Achizitie C5

Forum de discutii generale despre Citroen C5 III (2008-prezent). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

danraul
simpatizant

Mesajde danraul » Joi 29-Ian-2015 23:20

In sfarsit o pesoana care imi da dreptate. Nu poti cumpara o masina si ieftin si buna. Masinile intretinute exemplar si cu km reali se vand scump. Eu pt masina mea sunt pregatit sa ofer si garantie de 1 an . Asta este parerea mea.

lucianmarius
pasionat
Masina: Citroen C5 III 2.0hdi Automat H3+ 100kw
2: Audi S5 V8 4.2FSI 260kw

Mesajde lucianmarius » Vin 30-Ian-2015 00:35

Adevarat, o masina bine intretinuta se vinde scump. Si e normal, deoarece nu mai bagi in ea nimic. Daca un C5 bine intretinut e 12.000-13.000km si tu dai 9000 pe el, asteapta-te ca acei bani de diferenta sa ii bagi in piese de schimb plus ca pierzi si timp.

Se poate in cazuri izolate sa ai noroc sa nimeresti si la licitatii masini bune cu km ok. Dar ceva mai rar.

florin.rus
pasionat
Masina: Citroen C5 Tourer 1,6 hdi
2: Toyota Auris
3: Nissan Pathfinder

Mesajde florin.rus » Vin 30-Ian-2015 06:04

danraul scrie:Nu are cum sa iti verifice nimeni km fara propritarul de fata. Nu este legal ca reprezentanta sa ofere detalii pe baza Vin fara acordul in scris al proprietarului. Adica el trebuie sa ceara acest lucru. Iar km nici reprezentanta nu ti zice, ea tot ce iti ofera este lista cu reparatiile facute atata timp cat au fost facute in reprezentanta, si u de acolo trebuie sa deduci daca sunt reali sau nu. adic: daca masina in 2012 a avut 150000 km si in 2015 are 200000 iar masina este din 2011 iti poti da singur seama ca este o mare teapa. Ma intelegi. Cam asa sta treaba cu km.

Stiu si eu cum sta treaba cu verificatul in reprezentanta. Nu e prima masina la care ii verific istoricul. Vad ca si tu ai una din 2011. De ce a ta poate avea sub 80000 si asta nu poate avea km reali? La cati km zici ca are masina ta nu crezi ca i s a dus cam repede volanta si ambreajul plus celelalte care le ai schimbat? Masina e loterie. Poate fi super sau poate fi o pacoste. Eu nu zic ca asta are km reali dar nici a ta nu sunt convins ca ii are. Am pathfinderul de 6 ani si are doar 138000,la fel masina sotiei tot de 6 ani si are 61000. Iar fara o verificare a masinii in service nu o cumpar. Ni vreau sa te jignesc dar noi avem o vorba "tot romanul isi lauda calul"

bogwol
pasionat
Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
2: Nissan Micra 1.2 benzina

Mesajde bogwol » Vin 30-Ian-2015 08:01

florin.rus scrie:
danraul scrie: Eu nu zic ca asta are km reali dar nici a ta nu sunt convins ca ii are. Am pathfinderul de 6 ani si are doar 138000,la fel masina sotiei tot de 6 ani si are 61000. Iar fara o verificare a masinii in service nu o cumpar. Ni vreau sa te jignesc dar noi avem o vorba "tot romanul isi lauda calul"

Florin

O masina din vest, mai ales masina de flota, face usor cel putin 50.000 km/an (stiu si cazuri in care facea 120.000 km/an) asa ca poti face tu singur niste calcule estimative in privinta nr de km.
Mai bine cauta o masina cinstita, a carui proprietar a fost singurul pana acum (atentie, nu singurul din Romania!!!) si chiar daca e putin mai scumpa, cred ca ai mai multe sanse sa o iei mai buna decat una manarita care te poate lasa oricand (de asemenea stiu un caz in care unul a facut o "super-afacere", si-a luat masina de la niste samsari si nu a reusit sa ajunga cu ea pana acasa (cca 10 km) ca l-a lasat masina in drum. Concluziile sunt evidente ....

alex21iasi
pasionat

Mesajde alex21iasi » Vin 30-Ian-2015 08:50

C5-ul meu e din 2009 si are doar 63.500km. Daca ar fi sa il vând as găsi un cumpărător care sa plătească un pret rezonabil si corect?
Nu prea cred.... Nu se mai plătesc km putini si întreținere de nota 10.... Acum toți caută ieftin si chilipiruri...

