Ma bate gandul sa schimb c5-ul meu de 2.0 benzina cu un c5 seria 2 dar v6.Cu consumul unui v6 m-as impaca dar singura mia nedumerire ar fii cutia automata in 6 trepte,cat de buna sau cat de proasta este.
Eu v-oi face curse externe cu masina si cu remorca incarcata cu scule care-s foarte grele si nu stiu daca ar face fata cutia automata la greutate sau trebe sa caut una manuala.
Ca sarcina de tractare are 1650kg fata de a mea care are 1500kg.
Aveti ceva cunostinte sau experiente despre motorul v6 cu cutie automata in 6 trepte?
Sfaturi cumparare c5 v6
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: C5 III 2012 break 1.6 THP aut6 Exclusive
- 2: ex: C5 III 2009 break 2.0i Man5 GPL Prins VSI 2.0
- 3: ex: C5 II 2007 break 2.0 HDI Aut6
Salut,
Cel mai probabil cutia cu 6 trepte este asta:
http://en.wikipedia.org/wiki/AWTF-80_SC
E produsa de Aisin care nu-s la prima cutie automata.
Cutia echipeaza printre multe alte masini si JTD-ul de 2.4 de la Alfa care are cam 200 CP si 400 Nm, asa ca motorul de 3.0 n-ar trebui sa-i puna probleme
Aparent, motorul de 3 Litri o sa fie departe de limita de cuplu a cutiei care este 440 Nm deci din punctul asta de vedere poti sta linistit.
O cutie manuala ar pune ceva mai multe probleme in mediu preponderent cu incarcare mare din cauza ambreiajului uscat. In cazul cutiei automate nu prea exista ambreiaj care sa se uzeze.
Insa cel mai problematic mi se pare la motorul de 3 litri impozitul care e in jur de 2200-2500 lei pe an, o suma deloc neglijabila.
In 2 ani dai 1000 euro doar ca sa ai voie sa detii masina aia.
Prin comparatie la 2 litri (cum zici ca ai acum) e 200 lei impozitul anual.
Gandeste-te cum e sa dai de 11-12 ori mai mult doar pe impozit si daca iti convine. Esti sigur ca iti permiti impozitul?
Daca iti permiti, nu mai sta pe ganduri ca nu ai motive de ingrijorare in privinta cutiei.
Spor.
Cel mai probabil cutia cu 6 trepte este asta:
http://en.wikipedia.org/wiki/AWTF-80_SC
E produsa de Aisin care nu-s la prima cutie automata.
Cutia echipeaza printre multe alte masini si JTD-ul de 2.4 de la Alfa care are cam 200 CP si 400 Nm, asa ca motorul de 3.0 n-ar trebui sa-i puna probleme
Aparent, motorul de 3 Litri o sa fie departe de limita de cuplu a cutiei care este 440 Nm deci din punctul asta de vedere poti sta linistit.
O cutie manuala ar pune ceva mai multe probleme in mediu preponderent cu incarcare mare din cauza ambreiajului uscat. In cazul cutiei automate nu prea exista ambreiaj care sa se uzeze.
Insa cel mai problematic mi se pare la motorul de 3 litri impozitul care e in jur de 2200-2500 lei pe an, o suma deloc neglijabila.
In 2 ani dai 1000 euro doar ca sa ai voie sa detii masina aia.
Prin comparatie la 2 litri (cum zici ca ai acum) e 200 lei impozitul anual.
Gandeste-te cum e sa dai de 11-12 ori mai mult doar pe impozit si daca iti convine. Esti sigur ca iti permiti impozitul?
Daca iti permiti, nu mai sta pe ganduri ca nu ai motive de ingrijorare in privinta cutiei.
Spor.

-
- pasionat
- Masina: Citroen c5 hdi
- 2: Vw t5-2.5tdi
- 3: Chrysler Grand voyager
http://olx.ro/oferta/citroen-c5-schimb- ... 22y9h.html asta este masina.
-impozitul nu este problema mie de cutie imi este frica daca tine ca fac 60mii de km pe an,iar daca este cutia de alfa este super are un preten deal meu si am conduso
-impozitul nu este problema mie de cutie imi este frica daca tine ca fac 60mii de km pe an,iar daca este cutia de alfa este super are un preten deal meu si am conduso
-
- pasionat
Pai ce mai stai pe ganduri?!
Msina arata destul de bine si suna la fel de bine.
La pret s-ar mai putea cobora un pic strict din cauza motorizarii. Un pic mai mult chiar. Un 2600-2800 euro n-ar fi deplasat daca e ok in rest.
Propretarul nu specifica nimic de taxa auto. Daca nu e achitata, te mai costa 2-3000 euro in plus.
Daca nu e achitata taxa si tot o vrei, inseamna ca esti pasionat rau.
Spor la achizitie.
Msina arata destul de bine si suna la fel de bine.
La pret s-ar mai putea cobora un pic strict din cauza motorizarii. Un pic mai mult chiar. Un 2600-2800 euro n-ar fi deplasat daca e ok in rest.
Propretarul nu specifica nimic de taxa auto. Daca nu e achitata, te mai costa 2-3000 euro in plus.
Daca nu e achitata taxa si tot o vrei, inseamna ca esti pasionat rau.

Spor la achizitie.
-
- pasionat
Cel mai probabil e euro 4 iar emisiile am gasit ca ar fi intre 238 si 245 g/km. Cifra exacta o poti vedea doar in cartea de identitate.
In cazurile celor 2 emisii taxa ar fi intre 2440 si 2507 euro.
La euro 3 taxa ar fi intre 7300 si 7500 euro.
Nu stiu ce anume te-ar putea face sa consideri masina in conditiile astea dar multa bafta daca ti-o permiti.
In cazurile celor 2 emisii taxa ar fi intre 2440 si 2507 euro.
La euro 3 taxa ar fi intre 7300 si 7500 euro.
Nu stiu ce anume te-ar putea face sa consideri masina in conditiile astea dar multa bafta daca ti-o permiti.

- james kilowatt
- pasionat
- Masina: Citroen C1 1.0 Auto
- 2: Mazda CX-30 SkyactivX AT AWD