10. Ați ars orezul dintr-un vas? Luați o felie de pâine albĂŁ și puneți-o pe partea cu orezul ars timp de 5-10 minute pentru a ĂŽndepĂŁrta gustul de arsurĂŁ.
11. Ănainte de a tĂŁia ardeiul iute, turnați puțin ulei pe mâini, iar astfel pielea nu vĂŁ va ustura.
12. DacĂŁ nu sunteĂži sigur cĂŁ ouĂŁle sunt proaspete, puneĂži-le ĂŽntr-un vas cu apĂŁ. OuĂŁle care se vor lĂŁsa pe fundul vasului, sunt proaspete. DacĂŁ vreun ou se ridicĂŁ, fie și un pic, atunci acesta nu este foarte proaspĂŁt și trebuie gĂŁtit curând. Dar dacĂŁ plutește, deja oul este vechi și mai bine ĂŽl aruncați decât sĂŁ ĂŽl consumați.
13. Pentru a alunga furnicile din bucĂŁtarie, descoperiți-le locația și acoperiți-le ieșirea cu vaselinĂŁ. Furnicile nu trec prin soluția gelatinoasĂŁ. DacĂŁ vin pe sub ușĂŁ, trageți o linie pe podea cu creta. Micile insecte nu vor trece de linia de demarcație.
14. Ănainte de a pregĂŁti floricelele de porumb pe aragaz, puneți-le ĂŽntâi timp de 10 minute ĂŽn apĂŁ. Scurgeți-le de apĂŁ și pregĂŁtiți-le apoi ca de obicei. Umiditatea ajutĂŁ floricele sĂŁ se ”spargĂŁ” mai repede și sĂŁ fie mai pufoase.
15. Nu depozitaĂži bananele ĂŽn buchet, așa cum sunt ele de obicei, sau ĂŽntr-un bol de fructe, alĂŁturi de alte fructe. Fiecare bananĂŁ trebuie pusĂŁ ĂŽntr-o locație diferitĂŁ, deoarece bananele emanĂŁ un gaz care determinĂŁ coacerea rapidĂŁ a fructelor de lângĂŁ ele. Separându-le, vor sta proaspete mai mut timp.
16. Pentru a nu ĂŽnmuguri cartofii, puneți ĂŽn pungĂŁ, alĂŁturi de ei, și un mĂŁr.
17. DacĂŁ vĂŁ mai rĂŁmâne vin ĂŽn sticlĂŁ, congelați-l ĂŽn cuburi, ĂŽn tĂŁvițĂŁ, și ĂŽl puteți adĂŁuga ușor ĂŽn supe sau sosuri. Savoarea va fi deosebitĂŁ.
18. Pentru a curĂŁĂža fisurile Âşi locurile greu accesibile din vase, umpleți-le cu apĂŁ Âşi adĂŁugați douĂŁ comprimate de Alka-Seltzer. Bulele vor curĂŁța fisurile.
19. DupĂŁ ce fierbeți paste sau cartofi, rĂŁciți apa Âşi folosiți-o pentru a uda plantele de apartament. Apa conține nutrienți pe care plantele le adorĂŁ.
20. Când curĂŁĂžaĂži acvariul, nu aruncați apa, ci folosiți-o tot pentru a uda plantele din casĂŁ. Azotul și fosforul transformĂŁ apa din acvariu ĂŽntr-un fertilizator ideal.
21. Atunci când vreți sĂŁ dezghețați o bucatĂŁ de carne de la congelator, turnați oțet peste ea. Nu doar cĂŁ va frĂŁgezi carnea, ci și va grĂŁbi dezghețarea.
22. SubstanĂža din ceapĂŁ care provoacĂŁ lĂŁcrimarea ochilor este situatĂŁ ĂŽn rĂŁdĂŁcina ceapei. TĂŁiaĂži aceastĂŁ parte ĂŽntr-o formĂŁ conicĂŁ și ĂŽndepĂŁrtați rĂŁdĂŁcina.
23. Dacã apreciaÞi gustul usturoiului, dar stomacul protesteazã ori de câte ori Îl folosiÞi, ÎncercaÞi trucul urmãtor: ungeÞi vasul În care urmezã sã serviÞi mâncare cu un cãÞel de usturoi, astfel veÞi avea parte de aromã fãrã a beneficia ºi de arsuri la stomac.