florin.rus
pasionat

Mesajde florin.rus » Vin 30-Ian-2015 09:01

In cartea gri este un singur proprietar "net service proprete", in 09.04.2010 a fost prima inmatriculare pe ei iar in 30.04.2014 a iesit leasingul cred, alt proprietar nu e trecut, eu atat am de la masina. Iti dau perfecta dreptate, oricum pana nu vad istoricul masinii nu o iau. Dar sti cum e, trebuie sa cumpere cineva si rablele :D

florindaniel
simpatizant

Mesajde florindaniel » Vin 30-Ian-2015 09:04

In principiu sunt de acord cu ce spuneti aici, insa masinile se pot strica si daca au putini km si au fost prost intretinute.Si apoi toti ne-am dori o masina care a avut-o un batranel si a tinut-o in garaj.
C5 meu il am de 2,5 ani si a fost luat cam in aceleasi conditii:samsar, franta, km dati inapoi, ma rog, am cam fost ogligat sa iau ceva caci aveam nevoie de masina.In acest timp, 2,5ani, nu am schimbat decat bucsile trapez, bieletele atiruliu si capetele de bara, + consumabilele aferente. In rest foarte multumit.
Masina poate avea multi km ,asta este afara au unde sa ii faca, daca a fost intretinuta inca mai duce.
Probabil tine si de norocul fiecaruia, desi nu sunt o persoana norocoasa.

florin.rus
pasionat

Mesajde florin.rus » Vin 30-Ian-2015 09:06

alex21iasi scrie:C5-ul meu e din 2009 si are doar 63.500km. Daca ar fi sa il vând as găsi un cumpărător care sa plătească un pret rezonabil si corect?
Nu prea cred.... Nu se mai plătesc km putini si întreținere de nota 10.... Acum toți caută ieftin si chilipiruri...

Din pacate anii isi spun cuvantul in pretul unei masini, eu am vandut un vito care arata bibelou, impecabil tehnic si estetic la 3600 euro pt ca era din 2000, am avut in el tapiterie facuta, dvd de plafon, dvd cu navigatie, sunet, vreo 7000 ron am bagat atunci in masina, practic aproape jumatate banii cat am vandut o, dar a fost veche si nu a avut pret. Asa ca m-am invatat minte si nu tin masinile mai mult de 6-7 ani pentru ca nu mai iau mare lucru pe ele.

james kilowatt
pasionat
Masina: Citroen C1 1.0 Auto
2: Mazda CX-30 SkyactivX AT AWD

Mesajde james kilowatt » Vin 30-Ian-2015 11:24

Eu gandesc invers. Ca sa vand petrolierul meu as accepta poate 13-14k€ pe el, daca dau peste un cumparator cinstit si nu peste un samsar care vrea masini de 5 ani la un sfert din cat au costat noi.
Insa daca nu mi se ofera banii astia, ca vine unul si spune ca a gasit dincolo cu 7000, una care a fost a unor batranei (3-4 in 5 ani) care au mers cu ea la biserica, il trimit la plimbare. Decat sa-l dau degeaba, mai bine il tin pana cand ii cad rotile. Chiar daca nu mai iau mare lucru pe el peste inca 5 ani macar stiu ca si-a facut treaba, si daca il dau cu doar 3000€, tot ar fi mai bine decat sa-l vand acum cu 7000.

florin.rus
pasionat

Mesajde florin.rus » Vin 30-Ian-2015 11:37

james kilowatt scrie:Eu gandesc invers. Ca sa vand petrolierul meu as accepta poate 13-14k€ pe el, daca dau peste un cumparator cinstit si nu peste un samsar care vrea masini de 5 ani la un sfert din cat au costat noi.
Insa daca nu mi se ofera banii astia, ca vine unul si spune ca a gasit dincolo cu 7000, una care a fost a unor batranei (3-4 in 5 ani) care au mers cu ea la biserica, il trimit la plimbare. Decat sa-l dau degeaba, mai bine il tin pana cand ii cad rotile. Chiar daca nu mai iau mare lucru pe el peste inca 5 ani macar stiu ca si-a facut treaba, si daca il dau cu doar 3000€, tot ar fi mai bine decat sa-l vand acum cu 7000.

Din pacate asta e realitatea, am mers la buyback cu toyota sotie la 3 ani dupa ce am cumparat-o cu 17400 euro si mi-au evaluat masina la 7000, deci in 3 ani am pierdut in ea 10000. iar la o masina dupa 6 ani incepi sa bagi bani. Eu sunt foarte atasat de masinile care le am si investesc aiurea in ele ca sa fie unicat cum zicea si colegul de mai sus, iar cand le vand nu iau mare lucru pe ele.

danraul
simpatizant

Mesajde danraul » Vin 30-Ian-2015 12:01

florin.rus scrie:
danraul scrie:Nu are cum sa iti verifice nimeni km fara propritarul de fata. Nu este legal ca reprezentanta sa ofere detalii pe baza Vin fara acordul in scris al proprietarului. Adica el trebuie sa ceara acest lucru. Iar km nici reprezentanta nu ti zice, ea tot ce iti ofera este lista cu reparatiile facute atata timp cat au fost facute in reprezentanta, si u de acolo trebuie sa deduci daca sunt reali sau nu. adic: daca masina in 2012 a avut 150000 km si in 2015 are 200000 iar masina este din 2011 iti poti da singur seama ca este o mare teapa. Ma intelegi. Cam asa sta treaba cu km.

