Achizitie auto maxim 13.000 eur

Forum de discutii generale despre Citroen C5 III (2008-prezent). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

bogwol
pasionat
Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
2: Nissan Micra 1.2 benzina

Mesajde bogwol » Lun 13-Iul-2015 11:32

solovastru scrie:Buna, am obtinut un cod de identificare VF7RDRHH4BL565486
Poate careva sa imi spuna cam cati km are ? Eu am verificat pe citroen service insa imi arata doar caracteristicile.

Va multumesc pentru ajutor.

nr de km reali (de fapt nr de km inregistrati la ultima intrare intr-un service autorizat Citroen) nu il poti afla decat eventual intr-un service din reteaua Citroen, daca binevoiesc tipii de acolo sa te ajute.

solovastru
simpatizant

Mesajde solovastru » Lun 13-Iul-2015 13:31

bogwol scrie:nr de km reali (de fapt nr de km inregistrati la ultima intrare intr-un service autorizat Citroen) nu il poti afla decat eventual intr-un service din reteaua Citroen, daca binevoiesc tipii de acolo sa te ajute.

Am reusit sa dau de un domn care a binevoit sa ma ajute. Maine ma va ajuta cu aceasta informatie si tot atunci am sa cataloghez "samsarul" ca fiind unul cinstit, relativ cinstit, sau escroc de-a binelea. Acum pana la proba contrarie am si eu o doza de retinere. Totusi un C5 cu dotari full (sau aproape) din inceputul lui 2012 la aproape 13.000 eur nu se poate spune ca e chiar ieftin. Am vazut si un C5, de prin jumatea lui 2012 cu dotari full, cica vreo 150.000 km la 8000 eur. Acuma ce sa ma gandesc ? Aici clar e putred ceva.
Nici eu nu sunt batut in cap, dar sincer aproape 13.000 eur pe o masina din 2012 e chiar asa de ieftin ?
Apropo, am cautat dupa VIN pe google si nu a dat nici un rezultat.

ovybd
pasionat
Masina: Citroen C5 Exclusive, 163cp, cutie automata
3: Citroen C2 1.4HDi 90cp

Mesajde ovybd » Lun 13-Iul-2015 14:52

sa sti ca sunt si C5 la care am vazut ca nu figureaza nimic la istoric, cred ca unii le verifica ei inainte sa vada ce apare in istoric.

manu144x
just curious

Mesajde manu144x » Lun 13-Iul-2015 15:46

calorifer4 scrie:no offence @manu, corecte sau corectate?... o masina care are km putini este dubioasa, nu a circulat din simplul motiv ca afost avariata, posibil grav, reparatia fiind facuta de la diverse alte auto din dezmembrari cu piese originale pentru a nu bate la ochi, feriti-va de vanzatorii ''turci'', si alte specimene autohtone ''negricioase'' ... decat sa va cumparati un cazan care are @100k km si a stat la un ''batranel pe covor'' circa 3 ani toata ziua bibilit sa nu sa destrame pe sosea mai bine va orientati catre ceva corect si decent, asta e, nu sunt bani de noua, dar nici nu pot fi pretentii de masina noua, problemele fiind in egala masura cu trecerea timpului... conteaza cum o nimeresti si ai grija de ea.

Eu unul sunt softist de profesie, nu mă pricep la maşini. Tipul nu e nici turc, nici negricios, încercam să ajut doar. Oricum îţi dă seria de şasiu şi se poate verifica la orice reprezentanţă.

Cu mine cel puţin a fost corect, 308-ul merge şi acum foarte bine, n-am avut nici o problemă şi nici un semn de uzură. De ex scaunele arătau ca noi, deşi maşina era jegoasă (nu prea a fost spălată se pare) deci nici cosmetizată nu pot zice că a fost.

