stergatoare C3

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderator: Echipa Tehnica

cristina58
simpatizant

stergatoare C3

Mesajde cristina58 » Mie 23-Oct-2013 20:58

Buna seara.Azi,am verificat de ce lama stegatorului stg,nu-mi stergea bine parbrizul si am gasit-o,rupta.Nu stiu prea multe despre stergatoare,insa ma gindesc ca nu sint universale.Cum aflu ce trebuie sa cumpar.Se gasesc oare si in supermarket?Stergatoarele au aceeasi lungime dr/stg?
Ce-mi recomandati?

crysti79
pasionat
Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023

Mesajde crysti79 » Joi 24-Oct-2013 10:46

Dimensiunile sunt in primul post din acest topic.

flavius
pasionat
Masina: C4 Picasso 2015 1.6 Hdi 115 Cp

Mesajde flavius » Joi 24-Oct-2013 16:42

le poti masura si pur si simplu cumpara din supermarket dimensiunile respective. eu am cumparat mereu din cele in ambalaj de carton bleu, alka, sunt pe undeva in jur de 10 lei bucata si se merita sa le schimbi in fiecare an la pretul asta ... eu asa procedez din 2005 de cand am cumparat c3-ul ....
CITROËN, CREATIVE TECHNOLOGIE!
Dacă vrei cu adevărat să faci ceva, vei găsi o cale, dacă nu, vei găsi o scuză.

cristina58
simpatizant

Mesajde cristina58 » Vin 25-Oct-2013 12:31

flavius scrie:le poti masura si pur si simplu cumpara din supermarket dimensiunile respective. eu am cumparat mereu din cele in ambalaj de carton bleu, alka, sunt pe undeva in jur de 10 lei bucata si se merita sa le schimbi in fiecare an la pretul asta ... eu asa procedez din 2005 de cand am cumparat c3-ul ....

Buna ziua Flavius.
Ma poti ajuta?
Azi am fost sa-mi fac cheia cu telecomanda si am incercat sa cumpar si stergator.La raft,la Sun Plaza ,aveau mai multe tipuri,insa un barbat,m-a sfatuit sa vad care este sistemul de prindere si apoi sa cumpar,mai ales ca pe pachet,nu era specificat C3,ca fiind compatibil.
Am luat doar lamelele de cauciuc,mai lungi,adica de 610 in loc de 600,cat imi trebuie mie,urmind sa le tai.
Ajunsa la masina,am constatat ca am alt tip de stergatoare decit ce vazusem eu in magazin,adica fara arcul acela metalic,care la mine nu are unde sa incapa.
Mai mult,nu cred ca se potrivesc nici lamelele de cauciuc cumparate de mine....sint mai inguste,la prima vedere.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

cristina58
simpatizant

stergatoare C3

Mesajde cristina58 » Vin 25-Oct-2013 12:44

Am gasit aceasta imagine,cu stergatoare Bosh,care seamana mai bine cu ale mele.
[url=Imagine]club citroen[/url]
Vad ca nu reusesc sa pun link direct,insa stergatoarele,sint astea.....asa cred
2,doblo
bosch aerotwin multi-clip 600mm pt citroen c3,c4,ds5,fiat 500,croma,bravo 2,doblo
ID #981934289http://www.clubcitroen.ro/forum/mods/bbcode_box/images/img.gif
bosch aerotwin multi-clip 600mm pt citroen c3,c4,ds5,fiat 500,croma,bravo 2,doblo
Piesa:
NouĂŁ, Cu facturĂŁ, Cu garanĂžie
Comenzi:
1 achiziĂžie
PreĂž:
65 RON
Imi pare rau....nu mai am timp sa pun poza.

flavius
pasionat

Mesajde flavius » Vin 25-Oct-2013 13:10

stergatoarele pe care le ai tu acum pe masina nu sunt ca cele cu care masina a iesit din fabrica, sunt un model care a fost vandut in romania, adaptate la sistemul de prindere de pe masina ta dar ca model sunt pentru masinile mult mai noi.
cauta din cele de care ti-am spus eu .... http://www.alkaauto.ro/stergatoare-auto-c11.html .... se gasesc la carrefour sigur! eu de acolo le iau!
retine bine poza si ambalajul si mergi la carrefour, se potrivesc la sistemul de prindere de pe c3-ul tau!!!
unul este de 60 cm iar celalalt de 45 cm ... sigur 100%

cristina58
simpatizant

Mesajde cristina58 » Vin 25-Oct-2013 15:59

flavius scrie:stergatoarele pe care le ai tu acum pe masina nu sunt ca cele cu care masina a iesit din fabrica, sunt un model care a fost vandut in romania, adaptate la sistemul de prindere de pe masina ta dar ca model sunt pentru masinile mult mai noi.
cauta din cele de care ti-am spus eu .... http://www.alkaauto.ro/stergatoare-auto-c11.html .... se gasesc la carrefour sigur! eu de acolo le iau!
retine bine poza si ambalajul si mergi la carrefour, se potrivesc la sistemul de prindere de pe c3-ul tau!!!
unul este de 60 cm iar celalalt de 45 cm ... sigur 100%

Multumesc mult Flavius.Voi merge la Carrefour.

cristina58
simpatizant

stergatoare afurisite!!!!

