Buna,
Stie careva dintre voi carui numar de litri de benzina corespunde fiecare din cele 6 linuite de pe bord si cat are rezerva? Ma refer la variantele mai vechi de C3 (2002/03..)
Mersi frumos!
Indicator Rezervor: Liniute - corespondent in litri
Moderator: Echipa Tehnica
Re: Indicator Rezervor: Liniute - corespondent in litri
m3alexuk scrie:Buna,
Stie careva dintre voi carui numar de litri de benzina corespunde fiecare din cele 6 linuite de pe bord si cat are rezerva? Ma refer la variantele mai vechi de C3 (2002/03..)
Mersi frumos!
La varianta diesel 2005 cartea zice ca fiecarei liniute ii corespund cca.8l de motorina, iar cand ramane doar acel led rotund mai sunt cca. 4l de motorina. Poate asa este si la benzina.
Eu nu am mers niciodata prea mult cu ledul rotund aprins. La mine se aprinde cand e si ultima liniuta aprinsa. Am senzatia ca nu sunt egale... De exemplu... penultima mi se pare ca are cel mai mult. Eu nu am carte la masina
stiti cumva unde as putea sa o gasesc/ o are cineva in format electronic? Mersi!

m3alexuk scrie:Eu nu am mers niciodata prea mult cu ledul rotund aprins. La mine se aprinde cand e si ultima liniuta aprinsa. Am senzatia ca nu sunt egale... De exemplu... penultima mi se pare ca are cel mai mult. Eu nu am carte la masinastiti cumva unde as putea sa o gasesc/ o are cineva in format electronic? Mersi!
Dupa un timp cand sunt aprinse ledul rotund si liniuta, iti va disparea liniuta si va ramane doar acel led rotund indicand cca. 4l.
-
- pasionat
Rezervorul masinii are 47 L (1.4 hdi)
In general rezerva (becul rosu) e cam cat consumul mediu al masinii pe 100 km, asta ar fi cam 4.4 L .... sa zicem 5 L.
Restul de 42 L corespund celor 6 linii... deci cam 7 L/led
47 L = 7 L/led + (aprox) 5L rezerva.
PS: zicea cineva mai sus 8L / Led inseamna ca doar celor 6 liniute corspund 48 L + 4 L rezerva = 52 L, pe cand rezorvorul are doar 47
In general rezerva (becul rosu) e cam cat consumul mediu al masinii pe 100 km, asta ar fi cam 4.4 L .... sa zicem 5 L.
PS: zicea cineva mai sus 8L / Led inseamna ca doar celor 6 liniute corspund 48 L + 4 L rezerva = 52 L, pe cand rezorvorul are doar 47
bogdancraciun scrie:Rezervorul masinii are 47 L (1.4 hdi)
Ar fi bine sa te mai documentezi inainte sa faci unele afirmatii.

-
- pasionat
- Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
- 2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
- 3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023
Primelor 5 linii le corespund cca. 8 litri pentru fiecare in parte.
Atunci cand ramane o singura linie aprinsa si se aprinde si ledul rotund de avertizare, mai sunt 8 litri in rezervor (aproximativ 4 litri pentru ultima linie si 4 litri pentru rezerva).
Cand se stinge si ultima linie si ramane doar martorul rotund, mai sunt 4 litri in rezervor.
Atunci cand ramane o singura linie aprinsa si se aprinde si ledul rotund de avertizare, mai sunt 8 litri in rezervor (aproximativ 4 litri pentru ultima linie si 4 litri pentru rezerva).
Cand se stinge si ultima linie si ramane doar martorul rotund, mai sunt 4 litri in rezervor.
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”