Evident nu pot garanta pentru nimeni, nefiind de profesie, ziceam doar din experienţa mea.

lucianmarius
pasionat
Masina: Citroen C5 III 2.0hdi Automat H3+ 100kw
2: Audi S5 V8 4.2FSI 260kw

Mesajde lucianmarius » Mar 14-Iul-2015 22:35

bogwol scrie:
james kilowatt scrie:
bogwol scrie: De fiecare data ma minunez cum nimeni nu se intreaba cum masinile aduse de afara sunt vandute la preturi mai mici decat daca le-ai cumpara de acolo direct.

Eu ma minunez cum incet incet apare asa, un mit urban care spune ca e OK sa fie masini cu kilometri multi si dati inapoi. Ca masinile alea care fac 150.000km/an sunt mult mai bune decat rablele care care fac 15.000, ca alea stau si ruginesc prin garaje si le mananca termitele. Si ca oricum e OK si e inevitabil sa fii fraierit, ca toata lumea da kilometrii inapoi insa nu asta conteaza, conteaza sa fie "bine intretinuta", chestie care se vede imediat analizand pozele de pe olx sau mobile.de.
Astept cu interes ziua in care apare unul care o sa apara unul care sa ne explice ca o masina de 300000km e de fapt mai buna decat una noua, ca macar a fost bine rodata :D

Absolut de acord cu tine. Cred ca oamenii stiu ce se intampla in realitate, dar fiecare are convingerea ca "nu mi se intampla tocmai mie".
Fara intentia de a jigni pe cineva, va spun o zicala aflata tot de la un samsar "fiecare masina isi are fraierul pe care il merita".
:D :D :D :D :D :D :D :D

solovastru
simpatizant

Mesajde solovastru » Mie 15-Iul-2015 11:22

Am verificat in service insa se pare ca masina nu a intrat in vreun service pentru reparatii, a.i. ei nu au nici un istoric al masinii. Proprietarul insa mi-a transmis 2 imagini cu un istoric si o copie dupa ultima revizie. Le atasez si va rog mult sa va uitati peste ele sa va dati o parere. Am trimis email la cei din Franta legat de confirmarea nr de km, insa nu mi-au raspuns inca.
Multumesc

http://imageshack.com/a/img540/9868/HN6nY6.jpg
http://imageshack.com/a/img909/2594/uepC2N.png

bogwol
pasionat
Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
2: Nissan Micra 1.2 benzina

Mesajde bogwol » Mie 15-Iul-2015 12:40

solovastru scrie:Am verificat in service insa se pare ca masina nu a intrat in vreun service pentru reparatii, a.i. ei nu au nici un istoric al masinii. Proprietarul insa mi-a transmis 2 imagini cu un istoric si o copie dupa ultima revizie. Le atasez si va rog mult sa va uitati peste ele sa va dati o parere. Am trimis email la cei din Franta legat de confirmarea nr de km, insa nu mi-au raspuns inca.
Multumesc

http://imageshack.com/a/img540/9868/HN6nY6.jpg
http://imageshack.com/a/img909/2594/uepC2N.png

interesant in poza a 2-a e ca la 121000 i se schimba de 2 ori placutele fata, cu preturi diferite =D>
De asemenea, atentie: in poza a 2-a nu scrie pe nicaieri seria masinii (poate sa fie orice model, poate sa fie chiar orice alt producator, Renault de exemplu). De asemenea, placutele de frana le-a schimbat la 60.000 km, ceea ce imi vine cam greu sa cred: in Bucuresti le schimb cam la 30.000 iar producatorul recomanda schimbarea la 40.000 km (spre exemplu schimba cauciucurile la 40.000 dar placutele la 60.000!!!)

ovybd
pasionat

Mesajde ovybd » Mie 15-Iul-2015 13:11

solovastru scrie:Am trimis email la cei din Franta legat de confirmarea nr de km, insa nu mi-au raspuns inca.

