Cea mai deranjanta si enervanta eroare ever

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

croncanel
just curious

Cea mai deranjanta si enervanta eroare ever

Mesajde croncanel » Mie 24-Iul-2013 19:32

Salut. Cum vi s-ar parea ca, mergand cu masina pe autostrada, sa va apara o eroare insotita de beep-ul aferent si ca si cum ar vrea sa se asigure ca ati remarcat-o ar aparea dinnou si dinnou, insotita de acelasi beep cu o frecventa medie cam de 1/secunda?Mergand o ora pe autostrada sa auzi 3600 de "beep"-uri.
Eroarea care mi-a aparut se numeste "brake pad worn" si am inteles ca nu este legata decat de un fir plecat de la senzorul de placute care cand face cand nu face nu stiu ce contact.Nu am avut cum sa schimb placutele de frana fiind undeva la tara, asa ca am deconectat firele de la placute.Tot ce am putut realiza a fost sa imi mai apara si alte erori (abs, esp, etc), alaturi de mereu prezentul bipait.Deci mai mult ca sigur schimbarea placutelor nu va remedia problema.
Cineva s-a mai confruntat cu asa ceva?

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mie 24-Iul-2013 19:46

Esti sigur ca ai deconectat firele de la senzorii placutelor si nu altceva?
Din ce povestesti tu, ai deconectat un senzor de abs.
Senzorii de la placute sunt legati printr-un singur fir, unul singur, si iese exact din plalcuta.

Dar, placutele cum le ai?

croncanel
just curious

Mesajde croncanel » Mie 24-Iul-2013 20:07

Maine voi schimba oricum placutele, dar ma intreb, citroen cum a putut proiecta o masina care sa te bipaie la cap incontinuu pana cand ajungi la primul magazin de piese auto?!? Se presupune ca din momentul aparitiei acestei uzuri placutele mai au ceva viata sa te duca pana acasa indiferent cat de departe ai fi. Ce te faci daca se declanseaza cand esti pe la mare la Constanta si tocmai pleci acasa la tine la Timisoara de ex si e seara tarziu?Vei merge 800 de km in care vei auzi vreo 15 000 de bipaiuturi in urechi?!? :o

croncanel
just curious

Mesajde croncanel » Mie 24-Iul-2013 20:10

mesersmith scrie:Esti sigur ca ai deconectat firele de la senzorii placutelor si nu altceva?
Din ce povestesti tu, ai deconectat un senzor de abs.
Senzorii de la placute sunt legati printr-un singur fir, unul singur, si iese exact din plalcuta.

Dar, placutele cum le ai?

Placutele le am uzate,ok. Dar tie cat de normal ti se pare ca din momentul observarii de catre senzor a uzurii placutelor si pana reusesti sa le schimbi sa te bipaie la cap cu frecventa de 1/sec?
Am facut si un filmulet dar se pare ca siteul nu are optiunea de upload pt video.

urzica
pasionat
Masina: CITROEN C5 II HDI 1997 cc 2007

Mesajde urzica » Joi 25-Iul-2013 08:19

Defectul acesta l-am avut si eu dar cu placute uzate la jumatate . Aparea numai cand ploua , si am gasit ambele cabluri de la senzori rupte (crapate pana la firul metalic) (stanga dreapta) iar cand se udau firele faceau contact si aparea alarma. Ruptura a aparut langa punctual de fixare pe etrier fuzeta , din cauza miscarii in sus si in jos a suspensiei ceea ce este normal sa apara la un moment dat odata si cu imbatranirea cablurilor, acestea pierzandu-si flexibilitatea.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Joi 25-Iul-2013 17:40

Posibil ca la tine sã fie altceva decât uzura plãcuÞelor.
De exemplu, dupã ce apare eroarea atunci când ai plãcuÞele uzate, nu face gãlãgie for ever aºa cum spui cã face la tine, ci doar te anunÞã o datã la câteva minute.
Eu presupun cĂŁ unul dintre fie sau ambele sunt rupte Âşi ating pe o parte metalicĂŁ, iar pentru cĂŁ aceea atingere nu este permanentĂŁ, probabil cĂŁ se genereazĂŁ alerta total aiurea.
De aceea eu aÂş face o verificare Âşi a firelor acelor senzori, nu numai schimbarea plĂŁcuĂželor.
În ceea ce priveºte eroarea de asr ºi abs, te mai întreb încã o datã dacã nu ai tãiat vreun senzor de la abs. Cã nu se prea explicã reacþia maºinii.

mariustipa
pasionat

Mesajde mariustipa » Dum 12-Apr-2015 12:20

croncanel scrie:Maine voi schimba oricum placutele, dar ma intreb, citroen cum a putut proiecta o masina care sa te bipaie la cap incontinuu pana cand ajungi la primul magazin de piese auto?!? Se presupune ca din momentul aparitiei acestei uzuri placutele mai au ceva viata sa te duca pana acasa indiferent cat de departe ai fi. Ce te faci daca se declanseaza cand esti pe la mare la Constanta si tocmai pleci acasa la tine la Timisoara de ex si e seara tarziu?Vei merge 800 de km in care vei auzi vreo 15 000 de bipaiuturi in urechi?!? :o

Si eu ma intreb cat de cretini trebuie sa fie inginerii aia mizerabili care au comis asa ceva, ca "proiectat" nu poti spune.
Bipuri care te pot ucide pentru ca la drum lung iti distrag atentia. Partea mai rea e ca nu se pot dezactiva de tot, eu le-al spus ca daca tot nu sunt in stare sa controleze masina pe care au produs-o, sa dezactiveze dracului porcariile alea, cica nu se poate. Creative tehologie? Asasin tehnology!

