Sa nu credeti ca doar oamenii au parte de aventuri.
Si unele masini au parte de asa ceva.
Citroen CX Pallas IE din '83. Adica cu motor de 2400 cu injectie si cutie automata.
Venit in tara din Germania prin '93, cumparat de un medic. Imatriculat cu numere vechi si fara CI. Cand a fost momentul sa i se faca CI, medicul care este o persoana f ocupata, a delegat pe cineva sa mearga la RAR cu masina.
Aici surpriza! RAR-ul radiaza masina pe motiv ca are seria sudata. Dupa cum am vazut-o eu, masina a fost accidentata pe partea drapta si probabil ca a fost inlocuita partea de contraaripa de la serie pana in fata, aceasta parte fiind chiar piesa de schimb.
Dupa ce a stat prin diverse locuri, masina ajunge langa gardul Spitalului 9 cu anunt de vanzare pe ea.
Acolo am vazut-o eu acum trei ani. Dau telefon, cel care mi-a raspuns era delegat de dl doctor sa o vanda.
In cele din urma batem palma si o luam de acolo pe rotile ei. Prietenul meu Relu a condus-o pana la el acasa in Dristor, pe riscul lui, asa neimatriculata.
Mi-a placut foarte mult culoarea - Vert tamaris, un fel de verde-bleu metalizat. Avea cauciucuri aproape noi si niste jenti de aliaj marca OZ, optiune aftermarket pe care le-am oprit eu.
Am dus-o acasa la prietena mea. Dupa ceva timp, ma suna un coleg de forum care lovise CX-ul pe care de-abea il cumparase. Usile pe stanga si stalpul erau indoite, stalpul intrase 20cm in interior. Singura solutie era sa schimbe stalpul. Cumpara el Pallas-ul de la mine, le ducem pe amandoua la tinichigiu. Tipul meserias, ii inlocuieste stalpul si usile, se inchid perfect.
Pallas-ul, fara usa stanga spate, poposeste in spatele blocului colegului.
Dupa ceva timp un alt coleg ii ia motorul care a readus vigoarea in CX-ul acestuia.
Vinerea trecuta, ma suna primul sa imi spuna ca masina a fost ridicata de ADP si urma sa fie distrusa in ziua respectiva. Vineri era singura zi in care mai putea sa recupereze ceva de pe ea. Cum stiam pe alt coleg in suferinta cu o cutie de viteze, il sun si ii expun situatia. Ne intalnim si ne ducem sa vedem ce putem face. Proprietarul nu a putut veni, asa ca ne-am descurcat singuri.
Dupa ceva tratative, reusim sa obtinem permisiunea de a lua masina.
Usor de spus, mai greu de facut. CX-ul era pus pe pamant moale si fara o roata din fata. Ne chinuim cu tot felul de pietre, lemne, buturugi si reusim sa o ridicam suficient pentru ai pune roata mea de rezerva cu doua prezoane scoase de la mine de pe spate. Problemele nu s-au oprit aici. Discul de frana nu era prins cu surubul de fixare si se rotise si mai ales era intepenit de rugina. De-abea dupa ce am desfacut etrierul am reusit sa il scoatem si sa il pozitionam corect.
Vine platforma, o suim si cand ajunge sus iese pivotul inferior din bascula si roata cu totul se propteste in caroserie, amenintand sa taie anvelopa mea cea buna de pe roata de rezerva.
In cele din urma am ajuns cu bine la curtea colegului cu cutia defecta.
Asadar Pallas-ul isi va gasi in sfarsit odihna donand diferite organe altor CX-uri.
Nu am spus numele sau user-name-urile colegilor, daca vor pot sa se faca cunoscuti personal.
Aventurile unui CX
Moderator: Echipa Tehnica
-
- RETRAS LA PENSIE
-
- RETRAS LA PENSIE
-
- RETRAS LA PENSIE