De ceva vreme nu am mai postat nimic din mai multe motive: timp, probleme, uimirea de masina noua, impresii, feeling-uri etc.
Dupa dezamagirea ca nu am putut sa particip la intalnirea voastra (pt ca masina mea a venit dupa) am avut pana la urma bucuria de a ma urca in ea si sa o conduc pe drumurile noastre proaste.
Dupa mai multe telefoane date de mine la ATS pt a afla starea masinii, am primit-o. Asa frumoasa cum este ea cu tot ce am vrut eu pe ea.
Pe langa alte chestii, sunt foarte multumit de toate gadget-urle pe care le descopar la fiecare cateva zile.
Ieri am fost si am spalat prima oara masina in curte. Dupa ce am terminat am impins-o putin in fata (la umar) ca sa se mai usuce aleea. Cum impingeam eu asa, fara nici o chestie, dintr-o data s-a activat sistemul de servo directie!@!! Cred ca e electric pentru ca altfell nu imi explic. Oricum, eu unul sunt super surprins, pt ca nu am mai vazut asa ceva si nici macar nu am auzit... oricum e tare de tot.
Am mai remarcat ca, stand asa pe langa ea, cu una cu alta, de fiecare data cand deschizi una din usi... se activeaza pompa de injectie.

La fel, cum dadeam cu aspiratorul prin ea (pt ca nu am inca presuri

ESP daca il decuplezi se cupleaza iar la loc cand depasesti 50Km/h (sau 60 nu mai stiu)
In Bluetooth la alegerea sagetilor stanga dreapta prin meniul telefonului la fiecare apasare te duce la urmatoarea litera din alfabet in agenda. (e util cand ai vreo 300 numere de telefon in agenda prin care trebuie sa faci scroll) - pana sa ma prind de smecherie era un chin sa dau la rotita...
Alarma ridica singura geamurile daca tii mai mult apasat pe buton.
Am descoperit si cum faci sa sune alarma , sa o pacalesti (asta dupa ce de la Ats mi-au zis ca alarma nu suna decat la intemperii nasoale cu furt si deschideri de usi - fapt ce ar fi fost foarte greu sa testezi fara sa iti spargi usa...)
Chiar ma intrebam cum se schimba lamele de la stergatoare si am citit (:-)) cum se face din carte. Daca nu faci asa, nu prea ai cum sa ridici bratele stergatoarelor de sub capota...
Centurile pasager + spate, tzipa doar daca le cuplezi si ulterior le decuplezi in mers. (la alte masini cea pt pasager tzipa la fel ca si la sofer daca nu ti-o cuplezi atunci cand esti asezat pe scaun - probabil cu un senzor in scaun)
Tot la stergatoare am observat ca nu poti sa dai tu pe geam un jet micutz de apa, sau unul "custom". Odata activata maneta de stropire parbriz (chiar si scurt) masina iti da oricum un jet predefinit de lung de apa pe parbriz. Chestie tare, sa nu iti zgarii parbrizul.
Alta smecherie: am descoperit ca nu prea am loc de skiuri in ea, sambata, cu greu mi-am pus placa si o pereche de skiuri in spate rabatand una din banchete... dar pana la iarna viitoare... ;-)
Alta "smecherie": cu masina asta, la Sinaia mi-au cerut 100.000 de lei pe parcare, iar in Bucuresti la o anumita Universitate particulara (unde am mai fost si prof) si in a carei curti am vrut sa intru, mi-au cerut "la valoarea mea" cel putin 50.000.
Nu am platit decat 50% din sumele cerute. ;)
Va mai tin la curent. Acum sunt incantat!