Masina cumparata la 0 KM de la ATS . Service la ATS pana pe la 150000 - 160000 km
Problemele majore au fost in primii 10000 km:
7000 pompa de inalta presiune (a fost inlocuita pe garantie)
9000 "sarit de la punct" (cumva nejustificat, dar asta a fost explicatia celor de la service, dupa doua saptamani de teste)
100000 fulie accesorii: producea zgomote
100000 pompa de apa
110000 distributie (la sugestia mecanicilor ATS) + amortizoare fata
135000 accident usor (3 saptamani in service)
150000 un injector de motorina (mi s-a sugerat ca cel original fusese inlocuit; surpriza a fost, si pentru mine si pentru ATS, aceea ca masina fusese servisata doar la ei ...

schimbat service
165000 bucsi bascula fata, rulment dreapta fata
180000 s-au blocat ferodourile pe dreapta spate; interventia a avut loc in strada, cu un mecanic de ocazie, si a rezultat in deteriorarea senzorilor, ceea ce a condus la inlocuirea unor componente mai scumpe, pe langa ferodouri
initiat colaborare cu Mihai, Totcitro
190000 inlocuire electromotor
200000 inlocuire bascule fata (bucsi premontate) si amortizoare
urmeaza sa inlocuiesc rulmentul pe stanga fata (distributie si pompa de apa, peventiv)
Foarte fiabil: ambreiajul (este cel original); ATS imi recomandase sa il inlocuiesc pe la 140000 km
la 195000 am resoftat-o (la Mihai, totcitro, Ploiesti) si sunt foarte incantat de performantele pe care le are (a ajuns la 170 km/h (pe ceasul ei) si mai putea)
Problema cea mai frecventa: parbrizul spart (am schimbat 4 si cel pe care il am acum e fisurat); merg destul de mult in extraurban si sunt multe camioane ....
Overall e o masinuta care face toti banii: costul mediu, investitie initiala + intretinere + combustibil + toate taxele a fost undeva la 50 bani/km (7 ani)
redandrei scrie:Cristian_2007 scrie:Salutare tuturor, m-am trezit si eu tarziu
Am un C1 din 2007 si acum, iulie 2013, am 153.000km. Una peste alta este o masina fiabila si destul de ieftin de intretinut. Problemele au fost urmatoarele:
15.000 - buton avarii spart, asa este si acum
80.000 - pompa de apa, joc mare fulie, rezulatul a fost ruperea curelei si imobilizarea masinii fara prea multe semne in prealabil.
113.000 - Ambreiaj, furca a intrat in placa de presiune.
100.000+ nu mai stiu exact, blocarea incuietorilor, momentan pe partea dreapta este nefunctional butucul iar pe stanga decat se poate descuia dar nu se poate incuia. Incuetorile sunt inutile, putand fi desfacute cu orice cheie, la fel si la busonul de la benzina, mai putin pe dreapta unde este intepenit.
Acum la 150.000 observ ca a aparut un zgomot ciudat la pompa de apa deci ar trebui schimbata cat mai repede, bucsele la bascula au mici batai, insesizabile(nu am menajat si nu menajez absolut deloc suspensiile, am pierdut vreo 6 capace legate si am strambat de nenumarate ori jentile).
La ITP, la 130.000 mi s-a spus ca sunt probleme cu sonda lambda.
Cam astea sunt poblemele mele cele mai importante.
Masina este folosita in regim mixt, urban, extraurban, mai putin ultimii 20.000km care sunt facuti preponderent extraurban.
Observ ca toate au aceleasi probleme. La unii apar mai devreme, iar la altii mai tarziu. Sunt curios daca la noile modele s-au rezolvat problemele aceste cu pompa de apa, ambreiajul..