Achizitie C5
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
- james kilowatt
- pasionat
- Masina: Citroen C1 1.0 Auto
- 2: Mazda CX-30 SkyactivX AT AWD
@Florin
Astia cu buy-backul sunt hoti sinistri peste tot. Ei ti-au oferit tie 7k ca sa o poata vand ei cu 10 si sa faca 50% profit cu efort minim. Sunt niste samsari.
Mie mi-au oferit pe o masinade 7 ani vechime si 180kkm 500€ si asta doar daca cumpar o masina noua de la ei (pretextand ca o caseaza sau exporta pentru piese de schimb) iar eu am luat pe ea 2500€, cu control tehnic aprofundat fara nicio problema (la mine e obligatoriu la vanzare, e valabil doar o luna, cica se verifica 300 puncte, inclusiv daca masina e furata sau chestii d-astea) facut in ziua vanzarii cu cumparatorul de fata. Eu faceam cu ea 200km/zi pe vremea aia, si nu prea imi ardea sa merg cu o troaca careia ii cadeau rotile.
Pe la astia cu buy back nici nu m-as duce sa intreb, ca nu faci decat sa te enervezi degeaba. Iti ofera in mod constant cu 2-3k€ mai putin decat poti luat tu pe ea fara prea mari eforturi, iar daca masina e mai asiatica, asa, sunt in stare si sa-ti dea 5k€ mai putin.
Idea e urmatoarea: daca nu mi se ofera ceva apropiat de valoarea pe care o are pentru mine, n-o vand.
Pot sa pun problema si altfel daca vrei. Sa zicem ca vreau sa vand petrolierul. Un pret corect ar fi 13k€, probabil ca daca o pun la 10k€ scap repede de ea.
Si ce fac cu banii aia? Sa presupunem ca am noroc si o vand bine. Cu 13k€ iar un Citroen C1 nou. Sau mai pun sa zic 5-6k€ ca sa iau o Kia Ceed noua. Ceea ce mi s-ar parea o prostie cu lustru din partea mea ca sa mai pun bani si sa iau o masina dintr-o clasa inferioara, doar pentru ca e mai noua. Daca as avea 250kkm inteleg, insa nu e cazul.
I fa si la tine analiza asta, tu de ce vrei sa vinzi Toyota?
Astia cu buy-backul sunt hoti sinistri peste tot. Ei ti-au oferit tie 7k ca sa o poata vand ei cu 10 si sa faca 50% profit cu efort minim. Sunt niste samsari.
Mie mi-au oferit pe o masinade 7 ani vechime si 180kkm 500€ si asta doar daca cumpar o masina noua de la ei (pretextand ca o caseaza sau exporta pentru piese de schimb) iar eu am luat pe ea 2500€, cu control tehnic aprofundat fara nicio problema (la mine e obligatoriu la vanzare, e valabil doar o luna, cica se verifica 300 puncte, inclusiv daca masina e furata sau chestii d-astea) facut in ziua vanzarii cu cumparatorul de fata. Eu faceam cu ea 200km/zi pe vremea aia, si nu prea imi ardea sa merg cu o troaca careia ii cadeau rotile.
Pe la astia cu buy back nici nu m-as duce sa intreb, ca nu faci decat sa te enervezi degeaba. Iti ofera in mod constant cu 2-3k€ mai putin decat poti luat tu pe ea fara prea mari eforturi, iar daca masina e mai asiatica, asa, sunt in stare si sa-ti dea 5k€ mai putin.
Idea e urmatoarea: daca nu mi se ofera ceva apropiat de valoarea pe care o are pentru mine, n-o vand.
Pot sa pun problema si altfel daca vrei. Sa zicem ca vreau sa vand petrolierul. Un pret corect ar fi 13k€, probabil ca daca o pun la 10k€ scap repede de ea.
Si ce fac cu banii aia? Sa presupunem ca am noroc si o vand bine. Cu 13k€ iar un Citroen C1 nou. Sau mai pun sa zic 5-6k€ ca sa iau o Kia Ceed noua. Ceea ce mi s-ar parea o prostie cu lustru din partea mea ca sa mai pun bani si sa iau o masina dintr-o clasa inferioara, doar pentru ca e mai noua. Daca as avea 250kkm inteleg, insa nu e cazul.
I fa si la tine analiza asta, tu de ce vrei sa vinzi Toyota?
http://olx.ro/oferta/audi-a3-s3-265cp-2 ... 2MAC9.html
Uitate te rog la acest audi, este cu mult pretul fata de piata, dar omul este un pasionat , a bagat banii in ea exact ca mine din pasiune , din dorinta de a o face perfecta ( unica ) asta este diferenta, De ce sa dea de banuit ca nu inteleg , banii au fost bagati in : muzica, folii, jante , leduri , interior, etc nu in piese , masina este perfecta din punct de vedere tehnic singurele piese schimbate sunt : Volanta ambreiajul, radiatorul de clima, si revizia , atat. Acum nu inteleg de ce as da de banuit ?