24. Cafeaua se pĂŁstreazĂŁ cel mai bine la frigider fie cĂŁ este boabe, fie cĂŁ este mĂŁcinatĂŁ..
25. Bicarbonatul de sodiu nu este un deodorant atât de eficient pentru frigider pe cât credeți. CĂŁrbunele activ este mult mai potrivit pentru absorbția mirosurilor din frigider Âşi congelator.
26. Totuși, bicarbonatul de sodiu este un agent de curĂŁĂžare extrem de eficient. FolosiĂži-l ĂŽmpreunĂŁ cu oĂžetul pentru a dezinfecta canalizarea Âşi a curĂŁța chiuvetele.
27. DacĂŁ vĂŁ crestați la deget ĂŽn timp ce tĂŁiați legumele, așteptați pânĂŁ se oprește sângerarea, iar apoi aplicați un strat subțire de ojĂŁ. Oja acționeazĂŁ precum un bandaj.
28. Ca zahĂŁrul brun sĂŁ nu se ĂŽntĂŁreascĂŁ, puneți ĂŽn pachet o felie de mĂŁr, o bucatĂŁ de pâine sau un ciob de teracotĂŁ.
29. Aveți o aÂşchie invizibilĂŁ și enervantĂŁ ĂŽn piele de la instrumentele de lemn din bucĂŁtĂŁrie? Atunci puneți o bucatĂŁ de bandĂŁ adezivĂŁ pe zona respectivĂŁ, iar apoi trageĂži-o pentru a elimina ”inamicul”.
30. DacĂŁ vĂŁ ardeți, puneți muștar pe zona afectatĂŁ. LĂŁsați-l un timp și va ameliora durerea, dar va preveni și formarea bĂŁșicilor.
31. DacĂŁ mai aveți cratițe de aluminiu prin bucĂŁtĂŁrie și au devenit mate, fierbeți câteva coji de mĂŁr ĂŽn ele. Ăn afarĂŁ de faptul cĂŁ se vor lumina, vor parfuma și bucĂŁtĂŁria.
32. Pentru a pĂŁstra prĂŁjiturelele proaspete, bunicuțele recomandĂŁ sĂŁ puneți hârtie creponatĂŁ pe fundul borcanelor.
33. DacĂŁ sarea se umezește, puneĂži câteva boabe de orez ĂŽn solnițĂŁ pentru a absorbi excesul de umezealĂŁ.
34. Pentru a curĂŁța petele de fructe de pe degete, masați-le cu un cartof proaspĂŁt, decojit. OĂžetul alb, de asemenea, poate face acest truc.
35. PĂŁstraĂži salata iceberg proaspĂŁtĂŁ dacĂŁ o ambalați ĂŽntr-un prosop curat, de hârtie și apoi o puneți ĂŽn frigider ĂŽntr-o pungĂŁ sigilatĂŁ.
36. DacĂŁ pâinea nu mai e proaspĂŁtĂŁ, puneți o țelinĂŁ proaspĂŁtĂŁ, curĂŁțatĂŁ, ĂŽn pungĂŁ și ĂŽnchideți-o la gurĂŁ. Aceasta ĂŽi redĂŁ pâinii gustul proaspĂŁt și textura moale.
37. PĂŁstraĂži ĂŽntotdeauna o plantĂŁ de aloe vera ĂŽn bucĂŁtĂŁrie. E nepreĂžuitĂŁ atunci când vĂŁ tĂŁiați sau vĂŁ ardeți la mânĂŁ. DacĂŁ rupeți doar o frunzĂŁ, ”gelul” din interior va repara ”prejudiciul”.
38. Atunci când pregĂŁtiți supe sau sosuri care au ieșit prea grase, adĂŁugați un cub de gheațĂŁ. Gheața va atrage grĂŁsimea pe care o puteți apoi lua cu o lingurĂŁ.
39. Pentru a refolosi uleiul de gĂŁtit fĂŁrĂŁ sĂŁ se simtĂŁ tot ce a fost gĂŁtit anterior ĂŽn acesta, adĂŁugați ĂŽn ulei un sfert dintr-o bucatĂŁ de ghimbir. Ghimbirul va elimina orice aromĂŁ sau miros rĂŁmas.
40. DacĂŁ laptele este ĂŽn pericol sĂŁ se strice pânĂŁ când l-ați putea termina, atunci adĂŁugați un vârf de cuțit de sare atunci când deschideți prima datĂŁ cutia. Laptele se va menține proaspĂŁt mai mult timp.
