Achizitie C5
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
- gropitzabogdan
- pasionat
- Masina: Peugeot 407 2.0 HDi
- 2: Citroen C5 2.0 HDi
- 3: Citroen C4 1.6 HDi
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 Tourer 1,6 hdi
- 2: Toyota Auris
- 3: Nissan Pathfinder
La ce ar trebui sa ma uit in momentul in care ma duc sa verific o masina? Ma refer la partea de suspensie, inclinarea masinii, amortizoarele se vad daca sunt curse? In legatura cu km e clar, probabil ca niciodata nu voi sti daca sunt reali sau nu, la nissan am 123000, la toyota am 54000, ambele din 2008, toyota cumparata de noua, iar nissanul de la un batranel din cj cand avea masina 3 ani, oricum eu masina noua nu mai cumpar niciodata, probabil ca multi o sa ma contraziceti dar la trei ani am mers cu toyota la buy-back si mi-au oferit 7000 eur, pretul de achizitie fiinde de 17.400eur. Asa ca prefer o masina de doi-trei ani, care sa mai stea la mine tot vreo 2-3 ani, dupa care vanduta si alta, oricum pierderea e mult mai mica decat la una cumparata din rep. Nissanul a fost 43000 eur, eu l-am luat cu 13000eur, iar acum vreau sa il dau la vreo 11000eur, dupa cum vedeti primul proprietar a pierdut mai mult decat pierd eu. Toyota nu stiu daca primesc pe ea 5000 eur deci in ea pierd aproape cat am dat pe nissan.
-
- pasionat
florin.rus scrie:La ce ar trebui sa ma uit in momentul in care ma duc sa verific o masina? Ma refer la partea de suspensie, inclinarea masinii, amortizoarele se vad daca sunt curse? In legatura cu km e clar, probabil ca niciodata nu voi sti daca sunt reali sau nu, la nissan am 123000, la toyota am 54000, ambele din 2008, toyota cumparata de noua, iar nissanul de la un batranel din cj cand avea masina 3 ani, oricum eu masina noua nu mai cumpar niciodata, probabil ca multi o sa ma contraziceti dar la trei ani am mers cu toyota la buy-back si mi-au oferit 7000 eur, pretul de achizitie fiinde de 17.400eur. Asa ca prefer o masina de doi-trei ani, care sa mai stea la mine tot vreo 2-3 ani, dupa care vanduta si alta, oricum pierderea e mult mai mica decat la una cumparata din rep. Nissanul a fost 43000 eur, eu l-am luat cu 13000eur, iar acum vreau sa il dau la vreo 11000eur, dupa cum vedeti primul proprietar a pierdut mai mult decat pierd eu. Toyota nu stiu daca primesc pe ea 5000 eur deci in ea pierd aproape cat am dat pe nissan.
o verificare de rampa si o scanare cu Lexia este sfanta dar si suficienta pentru C5. intra pana in maruntaie, daca gasesti omul potrivit
florin.rus a scris:
Daca era sa ma iau dupa spusele vecinilor nu intram pe forum. Chiar asta a fost ideea sa primesc sfaturi de la cei care au asemenea masina si care sunt in masura sa dea un sfat. La fel as putea sa spun si eu despre masinile pe care le am pentru ca ii stiu atat plusurile cat si minusurile lor. Banuiesc ca suspensia e super daca e pusa la punct. Dar ĂŽntrebarea este cat costa daca se defecteaza telescoapele sau pompa sau nu mai stiu ce are pe acolo. Oricum proporție de 80% sunt hotarat sa il cumpar. Problema principala este ca nu prea sunt mecanici la baia mare care sa lucreze citroen iar daca o sa fie sa cumpar as prefera sa fie un cunoscator al acestor mașini.
da, dar ai service bun in Ungaria
Ultima oară modificat Sâm 11-Oct-2014 11:53 de către paulsebastiant, modificat 1 dată în total.
