nu vor sa vanda masini

Dealer/service Citroen

Moderator: Echipa Tehnica

balanel
pasionat

nu vor sa vanda masini

Mesajde balanel » Mie 08-Mar-2006 15:54

auzisem eu ca cei de la ats nu prea dau importanta clientilor, dar nici chiar asa.

pe scurt: m-am hotarat sa imi vand rabla, mai am niste bani stransi, si m-am gandit sa fac un leasing pentru un c1. dar, societatile de leasing cu care lucreaza ATS-ul nu ofera leasing pe 5 ani si valoare reziduala 20 %, asa cum doresc eu.
am gasit alta societate care accepta conditiile mele (20% avans, 60 de luni, 20% la sfarsit): este vorba de porsche leasing.
problema care este: ei cer sa incheie un contract cu ATS-ul, prin care acesta se obliga sa preia masina, in caz ca eu intru in incapacitate de plata. dar cei de la ats nu vor sa incheie un astfel de contract. asta in conditiile in care cei de la porsche folosesc acest sistem cu toti cei cu care au lucrat, si nu au intampinat refuzuri.

acum ce sa fac? mai ma rog mult de ei sau imi iau direct o masina de alta marca, din oferta porsche sau din acelea pe care cei de la porsche mi le-au enumerat (si sunt destule, credeti-ma).

de ce oare au impresia cei de la ats ca ei sunt mai cu mot, si fac astfel de figuri?

in final, va spun ca i-am scris si Monicai, persoana cu care m-am inteles mereu foarte bine, in speranta ca ma va ajuta ea. si sunt sigur ca o va face.
citroen - o pasiune permanenta

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 08-Mar-2006 16:04

Multa bafta, dar de ce nu iti iei niste bani de la banca si platesti masina cash. Nu te-ar coafa mai bine?? Zic si eu, nu stiu!!!

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Mie 08-Mar-2006 16:18

nu. la rate trebuie ca rata sa nu depaseasca o treime din salariu. la leasing trebuie ca rata fara tva sa fie jumatate din salariu. de asemenea fiind valoarea reziduala la sfarsit, fac atunci un credit si intind astfel plata masinii cu inca 2-3 ani.

DanCld
pasionat

Re: nu vor sa vanda masini

Mesajde DanCld » Mie 08-Mar-2006 16:52

balanel scrie:ei cer sa incheie un contract cu ATS-ul, prin care acesta se obliga sa preia masina, in caz ca eu intru in incapacitate de plata. dar cei de la ats nu vor sa incheie un astfel de contract.

Ce să facă ATS-ul cu o maşină "second", dacă tu nu ĂŽţi plăteşti factura lunară la leasing? Cineva a făcut probabil un calcul de eficienţă a operaţiunii, şi le-a ieşit probabil pe minus. Oricum, de ce ar semna ATS-ul un astfel de contract, atât timp cât e vorba de un favor pe care l-ar face firmei de leasing - care s-ar spăla bine-merci pe mâini, fericită - deh, oricum ai ĂŽntoarce-o, Porsche Leasing iese pe plus :vom:

Tu ţi-ai pus vreun moment problema că nu ATS-ul este :snakeman: , ci Porsche Leasing?

:-({|=

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Mie 08-Mar-2006 16:59

eu nu ma pricep la lucrurile astea, ca nu sunt economist. dar pot sa-ti spun ca daca ceilalti dealeri auto au acceptat acest sistem, inseamna ca si-au dat seama ca au mai mult de castigat decat de pierdut.
mai mult, daca ar fi condus de oameni intelepti, ats-ul ar colabora cu porsche leasing, pentru ca (,) conditiile avantajoase pe care acesta le propune ar atrage multi clienti. eu as fi unul dintre ei.
e diferenta de 30 de euro/luna intre unii si altii. la salariul meu conteaza.

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Mie 08-Mar-2006 17:07

balanel scrie:eu nu ma pricep la lucrurile astea, ca nu sunt economist. dar pot sa-ti spun ca daca ceilalti dealeri auto au acceptat acest sistem, inseamna ca si-au dat seama ca au mai mult de castigat decat de pierdut.
mai mult, daca ar fi condus de oameni intelepti, ats-ul ar colabora cu porsche leasing, pentru ca (,) conditiile avantajoase pe care acesta le propune ar atrage multi clienti. eu as fi unul dintre ei.
e diferenta de 30 de euro/luna intre unii si altii. la salariul meu conteaza.