Nici nu vei primi nici un raspuns, francezii nu raspund la astfel de intrebari, nici daca mergi personal. Asta stiu de la un prieten ce locuieste acolo. Poate tu ai noroc, desi nu prea cred.
Dar cei de la banca nu sunt dispusi sa faca plata direct catre o firma din franta sau germania de exemplu? Asa te duci si ei masina direct de acolo, oricum la francezi suma asta nu o poti plati numai prin banca.

gabi_1050
pasionat
Masina: 5O8 GT 2O4cp
2: Vw Polo 9N,1.4,16V,75cp
3: ex car:407,1.6hdi,80kw

Mesajde gabi_1050 » Mie 15-Iul-2015 20:31

Noua lege „pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi“ (nr. 70/2015), publicată în Monitorul Oficial din 10 aprilie 2015 :
suma maxima platita cash in RO prevede un plafon de 50.000 de lei (11.300 de euro) pe zi pentru plăţile între persoane fizice şi un plafon de 10.000 de lei pe zi între persoanele fizice şi cele juridice.

vasile mihai sebastian
simpatizant

Mesajde vasile mihai sebastian » Mie 15-Iul-2015 21:54

confirm ce a spus ovybd nu primesti raspuns la email locuiesc in Fr. si eu am incercat sa aflu daca numarul de km.ai masinii mele sunt reali si mi_au spus ca nu au acces la aceste date, din modul cum a spus-o eu am dedus clar ca nu au voie sa spuna aceste informatii , mai departe cred ca daca cunosti pe cineva care lucreaza in domeniu merge ca si in RO

Bigtro
just curious

Achizitie C5

Mesajde Bigtro » Mie 05-Aug-2015 18:27

Salutare tuturor,

Sunt aproximativ nou pe forum, insa sunt posesor de Citroen de peste 10 ani (un Citroen Xsara, 2.0 HDi, din 2000, break, Exclusive. Am fost si sunt foarte multumit de ea, dar varsta a inceput sa isi spuna cuvantul si cred ca a venit timpul pentru un update.

Am citit mult pe forum si am vazut ca parerile sunt impartite.

Acum, pun problema mea aici, personalizata, pentru a vedea ce solutii putem sa gasim.

La un buget de maxim 9000 de euro, ce sanse am sa achizitionez un C5 bun?
Sa aleg motorul de 1.6 sau 2.0 HDi? Imi este frica de faptul ca motorul de 1,6 este subdimensionat!'
Suspensia hidraulica isi merita pretul?
Recomandati break sau sedan, dpdv al dinamismului, greutatii, etc?

Ce puncte slabe au de obicei masinile si pe ce trebuie sa pun accentul atunci cand o sa vad o masina!

Va multumesc anticipat pentru eventualul ajutor si va tin la curent!

ovybd
pasionat

Mesajde ovybd » Mie 05-Aug-2015 19:38

Eu am avut C5 I cu suspensie hidraulica.In aprilie am luat un C5 III tot cu suspensie hidraulica. Eu zic ca face toti banii si nu e costisitoare deloc.
Referitor la capacitatea cilindrica eu iti recomand 2.0, nu am vazut ce inseamna un motor de 1.6 dar si eu cred ca e cam mic pentru o masina de aproape 2 tone. Iar legat de model - sedan sau break e alegerea ta, in functie de nevoi. Eu am sedan si pentru o familie de 3 persoane, obsedata de excursii lungi (franta, germania, austria, grecia ...) consider ca e suficienta. Din ce m-am documentat diferenta e de aprox 4 cm, iar ca stabilitate cred ca sunt stabile ambele.
Acum partea dureroasa e pretul. Nu stiu ce sa iti spun, eu am fost dupa masina pana in franta, e mai ieftin fata de germania, dar trebuie sa fi atent de la cine o iei. Eu am ales echiparea Exclusive si am dat acolo 9700 euro si mi s-a oferit 2 ani garantie. Normal ca nu beneficiez de ea pentru ca nu merg la ei in service, dar pentru mine a fost o siguranta ca nu e aranjata masina. Iar taxa de inmatriculare (sau cum ii mai spune acum) a fost de 270 euro daca nu ma inseala memoria.

