sfat achizitie C5

Forum de discutii generale despre Citroen C5 III (2008-prezent). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

solovastru
simpatizant

Mesajde solovastru » Mar 21-Mai-2013 23:32

mihai ham scrie:
Cu seria du-te la cel mai apropiat dealer Citroen și vb cu ei sĂŁ ți-o verifice(contra cost dacĂŁ e)

Mersi de caracteristicile detailate (intre timp reusisem si eu sa-i dau de capat, initial imi dadea eroare fiindca lasam un space dupa numar). Intrebare - oare ma pot duce la orice dealer chiar si alta marca sau doar cei de la citroen ma pot ajuta. Si daca doar cei de la citroen ma pot ajuta, ce anume pot afla in plus fata de cele de mai sus - doar nr de km inregistrati la un moment intr-un service ? sau si eventuale reparatii ale masinii (motor/caroserie) ?

multumesc

mihai ham
pasionat

Mesajde mihai ham » Mie 22-Mai-2013 06:50

Cu V.I.N.-ul respectiv la dealerul Citroen poți afla ce sa reparat la mașina respectivĂŁ,ce sa schimbat ĂŽn garanție,la fiecare intrare ĂŽn service sunt trecuți și nr de km.
Așa poți vedea dacĂŁ km sunt reali.
SunĂŁ și tu la dealerul din zona ta și ĂŽntreabĂŁ-i.

bogwol
pasionat
Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
2: Nissan Micra 1.2 benzina

Mesajde bogwol » Mie 22-Mai-2013 07:53

ca un sfat stict personal (adica doar opinia mea): fereste-te de masina respectiva.
Argumentatie:
- e din ciclu intre 80-120.000 km; daca te uiti la 99% din masinile vandute de samasari, acestea se incadreaza in aceste limite; dupa parerea mea, e un indiciu clar ca tipul e samsar si ar fi noroc chior sa dai peste un samsar cinstit (cred ca e si o contradictie in termeni aici :D )
- mai jos sunt date niste nr de tel si spun ca vorbesc romaneste, poloneza, bulgara, etc. Baietii sunt specializati pe vanzarea masinilor in est, adica le "prepara" ca sa dea bine la vanzare
- masina e in Slovacia; mai bine te duci in Germania si iei de la prima mana (cel mai probabil masina e adusa din germania - ar fi mult mai bine- sau din Franta - aici as avea rezerve la cumparare)

Ca o nedumerire: de unde ai reusit sa gasesti VIN-ul? ca vad ca nu scrie pe nicaieri de el....

Ca o curiozitate, am intrat pe mobile.de (nu mobile.ro!!!) si pentru C5 din 2010, la nr de km pana in 90.000 (cum e cazul masinii tale) preturile incep de la 13.500 E. Nu iti spune nimic diferenta asta de pret, de cca 3500 E? Plus ca o ei direct din Germania ...
Alta chestie tot de pe mobile.de. Daca faci cautare C5 din 2010, pana in 150 cp, pret pana in 10.000 E, o sa vezi ca masinile au km de la 150.000 km in sus!!!! Deci o iei cu km dati la jumatate.... Sigur, tot ce am spus despre mobile.de poti sa verifici si singur, sa te convingi personal....

Repet: e o parere personala, fiecare actionand asa cum considera
Ultima oară modificat Mie 22-Mai-2013 08:13 de către bogwol, modificat de 2 ori în total.

