Eroare ABS/ESP Citroen C4

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

Andu C4
de-abia inscris

Eroare ABS/ESP Citroen C4

Mesajde Andu C4 » Mar 26-Aug-2014 14:03

Buna ziua tuturor.

Am un C4 hatchback din 2007, 1.6 diesel (109 CP). De ceva timp am probleme cu senzorii de ABS/ESP. Martorii stau aprinsi pe bord, nu functioneaza nici pilotul automat, si evident la franare nu intra ABS-ul. Am fost la un service, unde mi s-a spus ca nu au ce sa faca, problema fiind mult mai grava. Ceva de genul ca ar trebui schimbat calculatorul de ABS (nu ma pricep, recunosc), care evident costa ffff. mult, in jur de 5000-6000 lei :( mi s-a spus.

Ma poate ajuta cineva ?

Va multumesc, :)

djmanianfs
simpatizant

Mesajde djmanianfs » Sâm 06-Sep-2014 11:17

Pai cel mai sigur ar fi sa te duci la un service autorizat Citroen, sa pui un tester pe ea si sa-ti spuna exact depsre ce e vorba. Daca o iei pe ghicite nu cei rezolva nimic. Ca o paranteza: sefii mei au un Jaguar XKR si-i apare pe bord din cand in cand ABS fault. Am mers la un service general, s-au uitat si au zis ca e posibil sa fie de la placutele de frana, dar nu sunt siguri. Intr-un final am mers cu ea la Jaguar, au pus testerul pe ea si mi-a zis ca e dus calc ABS si unul nou cu 25% reducere ar costa 10.000 de lei :shock:
Asa ca, nu vreau sa te sperii, dar sa dai 100 de lei pentru un test nu este mult si doar asa vei sti exact ce are masina ta.
Sper ca te-am ajutat cu ceva.

PS: pentru pilotul automat, misca de priza de la pedala de frana, actuatorul acela face pe nebunul (si la a mea mai face asa).
Succes!

Andu C4
de-abia inscris

Mesajde Andu C4 » Lun 08-Sep-2014 07:57

Multumesc mult pentru raspuns. Asa voi face. Sper sa nu fie asa grav. Oricum voi reveni cu un raspuns dupa ce voi sti exact problema. :)

marinsas
just curious

Mesajde marinsas » Lun 08-Sep-2014 14:07

am avut aceeasi eroare. se rezolva cu desfacut cablul de la pedala de frana si curatat. de 3 ani nu mai am nicio eroare

djmanianfs
simpatizant

Mesajde djmanianfs » Lun 22-Sep-2014 20:05

Revin si eu cu aceiasi problema: eroare la pilot automat/limitator de viteza!
Inainte cand imi dadea aceasta eroare bagam mana sub bord di miscam putin de cablaj/mufa de la pedala de frana si disparea imediat. Acum, de vreo cateva zile, mamai vrea deloc, imi da eroare (la un moment dat imi mai merge pilotul automat timp de 10-15 decunde dupa care-mi da iar eroare). Am demontat contactorul, l-am dezmembrat din toate inceieturile dar nu vad nimic defect la el. In interior are doua lamele cu doua borne, dar si alea sunt curate, nu sunt oxidate. Ce anume ar trebui sa curat la contactor sau ce sa-i fac ca sa-si revina? Oare trebuie sa cumpar un contactor nou pentru pedala de frana? Becurile de frana se aprind normal/corect. Eu folosesc destul de mult pilotul automat si cam am nevoie de el!
Orice idee/sugestie este bine venita, multumesc!

Înapoi la “Probleme C4”