Ofer Chiptuning pentru masini Citroen fabricatie 2000-2005

Publicitate, oferte, servicii in limitele impuse de regulament.

Moderatori: Rica, Echipa Tehnica

Doc
pasionat

Mesajde Doc » Lun 06-Mar-2006 16:36

Era un mic exemplu, o analogie intre motoarele de atunci si cele curente. :wink:
Chiptuning si Anulare FAP Citroen BY DIMSPORT

sorin.
pasionat

Mesajde sorin. » Lun 06-Mar-2006 16:39

Aaaaa.. :idea:

Doc
pasionat

Mesajde Doc » Lun 06-Mar-2006 17:31

Ca sa iti raspund la intrebare, urmareste textul de mai jos:

CHIPTUNING-ul va viza in principal:

- marirea presiunii de supraalimentare (PEAK OVERBOOST) cu circa 200-400 mbar

- concomitent cu sporirea cantitatii injectate cu circa 8-10mg/H pe curba de acceleratie

- avansarea momentului inceputului injectiei, data fiind cantitatea sporita injectata

In general, cresterea puterii motorului se poate plasa intre 20% si 40%. In urma acestui proces de CHIPTUNING, acceleratia, viteza de varf si reprizele in diverse trepte de viteza (elasticitatea) sunt radical imbunatatite. O modificare moderata a puterii nu va avea nici un efect daunator asupra motorului, atata vreme cat este efectuata o intretinere corecta (schimb ulei+filtru periodica) si o utilizare intr-un mod responsabil. Evident aceasta regula se aplica, desigur, si pentru un motor caruia nu i s-a efectuat un CHIPTUNING.

Doc
pasionat

Mesajde Doc » Joi 09-Mar-2006 01:51

Puteti sa vedeti aici : http://www.pejo.ro/forum/index.php?showtopic=1901 primele impresii ale clientilor dupa remapare.

amorphys
just curious

Mesajde amorphys » Joi 09-Mar-2006 07:52

asadar, zici ca se poate si la c3 1.4 hdi 70cp, in curand.....hmmmm
parca m-ar tenta.....dar sa vedem ce impresii au oamenii... :lol:

Doc
pasionat

Mesajde Doc » Joi 09-Mar-2006 09:45

Eu estimez ca in max 2 luni fac si 1.4HDi. De altfel sunt multi clienti care asteapta acest tuning. Intr-o saptamana vin sculele pentru motoarele 1.5DCi de pe Clio, Megane si Logan.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Vin 10-Mar-2006 22:56

sorin:modelul A sau modelul T???
cunosc cativa care si-au facut chiptunning si care ori au laudat combinatia ori cel putin nu s-au declarat dezamagiti...deci cam toata lumea lauda solutia...si eu totusi am o retinere :? prea multe laude
doc: pai in 2 saptamani o sa aveti de lucru garla la 1.5...
si uite asa o sa ajunga sa ma faca logan-urile pe la intersectii :lol:
Cosmin
high energy music expression

Doc
pasionat

Mesajde Doc » Lun 13-Mar-2006 12:43

Inca un client multumit cu 2.0HDI 90CP ECU Bosh EDC15.

http://www.pejo.ro/forum/index.php?showforum=82

george
pasionat

Mesajde george » Lun 13-Mar-2006 13:56

Daca toate-s asa de bune: cresc performanmtele, scade consumul, nu se strica nimic, etc., de ce nu se seteaza din fabrica (de catre producator) la parametrii acestia?

tartorul
pasionat

Mesajde tartorul » Lun 13-Mar-2006 14:00

george scrie:Daca toate-s asa de bune: cresc performanmtele, scade consumul, nu se strica nimic, etc., de ce nu se seteaza din fabrica (de catre producator) la parametrii acestia?

Eu am dubii mari ca scade consumul, avand in vedere ca se creste presiunea cu care se injecteaa combustibilul, ceea ce se transpune intr-o cantitate de combustibil mai mare care trece prin injectoare in unitatea de timp. Daca gresesc va rog sa ma corectati. :wink:
Fun Citroen

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Lun 13-Mar-2006 15:34

Eu am mai multe dubii:
1. Daca masina are garantie si se va duce ambreiajul, debitmetrul, volanta, planetarele asa cum patesc cei din grupul VW cine va plati?

2. Daca la prima revizie vor aparea vreo 15-20 de defecte cine plateste?

3. Daca este cutie automata, iar schimbarea treptelor o gandeste calculatorul cutiei atentie! in functie de presiunea turbinei si de debitul aerului care trece prin admisie cine plateste disconfortul celui care utilizeaza masina intr-un regim in care schimbarea se va face in asa fel incat numai de drumuri lungi nu mai ai parte?

4. La masinile cu FAP dupa acest tuning cine plateste inlocuirea FAP-ului sau curatarea acestuia la fiecare 20.000km?

Hai noroc!

Doc
pasionat

Mesajde Doc » Lun 13-Mar-2006 15:52

Pai daca se intamplau toate astea, nu cred ca domnul Markus mai avea de munca astazi. De altfel fiecare fabricant are o divizie sport care se ocupa de acest lucru. Oare ei cu ce se ocupa? In afara de modificarile fizice aduse masinilor pentru o crestere a performantelor, acestia se ocupa si de optimizarea softului.