Stiu si eu cum sta treaba cu verificatul in reprezentanta. Nu e prima masina la care ii verific istoricul. Vad ca si tu ai una din 2011. De ce a ta poate avea sub 80000 si asta nu poate avea km reali? La cati km zici ca are masina ta nu crezi ca i s a dus cam repede volanta si ambreajul plus celelalte care le ai schimbat? Masina e loterie. Poate fi super sau poate fi o pacoste. Eu nu zic ca asta are km reali dar nici a ta nu sunt convins ca ii are. Am pathfinderul de 6 ani si are doar 138000,la fel masina sotiei tot de 6 ani si are 61000. Iar fara o verificare a masinii in service nu o cumpar. Ni vreau sa te jignesc dar noi avem o vorba "tot romanul isi lauda calul"

C sa raspund colegului .

Cand masina sti de cine a fost cumparata de noua sti pe unde a umblat cu ea si asa mai departe este normal sa pot garanta pentru k, parcursi, lucru care se face si la reprezentanta unde daca eu personal imi voi duce viitorul proprietar al masinii mele sa ob ca la masina mea reviziile au fost din 10000 km in 10000 km , si nu cand a ajuns in 2012 la 20000 km de atunci spun ca nu sa mai umblat cu ea si acum are 30000, daca intr-un an s-au facut aproximativ 20000 km este normal ca in 4 ani masina sa aiba 80000 km acum, nu cum sunt majoritatea masinililor cu km dati inapoi , in care in 2012 are 70000 si cumlea in 2015 are 130000 . si a avut acelasi proprietar., intradevar volanta si eu am zis ca sa dus cam repede, dar din ce am discutat cu cei de la reprezentanta au fost cazuri in care sa dus si mai repede din vina producatorului. Cum a s[pus si un coleg mai sus, cunoasc pers carorara le-a picat turboul si chear motorul la audi a4 dupa 2012. asta a fost hiba acelor masini, Precum am spus eu pot demonstra ca masina mea are km reali, ceea ce altii nu o pot face.

danraul
simpatizant

Mesajde danraul » Vin 30-Ian-2015 12:14

Oricine isi lauda marfa, si cand ajungi sa o vezi in realiate este rupta , stricata, etc. Eu nu imi laud masina eu doar am spus ca da a mea este un exemplar de om pasionat de masini. lA mine cand a fost vb de radiatorul de la clima sau de ambreiaj, sau chear de verificare nu mergeam sa caut piesele cele mai ieftine ci le cautam pe cele mai scumpe si bune calitativ. In tradevar nici a mea nu a mai vazut reprezentanta dupa ce a iesit din garantie in 2013, dar asta nu inseamna ca am facut masina in garajul de la coltul strazii. Reprezentanta din pacate te jecmaneste cat poate atata timp cat masina este in garantie, si cam toata lumea in special in Romania se fereste de ea pt preturile foarte exagerate. Eu nu mi-am pus masina la vanzare doar pt a fi vanduta, ( sa ma scap de ea). Astept clientul care apreciaza pasiunea cu care am ingrijit masina, am primit foarte multe oferte pt ea dar pt mine nu este un metal este ceva mai mult si astept clientul care este exact ca mine, Nu conteaza ca nu il gasesc acum sau peste jumatate de an, intr-un final va veni si atunci am sa fiu cu adevarat fericit ca am vanduto. Cine este ca mine intelege iar cine nu comenteaza. Multumesc.

florin.rus
pasionat

Mesajde florin.rus » Vin 30-Ian-2015 12:24

De cat timp e masina la tine? Daca e asa de speciala de ce vrei sa o vinzi? Ai investit atatia bani in ultimele 3 luni, te astepti la alte investitii? Au dreptate ceilalti colegi care au spus ca nu ar cumpara masina ta. Sincer cand vezi un anunt in care scrie ca a bagat nu stiu cati bani in ultimele luni in masina ii cam piere cheful de cumparat. Automat te duce cu gandul ca urmeaza sa pice altceva la masina, sa sti ca sunt masini care de noi au probleme, cumnatul e inginer la service la o reprezentanta si mi-a spus ca sunt masini care de noi au numai probleme pe toata perioada garantiei. Pe mine m-a ferit norocul sa dau peste asa ceva deocamdata.
Ultima oară modificat Vin 30-Ian-2015 12:35 de către florin.rus, modificat 1 dată în total.

danraul
simpatizant

Mesajde danraul » Vin 30-Ian-2015 12:25

Din 2013 de ce ?

florin.rus
pasionat

Mesajde florin.rus » Vin 30-Ian-2015 12:40

danraul scrie:Din 2013 de ce ?

era in garantie cand ai intrat in posesia ei? sincer as veni sa o vad dar eu vreau break neaparat, asa ca nu am nici un interes fata de berline, iar intr-un an si ceva sa bagi atatia bani in masina iar poi sa vrei sa o vinzi iar da de banuit. sa nu mi-o iei in nume de rau, dar asa cum am spus mai sus isi cam pune lumea semne de intrebare.

Înapoi la “Citroen C5 III”