aici ai o prezentare mai mult decat complecta a modelului break cu echipare exclusive: http://www.turatii.ro/2011/07/30/citroe ... exclusive/

edit:
referitor la ce trebuie sa fi atent daca iei de la noi masina in primul rand la km reali, daca vezi o masina care pare interesanta cere codul vin si o copie dupa cartea de service, suni la o reprezentanta si le dai codul vin si ceri informatii ce apar la ei in istoric (interventii la masina). Ei iti spun cand s-a intervnit si cati km avea masina, faci comparatie cu ce scrie in carte si vezi daca potrivesc datele. Poti cauta dupa codul vin si pe http://www.alcopa-auction.fr/ si vezi daca masinia a fost cumparata de acolo si cati km avea in momentul licitatiei.

lucianmarius
pasionat
Masina: Citroen C5 III 2.0hdi Automat H3+ 100kw
2: Audi S5 V8 4.2FSI 260kw

Re: Achizitie C5

Mesajde lucianmarius » Joi 06-Aug-2015 00:27

Bigtro scrie:Salutare tuturor,

Sunt aproximativ nou pe forum, insa sunt posesor de Citroen de peste 10 ani (un Citroen Xsara, 2.0 HDi, din 2000, break, Exclusive. Am fost si sunt foarte multumit de ea, dar varsta a inceput sa isi spuna cuvantul si cred ca a venit timpul pentru un update.

Am citit mult pe forum si am vazut ca parerile sunt impartite.

Acum, pun problema mea aici, personalizata, pentru a vedea ce solutii putem sa gasim.

La un buget de maxim 9000 de euro, ce sanse am sa achizitionez un C5 bun?
Sa aleg motorul de 1.6 sau 2.0 HDi? Imi este frica de faptul ca motorul de 1,6 este subdimensionat!'
Suspensia hidraulica isi merita pretul?
Recomandati break sau sedan, dpdv al dinamismului, greutatii, etc?

Ce puncte slabe au de obicei masinile si pe ce trebuie sa pun accentul atunci cand o sa vad o masina!

Va multumesc anticipat pentru eventualul ajutor si va tin la curent!

Sigura gasesti la pretul asta un C5 bun. Al meu se vinde intre 7000 si 8000 eur si e bun.

Recomand 2.0hdi 160 cp in sus.
EXCLUS 1.6hdi
Recomand suspensia H3+
Recomand cutie automata.
Sedan sau break - buna intrebare. Mie imi place sedanul.

Puncte slabe : radiatorul clima este slab. Electroventilatorul la fel (se inlocuiesc carbunii si merge dupa)
Bratele spate de la puntea fata sunt slabe. (se schimba la 60-100.000km)

Tampoanele motor se schimba la 100-150000km.

La mine asa a fost.

Bigtro
just curious

C5 2.0 HDi 163Cp 2012 Automat Break

Mesajde Bigtro » Joi 06-Aug-2015 12:24

Salut,

Dupa ceva cautari, am ajuns la aceasta masina http://olx.ro/oferta/citroen-c5-exclusi ... 39068efc9f

Ce parere aveti, o sa merg in curand sa o vad.

Parerea mea este ca merita pretul, este adusa din Franta, persoana are firma in Franta, cu toate astea este adusa pe persoana fizica.

Voi observati (din poze) ceva in neregula cu masina? Propietarul sustine ca are carte service, o sa imi furnizeze VIN ul, accepta test etc.

Multumesc!

ovybd
pasionat

Mesajde ovybd » Joi 06-Aug-2015 12:43

dupa cate masini are la vanzare cu asta se ocupa, vezi ce poti afla cu ajutorul codului VIN. Masina nu e masina lui personala ci e cumparata recent (are etichetele galbene pe chei). Daca te uiti pe http://www.leboncoin.fr la Citroen C5 din 2012 cu km si dotari apropiate vei vedea ca nu e nici una la pretul asta, eu nu prea am incredere, dar asta e parere personala.

Înapoi la “Citroen C5 III”