CHIPTUNING-ul va viza in principal:

- marirea presiunii de supraalimentare (PEAK OVERBOOST) cu circa 200-400 mbar
- concomitent cu sporirea cantitatii injectate cu circa 8-10mg/H pe curba de acceleratie
- avansarea momentului inceputului injectiei, data fiind cantitatea sporita injectata

In general, cresterea puterii motorului se poate plasa intre 20% si 40%. In urma acestui proces de CHIPTUNING, acceleratia, viteza de varf si reprizele in diverse trepte de viteza (elasticitatea) sunt radical imbunatatite. O modificare moderata a puterii nu va avea nici un efect daunator asupra motorului, atata vreme cat este efectuata o intretinere corecta (schimb ulei+filtru periodica) si o utilizare intr-un mod responsabil. Evident aceasta regula se aplica, desigur, si pentru un motor caruia nu i s-a efectuat un CHIPTUNING.

Cateva date tehnice:

Ecuatia matematica a puterii si cuplului este : P(HP) = C(Nm) x RPM(rot/min) / 5252,1

Dar din moment ce 5252 este o constanta, putem considera ca: HP = TORQUE x RPM. Deci rezulta ca sunt 3 moduri in care putem modifica un motor pentru a obtine cai putere mai multi :

#1 - Putem mentine acelasi cuplu ca in cazul motorului standard de la fabricant dar sporim viteza de rotatie RPM

#2 - Putem "genera" mai mult cuplu decat motorul standard dar pastram in schimb aceeasi viteza de rotatie RPM

#3 - Putem mari atat cuplul motorului cat si viteza sa de rotatie, ambele in acelasi timp :-)

O modalitate principala prin care se poate obtine o sporire a cuplului unui motor, este marirea compresiei (atentie! nu a raportului de compresie... acesta ramane constant acelasi). Compresia sporita conduce la marirea eficientei termice a arderii, deci forta fiecarei explozii creste. Optimizarea amestecului aer/carburant si a avansului. Evident ar fi si alte modificari mai costisitoare cum ar fi: axe cu came cu timpi si distante de ridicare modificate, supape cu palier marit, modificarea/acordarea coloanei de admisie in vedera usurarii absortiei aerului (filtre free air), racirea aerului admis (injectia de apa, marirea radiatorului intercooler, racire cu apa sau freon), marirea presiunii combustibilului si utilizarea de injectoare speciale ce permit obtinerea unei atomizari a carburantului. Eliminarea restrictiilor evacuarii (catalizator + tobe), a intregii coloane de evacuare.

Cine nu are incredere in scaderea consumului, poate lua direct legatura cu propritarii ce au beneficiat de modificarea softului.

In legatura cu FAP, sa fim seriosi, majoritatea clientilor ce beneficiaza de masini diesel nici nu stiu sa mearga cu el. Din cauza zgarceniei sau a necunostiintei, majoritatea merg subturat pentru obtinerea unor consumuri record. Daca facem un studiu pe aceste 2 forumuri - citroen & peugeot - vom gasi nenumarate cazuri de avarie la sistemul de depoluare (FAP) din cauza unui mers subturat. Chiar producatorul recomanda parcurgerea unui traseu in afara orasului pentru curatarea FAP-ului la turatii mai mari. Am dreptate sau nu? Pe langa subturarea motorului mai participa si motorina de proasta calitate.
Eu nu m-am apucat sa fac aceasta operatie de optimizare a softului pana nu am ajuns la concluzia, citind pe net sau discutand direct cu alti clienti, ca tot ce face TCM este ok.

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Lun 13-Mar-2006 16:05

Vai ce raspuns atent elaborat!
Dar de fapt nu ai raspuns ce se intampla cu plata pieselor in cauza.
Daca vrei, iti fac eu o schita sau un studiu (cum ii spui tu) despre cantitatea de piese schimbate la masinile cu tuning.

Iar despre FAP, se vede ca inca se invata: eu vorbeam de colmatarea filtrului pana acolo incat simpla turare sau folosirea testerului LEXIA nu mai ajuta la o curatare care sa permita functionarea normala a sisteului de injectie. Atunci, trebuie dat jos si spalat cu jet de presiune de apa, si asta daca nu e prea tarziu penru ca am avut un caz de C5 cu vestitul tuning caruia pana nu i-am inlocuit FAp-ul nu a mai mers! Si avea 33.000km si clientul refuza plata acestuia. Sa-ti povestesc de circul care a urmat?

Deci cine plateste?

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Lun 13-Mar-2006 16:09

Sau facem altfel:
tu imi dai seriile de sasiu la care faci tuning si eu ma ocup de aducerea pieselor pe care stiu sigur ca le voi schimba.
Aceste piese nu se afla in mod sigur pe stoc, si voi fi singurul care le voi avea si lumea va fi incantata de promptitudinea service-ului meu, ok?

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Lun 13-Mar-2006 16:14

Doc scrie:Pai daca se intamplau toate astea, nu cred ca domnul Markus mai avea de munca astazi. De altfel fiecare fabricant are o divizie sport care se ocupa de acest lucru. Oare ei cu ce se ocupa? In afara de modificarile fizice aduse masinilor pentru o crestere a performantelor, acestia se ocupa si de optimizarea softului.

.

Pai daca e divizie sport nu cumva schimba volanta, ambreiaj fara arcuri, tubulatura albastra de inalta presiune si mmmmulte altele?

eu stiu ca pe la curse fara asa ceva nu prea ai ce cauta, dar poate siti voi mai bine decat fraierii aia de la CITROEN SPORT sau PRODRIVE.

Înapoi la “Magazine, Servicii, Firme piese-accesorii-tuning”