incalzire scaune

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

niq
pasionat

incalzire scaune

Mesajde niq » Lun 26-Ian-2015 16:34

Salut tuturor si La multi ani!

imi cer scuze ca nu am mai intrat de ceva vreme pe forum.

Am si eu o intrebare, poate stie cineva sa ma ajute: Am gasit de vanzare niste scaune de C5 cu incalzire. scaunele mele nu au incalzire (nu am buton de incalzire), insa vanzatorul zice ca ar trebui sa fie cablurile deja trase sub scaune, si ca ar fi aceleasi cu cele pentru airbagurile din scaune.

Stie cineva daca cablurile pentru incalzire sunt deja acolo? Nu as vrea sa cumpar scaunele si sa descopar ca nu merge incalzirea. Mai degraba de banii astia imi iau niste huse pentru scaune cu incalzire si masaj in aceiasi bani :)

Multumesc!

iulian.arg
pasionat
Masina: C5 III 2012 break 1.6 THP aut6 Exclusive
2: ex: C5 III 2009 break 2.0i Man5 GPL Prins VSI 2.0
3: ex: C5 II 2007 break 2.0 HDI Aut6

Mesajde iulian.arg » Lun 26-Ian-2015 16:45

Salut,

Am scos eu recent scaunul sofer ca sa vad cum pot repara o ruptura in burete si nu am vazut cabluri pentru incalzire sau control electric.
Tot ce am vazut erau cablurile pentru airbag/senzor airbag si cablurile pentru AFIL.
Posibil ca daca ai doar scaune electrice sa fie si cablurile pentru incalzire dar nu sunt sigur.

Trebuie sa fie 2 cabluri groase pentru incalzire.

In cazul in care nu ai curent pentru incalzire, ai putea lua curent de la bricheta de sub cotiera si in felul asta poti sa-l bagi si pe sub mocheta destul de usor.
Trebuie insa sa vezi ce amperaj iti trebuie pe scaun si ce amperaj iti da bricheta.

Apropo, la ce pret ai gasit scaunele si ce tapiserie au?

Spor.

niq
pasionat

Mesajde niq » Lun 26-Ian-2015 16:52

cablurile pentru AFIL? :oops:

Le-am gasit la 250 de lei. sunt normale, din plus.

Nu m-as complica cu cabluri trase pentru incalzire, daca nu are ea de la mama ei, nu are.

Mai repede iau niste huse cu incalzire si aia e. Nici nu mai demontez / montez scaunele degeaba...

iulian.arg
pasionat

Mesajde iulian.arg » Mar 27-Ian-2015 08:44

Salut,

In manualul de intretinere incalzirea si controlul electric au fiecare cate o siguranta de 30A pe fiecare scaun.
In total sunt 4 sigurante de 30A iar bricheta are singura 30A deci cred ca e insuficient sa alimentezi ambele scaune de la bricheta.

Spor.

niq
pasionat

Mesajde niq » Mar 27-Ian-2015 10:15

Salut,

Nu sunt scaune cu reglaj electric, sunt cu reglaj manual. Doar incalzirea ar trebui alimentata. eu m-am uitat sub scaunul meu si am facut niste poze...

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Nu stiu cat sunt de concludente, dar mi s-a parut ca vine un singur cablu sub scaun, si ala cred ca e de la airbag. Deci s-ar parea ca nu am mufe pentru incalzire. Sau trebuie sa desfac capacul ala de plastic de sub sina?

iulian.arg
pasionat

Mesajde iulian.arg » Mar 27-Ian-2015 10:41

Salut

Sunt elocvente pozele.
Daca te uiti atent, in primele poze ai sa vezi ceva albastru pe acolo pe unde intra firele in partea de jos sub mocheta. Chestia aia albastra/verde (la mine parca era verde) este mufa airbagului care se ocupa pe de o parte de airbag si pe de o parte de senzorul de prezenta pe scaun. Ca fapt divers are si un sistem simplu si destept de detectare a decuplarii mufei ca sa nu riste airbagul sa-ti sara atunci cand e scos scaunul. Aia e singura mufa care se afla acolo.

In concluzie nu ai cablaj pentru incalzire in scaune, si nici nu cred ca este pe undeva pe sub mocheta vreo mufa. Eu am ridicat un pic mocheta, m-am uitat si nu am vazut nimic.

Singura solutie cred ca e sa tragi fire de alimentare sau sa renunti la idee :).

Spor.

picieri
pasionat
Masina: C5-I 2002 80KW 2.0HDI
2: Corsa D 2007 60KW 1.2

Mesajde picieri » Mar 27-Ian-2015 20:20

Sigur nu ai, nu cauta ca pierzi vremea. Eu am modificat pentu scaune electrice, este de lucru, trebuie adaugate si sigurante in tablou, mai trebuie puse si ceva relee. Daca insisti sa le montezi ia si instalatia de pe masina de provenienta, altfel numa improvizezi, pe asa masina nu merita sa carpesti, nu e dacie.

Mexik
pasionat
Masina: Citroen c5 hdi
2: Vw t5-2.5tdi
3: Chrysler Grand voyager

Mesajde Mexik » Mie 28-Ian-2015 18:39

A mele sunt scaunele :D ,eu am avut pe masina incalzire si mi-am pus tapiterie de piele cu scaune reglate electric.Cu aceeasi problema m-am confruntat si eu nu stiam daca am sau nu fire trase.Am demontat plasticul acela prins de mocheta si sub el erau mufele asa ca uitate acolo si dupaia vorbim :D

iulian.arg
pasionat

Mesajde iulian.arg » Joi 29-Ian-2015 10:29

Salut
Fix plasticul ala prins de mocheta l-am demontat si eu si nu am vazut nici o alta mufa. Eu am scos complet scaunul de pe masina si m-am putut uita pe-ndelete. Asta e si motivul pentru care mi-am permis sa ma bag in discutie si sa dau sfaturi.

Mexik e oarecum normal sa ai mufa pentru ca tu aveai deja scaune incalzite :).
In alta ordine de idei, daca nu le doreste colegul Niq, poate m-ar interesa pe mine scaunele tale. in primul rand pentru sezut si pentru cotiera.

Daca poti, trimite-mi te rog mai multe detalii pe PM.
Ms.
Spor.

niq
pasionat

Mesajde niq » Joi 05-Feb-2015 09:22

@Mexik, nu stiam ca esti si pe forumul citroen :) eu te-am gasit pe OLX :))

Oricum, dupa cum ti-am scris si in sms, din pacate nu am mufa de incalzire si ar fi prea mare deranjul sa trag alte cabluri, mai bine imi iau huse cu incalzire si aia e.

Deci @iulian.arg , poti sa le iei tu fara grija :)

Înapoi la “Citroen C5 I-II”