gaura din stanga

Forum de discutii generale despre Citroen Xantia. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

kady28
pasionat
Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium

gaura din stanga

Mesajde kady28 » Vin 07-Sep-2012 06:49

Salut colegi, cand am luat masina am vazut ca pe contraripa de la roata stanga spate este o gaura si dupa cum se vede in poza a intrat apa pe acolo si a ruginit. Gaura am acoperit-o cu un dop de damigeana :lol: si cu silicon iar acu tre sa repar ce a ruginit.
Stiti ce rol are gaura?
Imagine
Imagine

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Vin 07-Sep-2012 11:23

salut
nu are legatura gaura aia cu rugineala; rugina apare din cauza ca in locul ala, intre aripa si prag este bagata de fabricant spuma poliuretanica, care atrage umezeala. apa care se scurge acolo este de fapt condens ce vine de sus de undeva, de pe interior.
daca te uiti cu lanterna pe gaura aia, ai sa vezi ca comunica cu partea inferioara a pragului, nu acolo unde ai tu rugina. am avut si eu una cu problema asta, si am rezolvat cu flexul: adica... am taiat efectiv din aripa bucata afectata, am curatit bine detot pragul, apoi am pus o bucata dintr-o aripa sanatoasa si am cositorit-o la loc cu aripa. bineinteles, taiata exact in forma in care am scos-o. reparatia are 2 ani, si nici macar nu se vede ca a fost umblat pe acolo; ti-am trasat pe poza cu rosu exact pe unde am taiat eu:

Imagine

kady28
pasionat

Mesajde kady28 » Joi 25-Iul-2013 12:50

Revin cu problema asta dupa ceva timp.
Ieri am taiat bucata de tabla de deasupra unde este vopseaua umflata, s-a rupt numai in bucatele de rugina. Tabla de dedesubt este ruginita si am o gaura si in asta dar rugina a atacat-o tot de sus ,deci nu a fost de la gaura aia din contraaripa unde am pus dop...cum a zis Nic. Prin gaura din tabla se vede dopul pus de mine :lol:
Se pare ca a mea nu are spuma bagata, e goala pe acolo dar o se revin cu poze pe seara. :D

Acum in legatura cu reparatia, nu as putea sa o fac din chit? Ma gandesc ca oricum nu se vede si nu e o zona de rezistenta. Vreau sa curat bine cu peria de sarma si hartie abraziva, sa dau pe tabla cu solutie impotriva rugini, grund, chituire dupa forma si apoi vopsire. Ce credeti?

Pe un forum in afara cineva zicea ca rugina apare din cauza ca intre apa intre aripa si contraaripa. Metoda de rezolvare ar fi sa se izoleze cu mastic sau silicon si ca protectie pt. praguri se face o gaura pe la surubul care tine centura de siguranta din spate si se baga ulei pe acolo. E o idee buna? sau sa iau un spray cu ceara sa dau pe acolo.
Pragurile au gauri de scurgere? ca eu nu le-am gasit :roll:

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Joi 25-Iul-2013 14:37

gauri de scurgere nu sunt, sunt fante prin care se scurge apa. daca te uiti atent la imbinari, o sa vezi niste umflaturi in partea de jos pe lungimea pragului. problema este ca se infunda de praf, incepe sa balteasca in prag si la un moment dat incepe sa rugineasca. la aripa aia bublucasa cred ca e aceeasi problema, s-a infundat fanta dintre aripa si prag, si a stat apa acolo. nu te apuca sa dai cu mastic, ca astupi orice posibilitate de scurgere a apei. eu ti-am zis de anul trecut sa tai aia acolo, ce sa-ti fac...
daca are gaura... nu are nimic. curata bine zona, da-i cu grund si las-o asa, cu gaura, ca nu te afecteaza. rugineste in continare daca dai cu chit, mai rau decat daca o lasi asa. terminatia aripii... nu stiu cum sa o faci, ideal ar fi sa ai o alta aripa din care sa iei bucata aia, si sa o lipesti acolo cu epoxymetal sau ceva de genul, sau sa o cositoresti.

benny_merty
pasionat

Mesajde benny_merty » Joi 25-Iul-2013 21:02

Domnu Adrian vezi tu cam cat este ruginita. Masoara si tai eu de pe aceasta visinie si trimit sa poti rezolva problema. :shock:

kady28
pasionat

Mesajde kady28 » Vin 26-Iul-2013 08:25

Multumesc Domnul Benny, am facut o poza dupa ce am taiat si curata cu peria de sarma.
Acu' dvs. cred ca stiti mai bine daca se merita sa taiati din visinie sa pun la mine ..
Imagine

benny_merty
pasionat

Mesajde benny_merty » Vin 26-Iul-2013 09:04

Eu am sa tai o bucata cam cat am incercuit. Foto

Imagine

Dupa ce primesti bucata mergi la un meserias care sudeaza in argon si va hotara el cat va taia de pe masina ta.Dar inainte de a suda la loc sa cureti bine locul si vei unge cu vaselina acolo in prag si bucata care o pui pe spate. Dupa ce sudezi chituesti cu chit.

Imagine

Apoi maschezi locul si dai cu spray 4-5 straturi.

Imagine

:steering:

kady28
pasionat

Mesajde kady28 » Vin 26-Iul-2013 12:15

Kit si grund am luat deja :D..acu am gasit si un site unde prepara vopsea dupa cod 8)
Multumesc Dl. Benny, aveti pm.

kady28
pasionat

Mesajde kady28 » Vin 09-Aug-2013 23:18

Gata, azi am rezolvat si cu gaura :lol: . Am prins-o cu nituri dupa care am dat cu putin chit dupa care am dat 2 straturi de grund, 3 de vopsea si vreo 3 de lac.
Pe aceasta cale vreau sa-i multumesc inca odata Dl-lui Benny ca m-a ajutat cu bucata de tabla si cu o lampa de portbagaj =D>
Poze cu lucrarea...nu a iesit ca la carte dar arata mult mai bine fara rugina 8)
Imagine
Imagine
Imagine

Înapoi la “Citroen Xantia”