1. Vizibilitate. Daca tot vor sa asigure securitate pasagerilor, de ce nu folosesc materiale mai rezistente, gen kevlar sau materiale folosite in tehnica aeronautica? Creste pretul masinii? Si ce daca? Nu e obligatoriu ca fiecare om de pe pamant sa aiba masina (cu remarca asta sigur imi iau iar pumni in cap, dar asta e parerea mea si mi-o mentin). Eu m-am lovit de nenumarate ori de problema montantului gros, mia ales in partea din spate. Daca vreau sa ies cu spatele dintre 2 masini, trebuie clar sa fiu asistat de cineva pt. ca nu am pic de vizibilitate.
2. Lanturi de zapada. Ai incercat vreodata sa le pui? Zici ca nu ai nevoie? Eu le-am folosit iarna asta si in Bucuresti in momentul cand au dat cu plugul pe strada si nu am mai putut iesi de pe trotuar datorita mormanului de zapada adunat pe margine. Trebuia sa faci un drum pana la Vaslui saptamana asta, luni, marti...sa vezi ce bune erau lanturile.
3. Electronica. Ba e chiar asa cum se spune aici. Si constructorii stiu asta. Ce masuri iau? Pai uita-te cum arata borna de plus (+) de la bateria masinilor Citroen mai noi. E o clapeta care ma duce cu gandul la butonul de RESET de la calculator. Te asigur ca e singurul fabricant de masini care are asa ceva (din cate m-am informat pana acum). Ai sa zici ca l-a facut asa ca sa dai jos bateria mai usor. Nu, pentru ca e doar pe borna de plus. Borna de minus e legata obisnuit, cu colier.

4. Rezerva temporara. Cu asta inclin sa fiu de acord cu tine. In general, gasesti o vulcanizare cam peste tot si mai sunt si serviciile de asistenta 24/24. Dar ce te faci daca esti in creierii muntilor? Din aceasta cauza eu prefer sa am rezerva normala cu mine, tot timpul. Chestia cu probabilitatea mica de a se intampla ceva nu e valabila. Asa, CASCO de ce ti-l mai faci? Daca conduci atent, probabilitatea de a intra tu in cineva e mica, nu? Sau de a-ti cadea vreun copac pe masina...
5. Ergonomie. Orice manevra suplimentara pe care esti nevoit s-o faci si care duce la schimbarea privirii din directia inainte, poate fi periculoasa. Spre norocul meu sunt posesorul unei masini cu componente minime de electronica la bord. Poate or fi unii mai ghidusi si polivalenti care pot, in acelasi timp, sa si fumeze, sa vorbeasca si la telefon, bineinteles sa si conduca, iar cu degetele de la picioare sa schimbe si posturile la radio. Cel putin, in traficul din bucuresti, de multe ori mi-e greu sa schimb si postul la radio, pentru ca necesita sa-mi mut privirea in jos si e suficient ca in acel moment sa-ti taie calea vreun smecheras.
6. Dimensiuni Da aici inclin sa-ti dau dreptate tie. In ultimul timp, tendinta este catre masini de clasa mica, facute special pentru circulatia urbana.
7. Intretinere. La prima intalnire te pun sa-mi schimbi becurile la Xsara. Just for fun. Iti spun doar ca cei din service s-au chinuit 1,5 ore s-o faca, cu mine alaturi. In momentul cand am intrat la ei si le-am spus ca vreau sa schimb becurile, parca i-am lovit cu ceva in cap. Cred ca ar fi preferat sa le spun ca vreau sa schimb motorul. Si daca nu se ard asa repede, de ce oare ungurii te pun sa ai in portbagaj becuri de rezerva? Daca se va aproba noua lege a circulatiei si va trebui sa mergi si pe timpul zilei cu becurile aprinse (eu o fac deja de mult), ai sa vezi atunci cat de repede ard. Si ce distractiv va fi sa-ti faci programare peste 3 saptamani la ATS, doar ca sa schimbi becurile.

8. Scaune. Multe dintre noile modele de masini, au inclus reglajul electric al scaunelor. O fi bine? O fi rau? Ce te faci daca o ia sistemul razna si incepe sa te fataie cand in spate cand in fata?
