Sfera sau amortizor dus
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
Sfera sau amortizor dus
Salut, am o problema la suspensie mai exact roata dreapta spate, la orice groapa sau denivelare masina isi face balans, ca si cum nu ar lucra amortizorul, mentionez ca am bagato pe rampa m-am uitat la amortizor nu se vede ulei curs pe langa telescop pe langa sfera nimic, ce poate sa fie defect amortizorul sau sfera, un amortizor original costa in jur de 700 ron unul sh in jur de 250 ron, dar imi e teama sa nu il cumpar degeaba si sa fie sfera defecta.
C5 I 2004 2.0B 100Kw
C5 I 2004 2.0B 100Kw
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
- sandor mihai
- pasionat
- sandor mihai
- pasionat
ai dreptate urzicã. Balansul nu poate creºte la suspensie decât dacã ,s ar schimba sfera de suspensie cu una acumulator , adicã fãrã supapa. Probabil exprimarea este greºitã , am ÎntÎlnit multe cazuri când oamenii spuneau cã maºina face balans mare. ExplicaÞia ar putea fi faptul cã maºina se desprinde de drum la denivelãri mai mari, oricum Þopãie tare iar asta poate fi interpretat ca ºi balans mai ales de cei care nu au mai avut probleme ºi au puÞine cunoºtinÞe la acest capitol. Niky , poÞi verifica simplu: apasã pe rând , puternic pe aripile din spate. Dacã distanÞa dintre roatã ºi aripa nu se modificã la apãsare deci dacã maºina nu coboarã puÞin , atunci, sfera a pierdut azotul ºi trebuie Înlocuitã.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
- sandor mihai
- pasionat
ca sĂŁ Âştii ce sfera sĂŁ pui , vezi dacĂŁ ai 2 sau 3 sfere pe puntea spate. DacĂŁ ai 2 , presiunea este puĂžin mai mare decĂŽt la cele cu 3 . Ăn acest caz poĂži alege 2 variante , confort sau normal asta dacĂŁ iei sfera nouĂŁ. DacĂŁ iei una second , atunci sĂŁ provinĂŁ de pe o maÂşina cu acelaÂşi nr. De sfere pe puntea spate ca Âşi la tine. ÂŞi bineĂŽnĂželes sĂŁ nu fie cea din mijloc dacĂŁ e cu 3.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
Am apasat pe aripa puternic si se apropie roata de aripa dar nu vad relevanta, am apasat si pe stanga si la fel se lasa doar ca pe partea stanga trebuie sa apas putin mai puternic ( poate mi se pare ) dar in momentul in care apas si pe stanga si pe dreapta se aude un scartait de la cea de pe dreapta, nu ma deranjeaza in mers nu il aud, in legatura cu sferele la mine sunt 3 pe spate ( am butonul sport daca informatia asta te ajuta in a imi furniza date mai corecte ) sfera intentionez sa o cumpar noua din acest motiv am intrebat de cati bari sa fie, pentru ca nu stiu care este diferenta intre normal si confort la bari si ce tip de sfera se afla pe masina. Iar la testul asta cu aripa mai bagat in ceata, daca aripa nu se apropie de roata e sfera iar daca se apropie e amortizorul ?
Poate nu m-am exprimat nici eu corect ne mai intalnind problema personal, ideea e ca la denivelari, gropi zdruncina pe spate dreapta si se si aude in momentul acela un sunet ca si cum loveste fier pe fier, iar la viteza de peste 100km/h o simt instabila de spate cel putin pe curbe. iar cand sunt 4 persoane in masina zdruncina dar mai putin parca nu isi mai face balans asa mare, poate doar mi se pare.
Poate nu m-am exprimat nici eu corect ne mai intalnind problema personal, ideea e ca la denivelari, gropi zdruncina pe spate dreapta si se si aude in momentul acela un sunet ca si cum loveste fier pe fier, iar la viteza de peste 100km/h o simt instabila de spate cel putin pe curbe. iar cand sunt 4 persoane in masina zdruncina dar mai putin parca nu isi mai face balans asa mare, poate doar mi se pare.
- sandor mihai
- pasionat
Ok si acesti rulmenti ai bratului influenteaza cumva starea de zdruncinatura sau doar scartaitul, iar pentru partea de zdruncinat sa fie amortizorul iar sfera sa fie buna, sa schimb si sfera si amortizorul sau doar amortizorul. totusi amortizorul ala daca nu e spart nu curge nu nimic el sa fie oare cauza.
-
- pasionat
- Masina: C 5 III Tourer, 2.0 HDI,163 cai, 2014
- 2: Ex : C 5 I și C 5 II
- 3: Tel : 0745.81.83.40
niky1989 scrie:Ok si acesti rulmenti ai bratului influenteaza cumva starea de zdruncinatura sau doar scartaitul, iar pentru partea de zdruncinat sa fie amortizorul iar sfera sa fie buna, sa schimb si sfera si amortizorul sau doar amortizorul. totusi amortizorul ala daca nu e spart nu curge nu nimic el sa fie oare cauza.
Nu te mai concentra pe sfere , ca n-au nimic.Rulmentii de la brat sunt.Daca tot ii schimbi, te sfatui sa-i inlocuiesti pe ambele parti.Dupa aia o sa o ai iar TEAPANA in viraje.

Înapoi la “Hidraulica - C5 I-II”