41. Apa care a fost fiartĂŁ și care este lĂŁsatĂŁ sĂŁ se rĂŁceascĂŁ, va ĂŽngheța mai repede decât apa de la robinet. Este bine de știut acest lucru când aveți o petrecere și aveți nevoie urgentĂŁ de gheațĂŁ.
42. ScoateĂži petele de ceai sau de cafea din ceștile de porțelan cu o pastĂŁ formatĂŁ din bicarbonat de sodiu, suc de lĂŁmâie și cremĂŁ de tartru. FrecaĂži petele cu acest amestec și vor dispĂŁrea imediat.
43. DacĂŁ douĂŁ pahare de sticlĂŁ s-au lipit dupĂŁ o depozitare ĂŽndelungatĂŁ, nu este imposibil sĂŁ le dezlipiți. Puneți paharul din exterior ĂŽn apĂŁ caldĂŁ, iar ĂŽn cel interior puneți un cub de gheațĂŁ. Efectul? Sticla rece se contractĂŁ, iar cea caldĂŁ se dilatĂŁ, procese care vor face ca paharele sĂŁ fie separate cu ușurințĂŁ.
44. Pentru scoaterea așchiilor de sub unghii, țineți degetul afectat ĂŽntr-un bol de lapte ĂŽn care ați pus și o bucatĂŁ de pâine.
45. Pentru a ajuta sertarele vechi din lemn sĂŁ se deschidĂŁ Âşi sĂŁ se ĂŽnchidĂŁ ușor, frecați șinele cu o lumânare.
46. Un tampon de vatĂŁ ĂŽmbibat ĂŽn oțet alb și aplicat pe o vânĂŁtaie proaspĂŁtĂŁ, va reduce ”ĂŽntunecimea” vânĂŁtĂŁii Âşi o va face sĂŁ disparĂŁ mai repede.
47. Pentru a pĂŁstra salamul proaspĂŁt pentru mai mult timp ungeĂži partea tĂŁiatĂŁ cu puĂžin unt.
48. Orezul rãmâne Întreg ºi alb dacã se adaugã În apa de fiert o felie de lãmâie.
49. Cremele de ciocolatĂŁ vor fi mai fine Âşi mai aromate dacĂŁ veĂži topi ciocolata ĂŽntr-o jumĂŁtate de ceaÂşcĂŁ de cafea Âşi nu ĂŽn apĂŁ caldĂŁ aÂşa cum se procedeazĂŁ de obicei.
50. Supa nu va da ĂŽn foc dacĂŁ veți unge pe interior marginea vasului cu puĂžin unt.

-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
Cinci mari beneficii ale consumului de cireÂşe
Pe lângã gustul lor, cireºele au ºi alte atuuri. Sunt indicate În prevenirea multor boli ºi recomandate celor care au activitãÞi intense ºi resimt dureri musculare.
Cireºele previn bolile cardiovasculare, ateroscleroza ºi accidentele vasculare cerebrale, prin scãderea nivelului de colesterol din sânge.
Mai puÞin cunoscut este Însã un alt beneficiu al acestor fructe: sunt analgezice naturale. Cireºele diminueazã durerea scheleticã ºi muscularã, fiind recomandate celor care stau foarte mult În picioare ºi celor care practicã sport de performanÞã.
Cireºele au efect ºi În tratarea insomniilor, ajutând oamenii sã se odihneascã mai bine. Dupã o curã de cireºe, somnul este mai lung, mai liniºtit ºi mai odihnitor.
Trebuie spus, În acest moment, cã cireºele nu trebuie consumate În exces. Aceste fructe au o cantitate mai mare de zahãr decât majoritatea fructelor pe care le consumãm În mod curent, iar abuzul poate duce la creºterea glicemiei ºi la Îngrãºare. Celor care suferã de boli ale ficatului, le este indicatã o curã care presupune consumul a douã ceºti de cireºe În fiecare zi, dimineaÞa, pe stomacul gol.
Dar nu numai fructele fac minuni pentru organism, ci ºi cozile cireºelor. Din aceste cozi, uscate ºi apoi mãrunÞite, se poate face un ceai. La 200 de mililitri de apã fierbinte se adaugã o linguriÞã, cu vârf, de cozi de cireºe. Ceaiul obÞinut se poate Îndulci cu miere ºi contribuie la eliminarea "pietrelor la rinichi" (pentru persoanele care suferã de litiazã renalã).

Pe lângã gustul lor, cireºele au ºi alte atuuri. Sunt indicate În prevenirea multor boli ºi recomandate celor care au activitãÞi intense ºi resimt dureri musculare.