-
- pasionat
florin.rus scrie:Daca era sa ma iau dupa spusele vecinilor nu intram pe forum. Chiar asta a fost ideea sa primesc sfaturi de la cei care au asemenea masina si care sunt in masura sa dea un sfat. La fel as putea sa spun si eu despre masinile pe care le am pentru ca ii stiu atat plusurile cat si minusurile lor. Banuiesc ca suspensia e super daca e pusa la punct. Dar ĂŽntrebarea este cat costa daca se defecteaza telescoapele sau pompa sau nu mai stiu ce are pe acolo. Oricum proporție de 80% sunt hotarat sa il cumpar. Problema principala este ca nu prea sunt mecanici la baia mare care sa lucreze citroen iar daca o sa fie sa cumpar as prefera sa fie un cunoscator al acestor mașini.
da, dar ai service bun in Ungaria
-
- pasionat
- Masina: Masina cu 4 roti
florin.rus scrie:...Problema principala este ca nu prea sunt mecanici la baia mare care sa lucreze citroen iar daca o sa fie sa cumpar as prefera sa fie un cunoscator al acestor mașini.
La faza asta cred ca te-ai luat dupa spusele cunostintelor. Nu-ti face probleme legate de mecanici. Sunt mecanici foarte buni in oras. Pe unul dintre ei, Alex, il gasesti chiar la actuala reprezentanta Citroen. Un electrician foarte bun, care cunoaste in cel mai mic detaliu citroen-urile e Feri, pe care il gasesti la ATP, divizia Mazda. Baietii au lucrat ani buni la fosta reprezentanta Citroen si sunt foarte buni in ceea ce fac.
Pentru ce trebuie sa-ti faci griji e gasirea unei masini ok(tehnic, estetic si km reali acceptabili).
-
- pasionat
- james kilowatt
- pasionat
- Masina: Citroen C1 1.0 Auto
- 2: Mazda CX-30 SkyactivX AT AWD
Masina mea e din 2010 cu 60kkm, deci nu vad de ce 80k din 2008 n-ar fi convingator.
Neconvingatoare sunt insa preturile, masini de 4 ani care cu tot cu cheltuielile si cu profitul samsarului sunt la o treime din pretul masinii noi, alea da, probabil au kilometrii mult peste medie, sau cine stie ce alta chestie ... secreta.
Neconvingatoare sunt insa preturile, masini de 4 ani care cu tot cu cheltuielile si cu profitul samsarului sunt la o treime din pretul masinii noi, alea da, probabil au kilometrii mult peste medie, sau cine stie ce alta chestie ... secreta.
-
- pasionat
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 III 2.0hdi Automat H3+ 100kw
- 2: Audi S5 V8 4.2FSI 260kw
florin.rus scrie:Daca era sa ma iau dupa spusele vecinilor nu intram pe forum. Chiar asta a fost ideea sa primesc sfaturi de la cei care au asemenea masina si care sunt in masura sa dea un sfat. La fel as putea sa spun si eu despre masinile pe care le am pentru ca ii stiu atat plusurile cat si minusurile lor. Banuiesc ca suspensia e super daca e pusa la punct. Dar ĂŽntrebarea este cat costa daca se defecteaza telescoapele sau pompa sau nu mai stiu ce are pe acolo. Oricum proporție de 80% sunt hotarat sa il cumpar. Problema principala este ca nu prea sunt mecanici la baia mare care sa lucreze citroen iar daca o sa fie sa cumpar as prefera sa fie un cunoscator al acestor mașini.
Pret cilindru (asa zis-ul amortizor) este de 1100-1250 lei, functie de unde il cumperi. Estimarea ce am primit-o din reprezentanta pentru RO este ca majoritatea care s-au schimbat au fost dupa 150.000 km. Normal ca nimeni nu stie cate nu s-au schimbat, probabil mult mai multe. Diferenta fata de suspensia clasica este ca poti inlocui doar unul, restul sistemului regleaza inaltimea masinii sa nu stea dezechilibrata ca la cele clasice cand schimb un amortizor si celelalte 3 sunt vechi. Amortizoarele dupa ce sunt curse mai pot merge fara nici o problema, amortizarea nefacandu-se pe acestea, ci pe sfere. Ele sunt responsabile sa transmita lichidul in instalatie, care se poate completa in rezervor. Unii oameni zic ca este riscant sa mergi asa ca s-ar arde pompa, mie mi se pare cusuta cu ata alba treaba asta daca m 2-3 picaturi de lichid pe amortizor si nu curge ceva regulat.
Amortizarea efectiva se face pe cele 7 sfere, prex aproximativ sfera 300 ron. Se pot schimba individual si acestea.
Un L de lichid hidraulic este aprox 70-80 lei. Astea sunt preturi de reprezentanta, aftermarket nu difera mult fiind facute doar de citroen. (poate la lichid sa fie mai multi provideri).