Sugestie - incearca la un vanzator adevarat - Mugurel. Stiu ca se pregateste ptr raliu, dar sunt convins ca vei gasi, daca nu solutia, macar o explicatie plauzibila!

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mie 08-Mar-2006 17:20

balanel scrie:pot sa-ti spun ca daca ceilalti dealeri auto au acceptat acest sistem, inseamna ca si-au dat seama ca au mai mult de castigat decat de pierdut.

OK, vreau şi eu să văd lista actualizată a acelor dealeri; Pe site la Porsche Leasing se pomeneşte numai de.... guess what, Porsche România - adică Volkswagen, Audi, Skoda şi Seat! De-aia ĂŽţi zic, nu toate lucrurile sunt aşa cum par la prima vedere, poate există şi interesul economic - prin oferta aparent mai bună de leasing - de a obţine profit de 2 ori, o dată prin vânzarea propriu-zisă a maşinii, şi a doua oară prin contractul de leasing!

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Mie 08-Mar-2006 17:26

eu iti spun ce mi-au scris cei de acolo. acel contract de care spuneam este numai pentru alte marci. dar ei au spus ca lucreaza cu renault, nissan, autoitalia, etc. care nu au avut probleme in a accepta contractul respectiv.
bineinteles ca pentru a castiga, trebuie sa si risti. este cazul dealerului citroen, caruia i-ar creste vanzarile, dar ar putea fi cazul sa preia masini la care clientul nu mai poate plati. si in definitiv, ce are de pierdut ats in cazul asta? nimic. in orice caz, ratele pe care le-ar mai avea de plata la societatea de leasing ar insuma mai putin decat valoarea cu care ar putea vinde masina respectiva. si in felul asta ar putea avea si ei o oferta serioasa second-hand, precum renault, volvo, mercedes, dacia, etc...

maximus
pasionat

Mesajde maximus » Mie 08-Mar-2006 17:33

balanel incearca la B.C.R. LEASING eu cu ei am cumparat masina si merge cu 20%avans ,rate +valoare reziduala la sfarsit ,iar salariul tre sa fie o rata si jumatate

ii gasesti la world trade plaza langa sofitel sau la rond la alba iulia
multa bafta
CITROEN C3 1.1i (vandut).
HYUNDAI ACCENT 1.5 CRDI 110CP.
OPEL COMBO 1.7 DTI 75 CP.

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Mie 08-Mar-2006 17:55

cu bcr lucreaza si ats-ul
dar fac rata pe 4 ani, nu 5

maximus
pasionat

Mesajde maximus » Mie 08-Mar-2006 18:00

cum nu ,ca eu in vara am facut pe 5 ani daca vrei i-ti las un nr de tel de bcr leasing mai exact de la cel cu care am lucrat eu in achizitionarea masini si poti vorbi concret ceva

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Mie 08-Mar-2006 18:04

balanel scrie:cu bcr lucreaza si ats-ul
dar fac rata pe 4 ani, nu 5

Au in oferta maxim 4 ani, dar stiti cum este ca ofertele sunt facute ca un start de negociere! ;)

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Mie 08-Mar-2006 18:17

multumesc. daca m-ai putea ajuta ar fi excelent. ai facut cu valoarea reziduala la sfarsit?

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Mie 08-Mar-2006 18:25

cu bcr lucreaza si ats-ul

Nu cumva ai primit si numele unei persoane de contact ???
Ultima oară modificat Mie 08-Mar-2006 18:25 de către MARIAN, modificat 1 dată în total.

maximus
pasionat

Mesajde maximus » Mie 08-Mar-2006 18:25

da am val reziduala la sfarsit iar nr de tel am sa-l dau pe privat deja l-am timis sper ca l-ai primit ca nu ma prea pricep la chesti din astea cu p.m daca nu l-ai primit mai incerc o data
Ultima oară modificat Mie 08-Mar-2006 18:30 de către maximus, modificat 1 dată în total.

Înapoi la “ATS - Bucuresti”