Cireºele previn bolile cardiovasculare, ateroscleroza ºi accidentele vasculare cerebrale, prin scãderea nivelului de colesterol din sânge.
Mai puÞin cunoscut este Însã un alt beneficiu al acestor fructe: sunt analgezice naturale. Cireºele diminueazã durerea scheleticã ºi muscularã, fiind recomandate celor care stau foarte mult În picioare ºi celor care practicã sport de performanÞã.
Cireºele au efect ºi În tratarea insomniilor, ajutând oamenii sã se odihneascã mai bine. Dupã o curã de cireºe, somnul este mai lung, mai liniºtit ºi mai odihnitor.
Trebuie spus, În acest moment, cã cireºele nu trebuie consumate În exces. Aceste fructe au o cantitate mai mare de zahãr decât majoritatea fructelor pe care le consumãm În mod curent, iar abuzul poate duce la creºterea glicemiei ºi la Îngrãºare. Celor care suferã de boli ale ficatului, le este indicatã o curã care presupune consumul a douã ceºti de cireºe În fiecare zi, dimineaÞa, pe stomacul gol.
Dar nu numai fructele fac minuni pentru organism, ci ºi cozile cireºelor. Din aceste cozi, uscate ºi apoi mãrunÞite, se poate face un ceai. La 200 de mililitri de apã fierbinte se adaugã o linguriÞã, cu vârf, de cozi de cireºe. Ceaiul obÞinut se poate Îndulci cu miere ºi contribuie la eliminarea "pietrelor la rinichi" (pentru persoanele care suferã de litiazã renalã).

-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
Fw: ATENTIE Doua noi escrocherii.
ATENTIE: doua noi escrocherii
1
Atentie cand platiti cu cardul!
Undeva la inceputul anului am fost la OMV sa alimentez cu benzina si neavand cash la mine am platit cu cardul. Cand m-am dus la ghiseu vanzatorul mi-a luat cardul l-a trecut printr-un POS identic cu unul normal si mi-a inmanat un terminal, pe care scria Raiffeisen, ca sa introduc codul PIN. Dupa ce am introdus codul PIN acesta a luat terminalul si l-a pus pe ghiseu. Dupa un minut mi-a spus ca nu a functionat tranzactia si sa mai introduc inca odata codul PIN. De data asta el a trecut cardul prin POS-ul bancii si tranzactia s-a efectuat cu succes. Numai ca, prima data, el mi-a copiat banda magnetica a cardului si de asemenea codul PIN. Asta s-a intamplat undeva la inceputul anului pe 5 Ianuarie. Vineri, cand m-am uitat in cont am avut surpriza sa vad ca tocmai ridicasem numerar de la Londra. Se pare ca mi-au reprodus cardul si l-au folosit pentru ridicari de numerar. "Norocul" meu a fost ca am sesizat din timp ridicarile de numerar si am reusit sa blochez cardul. Paguba a fost destul de mare si banca oricum nu te despagubeste deoarece e "PIN based transaction". In concluzie daca cineva iti spune ca nu a functionat tranzactia si-ti spune sa mai introduci inca o data codul PIN, atunci trebuie sa-ti arate un bon pe care scrie motivul din care nu a fost acceptata prima data tranzactia.
2
DaĂži-mi voie sĂŁ vĂŁ atrag atenĂžia asupra unei noi forme de ĂŽnselĂŁtorie , apĂŁrutĂŁ de curând, Âşi care , din pĂŁcate ne-a atins Âşi pe noi ĂŽn Europa. Mecanismul ĂŽnÂşelĂŁtoriei este urmĂŁtorul: pe telefonul mobil apare o ĂŽnÂştiinĂžare privind un apel nepreluat. ĂnÂştiinĂžarea poate apĂŁrea chiar fĂŁrĂŁ ca telefonul sĂŁ fi sunat vreodatĂŁ. DacĂŁ proprietarul telefonului, vĂŁzând de ce numĂŁr e vorba, iar dacĂŁ acesta incepe cu +39..., +390....,+391...., +392..., +393..., +394...(ĂŽn cazul depistat de noi era numĂŁrul +393193260045 ), ĂŽl sterge imediat nu se va ĂŽntâmpla nimic. Dar dacĂŁ sunĂŁ la acel numĂŁr va deveni victima infractorilor. Ăn cazul concret, titularul telefonului a sunat la numĂŁrul respectiv, nu a mai avut posibilitatea sĂŁ ĂŽntrerupĂŁ convorbirea, costurile ĂŽnregistrate pe facturĂŁ depĂŁÂşind 2000 de euro. Din informatiile primite de la Ministerul de Interne e vorba de mai multe astfel de cazuri. De aceea vĂŁ rog, ĂŽn ideea prevenirii altor cazuri, transmiteĂži aceastĂŁ informaĂžie cât mai multor oameni" +39 are Italia,

ATENTIE: doua noi escrocherii
1
Atentie cand platiti cu cardul!
