Problema semnalizare

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

dvlad4
just curious

Problema semnalizare

Mesajde dvlad4 » Vin 23-Ian-2015 22:58

Salutare!
Am si eu o problema si nu ii dau de cap! Xsara Picasso HDI 2.0.
Nu imi merg becurile de semnalizare stanga. Nici la semnalizare, nici cand pun avaria, nici la inchidere/deschidere prin telecomanda.
Am schimbat becurile, am verificat sigurantele, am schimbat si maneta de lumini de la volan. Nimic nu s-a schimbat.
Cand semnalizez frecventa click-ului e dubla fata de cea dreapta care functioneaza normal. Mi-au zis unii si altii ca se intampla asta daca e un cablu intrerupt pe undeva. E adevarat? S-a mai lovit cineva de problema asta?
Poate fi ceva din BSI? As vrea sa reusesc singur sa rezolv problema, cu ajutorul vostru evident.
Mersi si numai bine!!

cristidica
pasionat

Mesajde cristidica » Vin 23-Ian-2015 23:16

releu ?

dvlad4
just curious

Mesajde dvlad4 » Sâm 24-Ian-2015 09:53

Ma gandeam la un releu, insa la modelul meu nu stiu unde se afla. Banuiesc ca sunt pe undeva sub volan, pe langa tabloul de sigurante, insa nu am reusit sa le identific. Poate cineva care se pricepe mai bine sa imi spuna unde se gasesc. Nu de alta, dar nu vreau sa ma apuc sa demontez pe acolo fara sa merg la sigur.

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Sâm 24-Ian-2015 09:58

integrat in BSI

dvlad4
just curious

Mesajde dvlad4 » Sâm 24-Ian-2015 13:17

Deci treaba nu e prea roz, nu? Ca sa ajung la BSI tre sa demontez tot bordul din cate stiu. Nu cred ca merita sa imi capul asa-i?
Credeti totusi ca ar putea o alta cauza decat acel releu de semnalizare? Ca sa nu ma apuc sa schimb si sa nu rezolv nimic. Poate o problema mai minora, dar care am trecut-o cu vederea? Mersi inca o data!

cristidica
pasionat

Mesajde cristidica » Dum 25-Ian-2015 01:43

ma gandesc ca daca ar fi fost releul nu mergea nici pe partea cealalta

dvlad4
just curious

Mesajde dvlad4 » Dum 25-Ian-2015 13:44

Am gasit ieri o carte tehnica pt xsara picasso. Din ce am citit ar rezulta ca frecventa dubla a indicatorului din bord, si ca sunet si ca iluminare, ar fi o dovada a faptului ca e un bec ars la semnalizare. Am schimbat insa ambele becuri, chiar daca nu a fost nevoie. Poate fi un contact imperfect sau un fir intrerupt pe care calculatorul sa mi-l recunoasca asa a fi bec ars?

Sven Hinka
just curious

Mesajde Sven Hinka » Dum 08-Feb-2015 11:55

Daca semnalizeaza mai rapid, inseamna ca BSI-ul vede un bec ca si ars.
Incearca sa le iei pe rand la mana si sa dibuiesti in primul rand daca un bec figureaza ca "ars"(desi el merge)
Eu mi-am inlocuit becurile cu LED-uri SMD cu rezistenta incorporata ca sa nu imi mai faca asta, satul fiind de becurile clasice.

dvlad4
just curious

Mesajde dvlad4 » Dum 08-Feb-2015 13:51

Le-am luat pe fiecare in parte. Nu am gasit nici unul care sa fie ars. Am schimbat pana si prizele si duliile intre ele. in continuare pe dreapta merge pe stanga nu!
Cred ca voi ajunge sa demontez tot pe acolo ca sa ajung la BSI!

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”