Uitate te rog la acest audi, este cu mult pretul fata de piata, dar omul este un pasionat , a bagat banii in ea exact ca mine din pasiune , din dorinta de a o face perfecta ( unica ) asta este diferenta, De ce sa dea de banuit ca nu inteleg , banii au fost bagati in : muzica, folii, jante , leduri , interior, etc nu in piese , masina este perfecta din punct de vedere tehnic singurele piese schimbate sunt : Volanta ambreiajul, radiatorul de clima, si revizia , atat. Acum nu inteleg de ce as da de banuit ?
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 Tourer 1,6 hdi
- 2: Toyota Auris
- 3: Nissan Pathfinder
I fa si la tine analiza asta, tu de ce vrei sa vinzi Toyota?[/quote]
Mie nu mi-a placut niciodata masina, dar sotia a insistat ca vrea neaparat auris, si dupa 3 ani am reusit sa o conving sa luam un avensis, insa planul meu nu s a potrivit cu cel din targ, ma asteptam sa primesc vreo 12-13000 pe ea (mai ales ca avea abia 20000 km, un an a stat in garaj ca sotia a nascut si eu nu am circulat cu ea) sa pun diferenta de bani si sa iau alta mai mare. Asa ca am ramas cu ea pe cap, am pus o pe gpl si o sa o fac cadou de majorat la fata
, nu mai e mult, vreo 14 ani. Dar sa stiti ca au o tabla grozava in ele, nu prezinta nici cea mai mica urma de rugina.
Mie nu mi-a placut niciodata masina, dar sotia a insistat ca vrea neaparat auris, si dupa 3 ani am reusit sa o conving sa luam un avensis, insa planul meu nu s a potrivit cu cel din targ, ma asteptam sa primesc vreo 12-13000 pe ea (mai ales ca avea abia 20000 km, un an a stat in garaj ca sotia a nascut si eu nu am circulat cu ea) sa pun diferenta de bani si sa iau alta mai mare. Asa ca am ramas cu ea pe cap, am pus o pe gpl si o sa o fac cadou de majorat la fata

-
- pasionat
danraul scrie:http://olx.ro/oferta/audi-a3-s3-265cp-2-0tfsi-quattro-masina-pe-comanda-model-deosebit-ID2MAC9.html
Sa ai bafta la vanzare.
Eu vreau sa o vand din 2 motive. 1. Inainte de acest c5 am avut un mitsubishi lancer din 2004 de 250 cp, am renuntat la el pt ca am zis ca doresc ceva mult mai confortabil ,lux ,etc in detrimentul puterii. Ce ii drept nu am ce comenta la confort lux etc, dar la putere inca am sechele. 2, vreau sa imi iau un audi rs4 , tanjesc dupa unul de multi ani si acum a venit vremea lui. De aceea vand masina. Precum am spus eu nu sunt disperat sa o vand, sta frumos in garaj, nu o ploua nu o ninge. Probabil si eu o voi da la baiatul meu de majoratul lui, mai sunt doar vreo 18 ani, ca inca nu sa nascut.
). Nu sunt samsar nu vand nu cumpar masini, Doar investesc bani in ele.
) Am avut si un citreon c2 sport schi (VTS ) si aceea masina am cumparat in 2010 , o mica bestie , am ajuns cu masina de la 125 cp din fabrica la 140 avand in vedere ca masina avea 900 kg. Am tinuto anul trecut vreo 7 luni vanzare, la un pret pe care unii il considerau mult prea mare pentru piata din romania, a fost destul sa vina persoana potrivita si nici macar nu a negociat un leu. Cam asa sta treba in lumea pasionatilor de masini. ;)

-
- pasionat
danraul scrie:Eu vreau sa o vand din 2 motive. 1. Inainte de acest c5 am avut un mitsubishi lancer din 2004 de 250 cp, am renuntat la el pt ca am zis ca doresc ceva mult mai confortabil ,lux ,etc in detrimentul puterii. Ce ii drept nu am ce comenta la confort lux etc, dar la putere inca am sechele. 2, vreau sa imi iau un audi rs4 , tanjesc dupa unul de multi ani si acum a venit vremea lui. De aceea vand masina. Precum am spus eu nu sunt disperat sa o vand, sta frumos in garaj, nu o ploua nu o ninge. Probabil si eu o voi da la baiatul meu de majoratul lui, mai sunt doar vreo 18 ani, ca inca nu sa nascut.). Nu sunt samsar nu vand nu cumpar masini, Doar investesc bani in ele.