Undeva la inceputul anului am fost la OMV sa alimentez cu benzina si neavand cash la mine am platit cu cardul. Cand m-am dus la ghiseu vanzatorul mi-a luat cardul l-a trecut printr-un POS identic cu unul normal si mi-a inmanat un terminal, pe care scria Raiffeisen, ca sa introduc codul PIN. Dupa ce am introdus codul PIN acesta a luat terminalul si l-a pus pe ghiseu. Dupa un minut mi-a spus ca nu a functionat tranzactia si sa mai introduc inca odata codul PIN. De data asta el a trecut cardul prin POS-ul bancii si tranzactia s-a efectuat cu succes. Numai ca, prima data, el mi-a copiat banda magnetica a cardului si de asemenea codul PIN. Asta s-a intamplat undeva la inceputul anului pe 5 Ianuarie. Vineri, cand m-am uitat in cont am avut surpriza sa vad ca tocmai ridicasem numerar de la Londra. Se pare ca mi-au reprodus cardul si l-au folosit pentru ridicari de numerar. "Norocul" meu a fost ca am sesizat din timp ridicarile de numerar si am reusit sa blochez cardul. Paguba a fost destul de mare si banca oricum nu te despagubeste deoarece e "PIN based transaction". In concluzie daca cineva iti spune ca nu a functionat tranzactia si-ti spune sa mai introduci inca o data codul PIN, atunci trebuie sa-ti arate un bon pe care scrie motivul din care nu a fost acceptata prima data tranzactia.
2
DaĂži-mi voie sĂŁ vĂŁ atrag atenĂžia asupra unei noi forme de ĂŽnselĂŁtorie , apĂŁrutĂŁ de curând, Âşi care , din pĂŁcate ne-a atins Âşi pe noi ĂŽn Europa. Mecanismul ĂŽnÂşelĂŁtoriei este urmĂŁtorul: pe telefonul mobil apare o ĂŽnÂştiinĂžare privind un apel nepreluat. ĂnÂştiinĂžarea poate apĂŁrea chiar fĂŁrĂŁ ca telefonul sĂŁ fi sunat vreodatĂŁ. DacĂŁ proprietarul telefonului, vĂŁzând de ce numĂŁr e vorba, iar dacĂŁ acesta incepe cu +39..., +390....,+391...., +392..., +393..., +394...(ĂŽn cazul depistat de noi era numĂŁrul +393193260045 ), ĂŽl sterge imediat nu se va ĂŽntâmpla nimic. Dar dacĂŁ sunĂŁ la acel numĂŁr va deveni victima infractorilor. Ăn cazul concret, titularul telefonului a sunat la numĂŁrul respectiv, nu a mai avut posibilitatea sĂŁ ĂŽntrerupĂŁ convorbirea, costurile ĂŽnregistrate pe facturĂŁ depĂŁÂşind 2000 de euro. Din informatiile primite de la Ministerul de Interne e vorba de mai multe astfel de cazuri. De aceea vĂŁ rog, ĂŽn ideea prevenirii altor cazuri, transmiteĂži aceastĂŁ informaĂžie cât mai multor oameni" +39 are Italia,



Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori
Cauta in forum
Mesaje
- 07.05.2021 - Ca urmare a unor update-uri efectuate pe serverul de gazduire in 5 februarie 2021, Forumul clubcitroen.ro a suferit niste probleme de compatibilitate cu noul sistem de operare. Din acest motiv, astazi a fost migrat pe un VPS nou. Forumul functioneaza acum in parametri normali. Nu a fost sesizata nici o pierdere de date.
PARTENERI
Link-uri utile
Statistici
- Totals
Total mesaje 187773
Total subiecte 18653
Total Announcements: 8
Total Stickies: 86
Total Attachments: 0
Topics per day: 2
Posts per day: 23
Users per day: 1
Topics per user: 2
Posts per user: 16
Posts per topic: 10
Total membri 11812
Cel mai nou membru JewellEMats