Mesajde cristina58 » Dum 27-Oct-2013 16:25

Revin din nou ,pentru ca zi mai urita ca asta,n-am avut de mult...
Azi,implinesc 52 de ani si totul,a mers pe dos.
Am fost in tirg la Vitan,in Bucuresti,stiind ca exista multe magazine auto si banuind ca voi gasi stergatorul care imi trebuie.
Am cumparat si lamelele care sint postate mai sus si care nu s-au potrivit,pt ca sint mai groase.
Azi,am facut-o de oaie iar,spre disperarea sotului meu si a unui vecin;vinzatorul din magazin,a fost atit de sigur ca se potrivesc,incit m-a convins sa iau ambele stergatoare Valeo VM 212,pt parbriz.Spunea ca sint pt C3 si ca el insusi a montat mai multe pe C3 si C2.
Necazul,e ca am dat pe ele 130 RON.
Sotul meu,in loc sa ma convinga sa nu le cumpar,a iesit din magazin;e si asa suparat pe mine,pt ambitia mea stupida de a avea propria mea masina,pt ca nu sintem deloc ”in bani”.
Nu mi s-a parut mult pt ceva de calitate,insa nu se potrivesc si nu se poate inchide capacul iar hotii din cartier,vor sti imediat,ca au ocazia sa faca si ei bani,pt ca au gasit o fraiera ca mine.
Sotul meu ii tot spunea ca acel cirlig de pe bratul stergatorului e mai gros si ca nu are cum sa intre in piesa respectiva.....el o tinea una si buna ca nu ne pricepem noi.
Maine sau marti,mergem sa vad daca-mi da banii inapoi....sau sa le monteze desteptul din magazin.
N-am fost cu C3,de frica sotului,care ma bombane incat,ma poate face sa intru in stilpi.
Daca stiam ca voi avea parte de atita scandal,la fiecare bec ars si la fiecare problema a masinii,ramineam pieton.
De ce oare ,nu se potrivesc cele cumparate...nu stiu....poate primul proprietar,a schimbat si bratul?

flavius
pasionat

Mesajde flavius » Dum 27-Oct-2013 22:20

din pozele pe care le-ai pus reiese ca nu a schimbat bratelede stergator ci numai modelul de stergator. modelul de la masina ta este la c4 dar cu alt sistem de prindere. dar dc nu te-ai dus la carrefour? sper ca te-ai convins ca in vitan nu sunt cei mai corecti oameni .... mai ales daca te vad ca nu te pricepi si te duce din vorbe spre ce vrea el! eu zic sa te duci sa ti le puna el mai ales ca a si zis ca el a mai montat asa ceva pe c3!
sigur iti va da banii inapoi insa el merge pe ideea ca nu multi se mai intorc ! sau poate iti va cere bonul fiscal cu care sa demonstrezi ca le-ai luat de la el! ... apropo il ai?
ai vazut pe linkul ce til-am dat ce pret aveau? nu sunt valeo dar te asigur ca daca le schimbi in fiecare an, asa cum faceam eu, nu te vor duce niciodata la 130 de lei! prin comparatie la pretul ala sigur nu te tin 6 ani !!!

flavius
pasionat

Mesajde flavius » Dum 27-Oct-2013 22:21

scuze ....
LA MULTI ANI!
asa ar fi trebuit sa incep postarea

cristina58
simpatizant

stergatoare afurisite!!!!

Mesajde cristina58 » Lun 28-Oct-2013 21:33

flavius scrie:din pozele pe care le-ai pus reiese ca nu a schimbat bratelede stergator ci numai modelul de stergator. modelul de la masina ta este la c4 dar cu alt sistem de prindere. dar dc nu te-ai dus la carrefour? sper ca te-ai convins ca in vitan nu sunt cei mai corecti oameni .... mai ales daca te vad ca nu te pricepi si te duce din vorbe spre ce vrea el! eu zic sa te duci sa ti le puna el mai ales ca a si zis ca el a mai montat asa ceva pe c3!
sigur iti va da banii inapoi insa el merge pe ideea ca nu multi se mai intorc ! sau poate iti va cere bonul fiscal cu care sa demonstrezi ca le-ai luat de la el! ... apropo il ai?
ai vazut pe linkul ce til-am dat ce pret aveau? nu sunt valeo dar te asigur ca daca le schimbi in fiecare an, asa cum faceam eu, nu te vor duce niciodata la 130 de lei! prin comparatie la pretul ala sigur nu te tin 6 ani !!!

Linga Vitan,este Carrefour.
Te-am ascultat si am fost mai intai acolo,insa nu aveau decit Valeo si Bosch,insa nu cele potrivte pt C3.
Sotul meu,era foarte grabit si nu avea timp sa mergem la toate magazinele Carrefour.
Multumesc pentru bunavointa aratata mereu.
Cu stima.
Ti-am scris un pm.

Mihai29
pasionat

Re: stergatoare afurisite!!!!

Mesajde Mihai29 » Lun 28-Oct-2013 22:32

Daca nu vrei sa investesti mult pe ele si vrei exact ca cele din poze, mergi la Auchan si gasesti la pretul de cca 7 lei bucata. Iti trebuie unul de 60cm(24") si unul de 45cm(18"). Te uiti pe ele si vezi ca este trecut si C3.
Imagine

Bruckner
simpatizant

Mesajde Bruckner » Lun 03-Feb-2014 18:36

Am avut la un moment dat pe mașinĂŁ niște ștergĂŁtoare ce aveau suportul din metal.
Din prostie/neștiințĂŁ le-am aruncat și le-am schimbat cu unele din comerț cu suport din plastic.
Știe vreunul dintre voi unde pot gĂŁsi ștergĂŁtoare cu suportul din metal? N-am gĂŁsit ĂŽn niciun magazin.

Înapoi la “Mecanica - C3”