Erori C5

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

nocivu
pasionat

Erori C5

Mesajde nocivu » Vin 15-Mai-2015 19:30

Azi am reusit sa fac un test la C5- ul meu si am gasit urmatoarele si nu stiu la ce sa ma astept poate cineva sa explice si mie despre ce ar fi vorba?

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

calorifer4
pasionat

Mesajde calorifer4 » Sâm 16-Mai-2015 11:16

LEVEL 2 airbag deployment, pasager si sofer= dauna totala cu impact frontal la peste 110km/h, citroen c5 ph1/ph2 deschide airbagurile in functie de viteza si greutate si cele frontale sunt duble. Daca merge instalatia de sunet originala masina este ok :supz: , posibil calculatoarele sunt ''imprumutate'' si resoftate prost de pe alta masina, verifica la reprezentata seria VIN :D

nocivu
pasionat

Mesajde nocivu » Dum 17-Mai-2015 08:29

Claxonul este ok si am sistemul audio care este la peugeot 407 si este functional functioneaza absolut tot.
Dupa cum am zis pe masina functioneaza tot dar am becul servive aprins si acele erori.

calorifer4
pasionat

Mesajde calorifer4 » Lun 18-Mai-2015 10:14

ok, presupun ca airbagurile au fost inlocuite, dar a ramas inregistrat crush data in calculatorul de airbag (sub maneta de viteze se afla) si nu sa reprogramat ulterior cf. listei de dotari auto (nu recomand inlocuirea lui decat cu ce vine original masina/ cod serie identic, cf. VIN alfel risti sadeschizi toate airbagurile odata cu punerea bornei :shock: ) sunt 2 modele de la Autoliv care nu se reprogrameaza (indicat doar prin inlocuire) si Temic care se poate reprograma fara probleme... fiind vorba despre Stearing Angle, abs- esp functioneaza?, nu cred, posibil spira din Com sa fie rupta :cry: sau com-ul este instalat pentru alt nivel de echipare, nepotrivirea dintre calculatoare rezulta problema descrisa, referitor la cd-player el inregistreaza mai multe date in eprom decat se spune, km oe, crush-data, first owner,... toata lista cum a plecat din fabrica, o piesa foarte esentiala pentru a afla istoricul masinii :roll:
Imagine

Imagine

nocivu
pasionat

Mesajde nocivu » Lun 18-Mai-2015 13:25

Abs este functional daca ma infig destul de tare in frana intra ABS dar ESP - ASR am eroare, aseadar nici nu am avut cum sa testez ESP dar banuesc ca nu functioneaza.
Si mai este la airbag pasager acolo unde bagi cheia si dezactivezi nu are capatul unde intra mufa partea in care intra cheia este dar partea in care intra mufa de la airbag nu este deci airbag pasager este deconectat.

calorifer4
pasionat

Mesajde calorifer4 » Lun 18-Mai-2015 15:22

OK, problema cu butonul unde bagi cheia de pasager airbag on/off nu are legatura cu airbag fault/service+stop in bord. (unele probleme la airbaguri pot fii datorate de conexiuni imperfecte ale mufelor galbene/albastre... deconecteaza intotdeauna borna bateriei atunci cand verifici starea mufelor, airbag sau a centurilor si totodata folosesti spray de contact pentru reimprospatarea conexiunii lor, cu aceast ocazie aflii sau nu daca mai ai airbaguri instalate, daca nu se pot procura din dezmembrari sau reprezentata cf. modelului de optiuni al masinii (prod. TRW).

Partea cu calculatorul de airbag... hmm, e putin cam naspa, posibil cineva nu a avut habar ce tip de calculator trebuie, instalat/rescris prost. Daca nu esti sigur 100% cf. echiparii de fabrica ce calculator trebuie cumparat de pe la dezmembrari, dai fuga la reprezentanta unde te va usca lejer ~2500 lei

Faptul ca ABS fuctioneaza si ESP-ASR nu, clar cineva si-a bagat coada la resoftarea BSi (panoul de sigurante de la sofer), repet sper ca cd-playerul sa fuctioneze corect atunci cand pui contactul (el prezinta in prima faza de resoftare proasta BSI prin pierderea memoriei la postul radio sau cd unit, el fiind totodata un Black-Box al masinii), toate masinile PSA cu echipare ABS au soft si pt ESP-ASR, ca la unele masini acest sistem "suplimentar" nu fuctioneaza este programarea BSI cf lista optini client pt senzorul dublu-impuls si conexiunii can-bus buton on/off (toate masinile cu sistem ABS la cea mai mica actionare a comutatorului pedala frana activeaza dinamica de redresare cf. directie de mers/viteza/greutate... ca nu are buton ESP este doar o directiva a marketing-ului din anilor respectivi aprobat doar pana in 2012 in europa. Peste aceasta perioada ca prin minune toate masinile cu ABS au si ESP. (Sistemul ABS-ESP-ESC-ASR.... dintotdeauna a fuctionat pe masini cu sau fara buton on/off la cea mai simpla actionare a pedalei de frana, repet faptul ca la unele masini se activeaza fara actionarea pedalei de frana este marketing pentru justificarea costurilor catre client.)

calorifer4
pasionat

Mesajde calorifer4 » Lun 18-Mai-2015 18:03

off topic, pentru a nu intelege cineva ca nu stapanesc problema.

Masina acum 1 an :razz:
Imagine

Masina dupa ce am lovit mistretu' direct in cap X_X (level-up +5 crit dmg), bietul animal :cry:, crezand initial ca am lovit un caine,
am avut un soc cand am vz cat de mare a fost. Dinspre Bucuresti noaptea la 10 km de Buzau, bine ca nu a
fost pe mijloc. (colt bara zgariat, pasaj roata fata spart, usa st. spate indoita, airbag cortina, scaun si centura
plesnite... eh am scapat cu bine la 120km/h, mai ca ma aruncat in sant dusmanu')

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

am reparat-o cu un cost infim... fiecare cum isi gaseste norocul, functioneaza si se comporta identic ca noua dupa inlocuirea
pieselor, o folosesc zilnic pana la servici si acasa , piata.. una alta.

De ce? Pentru ca este Covorul Fermecat.

Weekend drive cu asta. Incomparabila cu Covorul Fermecat, dar fiecare va avea buba ei intr-o zi, cand se va strica ceva vad eu cum o scot la cale :lol:

Imagine

nocivu
pasionat

Mesajde nocivu » Mar 19-Mai-2015 20:38

Partea de Radio functioneaza perfect nu pierde memorarea posturilor, chiar isi schimba frecventa singur in momentu cand ies din raza de receptie a frecventei unui post CD functioneaza foarte bine si am buton de de activare si dezactivare ESP.

O sa incerc sa dau cu spary de contacte in mufe sa vad ce se intampla.

Înapoi la “Citroen C5 I-II”