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Mie 22-Mai-2013 08:00

Eddyson scrie:Sunt destule masini aduse din afara si nerulate in Ro. Ca este FOARTE probabil sa aibe km dati inapoi e adevarat, dar cum spunea si altcineva, masinile rulate in tarile occidentale nu se compara cu cele rulate in Ro..

problema nu e data de nr de km scrisi in bord ci de faptul ca o intretinere trebuie facuta masinii la 80.000 km si alta la 200.000.
din punctul meu de vedere, prefer ca o masina sa aiba 200.000 km reali daca sa imi scrie 85.000 km in bord si ea sa aiba 350.000 km.

kawa
just curious

Mesajde kawa » Mie 22-Mai-2013 22:24

Cine da km inapoi va da apropiati de ultima revizie scrisa in cartea de service sau daca nu poate va face o carte de service falsa (se poate si asa din pacate).
Un sfat - du-te si vezi cate mai multe masini.La un moment dat iti vei da seama de uzura normala la km de pe bord.
Eu asa am facut si nu-mi pare rau.Am vazut 6 masini pana sa-mi dau seama ca ce vreau eu la banii ce-i aveam nu o sa gasesc asa ca am urcat suma si s-au inmultit si posibilitatile de a alege.
Daca iti cauti masina in Germania uita-te dupa una care este pentru inmatriculare in Germania adica se da garantie desi nu vei beneficia de aceea garantie(pt ca o inmatriculezi in RO) dar stii ca masina aceea trebuia sa ajunga in mainile unui neamt.
Si in Germania sunt masini cu km dati inapoi cumparate din Franta dar majoritatea sunt pt piata estica Ex- Polonia,Romania chiar si eu am fost sa vad asemenea masini,vorbind germana cu accent vanzatorul a crezut ca vreau s-o inmatriculez in RO dar cand am ajuns sa vad masina si i-am spus ca vreau s-o inmatriculez in Germania nu a mai stiu cum sa scape de mine spunandu-mi ca are acte de Franta si nu-mi da nici garantie.AAA brusc invatase si romana :o Eram convins ca avand 3 citroen c5 voi pleca de la el cu unul.
In mod normal la un kilometraj de 90.000-120.000 nu prea vezi uzura pe componentele de interior.In cazul meu se vad doar cutele pielei pe scaune, pe partea exterioara desi masina a fost de firma.Masina am ajuns s-o cumpar dupa o luna de tratative cu un discount de 2100 de euro din reprezentanta Citroen la un kilometraj de 101.000 cu doi ani de garantie sau pana la 150.000.
Bafta in gasirea masini perfecte pt tine :D

solovastru
simpatizant

Mesajde solovastru » Mie 22-Mai-2013 23:32

bogwol scrie:
Ca o nedumerire: de unde ai reusit sa gasesti VIN-ul? ca vad ca nu scrie pe nicaieri de el....

L-am aflat dupa o lunga corespondenta prin email catre ei. Pretul de 9.450 e net, brutul fiind cu vreo 20% mai mare. Corect ca voi verifica zilele astea in reprezentanta (masina e inmatriculata pe franta) insa stiu ca rezultatul nu este neaparat cel corect. Ce ma sfatuiti ? sa o iau pe jos prin germania sa caut in fiecare parc c5-uri? e posibil sa nu fie toate afisate pe mobile.de ?

Am verificat o gramada de site-uri cu c5, insa nu prea apare suspensia hidractiv la ele. E o optiune asa de rara pe acest model ?

PEDROS69
pasionat
Masina: C5 2.0 HDi 100kw FAP 2007
2: Peugeot 307 1.6 benzina 110 cp
3: Fiat Doblo Panorama 1.3 jtd 75 cp 2007

Mesajde PEDROS69 » Joi 23-Mai-2013 08:22

C5 phase III este echipat cu suspensie hydractive III numai in varianta Exclusive, in ceelalte doua variante inferioare are suspensie clasica cu amortizoare, au facut acest lucru din dorinta de a acapara o din clientii de la serviciul flote care fugeau de acesta optiune fiind o bataie de cap in plus dupa un rulaj foarte mare.
MESERIAS

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Joi 23-Mai-2013 08:43

PEDROS69 scrie:C5 phase III este echipat cu suspensie hydractive III numai in varianta Exclusive, in ceelalte doua variante inferioare are suspensie clasica cu amortizoare, au facut acest lucru din dorinta de a acapara o din clientii de la serviciul flote care fugeau de acesta optiune fiind o bataie de cap in plus dupa un rulaj foarte mare.