La reprezentanta Citroen, cu computerul legat la masina, concluzia a fost "trebuie sa aiba ea ceva".
Nu am vazut masina mai cretina proiectata la electrica, de la orice bec pana la orice conector, la conductorii de rahat si la computerul de bord care efectiv nu e bun de nimic si face numai probleme, sunt curios daca a fost de ajutor cuiva, vreodata.

Practic, cei care au comis partea electrica la jegul asta de masina nu sunt in stare sa o controleze. Ce sa mai spui!?

urzica
pasionat
Masina: CITROEN C5 II HDI 1997 cc 2007

Mesajde urzica » Dum 12-Apr-2015 12:36

mariustipa scrie:
croncanel scrie:Maine voi schimba oricum placutele, dar ma intreb, citroen cum a putut proiecta o masina care sa te bipaie la cap incontinuu pana cand ajungi la primul magazin de piese auto?!? Se presupune ca din momentul aparitiei acestei uzuri placutele mai au ceva viata sa te duca pana acasa indiferent cat de departe ai fi. Ce te faci daca se declanseaza cand esti pe la mare la Constanta si tocmai pleci acasa la tine la Timisoara de ex si e seara tarziu?Vei merge 800 de km in care vei auzi vreo 15 000 de bipaiuturi in urechi?!? :o

Si eu ma intreb cat de cretini trebuie sa fie inginerii aia mizerabili care au comis asa ceva, ca "proiectat" nu poti spune.
Bipuri care te pot ucide pentru ca la drum lung iti distrag atentia. Partea mai rea e ca nu se pot dezactiva de tot, eu le-al spus ca daca tot nu sunt in stare sa controleze masina pe care au produs-o, sa dezactiveze dracului porcariile alea, cica nu se poate. Creative tehologie? Asasin tehnology!

La reprezentanta Citroen, cu computerul legat la masina, concluzia a fost "trebuie sa aiba ea ceva".
Nu am vazut masina mai cretina proiectata la electrica, de la orice bec pana la orice conector, la conductorii de rahat si la computerul de bord care efectiv nu e bun de nimic si face numai probleme, sunt curios daca a fost de ajutor cuiva, vreodata.

Practic, cei care au comis partea electrica la jegul asta de masina nu sunt in stare sa o controleze. Ce sa mai spui!?
Tocmai acesta este scopul bipaielilor repetate sa mergi sa inlocuiesti placutele ce dracu este asa greu de inteles, pentru ca la o franare brusca se pot sparge daca a mai ramas putin material de franare si atunci cand ai nevoie de frane sa nu mai tina si te-ai dus ...de suflet. Te asigur ca si la alte masini este la fel. Succes si intelegere in toate. Paste fericit.

mariustipa
pasionat

Mesajde mariustipa » Dum 12-Apr-2015 13:07

urzica scrie:
mariustipa scrie:

Tocmai acesta este scopul bipaielilor repetate sa mergi sa inlocuiesti placutele ce dracu este asa greu de inteles, pentru ca la o franare brusca se pot sparge daca a mai ramas putin material de franare si atunci cand ai nevoie de frane sa nu mai tina si te-ai dus ...de suflet. Te asigur ca si la alte masini este la fel.
Succes si intelegere in toate. Paste fericit.

Uite ce e asa de greu de inteles, mai copiez o data ce am scris, dar mai pe scurt: placutele de frana noi, discuri asijderea, in cazul meu. Bipaielile alea sinistre continua, revizia nu releva nici o problema, iar cei care au comis electrica si "electronica" nu isi pot da seama care este cauza. Asta e usor de inteles? Pentru mine nu e.

Paste fericit.

pef73
pasionat
Masina: Citroen C5 1.6 Hdi 80kw 2005
2: Ford Ka 1.3i 55kw 2005

Mesajde pef73 » Dum 12-Apr-2015 15:57

Schimba frizerii la care te duci cu masina! Tara este plina de frizeri si brutari, mecanicii ii numeri pe degete. Am avut in decursul anilor mai multe marci de masini, si la toate vei gasi ceva sa te nemultumeasca.Paste Fericit !

mariustipa
pasionat

Mesajde mariustipa » Dum 12-Apr-2015 16:04

pef73 scrie:Schimba frizerii la care te duci cu masina! Tara este plina de frizeri si brutari, mecanicii ii numeri pe degete. Am avut in decursul anilor mai multe marci de masini, si la toate vei gasi ceva sa te nemultumeasca.Paste Fericit !

Reprezentanta Citroen ? Cu cine as putea sa ii schimb?

Înapoi la “Electrica - C5 I-II”