INCEP SA DETEST C5-ul

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

niq
pasionat

Mesajde niq » Mar 04-Iun-2013 07:10

si eu am schimbat volanta la 2.0 hdi si am pus tot valeo. dupa 1 an de zile, inca se tine bine :)

taviciobanu
pasionat
Masina: Citroen C5/2003 var.I 2.0i 16v benzina NEW! +GPL
2: Golf V 2004 1.4 16v benzina

Mesajde taviciobanu » Mie 05-Iun-2013 12:46

Valeo nu-i bun??Ia vezi ce scrie pe ventilatorul din fata motorului!

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Mie 05-Iun-2013 15:28

Acum ce sa va zic ... chiar nu trebuie sa ma creada nimeni .. fiecare face cum vrea pe buzunarul lui ! Eu am spus fix ce am intalnit si ce s-a intamplat . Nu sunt genul care sa comentez din auzite , ci doar din propria experienta !

Sa mai repet o data , aceasta problema am intalnit-o doar la motoarele 1.6 hdi ! Si pe langa asta ... omu de mai sus chiar a patit asta , din pacate nu inventeaza nimic !
TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade

taviciobanu
pasionat

Mesajde taviciobanu » Mie 05-Iun-2013 16:02

Axioma: motoarele hdi de la Citroen/Peugeot sunt cam unanim recunoscute cam cele mai bune din lume la toate capitolele care conteaza.
In rest, nu trebuie sa te superi, doar ti-am atras atentia ca Valeo este unul din furnizorii traditionali ai Citroen/Peugeot, adica masinile nou-noute din fabrica vin de regula echipate cu componente de acest tip.Multi giboni patroni de dezmembrarii auto iti scot ochii imediat cu Valeo cand intrebi de pret: "ce fratteee, e originala de la valeo..."...

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mie 05-Iun-2013 19:31

taviciobanu scrie:Valeo nu-i bun??Ia vezi ce scrie pe ventilatorul din fata motorului!

Pai ce treaba are ventilatorul cu volanta?
Este stiut ca la PSA furnizorul de echipament de incalzire/racire este Valeo.
Ei fac si elemente de transmisie, dar nu toate masinile psa sunt echipate cu Valeo. De exemplu, eu am Luk.
Dar de la ventilator pana la volanta, e ceva distanta. :razz:
Eu sunt convins ca Mihai nu vorbeste din auzite, asa o fi la 1.6 si nu m-ar mira.

Si axioma aia ai luat-o de unde? Ca desi mi-ar placea sa fie asa, eu nu cred deloc in chestia asta.
Ca sunt foarte bune, stiu. Dar ca sunt cele mai bune...ma indoiesc.
A se vedea motoarele asiatice, cele americane, motoarele nemtesti etc. E greu sa spui care e mai bun.

taviciobanu
pasionat

Mesajde taviciobanu » Mie 05-Iun-2013 22:02

Doamne ce mai discutii s-au iscat din nimic...e vorba doar ca psa lucreaza in mod traditional cu anumite marci/producatori de subansamble.Valeo este unul dintre ei, iar cand te duci sa cumperi o piesa second din dezmembrari ti se scot ochii cu cate o marca din asta si incearca sa te jupoaie de bani.
De exemplu asta iarna ma omora unul la cap sa-mi ceara 3 milioane pe un ventilator second pe motivul ca e valeo, chiar daca era praf de vechi ce era.Cel nou era 390 lei cu garantie un an, insa era polonez.Mare branza atata vreme cat era exact pe specificatiile Citroen si pe VIN-ul masinii.
Iar cu motoarele diesel de la psa sustin in continuare cele afirmate.De unde stiu?Din muuulte discutii cu mecanici auto, diversi posesori de diverse marci, discutii bazate pe argumente, nu pe lauda prosteasca.N-am zis ca sunt cele mai bune din lume, ci ca sunt CAM printre cele mai bune din lume.Si asa e.