) Am avut si un citreon c2 sport schi (VTS ) si aceea masina am cumparat in 2010 , o mica bestie , am ajuns cu masina de la 125 cp din fabrica la 140 avand in vedere ca masina avea 900 kg. Am tinuto anul trecut vreo 7 luni vanzare, la un pret pe care unii il considerau mult prea mare pentru piata din romania, a fost destul sa vina persoana potrivita si nici macar nu a negociat un leu. Cam asa sta treba in lumea pasionatilor de masini. ;)
Ai grija sa apuci majoratul copiilor cu atatia cai su capota. Cand o sa ai copii o sa vezi ca o sa te mai linistesti cu caii.
-
- pasionat
- Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
- 2: Nissan Micra 1.2 benzina
danraul scrie:http://olx.ro/oferta/audi-a3-s3-265cp-2-0tfsi-quattro-masina-pe-comanda-model-deosebit-ID2MAC9.html
Ia uita-te tu mai cu atentie in hartiile scanate, ca omul a facut o prostie fara sa isi dea seama: in 2010 (deci dupa 2 ani) masina avea 45.000 km, si in urmtorii 4 ani nu a mai facut decat 35.000? Parca matematica da altceva (pastrand aceleasi proportii, ar fi trebuit sa ii dea undeva la 135.000 km, deci omul din strat vrea sa te pacaleasca cu vreo 55.000 km!!!! asta presupunand ca nu a facut mai mult in realitate)
Oricum, pe mine anunutir de genul "masina fantastica, unicat, etc" ma fac sa ma departez de respectiva masina, nu sa ma atraga
-
- pasionat
- james kilowatt
- pasionat
- james kilowatt
- pasionat
bogwol scrie:danraul scrie:http://olx.ro/oferta/audi-a3-s3-265cp-2-0tfsi-quattro-masina-pe-comanda-model-deosebit-ID2MAC9.html
in 2010 (deci dupa 2 ani) masina avea 45.000 km, si in urmtorii 4 ani nu a mai facut decat 35.000? Parca matematica da altceva
Uite, eu in primul an am facut 30.000. Mai rau, in primele 5 saptamani am facut 7000km. Apoi in urmatorii 4 am mai facut 35.000. Si in urmatorii 4 voi face inca vreo 35.000. Ce legatura are matematica aici?
Omul si-o fi schimbat jobul si a scapat de naveta, si-a gasit o gagica care sta mai aproape (cu asemenea masina

De obicei calculele de genul le faci la masini aduse de dincolo, pt ca in strainatate cu masinile se circula foarte mult. La noi este mai ciudat de ex eu. La inceput am facut cu masina 4000 km in 3 luni, acum dupa inca un an si mai mult de jumatate am mai facut doar inca 3000 km, motivul , am masina de firma si a mea sta mai mult in garaj o mai scot in wek cate 100 km ca sa nu stea prea mult. La straini este altfel , dincolo toata lumea face naveta cu masina zeci , sute de km pe zi, o masina cumparata de noua din romania poate sa aiba din 2007-2008 linistit si 25000 - 30000 km pt ca la noi sunt multi care lucreaza in orasul in care stau , au masini de firma , merg cu autobuzul ca este mai ieftin , etc, Chear acum am un prieten caruia ia murit bunicul si ia ramas lui masina , un opel astra din 2006 ,1.7 diesel cu 43000 km in bord , masina cumparata de noua de bunicul lui din romania. La noi tot ce este bosibil, la cele aduse de dincolo sansele sa prinzi o masina de genul sunt 1 la 100 . ;) Parerea mea.
- james kilowatt
- pasionat
Sunt si masini foite, insa nu-s majoritare. Media e sub 20kkm/an. Multe familii au doua sau mai multe masini, si nu pot merge cu toate simultan.
Insa trebuie sa fie clar, masinile "medii" ca rulaj isi pierd jumatate din valoare in 5 ani, nu trei sferturi din valoare in 3 ani asa cum se zvoneste prin Romania. Nici francezii nici nemtii nu mai dau cheile primului venit dupa 3 ani doar ca sa scape de ele ca in gloriosii ani '90.
De fapt daca te uiti pe strazi de multe ori vezi masini mai noi in Romania pe strada decat in Franta. Daca mergi intr-un "judet" sarac gen Pas de Calais o sa vezi inca mergand masini de 15 ani.
Insa trebuie sa fie clar, masinile "medii" ca rulaj isi pierd jumatate din valoare in 5 ani, nu trei sferturi din valoare in 3 ani asa cum se zvoneste prin Romania. Nici francezii nici nemtii nu mai dau cheile primului venit dupa 3 ani doar ca sa scape de ele ca in gloriosii ani '90.
De fapt daca te uiti pe strazi de multe ori vezi masini mai noi in Romania pe strada decat in Franta. Daca mergi intr-un "judet" sarac gen Pas de Calais o sa vezi inca mergand masini de 15 ani.