Buna ziua
Moderator: Echipa Tehnica
-
- just curious
Buna ziua
Am si eu o problema, daca ma poate ajuta cineva... Am un sunet ciudat, un trepidat la schimbatorul de viteze si asta doar in momentul in care fortez masina, mai exact atunci cand accelerez si masina e fortata (80/90/100 km/h). In momentul in care nu mai accelerez sunetul dispare, la fel si cand masina merge normal. In oras nu am problema asta dar am observat ca pe autostrada suna non stop la 100-120. Va multumesc.
- MisterClaude
- Web Master
- Masina: Citroen Xantia Activa 2.0 Turbo CT
- 2: Citroen C4 Coupe, 2.0HDI
- 3: Citroen Xantia SX 1.8i 16v (RIP)
- kady28
- pasionat
- Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
- 2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium
Probabil misterclaude a vrut sa zica daca o turezi pe liber.
Bucsele de pe fata sunt bune? La caseta de directie ai joc?
S-a mai discutat in topicul din link de un tremurat.
http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtop ... +planetara
Bucsele de pe fata sunt bune? La caseta de directie ai joc?
S-a mai discutat in topicul din link de un tremurat.
http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtop ... +planetara
-
- just curious
- MisterClaude
- Web Master
Poi daca face la fel si cand o turezi pe liber, cu masina pe loc... nu stiu ce sa zic. Poate placa de presiune e pe duca? Kady cred ca poate identifica mai bine problema in functie de simptome 

Web design profesionist.
-
- just curious
Si cand o turez la liber face la fel. Sunetul vine de la maneta schimbatorului, e ca si cum tija metalica a schimbatorului ar fi fisurata si ar vibra continu. E un sunet stresant sincer. Maine merg la mecanic, sunt curios... Sper sa nu imi zica ca trebuie sa schimb cine stie ce si in realitate sa fie un lucru minor
. Multumesc oricum si o sa revin cu un raspuns.

-
- just curious
- MisterClaude
- Web Master
De la schimbĂŁtor este o tija care duce in compartimentul motor. la un anumit punct, tija aia are o articulatie. Nu stiu daca se poate schimba doar articulatia aia sau tot ansamblul. sunt curios ce iti va spune mecanicul.
Web design profesionist.
-
- just curious
mda... am fost la mecanic, a facut el ce a facut, mi-a luat 20 de euro si face la fel
. In schimb am fost la un alt mecanic (mai bun) si mi-a zis asa: exista probabilitatea ca in tija metalica de la schimbator sa am mizerie. Dar problema (cica ar putea venii de altundeva: in momentul in care rotesc volanul spre dreapta la roata din stanga se aude un fasait, la fel si in momentul in care calc ambreaju si cica ar fi dus un semering, pe langa asta mi-a mai spus ca (o valva nu se inchide bine si scapa aer). Acum intrebarea mea e: exista probabilitatea ca sunetul de la schimbator sa apara si de aici? se poate duce ambreajul sau ce probleme as putea avea mai exact... Imi pare rau ca poate pun prea multe intrebari dar sunt nou (pe strazi)
si e normal ca atunci cand ai o prima masina sa iti faci probleme. Multumesc anticipat pentru ajutor.

- kady28
- pasionat
- Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
- 2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium
Scapa aer? dar in afara de azotul din sfere nu ai la xantia altceva pneumatic.
Fasaitul la virarea rotilor face si la mine, se aude prin zona casetei de directie/cilindru forta.
Zgomotul de la ambreiaj daca e hidraulic nu stiu, poate cineva mai experimentat sa-ti raspunda.
La timonerie eu am schimbat piesa 14 (degeaba) , e prinza cu un surub si nu vad ce ar putea vibra pe acolo.
http://postimg.org/image/e2ry2s6tt/
Fasaitul la virarea rotilor face si la mine, se aude prin zona casetei de directie/cilindru forta.
Zgomotul de la ambreiaj daca e hidraulic nu stiu, poate cineva mai experimentat sa-ti raspunda.
La timonerie eu am schimbat piesa 14 (degeaba) , e prinza cu un surub si nu vad ce ar putea vibra pe acolo.
http://postimg.org/image/e2ry2s6tt/
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
nu stiu ce mecanici mai avem noi, dar e clar ca sunt vraiste.
nu, nu exista posibilitatea ca sunetul tau sa apara de la caseta, si nici de la ambreiaj. daca zici ca face doar in sarcina puternica, atunci trebuie sa verifici tripodele planetarelor, de regula cam alea fac probleme. adica... articulatiile dinspre cutie pe stanga, si cea din prelungitorul planetarei in dreapta.
nu, nu exista posibilitatea ca sunetul tau sa apara de la caseta, si nici de la ambreiaj. daca zici ca face doar in sarcina puternica, atunci trebuie sa verifici tripodele planetarelor, de regula cam alea fac probleme. adica... articulatiile dinspre cutie pe stanga, si cea din prelungitorul planetarei in dreapta.
- MisterClaude
- Web Master