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Mie 05-Iun-2013 22:09

Am inteles punctul tau de vedere si eu spuneam ca e foarte dificil de cuantificat in masuri concrete care e mai bun de cat altul.
De exemplu, imi amintesc ca Honda era cotata in nu stiu ce perioada ca ar avea motoarele cele mai bune.
Nici cu aceasta statistica nu prea sunt de acord, tocmai pentru ca este foarte multa subiectivitate in a aprecia astfel de lucruri.
Imi amintesc ca aceasta statistica se baza pe fiabilitatea acestor motoare si pe defectiunile aparute in reteaua Honda.
Asa o fi, nu stiu, dar cred ca este foarte dificil daca nu chiar imposibil de aflat care si cum e mai bun, in detrimentul caror altor motoare.
Si da, Valeo e un producator traditional pentru PSA, dar tot asa de bine se stie cat de proaste sunt aerotermele facute de ei.

eunice
just curious

Mesajde eunice » Lun 10-Iun-2013 11:24

Și eu am un C5 din 2004 cu motor de 2l diesel și nu s-a stricat nimic deosebit la ea. Are 240.000 km. Acum, dupĂŁ 9 ani s-a stricat compresorul la aer condiționat. Am un prieten cu Range Rover care la 160.000 km trebuie sĂŁ schimbe injectorul.Eu zic cĂŁ Citroenul are un raport preț/calitate foarte bun.Iar la capitolul confort e de nota 10.

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Mie 12-Iun-2013 08:29

Tavi daca-l intrebi pe un p[osesor de VW iti va zice ca 1.9 TDi-ul e cel mai bun din lume, daca-l intrebi pe un posesor de Toyota iti va spune ca D4D e cel mai bun din lume, daca intrebi un posesor de Opel, iti va spune ca 17 TDCi-ul e cel mai bun, deci si prin concluzie toate-s cele mai bune din lume, aici nu se pune in discutie care e cel mai bun pt ca toate au avantajele lor, cu toate ca trebuie sa recunosc ca 1.9 TDi-ul de la VW, cam bate gura citronel-ului, consum de 3-4% in afara, fiabilitate maxima, e un motor de nota 10 dupa mine, ci se discuta problemele ce apar, si pe cat de bune or fi motoarele HDi, pe atat de proaste sun cutiile de viteze, in special cea automata de pe 2.0. Ca sa stiti si voi am reusit sa-mi repar intr-un final masina si a fost din cauza cutiei care zicea cel de la care am cumparat-o ca e de 2.0 HDi si ma tem ca n-a fost. Cu asta am stricat un cilindru receptor si am platit 2 manopere la schimbul de cutie. Masina merge f bine acum si ambreiajul e de nota 11. Inca n-am condus C5 sa-i mearga asa fin pedala de ambreiaj

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Mie 12-Iun-2013 08:32

FelicitĂŁri pentru reuÂşitĂŁ.
La mine pedala merge destul de greu ºi aºa a mers de când am luat-o.
E drept cĂŁ eu am comparat-o cu cea de pe 308, pe care nici n-o simĂži, de zici cĂŁ-i ruptĂŁ.

taviciobanu
pasionat

Mesajde taviciobanu » Mie 12-Iun-2013 09:02

Sper c-ai observat ca vorbesc de motorul diesel.A mea e pe benzina.

Mihai Martian
pasionat

Mesajde Mihai Martian » Mie 12-Iun-2013 11:58

aurelian21 scrie:Tavi daca-l intrebi pe un p[osesor de VW iti va zice ca 1.9 TDi-ul e cel mai bun din lume, daca-l intrebi pe un posesor de Toyota iti va spune ca D4D e cel mai bun din lume, daca intrebi un posesor de Opel, iti va spune ca 17 TDCi-ul e cel mai bun, deci si prin concluzie toate-s cele mai bune din lume, aici nu se pune in discutie care e cel mai bun pt ca toate au avantajele lor, cu toate ca trebuie sa recunosc ca 1.9 TDi-ul de la VW, cam bate gura citronel-ului, consum de 3-4% in afara, fiabilitate maxima, e un motor de nota 10 dupa mine, ci se discuta problemele ce apar, si pe cat de bune or fi motoarele HDi, pe atat de proaste sun cutiile de viteze, in special cea automata de pe 2.0. Ca sa stiti si voi am reusit sa-mi repar intr-un final masina si a fost din cauza cutiei care zicea cel de la care am cumparat-o ca e de 2.0 HDi si ma tem ca n-a fost. Cu asta am stricat un cilindru receptor si am platit 2 manopere la schimbul de cutie. Masina merge f bine acum si ambreiajul e de nota 11. Inca n-am condus C5 sa-i mearga asa fin pedala de ambreiaj

Aurelian, zi-mi si mie pe ce masina e pus motorul la care faci tu referire? Pe Lupo, maxim Polo...

Static
pasionat

Mesajde Static » Mie 12-Iun-2013 20:02

topicul asta a stat destul de mult timp "sus".

ori ii schimbati titlul ori ne oprim sa mai scriem in el.

multumesc.
Blackberry Fan.

Înapoi la “Citroen C5 I-II”