Sunt nou pe acest forum si as dori in primul rand sa salut toata lumea de pe acest forum.sunt propietarul unui citroen c5 break 2.2 hdi din 2002 si am cateva intrebari legate de partea de mecanica a acestei masini...
1).As dori sa-i fac schimbul de ulei si nu stiu ce tip de ulei sa cumpar si nici cati litri sunt necesari unui schimb de ulei?
2).Unde pot face o diagnoza cu Lexia,pt ca nu stiu de ce nu imi arata senzori de aer/roti in bord?
3).Am inteles ca filtrul de particule se poate curata,pt ca masina nu imi trage si totodata am si consumul de combustibil ridicat?
4).Imi apare in bord "Antipolution low level".am inteles ca este vorba de o sulutie care se poate baga doar la service-urile specializate gen Citroen,Peugeot si este foarte scump.De unde pot achizitiona acest aditiv mai ieftin?
Va multumesc anticipat si astept raspunsurile voastre...
Salutare tuturor
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- de-abia inscris
Salutare tuturor
laurentiumihale
-
- pasionat
-
- pasionat
- Masina: C5 2.0 HDi 100kw FAP 2007
- 2: Peugeot 307 1.6 benzina 110 cp
- 3: Fiat Doblo Panorama 1.3 jtd 75 cp 2007
Daca ai filtru de particule trebuie sa folosesti un ulei care are continutul de cenusa de sulf, cea care colmateaza FAp, cat mai mic . Se pot folosi TOTAL INEO ECS 5W30, MOBIL 1 ESP FORMULA 5W 30 SAU CASTROL EDGE FST 5W30. cat despre aditivul pentru filtru eu iti recomand sa apelezi la un service deoarece chiar daca il adaugi tu singur calculatorul nu va sti acest lucru decat daca este setat cu Lexia.
MESERIAS
Daca masina consuma suficient ulei incat FAP-ul sa fie colmatat de cenusa sulfatata din acesta. Nu sunt prea multe cazuri. As zice ca nu sunt mai deloc. Dar producatorii de ulei sunt stimulati astfel sa isi vanda mizeria de lubrifiant low SAPS eco, care uzeaza rapid motorul ca sa salveze FAP-ul. Nici mizeria de cacastrol si nici cea de mobil nu as recomanda. Dar sunt pe cale sa deschid cutia Pandorei, asa ca ma retrag din discutie. Pune ce ulei te indeamna Dumnezeu!
Bafta maxima!
Bafta maxima!
-
- pasionat
Poate ai dreptate cu consumul de ulei dar C5 meu are 38.000KM luat de mine de nou si pot sa-ti spun ca daca nu depasesti 130 Km la ora nu consuma gram de ulei intre schimburi 1 data pe an sau la 10.000Km, in schimb daca alergi mai tare constati ca dispare o parte din ulei prin ardere si in acelasi timp se reduce nr. de km intre 2 regenerari ale FAP(eu am senzor montat si stiu sigur cand isi face regenerarea) asa cae bine sa folosesti un ulei facut pentru acest aspect.
MESERIAS
Dispare prin evaporare nu prin "ardere". In timpul regenerarilor dilutia cu combustibil creste semnificativ si "face praf" uleiul crescand NOACK-ul(ce-o mai fi si ala...?
). In niciun caz nu as folosi mizerii gen cacatastrol, mobil, total. Eu am masina fabricata in 2001 si cu suficienti kilometri la bord(fara FAP, evident),care nu consuma gram de ulei si care functioneaza si se aude ca un benzinar(cel mai probabil mai bine decat in ziua cand a iesit pe poarta uzinei) dar nu merg cu posirci minerale, ca cred c-o "ingropam" pana acum... Dar astea sunt discutii libere...Fiecare foloseste ce vrea el si ce-l taie capul.
Drumuri cat mai bune!

Drumuri cat mai bune!
-
- pasionat
Ai dreptate ca se evapora fractiunile volatile din ulei. Ce nu am inteles este faptul ca ne sfatuiesti sa nu folosim Castrol ,Mobil, Total, macar lumoneaza-ne si pe noi si dezvaluie ssecretul ce tip de ulei folosesti, dupa tonul misterios unii ar crede ca folosesti ulei de prima presa. Deci ce ulei extraordinar ai descoperit?
MESERIAS
-
- pasionat
Am studiat discutiile tehnice si foarte ample despre uleiuri pe care le-ati purtat pe alte forumuri, spre rusinea mea nu auzisem de aceste firme, nici macar tangential, am gasit si urmatoarele linkuri puse de dvs.:
1)http://renewablelube...&product_id=171 ;
2)http://www.redlineoi...x?pid=2&pcid=21 ;
3)http://syntheticoil-...rsyn-0w-30.html ;
sincer as vrea sa incerc pe propria-mi piele ca sa zic asa unul din aceste produse, problema apare ca toate sunt pentru piata din SUA, daca tot sunteti in domeniu ne puteti furniza un distribuitor din Romania. Multumesc pentru consultatiile tehnice pertinente si profesioniste . O zi buna va doresc.
1)http://renewablelube...&product_id=171 ;
2)http://www.redlineoi...x?pid=2&pcid=21 ;
3)http://syntheticoil-...rsyn-0w-30.html ;
sincer as vrea sa incerc pe propria-mi piele ca sa zic asa unul din aceste produse, problema apare ca toate sunt pentru piata din SUA, daca tot sunteti in domeniu ne puteti furniza un distribuitor din Romania. Multumesc pentru consultatiile tehnice pertinente si profesioniste . O zi buna va doresc.
MESERIAS