Pedro, da-mi voie sa te contrazic; C5 faza 3 are 4 nivele de echipare, primele doua au suspensie metalica (normala), a treia (vers comfort) si a patra (exclusive) au suspesie hdractive.
Ultima oară modificat Joi 23-Mai-2013 08:51 de către bogwol, modificat 1 dată în total.

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Joi 23-Mai-2013 08:50

solovastru scrie:
bogwol scrie:
L-am aflat dupa o lunga corespondenta prin email catre ei. Pretul de 9.450 e net, brutul fiind cu vreo 20% mai mare. Corect ca voi verifica zilele astea in reprezentanta (masina e inmatriculata pe franta) insa stiu ca rezultatul nu este neaparat cel corect. Ce ma sfatuiti ? sa o iau pe jos prin germania sa caut in fiecare parc c5-uri? e posibil sa nu fie toate afisate pe mobile.de ?

Am verificat o gramada de site-uri cu c5, insa nu prea apare suspensia hidractiv la ele. E o optiune asa de rara pe acest model ?

La cum e scris pe mobile.ro, eu inteleg ca pretul include TVA.
Ma surprinde ca nu gasesti multe cu hidractive in germania; s-ar putea ca pe mobile.de sa nu existe optiunea de hidractive in baza lor de date si de aceea nu au bifat-o; oricum, daca gasesti o masina, trimite-le un mail in care sa ii intrebi de VIN, si asa iti poti da seama si de suspensie.

Exemple:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ci ... LSO_EXPORT

alta
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ci ... LSO_EXPORT

tu stii ce anume vrei pe ea, si poti sa iti configezi cautarea astfel incat sa obtii rezultatele cat mai aproape de dorinta;

silviu_79
pasionat

Mesajde silviu_79 » Joi 23-Mai-2013 12:25

Are dreptate Bogwol, sunt 4 variante de echipare dar mare atentie la versiunea Confort ca am vazut multe aduse din afara care au suspensie clasica. Cele vandute la noi au fost doar cu hydractive. Deci e posibil ca in alte tari sa fie optionala pe varianta asta.

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Joi 23-Mai-2013 14:38

silviu_79 scrie:Are dreptate Bogwol, sunt 4 variante de echipare dar mare atentie la versiunea Confort ca am vazut multe aduse din afara care au suspensie clasica. Cele vandute la noi au fost doar cu hydractive. Deci e posibil ca in alte tari sa fie optionala pe varianta asta.

intradevar, eu am confort cu hydractive cumparat de la noi; nu am stiu ca in alte tari versiunea respectiva poate avea suspensia clasica

vardic
simpatizant

Mesajde vardic » Sâm 25-Mai-2013 10:44

filtrare pe mobile.de dupa "full service history" ... dupa parerea mea astea sunt preturile reale... ce e sub, sunt cu km dati inapoi plus altele.
cautare citroen c5

poate peste 30 de ani cand o sa avem si noi mii de km de autostrazi o sa avem masini la vanzare cu marja de 40,50.000 km pe an.

BJulian
just curious

Mesajde BJulian » Mie 05-Iun-2013 17:21

Salute, care cutie de viteze sa-mi cumpar
asta c5 turbo
sau asta 2.0 turbo

silviu_79
pasionat

Mesajde silviu_79 » Joi 06-Iun-2013 11:19

Ce vrei sa cumperi, cutie de viteze sau turbina?
Ai intrebat de cutie dar ai pus link-uri cu turbine.

Asgard
de-abia inscris

Mesajde Asgard » Sâm 08-Iun-2013 00:07

Omu' e imposibil, chiar toate forumurile au fost invadate de el si turbinele lui?

Înapoi la “Citroen C5 III”