Pompa hidraulica ... deja mergi prea departe, nu vad de ce te-ai gandi la asta. E aprox 1.200 euro dar eu nu stiu decat un caz in care sa se fi schimbat din zecile de persoane cu C5 cu care am vorbit live/mail/forum/reprezentata. S-a cumparat de la dezmembrari cu catevea sute euro SH. Problema cu pompa pe duca o gasesti cu lexia si cu un om capabil, la fel, cand treci din cel mai mic nivel pana in cel mai mare nivel, daca ia prea mult timp (cred ca la mine ia aprox 20 sec) atunci pompa e cu probleme. Oricum ar trebui sa primesti eroare in bord, timpii de ridicat/coborat masina sunt in niste limite si cand se trece peste ele sistemul te anunta in bord.
Eu am luat masina la 90.000 km, acum are 120.000 km. Masina nu a fost menajata deloc deoarece nu simt nevoia. Nici o reparatie la amortizoare/sfere/bucsi/nimic. Am piesele de noi pe masina.
-
- pasionat
Ma poate ajuta cineva cu date despre masina aceasta? http://olx.ro/oferta/citroen-c5-exclusi ... 29f7828262
-
- pasionat
, este vreun coleg de aici care a vazut masina?florin.rus scrie:Ma poate ajuta cineva cu date despre masina aceasta? http://olx.ro/oferta/citroen-c5-exclusi ... 29f7828262
-
- pasionat
florin.rus scrie:, este vreun coleg de aici care a vazut masina?florin.rus scrie:Ma poate ajuta cineva cu date despre masina aceasta? http://olx.ro/oferta/citroen-c5-exclusi ... 29f7828262
km prea putini, poze diferite, o intrebare scurta referitoare la numarul de proprietari. nu conteaza exteriorul si pozele neclare. ca idee, masinile frantuzesti sunt luate mai nou de samsari pe licitatii cu un numar impresionant de km. km aproximativ reali al C5, laguna 3, mercedes, etc incepand din 2009 sunt intre 250-300.
in functie de interesul care il aveti in achizitionarea unui autovehicul VIN-ul spune multe. buzunarul dicteaza, pentru ca verificati multe masini
-
- pasionat
paulsebastiant scrie:florin.rus scrie:, este vreun coleg de aici care a vazut masina?florin.rus scrie:Ma poate ajuta cineva cu date despre masina aceasta? http://olx.ro/oferta/citroen-c5-exclusi ... 29f7828262
km prea putini, poze diferite, o intrebare scurta referitoare la numarul de proprietari. nu conteaza exteriorul si pozele neclare. ca idee, masinile frantuzesti sunt luate mai nou de samsari pe licitatii cu un numar impresionant de km. km aproximativ reali al C5, laguna 3, mercedes, etc incepand din 2009 sunt intre 250-300.
in functie de interesul care il aveti in achizitionarea unui autovehicul VIN-ul spune multe. buzunarul dicteaza, pentru ca verificati multe masini
Am vb acum cu proprietarul, masina este cumparata din Romania de catre el, a fost in leasing, de aceea am rugat pe cineva care este din ploiesti daca stie sau are posibilitatea sa mearga sa o vada.
-
- pasionat
- Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
- 2: Nissan Micra 1.2 benzina
florin.rus scrie:paulsebastiant scrie:florin.rus scrie:, este vreun coleg de aici care a vazut masina?florin.rus scrie:Ma poate ajuta cineva cu date despre masina aceasta? http://olx.ro/oferta/citroen-c5-exclusi ... 29f7828262
Am vb acum cu proprietarul, masina este cumparata din Romania de catre el, a fost in leasing, de aceea am rugat pe cineva care este din ploiesti daca stie sau are posibilitatea sa mearga sa o vada.
aici este ceva neclar:
1) daca e cumparata direct din Romania de el, mi se par multi km iar 182.000 la drumurile noastre ... eu m-as feri
2) daca e cumparata din Romania, dar masina a fost adusa de afara, inseamna ca tipul e samsar sau a luat-o de la samsar, ceea ce conduce la ideea ca sigur e umblat prin ea.
Asa cum spunea cineva, cere-i VIN-ul, poate se vede ceva pe acolo....
De ce nu ti-o aduci singur din Germania? Cu cateva sute de euro in plus, stii ce iti cumperi, fara sa mai apara "manareala" pe traseu...
Ultima oară modificat Lun 13-Oct-2014 13:03 de către bogwol, modificat 1 dată în total.